Edullisimman liittymän kriteerit

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Testailija, 8/4/05.

 1. Testailija

  Testailija Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/12/04
  Viestit:
  1553
  Tykkäykset:
  62
  Puhelinmalli:
  Lumia 950
  Voi olla, että tämä aihe olisi istunut johonkin toiseenkin ketjuun. Tahtoo kuitenkin olla niin, että jos kaivaa jonkun vuosia vanhan esille, niin joku siitä jo urputtaa. Vaan niin urputtaa siitäkin, kun avaa uuden ketjun....

  Joka tapauksessa ketjun tarkoituksena on tarkastella edullisimman liittymän kriteereitä. Tässä jotakin avaukseksi:
  Liittymässä on riittävästi oikeanlaisia palveluita omaa käyttöä ajatellen ja silti lasku on pieni, kun liittymää käytetään itselle ominaisella tavalla (puheaika, tekstarien määrä, gprs:n käyttö ym.) ilman, että tarvitsee harrastaa teennäistä käyttöä esim. soitella iltaisin enemmän kuin muuten tulisi soiteltua tai soitella tietyn operaattorin liittymiin normaalia enemmän. Helpoin tapa vertailuun lienee se, että kaivaa esille muutaman viimeksi kuluneen kuukauden puhelinlaskut ja laskee mitä käyttö olisi tullut milläkin liittymällä maksamaan. Vaatii pikkuisen viitseliäisyyttä jos tarkastelee muitakin kuin tasahintaliittymiä. Toisaalta tasahintaliittymissä on huomioitu juuri tämä; ei tarvi laskeskella hintoja eri operaattorisuuntiin.

  Summa summarum. Tästä päästäänkin siihen, että monet koko foorumin ketjuista on turhaa väittelyä siitä, mikä on edullisin tai paras liittymä. Oma käyttöhän sen ratkaisee. Millään yleisellä keskivertokäytöllä ei ole mitään tekemistä itselle edullisimman liittymän valinnassa.
   
 2. augusti

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/1/04
  Viestit:
  272
  Tykkäykset:
  0
  MIkä nyt edullisin liittymä

  ACN:n jälkeinen TeleFinland liittymä on käytössä osoittautunut kalliiksi 13 snt/min Soneraan ym. valtaliittymiin.
  Mikä olisi edullisin kun Saunalahteenkaan ei voi pysyvyydessä luottaa (hinnoittelu jäänyt jälkeen kehityksestä) eikä tarjoa mitään emoliittymiään parempia palveluja. Kaikki muutkin alivuokralaiset tuntuvat olevan paremminkin heinäsirkkojen kohtauspaikkoja.
  Olen väsynyt (acn opetti) hyppimään operaattorilta toiselle ja haluaisin sellaisen joka tarjoaa kaikki tietoliikennemahdollisuudet edullisimpaan hintaan ja joustavimpaan "rahastukseen".

  Huom! Käyttöpaikkani on Soneran aluetta ja maaseutua.
   
 3. ZiD

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/2/05
  Viestit:
  4
  Tykkäykset:
  0
  MIkä nyt edullisin liittymä

  Miksi et vaihda TeleFinlandin sisällä toiseen liittymätyyppiin? Miksi maksat 0,13/min etkä 0,069/min? Liittymätyypin vaihdossa säästyisit sim-kortin vaihto/odottelu hässäkältä, joka sulla on väistämättä edessä operaattoria vaihdettaessa.

  Pulina esimekiksi tarjoaa samat halvat hinnat kuin vastaavat liittymät Saunalahdella, Kolumbuksella tai DNA:lla. Ja verkkokin pysyisi TeliaSoneran verkossa kuten toivoit.

  Miksi hakea kaukaa kun läheltäkin löytyy =)
   
 4. lemon Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  1477
  Tykkäykset:
  0
  Aikaisemmin jotain hintaeroa sai operaattorie välille riippuen siitä mitä halusi painottaa. Nämä ajat lienee ohi,kiitos 'kopiokoneen'. Nykyään ainoastaan liittymän kvasiarvo ratkaisee sen mikä kannattaa ottaa. Tässä onkin sitten ajoittain ollut pientä ylilyöntiä. Itse olen onnistunut vähitellen vuosien saatossa kokoamaan suhteellisen hyvän paketin eräältä operaattorilta. Ainakin itselle se merkitsee jotain että saa laskujen lukumäärää kavennettua. Tässä on omat etunsa ja haittansa, kuitenkin helppous yhdellälaskulla painaa itselläni enemmän kuin maksamattomuudesta johtuva haitta.

  Olen siis aloittajan kanssa samaa mieltä että eroa liittymien välillä ei ole enään juurikaan nimeksi ellei keskittämisetuja lasketa mukaan.
   
 5. Testailija

  Testailija Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/12/04
  Viestit:
  1553
  Tykkäykset:
  62
  Puhelinmalli:
  Lumia 950
  Joissain erityisjutuissa on merkittäviä hintaeroja eri operaattorien välillä. Yhtenä mainittakoon MSN Messengerin "langaton"-tilassa vastaanotettujen tekstiviestien vastaanottomaksu.
   

Jaa tämä viestiketju