1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä, annat suostumuksesi evästeiden käytöllemme. Lue lisää.

E70 + Saunalahti 3G dataetu = pätkivä datayhteys

Keskustelu osiossa 'Microsoft ja Nokia', aloittaja honpsu, 13/11/06.

 1. honpsu

  Liittynyt:
  7/6/06
  Viestit:
  22
  Tykkäykset:
  0
  E70 + (Elisa?) Saunalahti 3G dataetu = pätkivä datayhteys

  Vastaavanlaisia kokemuksia ihmisillä, datayhteys jumittuu ts. dataa ei siirry vaikka pakettidatayhteys pysyy puhelimen mukaan päällä, ei niin puhelimen omilla softilla (esm. messenger tai www-selain) kuin käytettäessä nettiyhteyttä tietokonella. Rasittavaa, toimii n minuuttia/tuntia ja sitten vaatii taas puhelimen buuttaamisen, joskus pelkän pakettidatayhteyden tiputtamisenkin riittäessä.

  Sijaitsen 3G verkon alueella Lappeenrannan keskustassa, puhelinta vai liittymää vaihtoon.?

  Teemu
   
 2. HemppaP

  Liittynyt:
  12/7/04
  Viestit:
  428
  Tykkäykset:
  7
  Kokeiles ensin päivitttää sen puhelimesi firmware. Sen jälkeen puhelin liikkeeseen huoltoon jos pätkii vielä. Eli Nokia Software Updater: http://www.nokia.com/A4176089
   
 3. lartsi

  Liittynyt:
  4/12/03
  Viestit:
  833
  Tykkäykset:
  9
  Puhelinmalli:
  Vaihtuva...
  Mulla ainakin toimii vastaava paketti Helsingissä loistavasti. Ei ole koskaan juuri pätkinyt.
   
 4. rmk

  Liittynyt:
  7/11/05
  Viestit:
  10
  Tykkäykset:
  0
  Itsellä ihan sama Turussa. Jossain paikoissa toimii ihan loistavasti, esim. IRC päällä ajellu ympäri Turkua ongelmitta, mutta kaverin luona käynti veti luurin jumiin. Huomasin myös että puhelimella ei voinut soittaa eikä vastaanottaa puheluita / tekstiviestejä.

  EDIT: ja puhelin siis Nokian E70 ja Saunalahden Dataetu 128.
   
 5. honpsu

  Liittynyt:
  7/6/06
  Viestit:
  22
  Tykkäykset:
  0
  Uusin softa kyllä käytössä. Tuntuu että kun pitää nettiradioo taustalla niin yhteys pysyy varmemmin päällä (jatkuva 128kbps tiedonsiirto siis)...
   
 6. teeba

  Liittynyt:
  16/8/06
  Viestit:
  79
  Tykkäykset:
  0
  et voi vaihtaa liittymää,datapaketti on vuodensopimus jota ei voi purkaa
   
 7. Richie_79

  Liittynyt:
  4/8/05
  Viestit:
  107
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Räätälöity Samsung Galaxy s7
  Ei tuo kuulosta mitenkään ihmeelliseltä. Operaattorit priorisoivat aina piirikytkennäistä liikennettä verkossaan. Puhelimesi kuulostaa toimivan myös aivan normaalisti. Jos piirikytkennäisiä puheluja on paljon samalla kanavalla/solussa/tukiasemassa paljon niin (2G) pakettidata käyttäjiltä viedään aikavälit ja nopeus tippuu. Jos radioverkon BSC ei voi tehdä yliheittoa toiselle kanavalle/soluun/tukiasemaan koska nekin ovat täynnä puheliikennettä, niin se on vaan voi voi. Joudut odottamaan kunnes puheliikenne rauhoittuu sen verran, että sinulle annetaan enemmän resursseja ilmarajapinnasta GPRS:n käyttöön. Tällä periaatteella toimivat kaikki operaattorit. Datakäyttäjiä kun on selkeästi vähemmän ja puheliikenne on se joka tuo rahaa operaattorille ja siksi sitä priorisoidaan. Se on itseasiassa mainittuna kaikkien operaattoreiden datasopimuksissakin.

  Aina kun boottaat koneen tai muuten katkaiset GPRS yhteyden, ja käynnistät sen sitten uudestaan sinulle luovutetaan ilmarajapinnasta uusi vapaa kanava/aikavälejä (jos siis käytät 2G GPRSsää). Pystyt käyttämään sitä hienosti niin kauan, kunnes puheliikennettä tulee taas verkkoon paljon. Kokeile öiseen aikaan ja jos tiedät missä tukiasema sijaitsee pyri vielä sen lähelle niin saat parhaan mahdollisen coding schemen ja nopeutesi on maksimi mitä puhelimesi tukee.
   
 8. honpsu

  Liittynyt:
  7/6/06
  Viestit:
  22
  Tykkäykset:
  0
  Käytössä on 3G. Ja kuka muka hyväksyy nettiyhteyden toimivana jos se pätkii tasasin välein ja aina kun pätkäsee pitää puhelin bootata jotta saa yhteyden uudelleen kiinni? Toimivaa - todella...

  Nettiradio taustalle niin ei pätkäise koskaan. Ja tuskin nyt on mistään ruuhkatilanteesta kiinni 3G verkon alueella.?

  Esimerkiksi messengeriä ei voi jättää päälle puhelimeen koska yönaikana se jumittaa satavarmasti yhteyden mennessä tilaan jossa dataa ei enää kulje.

  Teemu
   
 9. Kreivi S

  Kreivi S Tunnettu jäsen

  Liittynyt:
  8/6/04
  Viestit:
  9003
  Tykkäykset:
  60
  Voi purkaa, jos Saunalahti ei voi tarjota toimivaa palvelua.
   
 10. Legge

  Legge

  Liittynyt:
  9/9/03
  Viestit:
  787
  Tykkäykset:
  0
  Nopeuden raju heittely tosiaan kuulostaa normaalilta, kuten Richie sanoi. Täydellinen jumiutuminen niin, että luuri pitää buutata ei kuulosta. Minulla ei ainakaan ikinä ole niin käynyt N73+Elisa datapaketti yhdistelmällä.
   
 11. Technik

  Liittynyt:
  23/11/06
  Viestit:
  10
  Tykkäykset:
  0
  Sama luuri, sama liittymä ja sama ongelma. Jos koitan esim liikkua kaupungilla puhelin taskussa ja putty taustalla, niin jossain vaiheessa kaikki tiedonsiirto katkeaa kunnes käynnistän pakettidatayhteyden uudestaan. Sama jos koitan jättää puttyn yöksi päälle, ja tuo mainittu "kaikki tiedonsiirto" käsittää siis myös puhelut ja tekstiviestit. Ja kyllä, luurissa on uusin softa.
   
 12. honpsu

  Liittynyt:
  7/6/06
  Viestit:
  22
  Tykkäykset:
  0

Jaa tämä viestiketju