E50 dial-up -yhteys ei toimi (Windows XP SP2)

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja okaalto, 15/4/07.

 1. okaalto

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/4/07
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Kyselen nyt vielä täältäkin, josko kenelläkään olisi ollut samaa ongelmaa tai ratkaisua tiedossa.

  Ongelma on, että E50:llä dial-up yhteys Windows XP SP2 läppärin (Lenovo T60) kanssa ei toimi USB:llä, Bluetoothilla, eikä IrDAlla. Yhteydenmuodostus loppuu aina "Registering your computer on network" -vaiheeseen virhekoodiin 720. Googlella löytyy paljon ohjeita tähän, mutta nyt ei ole kyse tästä "corrupted winsock" -ongelmasta, ainakaan sen korjausohjeet eivät tähän auta.

  E50:n omat kilkkeet toimii samoilla asetuksilla, selain, email, asennetut softat, Gmail, jne, pelaa ok GPRS:n kanssa. Asetukset on takuuvarmasti oikein. USB/BT/IrDA pelaa PC-Suiten kanssa. E50:n modeemille voi jutella AT-komennoilla sarjaportin kautta, jne. Toistaiseksi olen kokeillut kutakuinkin kaiken mahdollisen ja mahdottoman keksittävissä ja googlattavissa olevan ilman suurempaa menestystä. Kokeiltu on päivittää E50:een uusin softa, ei apua tästäkään.

  Kaksi ongelmaan viittaavaa ilmiötä pystyin kaivamaan esille:

  1) E50 ei koskaan näytä aktivoivan PDP-kontekstia silloin, kun yhteyttä yrittää dial-upin kautta. Ainakaan ruudun ylänurkan pikkukuvake kentänvoimakkuuden alla ei tätä näytä. Ainoastaan GPRS Attach tehdään. Silti PPP-kättely XP:tä vastaan kyllä alkaa normaalisti. Erillisillä AT-komennoilla saa kyllä PDP-kontekstin aktivoitua.

  2) Windowsin PPP-lokista näkee, että läppäri lähettää puhelimelle jotakin autentikaatioon liittyvän PPP-sanoman, johon E50 vastaa sujuvasti PPP code reject messulla. PPP-speksin mukaan tässä tilanteessa löydään hanskat naulaan, kuten Windows tekeekin, koska kyse saattaa olla yhteensopivuusongelmasta.

  Kysymys onkin näiden pohjalta, että mikä/kuka nyt rikkoi ja mitä? Hajosiko XP:n dial-up johonkin päivitykseen vai laittoiko Nokia rikkinäisen PPP-tuen E50:een?

  Jos jollain toimii E50 & -läppärin dial-up yhdistelmä (vaikka Linuxikin), olisin kiinnostunut kuulemaan, kuten myös jos tällaista samaa ongelmaa on esiintynyt.
   
 2. jarkkoo Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  2221
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SGS @ Saunalahti
  Ja onhan työkalut -> asetukset -> yhteydet -> pakettidata ja sieltä se yhteysosoite määritetty oikein?
   
 3. okaalto

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/4/07
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  On. Jostain syystä PC-Suite haluaa laittaa tämän myös modeemin alustuskomentoihin, mutta sillä ei tunnu olevan vaikutusta.
   
 4. okaalto

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/4/07
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0

Jaa tämä viestiketju