E90 + 3g netti

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Kekkula, 2/7/07.

 1. Kekkula

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/7/06
  Viestit:
  29
  Tykkäykset:
  0
  Jos hommaan tullaisen kommunikaattorin ja 1 megan 3G liittymän.

  Voinko jotenkin käyttää tuota samaa myös kannettavan tietokoneeni verkkoyhteytenä?

  Ongelmia mahdollisesti?
   
 2. rixa Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/10/04
  Viestit:
  1025
  Tykkäykset:
  0
  Voit juu.. ongelmiakin on. Suosittelen lukemaan e90 käyttökokemusketjun. ;)

  Puhelin siis toimii läppärin modeemina.
   
 3. Kekkula

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/7/06
  Viestit:
  29
  Tykkäykset:
  0
  Voisitko valaista ongelmista?

  Siis toimiiko tuo aivan kuten laajakaistaverkko modeemi joka nyt tuossa nurkassa on? en hae mitään grps modeemia..   
 4. tomih

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/12/02
  Viestit:
  34
  Tykkäykset:
  0
  Taitaa olla perusteet topikin alottajalla hukassa, mutta puhelin kytketään joko bluetooth yhteydellä langattomasti tai usb kaapelilla koneeseen ja yhdistetään internettiin soittamalla modeemilla numeroon *99#. Ei se minään laajakaistareitittimenä toimi, joka automaattisesti avaa intternetin kun johdon kytkee, vaan sillä saa yhteyden intternettiin soitettaessa. 3G alueella on puheominaisuudet käytössä myös datayhteyden aikana, edge ja gprs alueella ei.

  Ongelmia on ollut ilmeisesti siinä, että porukka ei ole osannut ottaa bluetooth modeemia windowssissa käyttöön. Tämähän siis tapahtuu useissa tapauksissa siten että klikataan windowssissa ruudun oikeasta alanurkasta bluetooth kuvaketta, sitten haetaan puhelin, yhdistetään sen dialupnetworking palveluun ja voila windows asentaa bluetooth modeemin. Tämän jälkeen voi luoda itse käsin soittokuvakkeen windowssiin tai käyttää pc suitesta internet yhteys ominaisuutta bluetooth modeemin läpi. Tietenkin riippuu koneesta ja bluetooth softastakin miten käyttäytyy, mutta näin monessa tapauksessa.

  Mitään täydellistä laajakaistan korvaajaa tuosta ei kokeilematta kannata miettiä, mutta varmasti monen tarkoituksessa varsin pätevä ratkaisu kyseiseen hommaan. Nopeuskin saattaa vaihdella paljon paikasta riippuen ja ei todellakaan kannata tuudittautua siihen uskoon että maksamalla 2mb yhteydestä saa välttämättä edes 3G alueella noita nopeuksia käytänössä. EDGE ja GPRS alueilla jäädäänkin sit jo murto-osiin.
   
 5. Kekkula

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/7/06
  Viestit:
  29
  Tykkäykset:
  0
  No jos oletetaan että 3g nettiyhteys puhelimella on hyvä niin kuinkas paljon tuosta 2 megan yhteydestä häviää kun pelataankin usb tai bluetoothilla?

  Koti laajakaistan korvajaa nimenomaan tuosta hain.   
 6. peuhka66

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  214
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  0503141592
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ehkä kannattaa se kotilaajakaista pitää.

  Jos E90 muuten kiinnostaa, niin hanki luuri ja kokeile myös modeemina, jos riittää viikojen kokeilujen jälkeen, niin sano kotilaajakaistasi irti tai pidä ja käytä sitä laajakaistaa myös E90lla....
   
 8. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29276
  Tykkäykset:
  7527
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Kerroppas mistä noita 3G-liittymiä saa? Verkko tukee tiettyjä nopeuksia. Oli se sitten GPRS, EDGE taikka 3G. Kaikki riippuu sijainnista ja verkon tuesta. 3G-liittymiä nyt kun ei erikseen satu olemaan. Jos sinulle on jostain myyty 3G-liittymä niin paskaa ovat puhuneet.
   
 9. mobilover

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/5/05
  Viestit:
  58
  Tykkäykset:
  0
  Aihetta sivuten kun yhdistän E90:sen ja macbookin bluetoothilla pääsen ficoran nettimittari -nopeustesterin mukaan kahden megan liittymällä parhaimmillaan yhden megan yhteysnopeuteen sisään ja varttimegaan ulospäin. Usb:llä taasen parhaimmillaan tuohon kahteen megaan sisään ja kolmasosa megaan ulospäin. Missä voisi mättää, kun molemmissa laitteissa on bluetooth 2.0, joka pitäisi ainakin teoriassa tukea yli kahdenmegan langatonta yhteyttä?
   
 10. Kekkula

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/7/06
  Viestit:
  29
  Tykkäykset:
  0
  Tämähän kuulostaa jo ihan OK nopeudelta, tuollahan voisi korvata kotilaajakaistan.

  Kovin on sekavia vastauksia, ehkä, juu, ei ja jos.....   
 11. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Lue kokemuksia GPRS/#G datasiirrosta, foorumilla paljon juttua, ulkopuoliset eivät voi tietää miten sinulla kotonasi toimii, joten muiden hyvät kokemukset eivät välttämättä toteudu sinun tilanteessa, samoin se mikä tänään toimii, ei välttämättä huomenna.

  Jos aiot hankkia E90:n niin ei kai hankitapäätös ole riippuvainen kotilaajakaista korvaamisesta, eihän ne liity oikein toisiin oikeastaan mitenkään., 3G "modeemit" PCMCIA, jne kortit ovat ihan erikseen.

  Jos siis olet kuitenkin E90:aa hankkimassa, niin sitten kun sinulla on se niin voit kokeilla miten se toimii modeemin tehtävissä ja vasta muutamanviikon kokeilujen jälkeen harkita sitä laajakaista asiaa. Ja mielestäni sitäkin vasta sitten jos käyttö/tarve netti yhteydelle on vähäistä, perus pankkiasioiden hoitoa jne. mutta kuitenkin mobiilisti tarvitsee e90lla nopeaa rajatonta yhteyttä, jotta jokatapauksen ison tasahinnoittelun hankkii riippumatta kiinteästä laajakaistasta.
   
 12. mobilover

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/5/05
  Viestit:
  58
  Tykkäykset:
  0
  Jos sinullakin on operaattorisi tukiasema naapuritalon katolla, samassa tasossa ja suunnattuna teillepäin niin tällöin pääsee tuollaisiin yhteysnopeuksiin. Muualla nopeus on valitettavasti kaikkea muuta kohtalaisen ja olemattoman väliltä. Paremman hinta/laatu -suhteen kuin hsdpa:lla saisi ostamalla hyvän wlan-toistimen. Kaikkialla, missä on asutusta tuntuu löytyvän myös avoimia verkkoja.
   
 13. rixa Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/10/04
  Viestit:
  1025
  Tykkäykset:
  0
  Jos nopeus on riittävä, niin miksei voisi korvata kotilaajakaistaa? Tarvittaessa netti kulkee myös mukana, toisinkuin kotilaajakaista
   
 14. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Yleesnä mobiili "laajakaista" on hyvä tuki kiinteälle yhteydelle. Toki GPRSllä voi hoitaa kaiken liikenteen jos tarpeet siihen sopii.
  Käyttäjän aloituksesta ei oikein saanut selvää millaiset tarpeet.

  Parhaimmillaan hyvissä oloissa HSDPA alueella voi sopivilla käyttätarpeilla hyvinkin matkapuhelin yhteys korvata hitaammat laajakaista tuotteet. Siksi ehdotettiin että kokeilee ensin jonkin aikaa enenkuin alkaa laajakaistaa irtisonamaa ja silloinkin kannattaa ymmärtää että palvelu taso voi vaihdella huomattavasti enemmän kuin esim. ADSL liittymällä.

  Siitäkään huolimatta en pidä tuota hyvänä vaihtoehtona jos käyttökohteena esim stream palvelut, p2p sovellukset tai muuta raskaammat tarpeet.

  Tämän lisäksi en aivan ymmärrä mitä ketjunaloittaja ajaa takaa, kun modeemiksi suunnittelee E90aa, eli aloituksesta tulee sellainen käsitys että tuo laite hankinta riippuisi juurikin laajakaista käyttöön soveltuvuudesta. Yleensä E90 valitaan muista syistä ja PClle mobiili laajakaista toteutetaan monesti tarkoitusta varten hankitulla muulla raudalla. Toki jos E90 on hankinnassa muutoinkin niin voi sitä modeemina käyttää, mutta silloin modeemi käytön sopivutta voi rauhassa teistailla omassa käyttö profiilissa ennen laajakaistan irtisanomista.

  Laajakaista on myös hyvillä HSDPA alueilla yleensä sen verran halpaa ettei tuota edes palvelutataso/hinta etuna perustella.

  Jos käyttö tarve rajoittuu lähinnä tarpeeseen hoidella pankkiasiat ja perus email liikenne, niin hoituu vaikka pelkästään E90lla, jolloin toki laajakaistasta voi olla turha maksella.
   
 15. dst88

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/6/07
  Viestit:
  20
  Tykkäykset:
  0
  hhmm en sori vaan tiedä ihan tarkkaan asiasta mutta juuri tänään sain kuulla että operaattorin rajoittamana olikohan n. 300kb automaattisesti...
  rahalla sitten saa nopeutta nostettua jopa 2megaan jos en väärin muista..

  ja rajoittamatomalla liittymällä oli edustaja saanut 3.5mb yhteyden jollain testerillä...

  eli termi ei ehkä ole 3g-liittymä mutta jokin maksullisuus suurille nopeuksille on olemassa.....voi myös olla ettei kyseesä olekkaan 3g vaan jokin muu nopea yhteys....

  ehkä joku viisaampi selittää asian tarkemmin?=)
   
 16. ajs Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  7   0   0

  Liittynyt:
  12/1/07
  Viestit:
  1921
  Tykkäykset:
  195
  Hyvä esimerkki huonosta esimerkistä: kokeilin tänään aamulla n. klo 7.00 OPOYn nopeustestillä ja tulos oli dna yritysgprs:llä äpaut 850kbps ja smassa paikassa illalla klo 19.00 aikaan 72 kbps. Rajuja on heitot, mutta puheliikenne kun priorisoidaan tukiasemalla edelle, niin "ruuhka-aikana" data liikkuu todellakin hieman hitaammin.
   

Jaa tämä viestiketju