E65 ja WLAN:in pois kytkeminen

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Juzt, 26/4/10.

 1. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Hei,

  Hankin E65:n lähipiiriin WLAN-VOIP käyttöä varten. Nyt kuitenkin ko. käyttö yhdessä normaalin puhelinkäytön kanssa on osoittumassa puolimahdottomaksi, koska kyseistä ominaisuutta ei tunnu saavan mitenkään pois päältä, kun sen kerran menee päälle laitamaan.

  Eli siis: Soitan yhden VOIP puhelun (toimii kuten pitää) ja lopetan puhelun. Valitsen "katkaise WLAN yhteys" (joko aktiivisesta valmiustilasta tai valikoista, ei väliä) ja yhteys katkeaa, mutta muodostuu heti uudelleen. Vähän ajan päästä myös Nettipuhelimen rekisteröitymisestä kertova kuvake ilmestyy takaisin.
  Jos käyn sammuttamassa ensin nettipuhelimen (Yhteydet-Internet Puhelin valikosta) ei nettipuhelimen rekisteröitymissymbolia enää ilmesty, mutta WLAN pomppaa silti aina takaisin päälle, vaikka sen sammuttaisi kuinka monta kertaa. Langattoman lähiverkon asetuksista on myös määritelty, ettei verkkoja etsitä. Nettipuhelimen asetuksista on kirjautumistavaksi valittu manuaalinen.

  Ainoa millä tuon saa taas pois päältä, on koko luurin uudelleen käynnistäminen, ja sekin auttaa vain seuraavaan VOIP Puheluun asti. Mitään sovelluksia ei ole taustalla auki. Nettipuhelimen asetuksien määrittämistä on koitettu niin käsin kuin Saunalahden asennusohjelmaa käyttämällä.

  Voiko näin vanhan puhelimen softa olla edelleen näin turkasen buginen, vai enkö vaan osaa?
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ei tuon pitäisi normaaliin puhelinkäyttöön vaikuttaa. no ehkä siinä tapauksessa vähän jos sellainen WLAN tukiasema joka ei tue virran säästöjä -> pienemmät valmiusajat.

  Nuo yleensä on se mikä vaikuttaa siihen haetaanko kuuluvia wlaneja vai ei.
  Mutta wlan yhteys siis muodostu, oletko katsonut siirtyykö paljon dataa ja näkyykö mikä ohjelma sitä käyttää ? vai näkyykö vain indikaattori joka kertoo että ollaan WLAN kuuluvuus alueella ? jälkimmäisesti tuskin haittaa, päinvastoin.
   
 3. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Muistaakseni E90 toimii aivan samalla tavoin ja WLAN-yhteyden katkaiseminen manuaalimoodissa onnistui ainoastaan menemällä kuuluvuusalueen ulkopuolelle, jonka jälkeen VoIP luovutti suosiolla yhteyden muodostamiset.
   
 4. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Ainakin tähän mennessä on akku kulunut alle puolen vuorokauden, eli kulutus on hyvin merkittävä. Pitänee testailla vielä pidemmälti jos edes tuon nettipuhelimen kirjautumisen saisi pidettyä aisoissa. Tuollaisella akun kulutuksella puhelin vaan ei ole käytettävissä kun akku on heti tyhjä.

  Yhteyden muodostumisen huomaa siitä, että indikaattori tulee näyttöön, ja jos aktiivisen valmiustilan WLAN haku on päällä, lukee siinä "<verkon nimi> yhdistetty". Menee edelleen valitsemaan "Katkaise WLAN yhteys" tuosta, muuttuu teksti aivan normaalisti "<verkon nimi> löytynyt", mutta päivittyy melkein heti "<verkon nimi> yhdistetty". Eli pelkästä saatavuudesta tuo ei nähdäkseni kerro.
  E72 ei moista samassa verkossa tee vaan katkaisee yhteyden kun sen käskee katkaista yhteyden.
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ok, oletko vilkaissut sieltä yhteyden hallinnasta liikkuuko dataa ja mikä sitä liikuttaa.

  Jos sinulla VoIP katkaistu (eikä oletus yhteytenä, eik äkirjaudu automaattisesti, vai miten ne asetukset nyt meni), ja Langattoman lähiverkon asetuksista näytä käytettävät Wlanit pois, ja etsi verkkoja vaihtoehtoa ei ole ja internet yhteyden tarkistus ei koskaan (no ei tässä nyt E65sta, joten tuonne päin nuo valikot)

  Puolipäivää on jo aika rankka virrankulutus WLANillakin, mutta riippuu toki paljon walnista ja luurin WLAN lisäasetuksista (kyllä tuollakkin luurilla pidempiin VoIP käyttöihin on päästy)., jos vakio softilla ei lähde rokkaan niin sitten kai pitää kokeilla jotain muuta VoIP tuoellista softaa, joissa itse softassa vähän enemmän.

  Sen voi vielä katsoa että tuoreimmat vakio VoIP palikat luurissa, ainakin joissain aika paljon puukotus mahdollisuuksia.
   

Jaa tämä viestiketju