Ei-nokialainen Nokia 5230:n tilalle

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja shajs, 17/5/11.

 1. shajs

  shajs

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/8/10
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  HTC Desire HD/Saunalahti
  Erehdyin ostamaan Nokia 5230:n viime syksynä, ja vaikka siitä on ollutkin minulle paljon iloa (enää en osaa ajatella kännykkää ilman nettiä), olen totaalisen kyllästynyt sen jatkuvaan oikkuiluun. Enää en mihinkään nokialaiseen koske, ellei se ole jokin karvalakkimalli.

  Minulla ei kuitenkaan ole kovinkaan paljoa rahaa, enkä haluaisi mihinkään 24kk kytkyihin koskea, joten puhelimen pitäisi maksaa max 200e, jotta se onnistuisi kertaostoksena 'pienellä' säästämisellä. Vai onko kytky nykyään ihan asiallinen tapa ostaa puhelin? Järjettömät puhelinlaskut (= yli 25e/kk) kahdeksi vuodeksi eivät kiinnostaisi... toki niitäkin saa ehdottaa, jos jokin on niin ultimaattisen hyvä ja varsinkin jos saa vain 12kk kytkyllä, kuitenkin vain semmoista mikä lyötyy joko Saunalahden tai DNA:n valikoimista jos kytkystä kyse. (En halua sitoutua Elisaan tai Soneraan.)

  Haluaisin puhelimelta seuraavia asioita:

  - Jokin muu kuin Nokia, mutta kuitenkin sellainen, joka on luotettava (toisin kuin Nokia) ja jonka saa suomen kielelle. Englanninkielinen käyttöliittymä ei ole ongelma, mutta suomenkielinen sanakirja olisi ihan jees, sillä jo nokialaisella ärsyttää jatkuva sanojen syöttäminen, puhumattakaan sitten siitä että niin joutuisi tehdä jokaikisen sanan kohdalla. Tietysti jos puhelimessa on toisenlainen tekstinsyöttö kuin Nokiassa (ei ole kokemusta eikä hirveästi tietoa eri merkkien eroista) niin eihän toi mikään pakollinen juttu oo. Kunhan viestien kirjoittaminen olisi sujuvaa myös suomeksi.

  - Kosketusnäyttö, rakastan kosketusnäyttöjen hiplailua! Virtuaali-qwerty riittää, jos se vaan toimii. esim. tämän 5230:n qwerty on toiminut ihan hyvin, yllättävän hyvin itse asiassa, odotin että olisi ollut paljon huonompi. (Joskin vanhasta tottumuksesta olen tosiaan käyttänyt enemmän ihan perinteistä näkymää ja avustavaa sanakirjaa.)

  - Hyvä softapuoli, siis että kännykälle saa Opera minin/muun hyvän selaimen, messengerin, irssin, jotain pelejä ym (vaikkakin viimeiset ovat tosi toissijaisia, sillä omistan sekä DS:n että PSP:n ja matkapelailu hoituu ennemmin niillä). En yhtään tiedä, millaisia palveluita jollain Samsungilla tai vastaavilla on, onko niillä samanlaista kuin Nokian tai Applen kaupat?

  - Kamera saa olla (missäpä nykyään ei olisi), mutta sen ei tarvitse olla kirkkainta kärkeä. Semmoinen, että selvän saa, riittää.

  - Rakenteen tulisi olla kestävä. Pitää kestää tippuminen maahan useammin kuin kerran, tai viisikymmentä kertaa. Pitää kestää pakkasta, kuljetus nimittäin talvellakin laukussa tai housuntaskussa. Niin ja näyttöön on myös saatava näytönsuojus ilman että se haittaa käyttämistä.

  - Haluan puhelimen pitkäksi aikaa, en toista tämmöistä että alle vuoden jälkeen jo pitää miettiä vaihtamista. Siis: kestävä rakenne, "kestävä" ohjelmisto (en tiedä, onko missään mallissa mitään Windowsin rekisterin kaltaisia älyttömyyksiä, mutta mainitaan nyt kuitenkin), hyvä akunkesto (ymmärrän, että pitää ladata kahden päivän välein, se on ok, mutta kunhan akku on käyttökelpoinen useamman vuoden! sitä tarkoitan). Pitkällä ajalla tarkoitan about samaa kuin entiselläni (ennen tätä 5230-hairahdusta): 5 vuotta. Todnäk pitempäänkin, jos puhelin on hyvä (ja kallis).

  Nämä on aika ympäripyöreitä, joten jos joku kiltti sielu voisi vähän valottaa ihan vaan perusasioita eri merkeistä, sekin auttaisi jo eteenpäin. Millainen Samsung on, entä LG:n puhelimet, tai HTC? Entä noi jotkut ihan oudot, Huawei ja mitä noita on?


  // Periaatteessa siis tämän voi tiivistää näin: etsin ominaisuuksiltaan aika lailla vastaavaa puhelinta kuin Nokia 5230, mutta joltain muulta valmistajalta ja astetta parempana.
   
 2. 0PPA

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/12/08
  Viestit:
  42
  Tykkäykset:
  0
 3. shajs

  shajs

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/8/10
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  HTC Desire HD/Saunalahti
  Tuohan vaikuttaa ihan uskomattoman hyvältä!

  Lähinnä mietityttää Motorola; miten se eroaa käyttiksen ominaisuuksiltaan nokialaisesta? Uutta joudun opettelemaan joka tapauksessa, mutta tietysti jotain ennakkovaroitusta olis kiva saada.

  Laitan tuon korvan taakse.
   
 4. Dotzki

  Dotzki VIP

  Palaute - 100%
  88   0   0

  Liittynyt:
  8/10/09
  Viestit:
  6232
  Tykkäykset:
  1274
  Puhelinmalli:
  iPhone 7
  Katsoppa youtubesta noita käpistely videoita. Löytyy takuulla joka mallista. Ja saa ainakin jotain esimakua.
   

Jaa tämä viestiketju