EDGE/HSDPA reititin yhteyden jakamiseksi

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja Safiiri, 24/1/07.

 1. Safiiri

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  222
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia N9
  Tarve olisi saada mökille WLAN jakoon GSM-operaattorin kautta. Alueelta ei löydy wimaxia eikä lienee @450 verkkoja ole tulossa kahteen vuoteen. Etsinnässä on siis GSM-operaattorin verkkoon sopiva laite, jolla saisi dataa joko Ethernetin kautta WLANiin tai laitteessa voisi olla integroitu WLAN.

  Taloautomaation hallintaa varten pitäis vielä saada kiinteä IP-osoite. Onnistuukohan se mitenkään GPRS:n yli?

  Katsoin että tälläinen laite olisi markkinoilla. http://www.mobileworld.fi/dovado/3GRouter.htm

  Hinta on kuitenkin sen verran suolainen tavallisesta WLAN-purkista PCMCIA-korttipaikalla varustettuna, että mielellään kuulisin kokemuksia ja muita vaihtoehtoja.
   
 2. ilnux

  ilnux

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/11/03
  Viestit:
  403
  Tykkäykset:
  3
  Lähtökohta on se, että "tonni" sulla menee tuohon haaveeseen kuitenkin. DIGI:llä on hyvä 3G reititin, jossa integroitu 4-porttinen ethernet kytkin. Siihen vain wlan tukiasema matkaan.
   
 3. Safiiri

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  222
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia N9
  Elämä on!

  Pitää varmaa alkaa opettelemaan linuxia kuinka ihmeessa tuon saisi tehtyä kohtuulliseen hintaan. Luulis että toi sama tarve on suuremmallakin joukolla ja siihen löytyis valmis ratkaisu kohtuulliseen hintaan.
   
 4. vesak

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/10/03
  Viestit:
  123
  Tykkäykset:
  0
  Tosimies rakentaa tuollaisen itse. Tarvitaan sopiva Linksys/Buffalo/Asus tukiasema (60-100 eur), OpenWRT (Linux) käyttöjärjestelmä edelliseen, kaapeli ja kännykkä.

  Tässä yhden ohjeet: http://devices.natetrue.com/mobileap/. Tuossa käytettiin tukiasemaa, jossa ei ole USB-porttia, joten siinä tarvittiin hieman laitemodausta. Toisessa ohjeessa (http://wiki.openwrt.org/MobileAPHowTo2) käytettiin tukiasemaa, josta löytyy USB-portti. Tuossa käytettyä mallia WRTSL54GS en löytänyt hintaseurannasta, mutta Asus WL-500G Premium (91 eur) voisi olla hyvä korvike.

  Tässä alkaa oikein sormet syyhyämään. Ensiksi kokeilisin DD-WRT Linux-paketilla, koska siitä on minulla eniten kokemusta. Minulla ei kuitenkaan ole yhtään USB-portilla varustettua tukiasemaa, enkä taida ruveta kolvin kanssa sähläämään.
   
 5. zzuser

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/2/03
  Viestit:
  97
  Tykkäykset:
  0
 6. vesak

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/10/03
  Viestit:
  123
  Tykkäykset:
  0
  Nyt GPRS/3G-reititys on kokeiltu ja toimii.

  Laitteena ASUS WL-500G Premium (Wlan-tukiasema, palomuuri, 2 USB-porttia), h. < 100 eur. Ohjelmistoksi OpenWRT Whiterussian 0.9 Linux (www.openwrt.org). Luurina E70 ja CA-53 datakaapeli.

  Systeemi pistettiin pystyyn melko suoraan näillä ohjeilla:
  http://wiki.openwrt.org/MobileAPHowTo2. Jos ei ole aikaisempaa kokemusta Linux-asennuksesta ja konfiguroinnista wlan-tukiasemiin, niin aikaa on syytä varata "pikkuisen" opiskeluun.

  Muutamia huomioita:
  * DD-WRT linuxiin ei tunnu löytyvän toimivia USB-serial ajureita
  * Yhdistelmä Nokia 6882 + CA-42 (klooni) ei tunnu toimivan tuossa, vaikka se toimiikin Ubuntu-linux:in kanssa PC:ssä.
   

Jaa tämä viestiketju