Ei lainkaan turvallinen: Galaxy S8:n kasvotunnistusta voi huijata valokuvalla

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22352
Reaktiopisteet
216

Samsung Galaxy S8 ja S8+.


Samsungin Galaxy S8 -puhelimissa sormenjälkitunnistimen ja iirisskannerin lisäksi uudeksi tunnistusmenetelmäksi on tuotu kasvojen tunnistaminen, joka toimii pikaisen kokeilun perusteella nopeasti.

Valitettavasti näyttää siltä, että kasvojen tunnistuksen käyttöönotto ei ole turvallinen valinta. Kuten alta löytyvä myös 9to5Googlen esiin nostama video kertoo, voi kasvojen tunnistusta helposti huijata valokuvalla.

Videolla nähdään, kuinka Galaxy S8:n lukitus avautuu, kun sille näytetään valokuvaa puhelimeen tallennetuista kasvoista toisen puhelimen näytöltä.

Myös Korea Herald on lähteidensä perusteella nostanut ongelman pöydälle: kasvotunnistus mahdollistaa lukitun puhelimen avaamisen nukkuvan henkilön kasvoilla tai vain kuvalla.

Kasvojen tunnistamista ei Galaxy S8:ssa voida käyttää esimerkiksi Samsung Pay -maksuihin tai esimerkiksi Samsung Pass -salasanan avaamiseen. Ne edellyttävät sormenjäljen tai iiriksen tunnistamista eli turvallisempia vaihtoehtoja.

Jos omista tiedoistaan on huolissaan, ei kasvojen tunnistusta Galaxy S8:ssa voi kuitenkaan suositella lainkaan. Tämä on valitettavaa, sillä muuten hienosti toimiva ominaisuus on näin pilattu. Kasvojen tunnistuksesta odotettiin pelastajaa Galaxy S8:n hankalasti sijoitetun sormenjälkitunnistimen aiheuttamiin ongelmiin.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom