Mobiili.fi DNA tuo ensimmäisenä operaattorina Suomessa 4G-puhelut

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 14/3/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2103
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]DNA on ensimmäisenä operaattorina Suomessa ottanut käyttöön Voice over LTE (VoLTE) -teknologian eli 4G-puhelut valtakunnallisessa matkaviestinverkossaan. Samassa yhteydessä DNA:n matkaviestinverkkoon on päivitetty myös Voice over WiFi (VoWiFi) -teknologia. Uudet teknologiat tulevat pilottiasiakkaiden käyttöön kevään aikana.

  Tänä päivänä suomalaisoperaattoreiden 4G-verkossa liikkuu vain dataa, kun taas puhelut kulkevat 2G- ja 3G-verkoissa. VoLTE eli 4G-puhe mahdollistaa puhelut 4G-verkossa, jolloin äänenlaatu paranee ja puheluiden kytkeytymisajat lyhenevät murto-osaan nykyisestä.

  Voice over WiFI eli VoWiFi-tekniikalla käyttäjä voi soittaa puhelun kotoa, työpaikalta tai esimerkiksi lentokentältä WiFi-verkkoa käyttäen. Tämä parantaa puheluiden laatua ja sisäkuuluvuutta esimerkiksi silloin, kun käyttäjä asuu kaukana lähimmästä tukiasemasta. Ulkomailta soitetut WiFi-puhelut ovat tyypillisesti myös normaalia roaming-puhelua edullisempia.

  ”Haluamme tarjota asiakkaillemme jatkuvasti käyttökokemusta parantavia uusia teknologioita. Testaamme ominaisuuksia yhdessä asiakkaidemme kanssa keväällä, jonka jälkeen avaamme tekniikat vaiheittain käytettäväksi kaikilla 4G-matkapuhelinliittymillä”, sanoo DNA:n matkaviestinliittymien liiketoimintapäällikkö Mika Husso.

  Molemmat tekniikat edellyttävät tukea myös päätelaitteelta. Puhelinvalmistajien lippulaivamallit, kuten Samsung Galaxy S7, Apple iPhone 6s ja Microsoft Lumia 950, tukevat tyypillisesti molempia tekniikoita. Jatkossa tuen odotetaan leviävän myös valmistajien edullisempiin malleihin.

  VoLTE ja VoWiFi -tekniikat on otettu maailmalla käyttöön muun muassa Yhdysvalloissa, Sveitsissä ja Alankomaissa. Suomessa operaattorit eivät vielä ole ottaneet VoLTE- ja VoWiFi-tekniikoita kaupalliseen käyttöön.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju