Dna tarpeellinen

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Ossi&dna, 16/2/05.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Ossi&dna

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/2/05
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0
  Dna on todella hyvä ja tarpeellinen operaattori kaikille kännynkuluttajille.
  Jo 4 vuotta sitten tullessaan, se alensi puheluhintoja n.20-25%.
  Varsinainen kilpailu alkoi oikeastaan vasta vuoden 2001 alusta.

  Dna:lla alkoi kaikki hyvin ja asiakkaita tuli runsaasti.
  Kaksi pahaa virhettä oli tehdä dna:sta lopun, telian asiakkaiden osto ja sitä seurannut laskutusuudistus. Laskujen viivästyminen hermostutti monet joulun seutuun -03 ja asiakaskato alkoi.
  Sitten vielä Saunalahti aloitti agressiivisen hinnoittelun ja markkinoinnin, mikä lisäsi danan tuskaa.

  Käänne joka tapahtui, oli jopa yllättävä, dna puristi markkinoille Onnin ja Helmin, ja taas suunta muuttui.
  Muut operaattorit joutuivat seuraamaan hinnoittelua ja ainakin sauniksen pasmat sekosivat, sen paras valtti, hintaetu oli mennyt ja se jäi sivusta seuraajaksi.
  Dna:lta puuttui enää puhepaketti-liittymä, joita muilla kilpaijoilla oli, mutta pian tuli reagointi siihenkin, ja Ilona painalsi heti edullisimmaksi vaihtoehdoksi.
  Nyt dna on selkeä suunnannnäyttäjä hinnoittelussa ja samalla tietysti asettaa paineita muille.

  Minulla on ollut dna alusta lähtien, ja olen ollut tyytyväinen sen asiakaspalvelukokonaisuuteen, hinnoitteluun ja kuuluvuuteen. Tuosta kuuluvuudesta joskus väitellään, mutta kokemuksia Utsjoki-Maarianhamina väliltä saaneena, olen huomannut, että kuuluvuus on hyvinkin vertailukelpoinen. Kaikilla operaattoreiden verkoillahan tavoitetaan n.99% suomalaista. Toisen mökin pihassa kuuluu dna paremmin, tien toisella puolen joku muu.
  Toivottavasti tämä kotimaisin- , hyvä vaihtoehto jaksaa taistella

  Hyvää kevättä kaikille, verkosta riippumatta
   
 2. aimo Vieras

  0   0   0

  Eikö tämä ylistysvirsikin olisi mahtunut vallan hyvin jonkun olemassaolevan ketjun alle?
   
 3. jukra Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  3066
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Z5
  heh. Olihan hauska kirjoitus.
  Kirjoittaja lienee unohtanut että dna on perustamisestaan lähtien tehnyt tappiota - viime vuosi(2004) piti olla ensimmäinen voitollinen mutta toisin pelkään.
  Aluksi dna tuli rummutellen markkinoille "emme lähde hintakilpailuun, kilpailemme palveluilla" ... tarkoitus siis oli olla kaikkea muuta kuin 'halpaoperaattori', nyt dna on ajautunut samaan kastiin TeleFinlandin ja Kolumbuksen kanssa eli halpaoperaattoriksi - ilman kummempia palveluita ja Suomen huonoimmalla kuuluvuudella. Vaikka miten tuota kuuluvuutta rummutettaisiin ei se yksinkertaisesti voi voittaa Soneran ja Elisan verkon kuuluvuutta(kun 1800Mhz palikkaa asennetaan 900Mhz väleille asennettuihin tolppiin katveita muodostuu, lisäksi läpäisy huonompi suuremmalla taajuudella) ja mielestäni yksi tärkeä pointti matkapuhelimessa on se että se toimii! Voi jokainen päässään miettiä miksi Elisan ja Soneran verkossa on niin paljon virtuaalioperaattoreita ja Suomen 2G:n ei.
  Nyt dna joutuu paniikin vallassa tuomaan lähes nollakatteella toimivia liittymiä markkinoille asiakaskadon pysäyttämiseksi.
  Ällistyttävää on ollut myös dna tapa karsio jälleenmyynti verkostonsa minimiin. Miten kukaan edes voi ostaa heidän liittymiään kun kukaan ei niitä myy? Ok, muutamia pisteitä on(Mediapuhelin, Sonit, paikalliset puhelinyhtiöt) mutta verrattuna kahden suurimman jälleenmyyjäverkostoon... lisäksi olen käsittänyt että on todella vaikea saada myyjäsopimusta dna:lta, he eivät siis edes tahdo jälleenmyyjiä itselleen - ihme toimintaa teleoperaattorilta. Ei luoteta sen vertaa omaan tuotteeseen että jälleenmyyjiä tahdottaisiin.
   
