e90 ja e75 -navigaattoreina?

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Polarbeer3D, 15/11/09.

 1. Polarbeer3D

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/11/09
  Viestit:
  32
  Tykkäykset:
  0
  Hei,

  Kun ei ole kännykkä- tai erillisnavigaattoreista kokemusta, kiinnostaisi tietää, miten hyvin esim. Nokian e90- ja e75-älypuhelimet toimii navigaattoreina verrattuna noihin erillislaitteisiin (TomTom, Garmin jne.)? Olen tässä alkanut kuolaamaan navigaattorin ja täydellä qwerty näppäimistöllä varustetun hieman monipuolisemman kännykän perään.

  Etuna kännykkänavigaattorissa sisäisellä gps:llä olisi se, että kaikki on yhdessä laitteessa. Lisäksi tuon navigointilisenssin saa ostettua tarvitsemalleen ajalle ja uusimmat kartat saa Nokia maps -palvelua käyttämällä ladattua koska tahansa. Noihin erillisnavigaattoreihin kuitenkin karttapäivitykset on ymmärtääkseni melko kalliita suhteessa laitteen hintaan.

  Jossakin viestiketjussa ja testissä moitittiin ainakin e90:n hitautta gps-signaalin löytämisessä. Onko vika jo historiaa ja miten nopea tuo satelliittien haku on muissa sisäisellä gps:llä varustetuissa nokialaisissa? Eli kun se navigointitarve yllättää niin kauan menee navigointi-sovelluksen käynnistämiseen ja satelliittien löytämiseen nokialaisissa?

  e90:llä on jo muutama vuosi ikää, mutta sen sisänäytön 800x352 pikseliä kuulostaa nettisurffailussa vielä aika kovalta lukemalta monen uudemman mutta pienempinäyttöisen mallin/merkin rinnalla. Onko tuo e90 siis edelleen käypä peli navigaattoripuhelinta etsivälle vai alkavatko tuoreemmat mallit mennä ohi nopeudessa, käytettävyydessä, akun kestossa ym. ym?

  Ajattelin ostaa kännykän käytettynä, kun noita e90- ja e75-malleja näkee ihan kohtuu hinnalla myytävän käytettyinä. Ovatko kyseiset mallit nyt järkivalintoja pahimman hypen siirryttyä N97- ja N900-malleihin?

  Avusta kiittäen yksi puhelinkehityksestä pahasta pudonnut kuluttaja. :(

  -pb
   
 2. gyaeae

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/4/09
  Viestit:
  210
  Tykkäykset:
  0
  E75:ssä isoin ongelma on näytön pienuus, mutta jos sitä ei paljoa katsele (menee ääniopastuksen varassa) niin hyvin pelittää kunhan sijoittaa autossa sen siten että gps-signaali on hyvä.

  E75 on ainakin nopea löytämään. Joskus miettii minuutin-pari, mutta yleensä kestää huomattavasti vähemmän (parhaimmillaan muutama sekunti).

  En tiedä onko tuohon tullut päivitysten mukana miten paljon uudempi selain, mutta muutaman vuoden vanhoilla on kyllä tapana tuottaa ongelmia joidenkin nettisivujen kanssa.

  Jos nettiselailu kiinnostaa niin E75 ei ole oikea valinta pienen näyttönsä takia. E90:stä en niinkään osaa sanoa, mutta jos halvalla saa eikä koko haittaa niin ei kai siinä mitään...
   
 3. Taski

  Taski Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  9/12/05
  Viestit:
  86
  Tykkäykset:
  3
  Itselläni käytössä aktiivisesti E90 + Garmin ja E75 + Nokia Maps.

