DPI-testi. Erotatko pikselit?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja WeirdFM, 1/8/13.

 1. WeirdFM

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/7/13
  Viestit:
  16
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  ZTE Blade
  Tein mielenkiinnosta 1px kokoista 100% mustaa, 100% valkoista shakkiruudukkoa, jota voi sitten tuijottaa eri DPI:n omaavilla laitteilla. Kuinka läheltä erotat yksittäiset pikselit ja mikä on laitteesi DPI?

  https://dl.dropboxusercontent.com/u/14154707/Untitled-2.jpg

  Skaalautuva versio pc:lle (valitse 100% zoom selaimesta):

  https://dl.dropboxusercontent.com/u/14154707/checker.html


  PS. Testi ei ole millään tavalla kattava, ja luurien näytön terävöitykset yms. varmasti sotkee seassa. Silmän erottelukyky ei myöskään ole aivan yksioikoinen, vaan kiinni mm. kontrastisuhteesta. Tämän ruudukon pitäisi antaa tässä suhteessa paras mahdollinen erottelukyky. Kuitenkin esim. musta-punainen shakkiruudukko saattaa olla erottelevampi koska ainoastaan yksi alipikseli on valaistu/päästää valoa lävitse.

  EDIT: Ei taida tälläinen testi onnistuakaan aivan yksinkertaisesti. iPhone lienee ainoa luuri jonka vakio kuvankatseluohjelma ei anna zoomata yli 1:1 pikselitarkkuuden (kuin väliaikaisesti). Androidista en ole varma kun ei ole laitetta käsillä, mutta ainakin WP8:n kuvaselain antaa zoomata yli 100%, joten on mahdoton tietää milloin kuva on 1:1
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Voi sillä ainakin eri selainten ja kuvankatseluohjelmien erilaista tapaa skaalata ihmetellä. (eroja kovasti)

  Ajatus ihan jännä, ilmeisesti haluttuun ideaan päästäkseen pitäisi tehdä sovellus. puolisokeet ikäihmiset voisi sitten katsella kuinka moninkertainen pitää olla että erottaa ruudut.

  Tosin jos kehittämis touhuun innostuu, niin toinen lähestymistapa olisi tehdä näkötesti, jossa pitäs tunnistaa erilaisia kirjaimia (erilaisia fontteja), ja se perinteinen näkötesti taulu.

  Jatka ihmeessä, jos intoa piisaa.
   

Jaa tämä viestiketju