 4. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Eiköhän tässä ole kyse ihan vain siitä, että pyritään karsimaan kustannuksia minimiin. Kattava jälleenmyyjäverkosto syö rahaa, vaikka se olisikin joku kokonaan toinen firmakin. Toki olen kuitenkin samaa mieltä, että liittymän hankala hankinta saisi olla se vihoviimeinen syy jättää myymättä operaattorin palvelut asiakkaalle...
   
 5. Jasse

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/12/02
  Viestit:
  592
  Tykkäykset:
  5
  Samaa voisi sanoa tähän, että Heh, olipa hauska kirjoitus.

  Suomen huonoimmalla kuuluvuudella vai? Onko jotain empiiristä tutkimusta tästä tehty?
  On se kumma kun joillekin ihmisille ei vain iskostu päähän, että operaattorit kuuluvat eri tavalla eri paikoissa. Jos itselläsi on huono kuuluvuuskokemus Dna:sta, niin saanko pyytää; Älä yleistä.

  Ja liittymiä ei muka kukaan myy. Ainakin niissä kaupungeissa joissa itse olen viime vuosina käynyt, on ollut tulvillaan myös Dna:n myyntiliikkeitä. Tuskin myöskään nykyiset liittymät nollakatteisia ovat.
   
 6. polle

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/1/05
  Viestit:
  555
  Tykkäykset:
  0
  Eikö DNA:n verkko toimi ihan normaalisti 900 MHz taajuuksilla muualla kuin suuremmissa kaupungeissa, joissa kaistaa ei riittänyt kolmannelle verkolle? Eihän Elisa ja Sonera tarvitse harvaan asutulla seuduilla kaikkea 900 MHz-kaistaa. Tämän voisi tietenkin testata, jos ajaisi autolla vanhan yksitaajuuspuhelimen kanssa Suomea ristiin rastiin.

  Omaa kokemusta ei ole DNA:sta pariin vuoteen, mutta silloin kuuluvuus oli huono. Nyt perjantaina siirryn taas DNA:n asiakkaaksi, joten silloin selviää nykytilanne. Uskoisin ainakin, että Helsingissä kuuluu. Pari vuotta sitten ei kylläkään kuulunut esim. Leppävaaran Sellon sisätiloissa.

  Paitsi kuuluvuus, myös verkossa olevien liittymien kokonaismäärä lienee tärkeä asia virtuaali/palveluoperaattorille. Jos verkon sisäiset puhelut ovat halvempia kuin muut, niin suuri samassa verkossa olevien liittymien määrän voisi kuvitella antavan kilpailuetua. Kaikki riippuu tietenkin sopimuksesta, joka on tehty verkko-operaattorin kanssa.
   
 7. jukra Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  3066
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Z5
  Olet siis varmasti tietoinen että Suomen 2G on ruuvannut 1800Mhz palikoitaan 900Mhz välillä mitoitettuun mastostoon joka jo valmiiksi Suomessa oli Soneran ja Elisan peruja(ainakin tääläpäin näin on tapahtunut). Tiedät siis myös varmasti että 1800Mhz aalot eivät etene yhtä hyvin, eli eivät "kuulu yhtä kauas", lisäksi niissä on huonompi läpäisy eli 900Mhz aalto menee paremmin läpi esim talon seinästä kuin 1800Mhz aalto - tämä aiheuttaa heikkoa kuuluvuutta sisätiloissa.
  Tiedät myöskin varmasti että pohjoissessa ei muita liittymiä olekaan kuin Soneran ja jossain määrin Elisan koska kolmas suomalainen verkko ei sielä kuulu läheskään yhtä hyvin.
  Toki dna kuuluu kaupunkioloissa ihan hyvin. Mutta kun lähdetään maakuntaan kuuluvuus ei ole kahden muun tasolla. Sille ei yksikertaisesti voi mitään tekniikan eroavaisuuksista johtuen. Toki Suomen 2G:llä on myös 900Mhz palikkaa verkossa jolloin kuuluvuus on kahden suurimman tasolla mutta ainakin e-pohjanmaalla suurimmaksi osaksi on käytössä 1800Mhz taajuus vanhan VLP city liittymän peruja.
  Tuosta voi ihan maalaisjärjellä päätellä että Suomen 2G:n kuuluvuus ei voi olla samalla tasolla kahden muun kanssa. Kaupungissa se on hyvä mutta kun joskus pitäisi käydä muuallakin.