  Tuo nokian maps on kyllä aivan susi. Kuva on epäselvä, ja muutenkin ruudunpäivitys jotenkin älyttömän hidas, risteysalueilla mennään milloin mitenkin ja muutaman kerran koko softa jumittanut täysin. Näyttö ei mielestäni E75:ssä mikään kovin pieni ole, kun E90:ssäkin lähinnä tuli pikkunäyttöä käytettyä navigoidessa. Toki jos olet myyrä etkä näe mitään, tuo E90 iso näyttö auttaa asiaa huomattavasti. Olen siirtymässä tuosta E90:stä pois, pelonsekaisin tuntein, sillä en ole oikein oppinut tuohon nokia mapsiin luottamaan, ja kaikenlisäksi se ohjaa aivan eri reittejä (Älyttömiä sellaisia) verrattuna tuohon Garminiin. Garmin on ainakin aina vienyt luotettavasti perille, nopeaa reittiä ja kaikenlisäksi vaivattomasti. Tuo nokian maps tosiaan kaivelee jotakin aivan älyttömiä kinttupolkuja (vaikka hiekkatiet yms olisivat vältettävissä kohteissa) ja ohjailee menemään mm. pääkaupunkiseuduilla pihakatuja ja pyöräteitä pitkin.
   
 4. Polarbeer3D

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/11/09
  Viestit:
  32
  Tykkäykset:
  0
  Sinulla kun on nuo E90 ja E75 käytössä niin, mitä mieltä olet niiden kyvystä paikantaa itsensä eli nopeudesta löytää gps-satelliitit? Ainakin tuota E90:tä on moitittu vanhemmissa artikkeleissa toivottoman hitaaksi. Yhteydet on myös katkeilleet helposti pienissäkin katvepaikoissa. Löytämässäni hieman tuoreemmassa käyttäjäkommentissa sanottiin Nokian tuoneen E90-puhelimeen myös a-gps -toiminnon, joka olisi parantanut tuota navigoinnin aloituksen nopeutta huomattavasti. Voisiko tähän vaikuttaa yhtään tuo puhelimessa käytetty navigointisovellus? (Sinulla siis tuo Garmin.)
   
 5. seiluri

  seiluri Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  407   0   0

  Liittynyt:
  20/11/03
  Viestit:
  1637
  Tykkäykset:
  346
  Puhelinmalli:
  Samsung + Nokia
  voin vain kehua

  tuo E90 maps 3:sella toimii vikkelämmin kuin moni uudempi samalla softalla
  ja on se vaan ylivoimainen luuri jos vain on tarpeeksi voimia kantaa sitä mukana

  eli nettiselaus ja myös se ylimääräinen numeronäppäin rivi on jotain mitä missään nokian tämän hetken tuotantomallista ei valitettavasti löydy

  lisäksi e90:seen saan tuon wayfinderin speedalert softan joka tuntee kaikki suomen kamerat ja piippaa niin että huonompikuuloinenkin huomaa kameroitten lähestyvän
   
 6. Yen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/9/04
  Viestit:
  73
  Tykkäykset:
  0
  Kyllä E75eenkin saa Garminin toimimaan 100%:sti, ja sen jälkeen en ole kertaakaan koskenut Mapsiin.

  AGPS löytää E75llä satelliitit hyvinkin nopeasti, sekunneissa, kunhan vaan päästää nettiin.
   
 7. Taski

  Taski Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  9/12/05
  Viestit:
  86
  Tykkäykset:
  3
  Yhdyn edelliseen. E75 löytää nopeammin kuin e90, mutta ei minulla ole tuon e90:n käytössä mitään ongelmia satelliittien kanssa. Ainoastaan eräässä hieman raskaammin valmistetussa henkilöautossa jouduin pitämään tuulilasilla puhelinta pidemmän aikaa että löysi satelliitit pääkaupunkiseudulla.
   
 8. Ripe54

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/1/05
  Viestit:
  102
  Tykkäykset:
  0
  Hyvin toimii E90 navigaattorina, itselläkin garminin softa jossa on ominaisuuksia vaikka muille jakaa, myös valvontakamerat. Sateelliitit löytyy n. 15 sec ulkona, eikä signaali ole katkennut kertaakaan autossa.. Pidän softaa monesti pikkunäytössä ajettaessa ja puhelinta mittariston välissä.
   
 9. seiluri

  seiluri Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  407   0   0

  Liittynyt:
  20/11/03
  Viestit:
  1637
  Tykkäykset:
  346
  Puhelinmalli:
  Samsung + Nokia
  vielä tämä tarkennus

  niin siis sulla on samaan aikaan kädessä E90 ja E75 ja sama kartta softa ja kun ne käynnistät niin väitätkö edelleen että E75 on nopeampi...eli oletko oikeasti tehnyt asiasta kokeen vai onko vain mutua
   

Jaa tämä viestiketju