E90 näppäimistövalon kirottu himmeys ja FLASH-playerin päivitys

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja andretti, 23/3/08.

 1. andretti

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/12/02
  Viestit:
  123
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy S2
  olen kolmatta päivää tämän laitteen omistaja ja yksi asia tässä on ruvennut oikein huolella tökkimään - näppäimistön taustavalo. haku antoi muutaman kerran vastaavan kyselyn, mutta vastausta en ole vielä bongannut.

  eli voiko saada näppiksen taustavaloa kirkkaammalle?

  btw, mikä flash player porukoilla ko. laitteessa on (versio) ja mistä olette saaneet päivityksen jos olette päivittänyt. mulla 2.0 ja olisi ainakin 2.1 saatavilla ja kolmonenkin on, mutta adoben sivuilla ei lue e90sesta mitään eikä löydy liioin download osiosta - sokeako mä?
   
 2. säätäjä86 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  29/11/05
  Viestit:
  1920
  Tykkäykset:
  6
  Minkä ihmeen takia sen valon kirkkaampi pitäisi olla? Näkyvät aivan hyvin pimeämmissä olosuhteissa tuolla valomäärällä.
   
 3. andretti

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/12/02
  Viestit:
  123
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy S2
  no itse asiassa kun ei näy. pitää ottaa toinen vastaava vertailuun, mutta kuten joku toinen jo tässä jossakin totesi että on juuri havaittavissa ihan pimeässä. liekö sitten epävalo syömässä kaiken ylimääräisen mikä pitäisi sieltä näkymän. omaan käyttöön se ei riitä, etenkin kun tekee jotain ihan pimeässä ja tuijottaa näyttöä ja kun siirtää katseen näppikselle kestää tovi kun silmät tottuu - eikä näyttö ole edes kovin kirkkaalla. näköni on normaali joten se ei riitä selitykseksi
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Anna kun arvaan, puhut ilmeisesti tieturipuolen näppiksestä.
  Oliko löytämäsi kirjoitukset lukitussa ketjussa tai niin aiheenvierestä että ei kannattanut siellä kysellä lisää?
  Pimeässä yleensä noita valoja himmennellään eri vehkeissä, kannatta kokeilla himmentää näytön valoa -> säästää virtaakin. näppiksen kirkkautta ei voi käsitääkseni säätää (ovat siis himeät). Yleensä ne on riittänyt, toki moni on luullut niiden olevan rikki kun valoissassa katselleet ja vasta myöhemmin huomanneet että pimessä valaistuksen havaitsee. Virrankulutusta varmaan yritetään hillitä, ettei käyttäjä menisi ruvvaan niitä täysille.

  Tai sitten vanhaan malliin näytönvalolla valaista näppis.

  (oletan että näppiksen valot olet kuitenkin kytkeny päälle, ja oletan että tieturipuolen näppiksestä puhutaan)
   
 5. andretti

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/12/02
  Viestit:
  123
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy S2

  1. tieturipuolella juu

  2. löytämäni ketju oli muistaakseni e90 käyttäjäkokemuksia ja kysymys oli kauan sitten kysytty, joten unholaan oli painunut - ajattelin jos nyt ottaisi ihan otsikossa esiin asian.

  3. olen jo senverran räpeltänyt tällä että tiedän millaisen kirkkauden näyttöön haluan ja se näppäimistövalo ei kertakaikkiaan ole mukava tehokkaaseen käyttöön. valon kirkkauden pitäisi olla sama näytön kanssa tai ehkä jopa kirkkaampi kerta valo-alueen pinta-ala on pienempi.
  se on kyllä inha puute tässä mielestäni.
   
 6. säätäjä86 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  29/11/05
  Viestit:
  1920
  Tykkäykset:
  6
  Ei mulla ainakaan mitään ongelmaa ole nähdä niitä näppäimiä vaikka olisinkin täysin pimeässä ja kokeilin äsken myös ei täysin pimeässä käyttää niitä ja hyvin näkyivät.. En sitten tiedä miten sitä käytät, mutta ei mitään valittamista. Kirkkaus täysin riittävä.

  Ehkä sun pitää verrata toiseen samanlaiseen niitä valoja. Ja se valaisuhan on toteutettu käsittääkseni el-valolla.
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ok, vanhoihin ketjuihin saa toki kirjoittaa, ja tuo E90 käyttökokemusketju on edelleen aktiivinen.
   
 8. andretti

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/12/02
  Viestit:
  123
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy S2

  viilaan vielä hiukan todeten että käyttökokemukset on eri asia kuin ongelmatilanteet ja niitten ratkaisut - josta minulla on paremminkin kyse. mutta ko. ketju on valitettavasti täynnä vaikka mitä maan ja taivaan väliltä ja paisunut jo äärimmilleen ollakseen mielekäs luettava. olen töissä ollessani lukenut sitä parin päivän aikana +20 sivua, alusta alkaen ja kyllä oli väittelyä vaikka mistä, mikä hiukan laimensi intoa lukea läpi. noh, onneksi on haku.
   
