Mobiili.fi Draamaa koulussa: oppilaan iPhone 6 Plus räjähti taskussa

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 3/10/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2134
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Farkkuihin tuli iPhone 6 Plussan palosta reikä.


  Älypuhelinräjähdystapaukset jatkuvat. Tällä kertaa räjähti Applen iPhone 6 Plus opiskelijan taskussa, polttaen reiän hänen farkkuihinsa.

  Ikävä tapaus sattui Darin Hlavatylle, joka opiskelee Rowan Collegessa Burlingtonin piirikunnassa New Jerseyssä. ”Tunsin tämän hullun kuuman polttavan jalkaani”, kommentoi Hlavaty tapahtunutta 6ABC:lle. ”Juuri kun tunti oli alkamassa, puhelimeni alkoi savuttamaan taskussani. Se oli tulipalo.”

  ”Tyhjästä kuulimme sihinää ja pamahtavan äänen. Yhtäkkiä suuri massa savua tulee ulos hänen taskustaan”, kommentoi toinen oppilas tapausta. ”Se oli superkuuma, joten säpsähdin, nappasin sen ja heitin lattialle. Sitä piti potkia koska se oli tulessa”, kommentoi Hlavaty toimintaansa, jota muut opiskelijat seurasivat sivusta hämmästyneinä.

  Palosta jäi luokkaan palaneen käryä ja tunti siirrettiinkin pidettäväksi toisessa luokassa.

  Apple ei ole kommentoinut tapausta muuten kuin kertomalla kertomalla tutkivansa tapauksen.

  Hlavatyn kertoman mukaan puhelimen akku oli tapahtumahetkellä tyhjä eikä sitä ollut liitetty laturiin. Puhelin oli takataskussa sen roihahtaessa ja näin farkkuihin palosta aiheutuikin reikä. Takataskussa vääntymisen voidaan arvioida olevan myös mahdollinen osasyy räjähdykseen.

  ”Minulla oli ollut se noin kuusi kuukautta. Ainoa asia, joka siinä oli pielessä oli pieni särö mutta en usko yksinkertaisen särön aiheuttavan sen räjähtävän taskussani”, totesi Hlavaty.

  Älypuhelinräjähdykset ovat olleet tapetilla Samsungin Galaxy Note 7 -akkuongelmien takia. Samsung keskeytti Note7:n myynnin ja on parhaillaan vaihtamassa 2,5 miljoonaa myytyä puhelinta. Samsung on kertonut maailmalla olleen kymmeniä tapauksia, joissa Note7 on joko ylikuumentunut tai räjähtänyt.

  Viime aikoina nähdyissä muissa älypuhelinten räjähdyksissä, kuten tässäkin tuoreimmassa ikävässä tapauksessa, näyttää olleen kyse yksittäistapauksista eikä laajemmista valmistusvirheistä toisin kuin Note7:n osalta.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju