Sonera Edullisin tapa testata Soneran verkon tiedonsiirron toimintaa?

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja dongeli, 21/7/09.

 1. dongeli

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/2/09
  Viestit:
  320
  Tykkäykset:
  0
  Millä keinoa olisi edullisinta testata Soneran verkon mobiililaajakaistan toimintaa tällä hetkellä? Avata uusi Telefinland-liittymä ja siihen mobiilidata kylkiäisiksi? Miten Sonera/Telefinland laskuttaa mobiilidataa, meneekö päivien mukaan (ollut aktiivinen esim. 5 pv) vai meneekö aina koko kk-maksu?

  Mielenkiinnosta haluaisin testata, miten Sonera pärjää, kovasti on ainakin kehuttu tällä foorumilla. Nyt kun on tuo Soneran tarjous mokkulasta vielä voimassa... ;)

  PS. onko Soneran mokkula sim-lukittu (siis se, joka on 12,90 €/kk -tarjouksessa)?
   
 2. Kiju

  Kiju Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/12/05
  Viestit:
  932
  Tykkäykset:
  26
  Minä nappasin nopsasti testikäyttöön Sonera Easyn R-kioskilta on tarjous syksyyn 5,90 €. Näkee tuolla Sonera verkon liikkumisalueellaan ja pääsee hieman koklaamaan "kallis mega hintaisesti" tuota dataakin.

  Toinen mitä funtsin on Globetel Kuu liittymä kuukausimaksuton Sonera verkossa, uusi numero avaus on vitosen, mutta siirto ilmaiseksi ja tuolla pääsee datailemaan myös. Olisi muuten ns. halppisliittymä Sonera verkkoon esim. tuo Globetel Tähti kun vielä on "soitonsiirto on maksuton Globetelin ja Soneran liittymään".

  Olen jo huomannut, että Soneran verkko ei kata kunnon 3G-yhteydellä neljää paikkaa missä oleilen/liikun ja vain kolmessa muussa on kunnon kenttä. Oikeastaan vain lisäantennilla voisin ottaa kotikäyttöön tuon Soneran DataTeho tarjouksen, harmi nyt on 1-3 palkkii 3G kenttää Nokia 6121 huojuen heiluen ja Huawei asetuksista pakottaen vain 0-1 palkkia 3G:hen ja hukkaa siten välillä yhteyden. Löytyy muuten liikkuen miniläppärillä kätsysti nuo signaalin paikat. Katselen ehkä tässä vähän vielä, jospa tulisi vastaan sopivaa edullista 3G antennia, tuolla on joitain:
  http://www.3g-antennit.fi/category/2/suunta-antennit
  '
   
 3. jake79 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/03
  Viestit:
  1995
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Galaxy S4 Active ja DNA
  minä pääsin testailemaan soneran mokkulaa ilmaiseksi Ilosaari-rockkissa viikonloppuna. Siellä oli tänäkin vuonna soneran teltta ja siellä oli miniläppäreitä rivissä joissa oli mokkula.
  Ainakin tuon testin perusteella en koskaan ottaisi soneran mokkulaa. nopeus oli jotain 100:n kilobitin luokkaa kun samalla omassa kännykässäni 384:n matkanetti antoi samalla testillä 400kilobittiä. aika moni siinä kävi koneilla noitumassa kun koittivat käydä facebookissa. ei niillä koneilla päässy sinnekään sisään. ja sitten kun kysyin näiltä promohenkilöiltä että mikä nopeus näissä koneissa pitäis olla nii vastaus oli että UMTS :D sitten kysyin että niin niin se on 3g mutta et mikä nopeus. tytteli selaili sellaista kansiota 5min ja koitti ettiä vastausta jota ei sitten löytynytkään. Vieressä oleva mies puoleinen golleega sano että ei hänkään tiedä eikä hänen tarvii tietääkään. et hän vain on täällä töissä :)

  vähän tais nytten mennä off-topiciksi mutta kyllä jos minä olisin soneralla päättämässä siitä ketkä menee mainostamaan heidän tuotettaa niin nyt oli kyllä ihan täysin väärä sakki siellä. Ei ne osanneet kertoa mitään. Hyvää mainosta firmalle, ja sen kyllä kuuli ihmisten suusta jotka siinä teltassa kävivät. Tuskin tuo koju autto yhtään lisäämään myyntiä mokkuloissa kun yhteys oli mikä oli ja promot ei osannu kertoa lisää niistä.
  Mut kyllä ne se verran osasivat että sai puhelinta ladattua hetken :)
   
 4. kimmo Vieras

  0   0   0

  Ei mennyt yhtään..eiköhän ketjun aloittaja laita visusti neuvosi mieleen ja lähtee ensi vuonna heti katsomaan olisko sonerateltta taas ilosaarirockissa jossa sitten voisi ilmaiseksi kokeilla mokkulaa.

  Näitähän ei sitten ikinä huomioida, korkeintaan jos joku "soneraedustaja" tällaiseen viestiin vastaa, niin siinä kohtaa ketju muuttuu sellaiseksi että se pitää poistaa ja on provoa. Elisa/sl/dna-leirien viestit ovat aina hupaisia heittoja, tahi asiallista asiaa ja kokemukset toki aina ihan objektiivisia ja omakohtaisia.
  Jatketaan.
   
 5. Kiju

  Kiju Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/12/05
  Viestit:
  932
  Tykkäykset:
  26
  Suosittelen kaikille jotka esim. tuota Soneran 12,90€/24kk määräaikaista DataTeho tarjousta pohtivat, että ottaisivat jonkun Sonera verkon testiliittymän ja kokeilisivat ensin kuuluvuudet ja dataliikenteen nopeuden.

  On myös hyvä huomata, että Sonera verkon perus UMTS max. 384 kbit/s "liikkuvaa laajakaistaa" saa ilman määräaikaista kytkyä -> tarjousehdot, näin ei niin pety niin ja lopetusmahku tosi paljon parempi, kuin sidottuna kytkyssä. Kannattaa myös verrata esim. TeleFinland perusliittymä + netti Soneraa edullisempi ja ilman kytkyä vaan toistaiseksi sopimus-> TF-palvelut. Saahan tuon kytkyn myös myöhemmin kun/jos varmistuu palvelun tasosta.
  '
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Soneralla perus nopeus on ollut 512 (Telen liittymissä 384) , eli HSDPA vauhti, johon soneralla taisi olla minun Sonera liittymiinkin (uusiin ja vanhoihin) myös tarjous alle kympin /kk ja kaupanpäälle nykyinen täys nopeus, (12kk ilman määräaikaisuutta). Eli tarvitse ottaa kytkyä.

  Sinne tosiaan on aika turhalinkkailla, yleensä ei onnistu, ja jos oninstuu niin linkit monesti kuolee varsin nopeasti.
   
 7. Kiju

  Kiju Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/12/05
  Viestit:
  932
  Tykkäykset:
  26
  Jaa muuten hyvä vinkki, mutta laitas jokin linkki Soneran "mainioilta" sivuilta...
  ,
   
 8. puh Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  3697
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  LG G4
  Festarit ja muut massatapahtumat ovat kyllä typerimpiä paikkoja testata yhtään minkään kuuluvuutta/toimivuutta. Tilanne on niissä verkon kannalta täysin poikkeuksellinen, ja toimivuus/ruuhkaisuus on lähinnä tuurista kiinni jo mahdollisten siirrettävien tukiasemienkin takia.

  Mikä on Soneran prepaidin nopeus, 384? Joskushan tuolla ei tainnut edes päästä 3g-verkkoon, tilanne on nyt ilmeisesti muuttunut? Soneran sivut eivät osanneet kertoa mitään, tai en ainakaan löytänyt mitään muuta pakettidataan liittyvää kun gprs 5,99e/Mt.
   
 9. Lehto Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/07
  Viestit:
  1000
  Tykkäykset:
  0
  Perusnopeus soneran verkossa on 512 joten luulisin että myöskin prepaid toimii tuolla nopeudella.
   
 10. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  TFn liittymissä taitaa olla 384 ?
   
 11. Lehto Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/07
  Viestit:
  1000
  Tykkäykset:
  0
  Soneran liittymillä kuitenkin perusnopeus on juurikin tuo 512 joten uskoisin sen koskevan myöskin prepaidia. Mitään varmaa tietoa tosin ei mullakaan ole.
   
 12. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  En tiedä, ajatuksen juoksu oli sellainene että TFn liittymät ovat kai teknisesti Soneran liittymiä, joten ajattelin että ei olisi mahdotonta jos prepaid voisi olla myös 384, siinä palvelut ja muut poikkeavat kuitenkin laskuliittymistä ja GPRSssä on mm. erilainen laskutus.

  Perustelusi oli kuitenkin ihan hyvä.
   
 13. Kiju

  Kiju Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/12/05
  Viestit:
  932
  Tykkäykset:
  26
 14. jake79 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/03
  Viestit:
  1995
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Galaxy S4 Active ja DNA
  no joo. tottakai oli poikkeuksellinen tilanne tuo. mutta ihmetytti tuon kuitenkin ihan ok idean toteutus. olis nyt kannattanu pistää lisä tukari siihen että niillä olis päässy nettiin ja vähän edes kouluttaa porukkaa.
  tämä tästä.
   
 15. dongeli

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/2/09
  Viestit:
  320
  Tykkäykset:
  0
  Sonera prepaidin tiedonsiirtohinta (5,99 €/Mt !!!) on kyllä niin järkyttävä, ettei sitä voi kyllä edes parin kolmen päivän saati sitten yhden kuukauden mittaiseen testikäyttöön mitenkään suositella. Tai ainakaan itselläni ei rahkeet riitä maksaa megatavusta liki 6 euroa, kun muilta saa 1,5 eurolla.

  Telefinland Helppo -prepaidin tiedonsiirtomaksu on 1,5 €/Mt, joten sen osalta se olisi ihan järkeenkäypä liittymä testailuun, mutta olikos tässä sitten se 384 kbps nopeusrajoitus tms.? Pitäisi mielellään ainakin 1 megan nopeutta päästä testailemaan.

  Muutenkin Telefinlandin liittymillä nopeudet rajoittuvat joko 384 tai 1 megaan, eli nopeampaa ei ole mahdollista saada?

  Laskeskelin, että jos ottaisi esim. kuukauden datatestikäyttöön Tf Perus-liittymän ja siihen 384-datan, niin ekan kuukauden kulut olisivat yht. 17,96 € (liittymä+data 10,56 € ja avausmaksu 7,40€). Eli noin 20 € menisi kk:n testikäyttöön. Suht kallista pelkkään testailuun.

  Miten Telellä menee laskutus, jos katkaisen puolessa välissä kuukautta liittymän palveluineen poikki? Maksanko vain ~10 € vai pitääkö maksaa koko kk:n maksu joka tapauksessa?

  Soneralla on mielenkiintoinen vaihtoehto Data Tunti, 0,90 €/tunti, vaikkakin siinä nopeus jää 512 kbps ilman Data Teho -lisämaksua. Sillä kuitenkin jo pikaisesti pääsee perille verkon toiminnasta, jos imuttaa jonkun isomman tiedoston ja katselee miltä tiedonsiirtokäppyrä näyttää tunnin parin ajalta. Samalla saisi jotain käyttöä pöytälaatikossa pölyttyvälle Soneran sim-kortille.

  Onko tähän kellään tietoa?

  Entä saako Sonera-liikkeistä mistään testikäyttöön mokkulaa, ja miten lainaus käytännössä tapahtuu? Ja mitkä Soneran liikkeet lainaavat?
   
 16. karpsa

  karpsa

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/4/04
  Viestit:
  229
  Tykkäykset:
  1
  Mulla ei ainakaan näytä Soneran ZTE MF636+ olevan lukittu (Tikku saatu pari viikkoa sitten). Sisällä nyt ZTE Saunalahden kortti, jossa 384 mobiililaajakaista. Tällä yhteydellä kirjoittelin tämänkin. Ilmeisesti tuota uppi nopeutta ei sitten rajoiteta.

  [​IMG]
   
 17. Kiju

  Kiju Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/12/05
  Viestit:
  932
  Tykkäykset:
  26
  Ei tarkempaa kun antenneista tuo ->

  Kannattaa vaan kysyä lähimmästä Sonera kaupasta, jos löytyisi lainaksi vaikkapa Huawei E230 "mokkula", kun lupailee ostaa, jos toimii kotona ja lähialueella.
  '
   
 18. minipeikko Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/6/09
  Viestit:
  132
  Tykkäykset:
  2
  Ei ole myöskään Huawei e230 malli lukittu.
   
 19. jukra Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  3066
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Z5
  Avausmaksu on 3,90€ jos avauksen suorittaa itsepalveluna tuolta 'omasta liittymästä'.. toki tuo vaatii sen että liittymä on ensin saatava toimintaan ja sitten vasta voi kytkeä datat.

  Tuossakin tapauksessa data saattaa kytkeytyä vasta seuraavan laskutuskauden alusta, tästä en satavarma ole (aspa tietää paremmin ja mailillakin neuvoo) ainakin puhelimitse tilattu datapaketti kytkeytyi vasta seuraavan laskutuskauden alusta niin meni nuo kk-maksut paremmin tasan.
   
 20. ajs Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  7   0   0

  Liittynyt:
  12/1/07
  Viestit:
  1921
  Tykkäykset:
  195
  Oulussa tein soittokierroksen tuosta lainaliittymästä (ja mokkulasta). Lopputulos oli että Sonerakauppa ja Toimistotekniikka Yhtiöt lainaavat koekäyttöön. Sonerakauppaan pääsin jonoon ja sainkin tikun ja SIMin parin päivän päästä kahdeksi päiväksi lainaan. Tarkoitus olikin testata samalla kertaa sekä anoppilassa, jossa appiukkoa suunnitteli vaihtavansa nykyisen adsl-liittymän tuohon tarjouksen Datateho+ ja itse mietin sitä samaa, mutta vain mobiilikäyttöön. Toimistotekniikka Yhtiökin otti nimen ja numeron ylös, että ilmoittavat koska lainaliittymä olisi saatavilla, oli kuulemma juuri lainassa ja pitäisi tulla takaisin piakkoin.. Ei ole viikkoon kuulunut mitään.

  Noh, pieni pettymys kuitenkin se Sonerakaupan SIM:kin oli. Liittymässä oli vain 1Mbps nopeus, ja myyjän mukaan uploadkin oli "vain" 512 kbps (vaikka eihän Soneralla ole käytössä HSUPA vaan 384kbps eli pelkkä 3G..) Kumma, jos kerran kampanja on, jossa mainostetaan 3,6Mbps nopeutta, niin testiä varten annetaan sitten tällainen torso liittymä. Tikkunakin oli pelkkään 2100MHz verkoa tukeva vanha Option Icon 225 -tikku, ei esimerkiksi kampanjan mukana kylkiäisenä tulevista kumpikaan, jossa olis ollut myös 900MHz tuki..

  Lopputulos oli kuitenkin testin/testien jälkeen selvä. Kartan mukaan anoppilassa pitäisi HSDPA toimia, mutta aamun, illan ja yönkin kokeilujen jälkeen maksiminopeus oli n. 200 kbps.. Joku teräväkielisempi voisi puha jopa mielikuvamainonnasta.. Kokeilin varmuuden vuoksi vielä omalla läppärilläkin jossa oma Huawei E180 tikkukin ja ulkona ympäri taloa, mutta samaa nopeutta koko ajan. Ei myöskään toiminut työpaikallani kuin EDGE:llä, tosin sinne ei kartta luvannutkaan kuin ulkokuuluvuuden 3,5G:lle (kartan mukaan aivain rajoilla). Mutta ei edes ikkunan edessä, jonka tiedän avautuvan tukiaseman suuntaan.. Lopputulos oli siis, ettei tarvinnut kummankaan ottaa tuota Soneran tarjousta. Tarjoushan itsessään on hyvä ja houkutteleva, mutta jos ei verkko toimi, niin ei voi mitään. Hyvä siis että saa testata ennen sopimusta. Ja vaikka tässä ketjussa puhutaankin Sonerasta, kannattaa todella testata yhteys ennen määräaikaisen liittymäsopimuksen tekoa, oli operaattori mikä hyvänsä!

  Ainiin.. Veikon koneen tarjous oli, että tehdään normaalisti määräaikainen kytkysopimus, jonka voi sitten sanoa irti seitsemän päivän kuluessa..? En ole tuollaisesta kuullut määräaikaisissa liittymissä..?
   

Jaa tämä viestiketju