 9. samumanu Vieras

  0   0   0

  Itse koen saman ongelmana kuin andretti. En nää pimeessä näppäimiä en sit millään, näkö on kyllä kunnossa ainakin valoisassa. Osittain tästä syystä heitin E90 lepikkoon, ja on usein tilanne jossa valoa ei ola saatavilla joten se ei ole itselle ainakaan ratkaisu. Toki en tota käyttänä ku sp:n lukuun..
   
 10. renttu85

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/3/08
  Viestit:
  60
  Tykkäykset:
  0
  Kyllä teillä on nyt jotain hämminkiä niissä puhelimissa.
  Kirkkauden pitäisi olla kyllä täysin riittävä.
   
 11. Aslak

  Aslak

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/12/04
  Viestit:
  283
  Tykkäykset:
  1
  Näin saattaa olla tai sitten he ovat tottuneet puhelimissaan kirkkaampaan näppäimistövalaistukseen. Aiemmin käyttämissäni Nokian puhelimissa näppäimistö oli huomattavasti kirkkaammin valaistu kuin E90:ssä. Aiemmissa puhelimissa näki jos taustavalo oli päällä kirkkaassakin valossa. Eroa aiempien puhelimien välillä on mielestäni kuin yöllä ja päivällä. Nyt taustavalon päälläolon huomaa lähinnä pimeässä. Toisaalta tilanne on hyvä, mutta silloin kun valaistus on jossain "hämärän rajamailla" niin näppämistön erottaminen vaatii silmän sauvasoluilta hieman tavallista enemmän. Voin kuvitella, että jollain tupakoitsijalla joilla yleensä hämäränäkö on hieman heikompi, on vaikeuksia näppäinten erottamiseen hämärässä.

  Mitä tulee tuohon Flash playerin päivitykseen niin miksi tarvitset päivitystä? eikö joku Flash toimi jonka pitäisi toimia?
   
 12. andretti

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/12/02
  Viestit:
  123
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy S2
  no miksi me nyt yleensä päivitellään softia,laitteita, avosiippoja,työpaikkoja yms.yms. vaikkapa siksi että tulee uusia ominaisuuksia, samalla vanhat huonot katoaa ( etenkin siipoilla), yhteensopivuus paranee tms. tässä on takana oikeastaan se että kovin moni sivusto jää aukeamatta täysin ja kohtaan joka ei lataudu tulee ilmoitus vanhentuneesta flash-playerista. latasin adobelta 2.1sen mutta se ei suostu asentumaan koska mulla on alla jo 2.0. ja sitähän ei tavanomaisin konstein saa veke
   
 13. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Laita selaimen asetukset niin ettei lataile mitään flash kikkareita, jos jokin sivusto vaatii käyttettäväksi Flashiä, niin etsi sivuston mobiilversio, jos ei ole niin anna sivuston ylläpidolle palautetta ettei sivua voi käyttää ilman Flashiä, ja toivo korjausta asiaan.

  Selaimen Flash tukeen pitää toivoa laitteen FW päivistys, jos siihen tulisi uusiselain, jossa uudempi Flashlite tuki, se tukee vähän enemmän kuin nykyinen, ei se koitenkaan ole sama kuin PC mailmassa monta pykälää isommat täysversiot.

  Uusi S60 selain on periaatteessa tulossa uusiin S60 3rd FP2 koneisiin, mutta selainta tulee ainakin osaan vanhempiin S60 3rd FP1 koneisiin laitteen ohelmistopäivityksen myötä (mm N95:iin jo tullut)

  Uudesta versiosta voit luke s60.com , tai etsiskellä foorumilta, jos flashlite kiinnostaa, niin Adoben sivut ja jotain kommenttia kai tällä foorumillakkin.
   
 14. andretti

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/12/02
  Viestit:
  123
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy S2
  ai se ei olekaan ihan niin helppo, no ootellaan ja katellaan josko jotain päivitystä selaimeen tulisi...
   
 15. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Jos ei softalla saa sitä kirkkaammaksi, on vaihdettava valonlähde kirkkaammiksi, lisättävä niitä tai tehtävä ohituskytkentä yli vastusten tms... tapojahan on monia. Tietty kuka sen tekee on toinen juttu sitten.
   
 16. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Nokialla on puutetta valoista ollut useissakin puhelinmalleissa.. katastrofaalisin taisi olla 6210 ennenmuinoin kun tuli markkinoille. Todella surkea ja epäonnistunut tekele. Muu ei auttanut siinä mallissa kuin vaihtaa ledit suosiolla oransseiksi tai punaoransseiksi ellei löytyny kirkkaampia syvän punasia. Nokian alkuperäiset "valkoset", ei soveltunu kapean astelukunsa vuoksi ja epätasalaatusen ledien valovoimaerojen vuoksi mitenkään. Muuten olisi joutunut irrottamaan aina jotenkin ja siirtelemään uusiksi varjostumien vuoksi. Sittekin suuntaus oli tärkeä koska pleksi oli puolet liian lyhyt, joka käänsi valon näytölle. Sekin teki helposti varjostumia ja varjoja. Puutteita korjattiin 6310 ja 6310i malleissa joskin jälkimmäisessä onnistuttiin verrattaen hyvin..
   

Jaa tämä viestiketju