eBooks-kirjat ja N6600

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Maerra, 15/8/04.

 1. Maerra

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/7/04
  Viestit:
  240
  Tykkäykset:
  0
  Yksi kiinnostava temppu olis lukea netistä imuroitavia elektronisia kirjoja (eBooks) tai muita "e"-juttuja kännyltä. Oikeastaa siinä on varsinaine tappajasovellutus "älykännyille".
  Olen vähän katellu tarjontaa netissä ja ko. freeware-kirjoja on yllättävän hyvä valikoima. Mutta mutta - fileformaatteja on iha liikaa. Kysymys: onks kukaa selvitelly mikä kombinaatio toimii parhaiten, siis mikä Formaatti plus mikä Reader sille?
   
 2. Maerra

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/7/04
  Viestit:
  240
  Tykkäykset:
  0
  Eiks kukaan muu ei ole retkahtanut lukemaan elektroonisia kirjoja - ovat vissiiin viisaampia kuin meikäpoika. Olen edelleen samaa mieltä, että tässä on todellinen tappajasovellutus - tappaa kirjapainot ja -kaupat. Nimittäin (freewarea) ReadM Readerillä ja N6600lla luin pari kirjaa, ja homma toimi yllättävän kliffasti. Nyt ei muijakaan pääse rähjäämään et poltan valoja yöllä kun N6600lla voi lukee pimeessäkin! Kova juttu: mukana voi kulettaa kymmeniä kirjoja tosta vaan - kännykässä!!!!

  Se em. viisaus ilmenee vissiin siinä että eBook-alue on standardisoinnissa oikea varsinainen kaupallis-tekninen skeidaläjä. Meijä mökissä kirous kuuluu kun 1.) formaatteja on pirusti ja 2.) ei tiedä, mikä Readeri osaa mitäkin formaattia lukea ja 3. jos jotain Readderia käyttää niin eihän sen ymmärtämää formaattia ole väännetty sille kirjalle. Lisäks vielä monet
  Readerit ovat siitä skeidaläjästä että pitäis mukamas olla Series60-proggis, muttei toimi tai jopa ei installoidu meikäpojan N6600aan. Hermot meni lopullisesti: löysin pari Stephen King'in kirjaa: 1.) perhana: PDF-formaatti (=uutta tässä), 2.) kliffaa: löytyi Series60-tason Readeri-demo PDFille ja installointi OK, mutta 3.) vaikka yhtä ruokaresepti.pdffää pystyi
  lukemaan niin ko. Stephen King'eissä proggis menee jumiin.

  Siis - onks kellään kunnon vihjeitä, mikä noista helkutin monista Readereista on vähiten huono, saa olla maksullinenkin. Ei jaksa kokeilla enää, ainakaan maksullisia. (Muuten, en tajua miks ei käytetä ihan tavallisia texti-faileja ko. eBook'eisssa yms., liian helppo kopsailla vai.)
   
 3. R-Pelle

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/8/02
  Viestit:
  329
  Tykkäykset:
  0
  Juu, itse olisin myös kaivannut ebookkeja kännyyn, mutta kun omistan 6820:n jonka ruudulla ei paljoa juhlita... Eikä tuohon taida saada edes tekstitiedostoja mitenkään, ainoa keino olisi kopioida kirja Outlookin muistiinpanoihin, mutta ne voivat olla maksimissaan 3000 merkkiä pitkiä... :)

  Joten olen joutunut tyytymään vanhaan Casion Pocket Vieweriin (iPAQin tyylinen elektroninen kalenteri, johon saa rajoitetusti omia tiedostoja). Sillä toimii aika hyvin, kun ruutukin on aika iso ja litteänä laitteena sen saa helposti povitaskuun. Lisäksi akut kestävät kuukausia maltillisella taustavalon käytöllä.

  Ja löysinpä netistä softan (jonka laillisuudesta en tiedä mitään :) jolla MS Readerin .lit -muotoiset kirjat saa purettua html-muotoon josta ne saa helposti perus txt:ksi, jollaisena niitä PV:ssä käytän.
   
 4. Maerra

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/7/04
  Viestit:
  240
  Tykkäykset:
  0
  Mielestäni ainakin N6600n Opera-selaimella voi aika mukavasti lukea HTMLiä. LIT-muotoisten eBook'ien Reader on "avoin" kysymys meikäpojalle.
  Tässä temppuillessa eri Readereitten kanssa ja ko. asiasta netissä surffaillessa ei voi muuta kuin hämmästellä tilannetta. Elektronisia kirjoja on saatavilla sillai, että suomalaisia on ilmeisesti vain yli 70 vuotta vanhoja (huom.: Project Gutenberg), mutta ovatkin sitten ilmaisia. Jenkkipoikien kielellä on tietysti kaikennäköistä, jopa aivan viimeisimpiä
  uutuuksia, mutta maksullisia - mutta sehän on OK.
  Yleisesti: lukeminen saattaa tosin olla vaikeata "tyhmien" kännyjen pikkunäytöillä so. 128x128, mutta 208x176 kuten N6600ssa on jo ihan toista maata eli lukeminen on täysin OK, varsinkin kun ottaa huomioon N6600n todellisen taskukoon. Ja eipähän "eKirja" paljoa paina, sillä paksu "vanhanaikainen" kirja saattaa painaa pirusti.
  Yhden helpottavan ja kevyen kikan hokasin: PDF-muotoiset voi (pitää, jos kirja on suuri) muuntaa Acrobat-Readerillä texti-muotoon, jota - ihme kyllä - eReaderit lukevat yleisesti varsin mukavasti, kun formaatti-sekamelskasta ei tarvii välittää.
   
 5. Andreas

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  508
  Tykkäykset:
  0
  Itse luen aika paljon eBook -kirjoja, vähän vaihdellen. Yleensä ilmaisia, joista tekijänoikeus on jo poistunut. Mobipocket:n sivuilta mm. Verneä, Burroughsin vanhat Mars -kirjat kaikki kohta luettu mitä saa. Lisäksi Oxfordin sanakirjat on ostettu; ne on todella hyötykäytössä viikoittain, jos ei päivittäin. Lisäksi Mobipocketin lukijalla synkkaan uutisia ja artikkeleita joita voi sitten rauhassa lueskella ilman että verkkoa käyttää. Näytön koko on olennaista, tarvitaan mahdollisimman iso. Mutta kyllä tuo pienelläkin sujuu kun vaan suostuu sopeutumaan... Itse käytän P900:aa, mutta eiköhän 6600:kin sovi tähän tarkoitukseen ihan hyvin.
   
 6. Maerra

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/7/04
  Viestit:
  240
  Tykkäykset:
  0
  Hei Andreas! Käytitkö Mobipocketin Readeriä?
  Osaako se niitä leegiota eri formaattia mitä eBook'eille löytyy?
  Imuroin demoversion (siis Series60-versio, siis po. (!!) N6600:llekin), mutta asennus sanoo että "ei sovi puhelimelle", enkä halua sotkea ehdoin tahdoin kapulaani.
  Sitten kun viesteilee ko. firmaan, niin siellä ei ymmärretä asiaa! Ihan oikeasti tai sitten tyhmyyttään? Luultavasti - valitettavasti - N6600 poikkeaa Series60-perusmäärittelystä, koska moni Series60-ohjelma törmää asennusherjaan "ei sovi puhelimelle".
   
 7. Andreas

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  508
  Tykkäykset:
  0
  Moi, käytän Mobopocket readeria juu. En tiedä mitä formaatteja tukee, tähän asti se mitä heidän saiteiltaan saa kirjaa sun muuta on riittänyt mulle. S60/6600 - juttuihin en osaa sanoa yhtään mitään.
   

Jaa tämä viestiketju