  Ja en sanonut että noita ei kukaan myy. Myyjiä on vain huomattavasti vähemmän kuin muilla suurilla. Niinkuin Jussi totesi, myyntiverkoston ylläpito maksaa rahaa ja sitä ei dna:lla ole! He ovat haukkomassa henkeään tappiollisten vuosien jälkeen, ei se Finnetkään loputtomiin jaksa rahaa pumpata dna:han.
  Ikävä kyllä dna:n mainetta ovat pilanneet juuri nämä pienet kopperot joita löytyy, liittymää tyrkytetään väkipakolla. Tuosta jos mistä jää paha maku asiakkaalle suuhun. Onneksi dna on näistä jo päässyt melko hyvin eroon, tilalle eivät vain ole ottaneet mitään.
   
 8. Flyer Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/6/02
  Viestit:
  1180
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  N97
  Ei kukaan operaattori vapaasti päätä ruuvattanko 900 vai 1800 tukiasema tolpan nokkaan. Siitä päättää viestintävirasto mitä taajuutta käytetään.
   
 9. jukra Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  3066
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Z5
  Joka tapauksessa dna:n tukiasemista suuri osa on 1800.
   
 10. Jasse

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/12/02
  Viestit:
  592
  Tykkäykset:
  5
  Niin, no jos nyt kuitenkin lähdetään siitä että Finnet-liitto on vakavaraisempi kuin TS tai Elisa. Tämä on fakta. Eli kyllä siellä sitä rahaa löytyy, kiinnostuksesta tulevaisuudessa en tiedä.

  Verkon osalta en voi muuta todeta kuin, että kuluttaja valitsee verkon sen mukaan miten se itsellä toimii parhaiten. Eli jos asuu alueella, jossa ei TS kuulu, niin onko hyötyä siitä että se sattuisi kuulumaan pohjoisessa paremmin? Ei.

  Verkon paremmuudesta ei siis ole mitään virallista tutkimusta, ei muuta kuin käyttäjien kokemukset. Yhtä tyhjän kanssa on sanoa, että itse en ole koskaan huomannut mitään muuta eroa esim. Dnan ja TS:n välillä kuin, että junamatkalla Turku-Tampere tai Turku-Helsinki katvealueet ovat eri kohdissa.
   
 11. polle

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/1/05
  Viestit:
  555
  Tykkäykset:
  0
  Saisinko lähteen faktallesi? Esim. v.2003 lopussa TS omavaraisuusaste oli 57% ja Finnetin 32%. Vuodessa ero ei ole paljoa muuttunut. Omina lähteinäni ovat ko. firmojen vuosikertomukset.

  Lisäys: Yhtiöt, jotka omistavat Finnetin, ovat kyllä hyvin vakavaraisia. Samaa tasoa kuin TS tai parempia. Mutta absoluuttisesti mitattuna TS:lla on rahaa enemmän. Tottakai, isompi yhtiö.
   
 12. Jasse

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/12/02
  Viestit:
  592
  Tykkäykset:
  5
  Nimenomaan tarkoitin näitä omistajia eli maakuntayhtiöitä. Nehän myös päättää siitä, että pumpataanko sitä rahaa sinne Dnan tileille vai ei. Nämä maakuntayhtiöt ovat vakavaraisempia kuin TS tai Elisa.
   
 13. =Henkkis=® Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  1851
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  OnePlus 3T
  Kummia väitteitä sulla, itsellä oli jonain vappuna Dnan testi liittymä, ok puhelut ilmaisia kivaa. Olihan se kivaa, mutta kivempi ois ollu puhua sillä liittymällä että se olisi kuulunut. Noh asia on muuttunut, nyt voi sielläkin dna kuulua. Koskas Dna lopetti GPRS yheyden? 1.5v sitten? Se ei sitten kuulunut ei alkuukaan ei toiminut kunnolla, katkoksia, data liikkui hitaasti, virheellistä dataa tuli. Laskutettu päin en sano mitä, asiakaspalveluun saa jonottaa, virheitään ei myönnetä. Otin kerran yhden dna liittymän, kas kummaa kun luvatusta aukeamis ajasta oli kulunut 3pvää ylimääräistä, soittelin sitten aspaan mikä mättää, urvelot oli avanneet väärällä numerolla liittymän, 1 sopimus tehty 2 liittymää avanneet. Kukas olisi maksanut toisella kortilla tehdyt kulut jos olisi joku sillä laskua tehny? Onneksi ei näin tapahtunut. Toinen kerta piti avutua perjantaina, oli kiire saada liittymä auki, soittelin lauantaina että avatkaas sitten liittymä, sunnuntai iltana toimi. Liittymä oli suljettu, viiminen lasku tulee 4kk perässä. Puheaikoja ei ole maksettu, tähän päivään mennessä.

  Eiköhän tässä ole tarpeeksi monta syytä pysyä tosta konkurssi pesästä erossa. Kukaan vakaavarainen firma ei pitkiä aikoja pumppaa rahaa konkurssipesään. EI KUKAAN, EI EDES FINNET yhtiöt.

  Radiolinjalla kerran antaneet liian vähän puheaikaa, oli kuulemma vaikea korjata se siihen laskuun, mutta kauniisti oli lisätty seuraavaan laskuun, kun asiasta soitin. Kerran oli maksettu lasku vahingossa 2 kertaa, no seuraavassa laskussa oli vähennetty "liikaa" maksettu. Näin mallikkaasti Elisa hoitaa. Ei avauksissa koskaan mitään ongelmia.

  Soneralla oli kerran avauksessa ongelmia, kun kauppias antoi vahingossa väärän kortin, eli kirjain oli väärä. Ei soneran vika, kauppiaan, mutta senkin asian kauppias hoiti mallikkaasti, parituntia sen jälkeen soitti ja kertoi virheestään. Uusi kortti liikkeestä ja taas pelasi. Edelleen olen erittäin tyytyväinen kauppiaan toimintaan olen ostanut osan puhelimista virheen jälkeenkin sieltä.

  Kumma kyllä suurinta miiiiinusta tossa edustaa dna, tossa joitan kokemuksiani eri operaattoreista. Sorry DNAhan ei kannta koskea, ellei 0cnt minuutti ole kaikkialle.

  Puhelimessa pitää olla palkkeja täydet kaupungissa olit sitten sisällä tai et, elisan verkossa ainakin turussa oikeastaan aina on. Ellei parkkihalleja lasketa.
   
 14. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Aikamoinen juttu, jos on totta niin ei kuitenkaan koske kaikkia.

  Aikamoinen heitto puhua konkurssipesästä. Jos dna olisi konkkapesä niin se olisi kuopattu jo aikaa sitten, eli täytyy sen jotain kuitenkin tuottaa Finnetille vaikka tappioista puhutaan jatkuvasti.

  Otapa huomioon että nuo katkeransävyiset kokemukset eivät koidu kaikkien kohtaloksi. Suurin osa otaksun on tyytyväisiä koskapa dnalla kuitenkin asiakkaita yhä riittää.

  Kas kummaa, kyllä niitä palkkeja riittää täydeltä vaikka sisätiloissa nytkin ollaan ja seinätkin ovat sellaiset että niissä on voimakkaasti vaimentavaa materiaalia välissä jonka luulisi heittävän kentät sinne missä pippuri kasvaa.
   
 15. Ossi&dna

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/2/05
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0
  Paljon on tullut palautetta, kiitos siitä.
  Edelleenkään en ymmärrä tuota kuuluvuudesta juttua.
  Minun känny kuuluu, tulkoon sitten millä hertseillä hyvänsä.
  Ajeltiin viime kesänä Saariselän ympäristössä, Ivalossa, Kittilässä Sodankylässä ja sielläpäin kaverin kanssa. Koelaudalla oli dna ja kaverin työsonera vierekkäin, katseltiin palkkeja. yllätyimme molemmat, koska dana oli ihan tasavertainen soneraan verrattuna. Oli paikkoja jossa ei kuulunut kumpikaan, jossain dna, jossain sonera, mut tasaisesti.
  Oisko niin, että telia-sonera ei enää uusia tolppia ole rakennellut ja dna on koko ajan pistänyt aukkoja tukkoon.
  Elisa ja Dna on monesti samalla teholla, samassa tolpassa, joten niiden kentät on suuressa osassa maata ihan samat.
  Jokatapauksessa 4 vuotta olen danaa käyttänyt, ensin perusjuttu, sitten maraton ja nyt helmi. Aina olen puhunut mitä tarvinnut, tekstannut tarpeeni mukaan ja ollut tavoitettavissa, aina kilpailukykyisillä hinnoilla.

  Olen tyytyväinen kotimaiseen valintaani, olkoot muut omistaan.
   
 16. kieran Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/2/04
  Viestit:
  1402
  Tykkäykset:
  0
  Jotenkin ei tuo DNA:n myyjäverkosto vakuuta... Yritin tilata netistä Sonitin sivuilta liittymän mutta tyssäs tunnistautumiseen. No eipä hätää seuraavana päivänä soitteli noheva Sonitin myyntineuvottelija ja tehtiin sopimus puhelimessa. Nyt on aikaa kulunut 2 kk, ei ole korttia näkynyt eikä kuulunut, saatikka CD-soitinta. Tosin ei nää isot operaattorutkaan oo puhtain paperein selvinneet, mut sieltä on sentään otettu yhteyttä ongelmien takia...
   
 17. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Ei kannata ihan mistä tahansa nettiputiikista tilata liittymiä tai tavaraakaan. Tietysti jos tuo cd-soitin oli pontimena niin ymmärrän. Jos vaan pelkkää liittymää haluaa eikä kylkiäisillä ole väliä niin ehkä olisi parempi joko tilata dnan omilta dna kauppa-sivuilta tai sitten suunnata esim. lähimpään dna+ myymälään tai Mediapuhelimeen (jossa tosin kuulemma ne innokkaat tyrkyttäjät;), molemmissa voi kyllä saada sen kylkiäisenkin. Niin ja sitten on esim. Giganttikin joka myy noita liittymiä, sielläkin muistaakseni jaetaan kylkiäisiä?

  Mitä myyjäverkoston karsimiseen tulee, ehkä siinä on taja-ajatuksena juuri ne huonot kokemukset niistä "villeistä" kauppiaista joiden kanssa sekä asiakkailla että operaattorilla on ollut ongelmia ja nyt halutaan pelata varman päälle eikä myyjäksi otetakaan enää mitä tahansa firmaa. Tämä vaan oma veikkaus ja omalla logiikalla pääteltynä. ;)
   
 18. SV-3310 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/03
  Viestit:
  2346
  Tykkäykset:
  24
  En ota kantaa itse keskusteluun, mutta minusta 1. viesti muistutti jotain historiikkia joka julkaistaan firman 10/20/jne -vuotisjuhlissa :)
   
 19. kieran Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/2/04
  Viestit:
  1402
  Tykkäykset:
  0
  [/quote]Ei kannata ihan mistä tahansa nettiputiikista tilata liittymiä tai tavaraakaan[/quote]

  No tuo tilaus oli sellanen hetken päähänpisto netissä surffaillessa, aattelin testailla miten eri firmojen nettitilaukset toimii. TeleFinland, Globetel ja Kolumbus -tilaukset sujuivat ongelmitta, Soneralta tuli kortti, mutta saa nähdä kuinka käy kylkiäisten kanssa, Sonitilta soitettiin ja varmistettiin tilaus mutta mitään ei postilaatikkoon asti saapunut ja Saunalahdelta tuli lasku liittymänavauksesta vaikka pakettia en postista koskaan noutanut, homma kyllä hoidettiin kuntoon Panun neuvoilla palstalla.
   
 20. axu

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/11/04
  Viestit:
  210
  Tykkäykset:
  0
  2004 piti olla nollavuosi ja Finnetin vuosikertomuksessa kerrottiin, että siitäkin on mahdollista tulla tappiollinen. 2005:stä kaavaillaan voitollista.
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju