Ei liiempiä kiireitä saunomaan lahdelle...

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja enkero, 8/10/03.

 1. enkero

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/10/03
  Viestit:
  58
  Tykkäykset:
  0
  Alkaa pikkuhiljaa käryämään hihansuut... 8 arkipäivää mennyt eikä siirto Sonera -> Saunalahti tunnu onnistuvan kirveelläkään, ts. mitään ei tunnu tapahtuvan. Menin toope tilaamaan liittymänvaihdon tekstiviestillä ja myynnissä eivät Saunassa tiedä mistään mitään.

  Vaimo tilasi netissä (RL->saunal.) ja liittymän _pitäisi_ vaihtua vuorokauden sisään, so. aikajänne 8/9 työpäivää. Asiakaspalveluunhan sitten melkein pääseekin läpi, ainut huono puoli että puhelu katkeaa 40 sekunnin jälkeen.

  Kertokaahan, pitkäänkö pitää vielä odottaa?
   
 2. sorsa Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/2/03
  Viestit:
  430
  Tykkäykset:
  0
 3. enkero

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/10/03
  Viestit:
  58
  Tykkäykset:
  0
 4. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  On sitä ruuhkaa näköjään muillakin operaattoreilla, nimim. liittymän aukenemista yhteensä 3 viikkoa jo odottanut...
   
 5. paukapaeae

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/11/02
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  Minä tilasin Tasahinta Plus -liittymän 26.9 aamupäivällä netistä. Seuraavalla viikolla tuli saunalahdelta kirje, jossa kerrottiin liittymänvaihdon epäonnistuneen väestörekisteritietojen ja antamani osoitteen ristiriidan takia ja pyydettiin soittamaan asiakaspalveluun. Lukuisten jonoonpääsy-yritysten jälkeen lopulta 20 minuutin jonottamisella sain asian oiottua (osoitteeni muuttui virallisesti tilauspäivän jälkeen ja olin tilannut liittymän uuteen osoitteeseen)

  Tämän viikon tiistaina soitin uudestaan aspaan, kun mitään SIM-korttia ei ollut postissa tullut, eikä operaattorinvaihdosta ollut tullut vielä mitään ajankohtaa tekstiviestillä. 10 min jonottamisen jälkeen (kannattaa näköjään soittaa aamuisin) neiti toisessa päässä ihmetteli minne korttini mahtoi olla kadonnut ja laittoi minulle kortin tulemaan suoraan kotiin. Kehotti soittamaan aspaan ja ilmoittamaan uuden kortin numeron, kun tämä saapuisi, jotta saunalahdella osaisivat sitten koodata oikean kortin oikeaan liittymään. Samalla neiti totesi, että vaihto olisi merkattu tapahtuvaksi 14.10.

  Kortti tuli tänään postissa. Edelleenkään en ole saanut mitään teksti/sähköpostiviestiä liittyen uuden liittymän kytkeytymiseen. Hieman arveluttaa mahtaako tuo liittymä todella aueta tiistaina. Joka tapauksessa vaihto venyy hieman sitä paljonpuhuttua 5 arkipäivää pidemmäksi.


  Todella ärsyttävä piirre. Joutuu aina kuuntelemaan "palvelussa saattaa olla ruuhkaa" -löpinät, ja painamaan kaksi kertaa ykköstä vain kuullakseen "tuut tuut" -äänen. Vielä ärsyttävämpää on olla jo jonossa vartin verran, ennenkuin puhelu katkeaa. Meinasi palaa pinna kun pari viikkoa sitten aspaan ensimmäisen kerran soittelin.
   
 6. dreamy83

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/7/02
  Viestit:
  210
  Tykkäykset:
  0
  Vaihto dna->Radiolinja

  Vaihdoin dna:na (joka muuten oli loppuajoilla alle suoritusten) Radiolinjaan. Tuo vaihtaminen kesti yli kolme viikkoa. Jotenkin tuntuu, että tuo numeron siirrettävyys tuli liian nopealla aikataululla, ts. ei ehditty vastaamaan lakisäädökseen teknisesti määrätyssä ajassa.
   
 7. terpaa

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/7/03
  Viestit:
  534
  Tykkäykset:
  5
  Saunalahdellahan lukee 14 päivää liittymän toimitusajaksi ja sitten tohon päälle se 5 päivää numeron siirtoon eli sellanen kolme viikkoa taitaa olla normaali aika.
  Omalla kohdalla meni vajaa kaks viikko liittymän tilaamisesta siihen kun saunalahden kortti alkoi puhelimessa toimimaan. Eikä ole liittymän vaihtoa tarttenut katua.
  Jos sulle ei ole päivän parin sisään tullut vahvistusta tilauksesta kannattas varmaan huolestua ja kysellä asiasta. Itse sain seuraavana päivänä tiedon koska liittymä siirtyy.
   
 8. merzy77

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/6/02
  Viestit:
  824
  Tykkäykset:
  2
  Minä tilasin tänään

  Hei
  Minä tilasin tänään klo 16 maissa liittymän. Onpa jännää katsoa kuinka kauan homma vie??
  Odotan mielenkiinnolla ;)
   
 9. Voima Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/8/03
  Viestit:
  37
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Galaxy S8
  Re: Vaihto dna->Radiolinja

  Kuinka pitkä toi laissa säädetty maksimi siirtymäaika on?
   
 10. Metsis

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/5/03
  Viestit:
  392
  Tykkäykset:
  0
  Re: Vaihto dna->Radiolinja

  5 työpäivää, katkosta korkeintaan 10 minuuttia.
   
 11. muokkedee Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  5615
  Tykkäykset:
  1
  Ainoastaan Radiolinjasta Soneraan vaihtu ajallaan tekemässäni pienessä testiss. Cubio, DNA:han ja Saunalahteen liittymän vaihto kesti sitten enemmänkin. "Testi" on luettavana netistä.
   
 12. mayhem

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/7/03
  Viestit:
  19
  Tykkäykset:
  0
  Itselläni vaihtoon Sonera->SL menee näillä näkymin melko tarkalleen kuukausi. Tekstiviesti-ilmoituksen mukaan viikon päästä pitäisi vaihdon tapahtua.. Saas nähdä. Eipä ole toiminta vakuuttanut tähän mennessä.
   
 13. LeaH

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/8/03
  Viestit:
  95
  Tykkäykset:
  0
  Siskon liittymä ei ole vieläkään auennut, eikä koko firmasta ole itseasiassa kuulunut mitään! Ensimmäinen tilaus tehtiin netin kautta ja siirtopäiväksi sovittiin 1.9, mutta se meni mönkään koska siirrettävä liittymä oli eri nimissä kuin minkä laitoimme tilaukseen. Tästä ei tullut mitään ilmoitusta, vaan keksimme asian ihan itse ja tieto vahvistettiin aspasta myöhemmin.

  No toisen kerran sama siirto tilattiin siitä reilun viikon kuluttua (eli noin kuukausi sitten) asiamiehen kautta tällä kertaa oikean henkilön kanssa, mutta vieläkään ei ole mitään kuulunut. Ei korttia, ei tekstiviestiä, ei kirjettä, ei löydy tuon seurantajutun kautta.. ei mitään.

  Kuinkahan monesti se täytyy vielä tilata ennen kuin aukeaa?
   
 14. enkero

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/10/03
  Viestit:
  58
  Tykkäykset:
  0
  Kröhöm, kröhöm...

  Tänään pompsahti Saunikselta viesti, jossa ilmoitettiin liittymän siirtyvän 21.10. klo 11.02. Vaimolla vaihtui eilen, oli tosin pimeänä about tunnin mutta piirin suurtein luvattuun aikaan tapahtui vaihto. Ja puhelutkin onnistuvat, suuntaan jos toiseen!
   
 15. merzy77

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/6/02
  Viestit:
  824
  Tykkäykset:
  2
  Milloinkahan?

  Niin, milloinkahan tuon oman simin perään kannattaa rueta kyselemään. Vasta kolmas päivä odottelua!! Eikös se ollut, että 14 päivää plus sitten se siirto 5 päivää?? Elikä kortin pitäis tulla tuossa neljässätoista päivässä ja siihen vielä 5 päivän odotus???? ;)
   
 16. plehti Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/4/03
  Viestit:
  2078
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Saunalahti
  Re: Milloinkahan?

  Käytännössä siirtoaikavahvistus tulee tekstiviestillä heti kun luovuttava operaattori on vahvistanut numeronsiirtopyynnön olevan ok.

  T: Panu.
   
 17. Henkka

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/7/02
  Viestit:
  54
  Tykkäykset:
  0
  Itelläni tapahtui vaihto erittäin hyvin, tialsin Tasahinta + liittymän netin kautta, vaihto oli siis dna->saunalahti. Vaihtoon meni suunnilleen 3 viikkoa, ja vaihto päivästä ilmoitettiin tekstiviestillä heti kun se oli varmistunu, sim kortti saapui postissa noin 2 viikon kuluttua. Vuorokausi ennen vaihtumista tuli vielä tekstiviesti että muistaisin kuljettaa uutta sim korttia mukanani jos vaihto tapahtuisi niin ei tarvisi olla ilman puhelinta. Saunikselta olisi pitänyt tulla tekstivesti kun uuden sim kortin saa laittaa puhelimeen, mutta sitä viestiä ei tullut, ainakaan dna-liittymään, nimittäin puhelimeni ei tippunut dna:n verkosta pois ollenkaan vaikka vaihto oli tapahtunut, vasta sitten kun tajusin itse vaihtaa kortin puhelimeen niin saunalahti toimi ja dna oli poikki. Niin, ja se kehotus vaihtaa sim kortti puhelimeen tuli jo saunalahden liittymään... :D Mutta minulla siis ihan positiiviset kokemukset vaihdosta, vaikka pitkään menikin, mutta niin se menee kaikilla tällä hetkellä.
   
 18. LeaH

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/8/03
  Viestit:
  95
  Tykkäykset:
  0
  Että on hankalaa tämä tilaaminen. Saunalahdelta vasta soitettiin, että ei se valtuuttaminen onnistu vaan isän täytyy itse tilata se. No nyt sitten netissä yritimme yhdessä täyttää siirtolomaketta, mutta siihen tuli, että liittymän siirto on jo käsittelyssä... vaikka ei siis ole, juurihan ne sieltä soitti! Eli netin kautta ei onnistu ja isä on ulkomailla eikä viitsi sieltä soitella Soneran liittymästä maksulliseen asiakaspalveluun.

  Mieluusti edullisemmin soittelisimme keskenään :) Seuraava askel on kyllä se, että otan omiin nimiini siskolle liittymän, mutta numeroa ei vaan siinä tapauksessa voi pitää ja se on aika suuri harmi...

  Auttakaahan joku?
   
 19. Pakana Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  554
  Tykkäykset:
  0
  Re: Vaihto dna->Radiolinja

  Miksi ihmisille ei mene jakeluun ettei laissa ole määrätty mitään maksimi siirtoaikaa?!?

  Laissa on määrätty vain että luovuttavan operaattorin pitää kyetä liittymä luovuttamaan 5 työpäivän kuluessa, uudella operaattorilla ei ole kuin se 10min velvoite, luonnollisesti uuden operaattorin etujen mukaista on että siirto tehdään mahdollisimman ripeästi.
   
 20. LeaH

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/8/03
  Viestit:
  95
  Tykkäykset:
  0
  Kertokaapas nyt mitä muuta olis tehtävissä tässä meidän tilanteessa (katso aiemmat viestini) kuin soittaa Soneran liittymästä ulkomailta näillä jonotusajoilla aspaan? Alkaa tosissaan mennä hermot...
   

Jaa tämä viestiketju