Mobiili.fi Ei enää Nokian jämiä – nähdäänkö Microsoftin Surface-puhelin ensi vuonna?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 2/12/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2083
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Saavatko Surface Pro -tabletit ensi vuonna rinnalleen myös saman sarjan puhelimen?


  Ensi vuoden alkupuolella julkaistavaksi huhuttu, Microsoftin ja Intelin yhdessä kehittämä metallirunkoinen Surface Mobile -puhelin on peruttu. Sen sijaan Panos Panayn johtama Microsoftin Surface-tiimi kehittää uutta puhelinta, jonka huhutaan ilmestyvän ensi vuoden jälkimmäisellä puoliskolla.

  Vielä loppukesästä huhuttiin Juggernaut Alpha -koodinimellä kehitetystä puhelimesta, jota Microsoft kehitti yhdessä Intelin kanssa. Huhujen mukaan kyseessä oli Intelin Atom-suorittimella ja metallirungolla varustettu huippupuhelin, joka olisi saattanut ilmestyä ensi vuoden keväällä. Nyt Windows Central uutisoi kuitenkin uudemman Surface-puhelimen kehittämisestä ja mainitsee, että ilmeisesti Nokian jäljiltä Microsoftille siirtynyt Juggernaut Alpha -projekti olisi hylätty.

  Viitteitä Surface-tiimin kehittämästä puhelimesta saatiin lokakuussa, kun Wired-sivusto kävi haastattelemassa Surface-tabletit kehittäneen porukan johtaja Panos Panayta. Artikkelissa mainittiin sivumennen työn alla ollut Surface-puhelimen prototyyppi. Windows Centralin lähteiden mukaan Surface-tiimin kehittämään uuteen puhelinmalliin viitataan talon sisällä yleisesti ”Panosin puhelimena”, ja arvioiden mukaan se voitaisiin esitellä ensi vuoden elokuussa tai syksyllä, samassa yhteydessä kun Windows 10 Mobile -käyttöjärjestelmä olisi saamassa ison päivityksen.

  Windows Centralin mukaan Intelillä saattaisi olla näppinsä pelissä myös Microsoftin uuden puhelimen kanssa. Villeimpien huhujen mukaan Intel olisi kehittämässä puhelimelle x86-arkkitehtuuriin pohjautuvaa suoritinta. Suoritin olisi paitsi tehokkaampi kuin esimerkiksi Qualcommin ARM-arkkitehtuuriin pohjautuvat mobiilisuorittimet, mutta voisi myös ajaa tavanomaisten Windows-sovellusten lisäksi Win32-pohjaisia perinteisiä Windows-ohjelmia.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju