Ekologisin puhelin?

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja Mobland71, 22/2/11.

 1. Mobland71

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/2/11
  Viestit:
  1
  Tykkäykset:
  0
  Mikä voisi olla "vihrein" tai ekologisin puhelin? Tai valmistaja? Mietin että oletetusti jokin ZTE tai Huawei eivät voisi olla mitenkään vihreitä tuotantoketjun osalta. Voin olla väärässäkin. Entä Nokia, onko mitään tekemistä ekologisuuden kanssa?

  Sertifikaatit tietysti määrittelevät ja ohjaavat toimintaa myös tuolla alueella, mutta kuluttajalle näitä asioita ei ainakaan mitenkään mielestäni näy markkinoinnissa.
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Eco luureja yhdessä vaiheessa lanseerattiin useammankin valmistajan toimesta, usein oli kyse kierrätyksestä tai jonkin vakio kaman puutteesta.

  Jos haluat tukea pehmeitä(ei softa) ja virhereitä pyrkimyksiä niin raakkaa listalta pois ne toimijat joilla ei ole ohjelmia ja tavoitteita asian suhteen. Älä kuitenkaan liikaa anna painaoarvoa joidenkin anargisti järjestöjen listauksille.

  Mieti kuitenkin mitä haluat ja tarvitset ja niiden raameissa voi sitten suosia omia kannattamiaan arvoja, jos suosii erooppalaista työtä, niin usein ainakin se osa tuotanto ketjusta voi olla odotuksien lainen ja sen lisäksi joku sentti enemmän jää tänne.

  Tai sitten voi suosia jotain kehitysmaa tuotantoa ja ajatella että jokoin sentti menee sitten sinne ja jos ostajana valitsit "parhaan ohjelman" niin ehkä levitit hyvinvointia. Jos rahtikuormitusta mietit niin kavely yksi pysäkin väli
   
 3. Purkki^

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/1/09
  Viestit:
  308
  Tykkäykset:
  4
  Nokia C6-01 taitaa olla eco-puhelin? Nokian sivuilla lukee näin:

  - Ei PVC-muoveja tuotteen pinnassa, brominoituja ja kloorattuja yhdisteitä, brominoituja yhdisteitä, kloorattuja palonestoaineita tai antimonitrioksidia

  - Laite voidaan täysin kierrättää materiaaleina tai energiana

  - Pakkaus tehty uusiutuvasta, jopa 60% kierrätetystä materiaalista, 100% kierrätettävissä, pienempi ja ohuempi pakkauskoko
   
 4. Ewert Oktan

  Ewert Oktan Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/7/02
  Viestit:
  4502
  Tykkäykset:
  114
  Tästä päästään määritelmään, mikä luokitellaan ekologiseksi. C6-01 on monipuolinen taskutietokone verrattuna tavalliseen peruspuhelimeen, jolla voi soittaa ja vastaanottaa tekstiviestejä. Älypuhelimeen kuuluu olennaisena osana tehokas, mutta myös reilusti virtaa syövä, hardware sekä suuri ja värikäs näyttö. Laajempaa ominaisuuslistaa tulee todennäköisesti myös käytettyä, eli älypuhelimella surffataan netissä 3G:llä tai WLAN:lla, otetaan kuvia salaman kanssa, kuunnellaan musiikkia, pelataan pelejä ja paljon muuta. Tehokäytössä puhelinta on ladattava lähes päivittäin, siinä missä peruspuhelin selviää viikonkin yhdellä latauksella.

  Greenpeace: Guide to Greener Electronics
  http://www.greenpeace.org/internati...ics/electronics/Guide-to-Greener-Electronics/

  Kärkisijoilla valmistajista Nokia sekä SonyEricsson.
   
 5. 0PPA

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/12/08
  Viestit:
  42
  Tykkäykset:
  0
  nokia 3110 evolve?
   
 6. Pisari

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/5/11
  Viestit:
  35
  Tykkäykset:
  0
  Kuinkakohan ekologinen lie Huawei?
   
 7. Purkki^

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/1/09
  Viestit:
  308
  Tykkäykset:
  4
  ^ Todella huonosi "halpis" merkit pärjää isoille jos mietiään ekologisuutta. Ainakin Greenpeace:n tilastojen mukaan Nokia olisi ekologisin.
   

Jaa tämä viestiketju