E90 lisäantenni?

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Olvi, 6/5/08.

 1. Olvi

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/05
  Viestit:
  82
  Tykkäykset:
  5
  Eli tuli tuossa mökkeillessä havaittua omituinen seikka, eli vaikkei 3G verkko virallisesti ihan sinne yltänytkään, puhelinta kädessä pitäessä se toimi mainiosti(!), ja dataa siirtyi se 350kbps mihin tuo on rajoitettu. Ja tämä siis nimenomaan vain kun puhelin oli tiukasti kädessä, ilman sitä puhelin tippui samantien 3G-verkosta 2G:hen(ei edes edge..).

  Ajattelin että lisäantennia peliin ja kuuluvuus on taattu mutta enpä onnistunut moista löytämään E90:lle, liekö siinä edes liitintä mihin moista saa kiinni?

  Kysymys kuuluukin, oliko tuo kuuluvuus vain jotain hetkellistä tuuria(testasin kyllä _useita_ kertoja että sitä dataa oikeasti liikkui) vai olisiko jollain puhelin/antenni-ratkaisulla mahdollista saada riittävä kuuluvuus? Matkaa 3G-alueen rajalle kuuluvuuskartan mukaan ehkä n.1.5-2km.
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  2100 Mhz 3G on pienestä kiinni, rajamailla varsinkin.
  Jos kädellä tai muulla sattuu vielä peittämään antenia niin kohtuuoloissakin 3G kuuluvuus voi kadota. Myös hyvinkin pienet paikanvaihdot voivat vaikuttaa tilanteeseen paljon.

  Laitteessa ei ole ulkoista anteniliitintä. Joihinkin malleihin on ollut autokäyttöön tarkoitettuja systeemejä joissa vastakappale tulee autotelineessa luurin anteninkohdalle. Haastetta tuo se että ne on saatettu suunnitella 900 / 1800 Mhz GSM taajuuksilla.

  Toiveesi siis olisi että luurilla voisit surffailla mökillä 3G vauhdilla?
   
 3. Olvi

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/05
  Viestit:
  82
  Tykkäykset:
  5
  Juurikin näin. Kovin suuresta tuon kuuluvuuden kanssa tuskin on kiinni kun se kerran kädessä pitäen toimii? Katselin netistä että jonkinlaisia magneetilla kiinnitettäviä antenneja on myynnissä, ei tosin juuri tuolle 2100MHz taajuudelle. Liekö moisista mitään iloa?
   
 4. tenhunen

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/6/06
  Viestit:
  165
  Tykkäykset:
  17
  Veikkaampa ettei moisesta oo iloa. Hyvällä säkällä voi auttaa, mutta luultavimmin voi jopa heikentää signaalia.

  Laita sieltä asetuksista pelkkä 3G käyttöön(ei Dualmode), jollon puhelin pysyy varmasti 3G:llä. Raja-alueilla dualmode asetuksella puhelin saattaa helposti hypätä 2G:lle, jos kenttä heittelee. Mulla ainaki moinen operaatio auttanu. Joskus löytää 3G:tä ihan korvestakin. Tietty jos signaali on aivan liian heikko, ni ei se datakaan kulje.

  Niija kyllä sillä edgelläki yli 200kb/s irtoo jos tuulet sallivat. Viive on vaan isompaa, joten enemmän menee aikaa ku sivu ees lähtee latautumaan.
   
 5. Olvi

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/05
  Viestit:
  82
  Tykkäykset:
  5
  Homman nimihän on siis se että se 3G toimii(ja myös data liikkuu vauhdilla ihan oikeasti) tasan niin kauan kun puhelinta pitää tiukasti kädessä, eli siis käsi toiminee jonkinlaisena antennina, niin hassulta kuin se kuulostaakin. Pelkkään 3G:hen pakotettuna koko yhteys katkeaa jos siitä päästää irti. Ja tätä tuli tosiaan testattua aika lailla, ja juuri se kädessä pitäminen oli avain toimivuuteen.

  Tästä lähti ajatus että homma on aika pienestä kiinni ja jollain lisäantennin tapaisella saattaisi toimia mukavasti.

  Vaan kun olisikin edes Edge, eikä perus GPRS...
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Miten pidit kädessä ja miten laite oli kun ei ollut kädessä, tuskin samassa kohtaa?

  Yleensä kädessä pitäminen on ongelma kun konetta käyttää PDA asennossa, jolloin herkästi toisella kädellä peittää antenia. Kädessä pitäminen alaosasta puhelinasennossa niin että antenit paljaana sopivaan suuntaa tuottaa ehkä parhaan kuuluvuuden, pöydällä pystyssä sopivassa asennossa pitäisi myös toimia (jos ei muita esteitä), pöydällä PDA (qwerty) asennossa toki haasteellisempaa.

  en tiedä mitä luurilla teet datayhteydellä, mutta pienimuotoiseen surffailuun hitailla nopeuksilla kannattaa tutustua opera miniin, ja sieltä vielä laittaa kuvat heikolle/pois. Jos tarvitset datayhteyttä puhelun aikana, niin tuosta selaimesta ei siihen mitään apua.
   
 7. Olvi

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/05
  Viestit:
  82
  Tykkäykset:
  5
  Luonnollisesti kun testaamaan ruvetaan niin vehje on samassa asennossa, läppä kiinni sekä kädessä että irtonaisena. Siirtoja kymmeniä megoja joten kyllä se bitti liikkui.

  Jäi tosiaan tarkempi kuvaus käyttötarkoituksesta pois, eli lähinnä modeemina läppärille BT/Joikuspotin kautta joten 3G-nopeus on käytännössä pakollista.

  Seuraava mahdollinen vaihtoehto sitten toinen puhelin mihin saa kunnollisen lisäantennin(tehdäänkö moisia edes enää?) tai sitten joku PCMCIA-3G-modeemi, jos vaikka niissä olisi parempi kantama.

  Ehdotuksia/kokemuksia?
   
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ok, sori luurin että luurilla tarkoitus käyttää.
  Jos sen 3G kuuluvun saat aikaan kädessä, niin voisi se toimiva paikka löytyä kun vähän etsiskelee. ja tuolloin voi oikeasti vähän viritellä telinettä jne.

  3G WLAN reititin, sijoitus hyvään paikkaan, ainakin osaan saa ulkoisen antenin, mutta niillä siis ei ole samoja rajoitteita suunnittelussa kuin kännykällä, joten herkkyys on yleensä ollut vakionakin parempi. Ja voit myös itse luurilla käyttää samaa WLANia.

  PCMCIA kortteihin, ainakin osaan saa ulkoisen antenin, rajoittaa kuitenkin liikkumista, USB mokkoluihin ei niin usein saakkaa, mutta pitkällä USB piuhalla mokkulan voi sijoittaa optimipaikkaan, on myös edullinen vaihtoeho, ja ei niin herkkä/lyhyt kuin PCMCIA kortin anteni johdot.

  Sori että kyselen, siis kuvittelenko oikein että luuri on pöydällä ja olet läppäreinesi siinä vieressä ja käsi lähellä luuria, ei toimi nopeasti, mutta kun oikaiset sormet luuriin, niin vauhti kiihtyy, luurin pysyessä pikallaan? Vai onko kokestu jotenkin riippuvainen mihin koskee, esim jos peittää BT/wlan anteneita (2G/3G anteneista alaspäin), jos kyse maadoituksesta/maatasosta, niin sitä voi toki keinotekoisesti yrittää. Ymmärtääkseni olet myös kokeillut pelkka 3G tila päällä.
   

Jaa tämä viestiketju