E61 vai E65 vai N73ME?

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja lemon, 8/5/07.

 1. lemon Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  1477
  Tykkäykset:
  0
  Laitetaan hieman eri kasteissa pöyrivät puhelimet piinapenkkiin. Mikä otsikossa puhelimista kannattaa hankkia? Ehkä minimivaatimuksena voisi sanoa että sähköpostin on toimittava järkevästi eikä se saa tyhjentää laatikkoa sitä luettaessa. Multi account on plussaa. Netin käyttö pitää olla järkevää, viimeistään esim Opera tai Opera Minillä.

  Pari muuta otin siksi mukaan että tekeekö se kamera ja videopuhelut niin autuaaksi että sitä kannattaa otta se ennemmin kuin office -liitteiden muokkausta? Radiotakin on hieman havitellut, mutta onko nekään vielä mistään? Tiettävästi irrallinen kannettava radiokin maksaa ja järkevintä on ostaa sekin sitten tiettävästi osana mp3 soitinta. Olenko väärässä?
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Näytön asento, ja aktiivisen työpöydän INBOX emailin suhteen oleellisimmat erot. Kuten olet huomannut niin toimistosovelluksissakin on eroja. ja tietenkin siinnä näppiksessä, kaikissa erinlainen.

  Eli Nxx viihteellisempään käyttöön, EXX vakavampaan suunniteltu, toki kanattaa huomioida WLAN ja SIP tuki.

  Toimisto sovellus tukea voi ostaa, kamera noista puuttuu vain tuosta E61:stä ja i mallissa se on, Kaikilla toki onnistuu videopuhelu, tosin E61:ssä ei voi live kuvaa lähettää.

  N73:n kamera hakkaa kyllä E65:n kameran, ja vakavassa käytössä voi N73 kamera olla myös valintaperuste, tärkeä ero mikä tulee mieleen on makrokuvaus.

  Riippuu mitä haluat ja kuinkapaljon.
  Erillistoteutus ajaa luuri toteutuksen edelle jos erillistoteutus toimii luurin HF:nä, luurin radio tarvitsee kuitenkin antenin, eli langallisen HFn.

  Markkinoilla on myös BTHF radiota, joissa (langallisessa BT) HFssä radio.

  Jos parasta haluaa niin hyvä erillinen MP3/radio tukee hyvin luurin vastaavia ominaisuuksia.

  E61:n akku iso, mutta ei muissakaan onneton.
  Muoto, WLAN ja kamera ehkä se minkä mukaan valitset, jos kamerasta voi tinkiä, niin E65 tai ehkä E61i mielummin kuin E61.
   
 3. Blue Joker Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  23/11/02
  Viestit:
  6915
  Tykkäykset:
  5
  Puhelinmalli:
  iPhone 6s
  Nokia E61 vs. E65 vs. N73 ME

  Jos sähköpostikäyttö ja nettiselailu ovat tärkeitä, kannattanee valita E61. Syynä on se, että siinä on suurempikokoinen näyttö ja täten varsinkin nettiselailu on huomattavasti miellyttävämpää kuin E65:lla tai N73 ME:llä.

  Lisäksi E61:sta löytyy mainitsemasi toimistodokkarien muokkaustuki.

  Voisi myös ehkä olla järkevää harkita Nokia E61i:tä, jos kameraa kaipailet...
   
 4. lemon Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  1477
  Tykkäykset:
  0
  Todettakoon että ostin sitten sen E65. Ainoa asia mikä v-a on se, että OSTIN. Nyt ainakaan Saunalahdelta ei saa hankittua järkeviä datapaketteja. Ainoat vaihtoehdot ovat 25MB:n ja vuoden 128. Eli olisi siis pitänyt hankkia kytky tai näin jälkiviisaana hankkia silloin joskus se rajoittamaton dataetu.
   
 5. Voimalaituri

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/2/04
  Viestit:
  88
  Tykkäykset:
  1
  Menit jo ostamaan, mutta kommentoin perään:

  Nokia E61(i) lienee kys valmistajan parhaita puhelimia, ainakin ns. tehokäyttäjän näkökulmasta. Valitettavasti moni vieroksuu taskulaskimen näköistä ja ison oloista konseptia kun sen ensimmäisen kerran tekee, mutta kun noita hetken käyttää ei voisi ei-QWERTY laitteita enään ajatellakkaan.

  Näissä E-sarjalaisissa saatavilla olevan softan laatu on ilmeisesti varsin hyvä, joten 61 on sikälikin varma ratkaisu. E61(i) konsepti on mielestäni käytettävyydeltään ehkä paras S60 toteutus, sillä hieman tavallista isompi näyttö QWERTYn tukemana tekee laitteesta varsin mainion käyttää. Teksti ja ikonit ovat isoja ja selkeitä, työpöydällä ikonit mahtuvat kerralla näyttöön jne jne.

  Kameraltaan E61i on hieman vaatimattomampi 2-meganen, mutta kännykoiden kamerat ovat niin huonoja myös 3-5 mpix luokassa, että asia on varsin vähämerkityksinen. Parempien kameroiden auto-focus toimintokin on niin hidas, että ei niillä edes osu kohteeseen jos on vähänkin liikettä.

  Suosittelen ehdottomasti tutkimaan E61i mallia perusteellisesti. Se vaatii aluksi hieman totuttelua, mutta olen kuullut useammalta henkilöltä joka on konseptia pidempään käyttänyt, että se on erittäin toimiva.
   
 6. Tonidali

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  2/10/06
  Viestit:
  284
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  WP
  Itse oon täysin samoilla linjoilla. Luuria kuitenkin tulee käytettyä monipuolisesti ja melkeinpä kaikki sovellukset ovat aktiivisessa käytössä. Ennen omistin N73:n ja tällä hetkellä löytyy juuri E61i. Voin sanoa, että olen enemmänkin kuin tyytyväinen vaihtoon. Ainoa asia miltä olisin vähän parempaa odottanut on kamera. Mutta eihän tuolla rautamäärällä siitä parempaa saakkaan. Perehtyä kannattaa, se on sen arvoista.
   

Jaa tämä viestiketju