Dna:sta Teliaan Dna hinnat? Vai harhaanjohtavaa mainontaa?

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja kalamake, 30/6/03.

 1. kalamake Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  16/4/03
  Viestit:
  606
  Tykkäykset:
  1
  Saapuneen tekstiviestin mukaan Dnasta soitettaessa Teliaan olisi Dna>Dna hinnat voimassa. Lisätietoja netistä.

  Maratonilla soitettaessa hinta on tässä tapauksessa 0€.

  Entä jos ei ole mahdollisuutta käydä netistä lukemassa lisätietoja?
  Dna sivuilta:"poislukien dna Maraton -, Lähipiiri ja Telia VIP –palvelut ".

  Kuka maksaa huonosti muotoillun viestin takia tulleet (isot)laskut?

  Harhaanjohtava mainonta on rikosasia.

  Tutkitaan J.J-75:n kanssa mitä tehdään.
   
 2. simmi

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/5/03
  Viestit:
  33
  Tykkäykset:
  0
  Re: Dna:sta Teliaan Dna hinnat? Vai harhaanjohtavaa mainonta

  Asiakas.
   
 3. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  231
  DNA:n aspa ei ole vastannut minkäänlaiseen yhteydenottopyyntöön vieläkään tapauksen johdosta... kalamaken kans soitettu puhelu neuvotteluna ja huudatus johti vain vuorovastaavan puheluun minulle että asia on kirjattu asiakas palautteena josta annetaan selvitys. Ajasta ei enään kohdallani uskalleta sanoa mitään sillä DNA ei pysty vastaamaan edes viikkojen tarkkuudella asiakaspalautteeseen. Tarvii vaan ihmetellä kuin huonossa jamassa kyseinen lafka on asiakkaitten valitettua aina kaikesta... Se kertoo myös yrityksen "ählämimäisestä" toimintatavasta siirtää ongelmia ja asioita eteenpäin niin pitkälle että vyyhtin ratkomiseen tarvittavat omat voimat ei enään riitä. Asiakas palutteeseen vastattiin yli 2 viikkoa myöhemmin eräästä toisesta asiasta! Mikäli asiaan ei tule varmistusta huomena tai ylihuomena viimeistään, kuluttaja-asiamies saa tutkia tapauksen.
   
 4. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  231
  dna aspasta tehty valitus kuluttaja-asiamiehelle... laitoin seuraavan mailin.

  Dna on lähetänyt asiakkailleen tiedotteen tekstiviestillä, joka antaa ymmärtää että DNA:sta DNA:aahan hinnottelu olisi sama kuin Dna:sta Teliaan, yhdistymisensä myötä 1.7 alkaen. Minulla on DNA liittymä ja tyypiltään Maraton. Ne joilla on Maraton joutuvat maksamaan Teliaan soitettaessa eikä näin toteudu se mitä on luvattu. DNA Maraton liittymä on kerran kuukaudessa maksettava liittymä jolla voi rajattomasti soitella DNA-DNA ja lähettää tekstiviestejä, liittymätyypistä riippumatta. Viesteistä jotka DNA asiakkaat olivat saaneet, annettiin selvästi erheellinen kuva DNA Maraton asiakkaille. Myös katson tämän olevan syrjivää, koska soittamisen Telian liittymään tulee olla siis sama kuin liittymäehdoissa ja tiedotteessa on annettu ymmärtää. Siis Maraton asiakkaille soittamisen tulisi olla Teliaan sama kuin DNA-DNA eli 0 euroa rajattomasti, siis sisältyen kerran kuukaudessa maksettavaan summaan.


  henkilölle...

  riitta.varjoranta@kotka.fi

  saas nähdä miten asia etenee...
   
 5. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Todennäköisesti tuo Maraton-rajoitus on sen vuoksi että muuten joku alkaisi kikkailla Telia Prepaidin Bonuspuheaikaa lisätäkseen, siis toisin sanoen kuin joku esittikin toisella foorumilla, sillä tavalla että tekee soitonsiirron Dnasta Teliaan ja kun joku soittaa Dnahan, puhelu ohjautuu Teliaan ja siten kartuttaa Telian Bonuspuheaikaa. Ihan fiksua sinänsä, tosin tuo oltaisiin voitu rajoittaa siten että esim. 48- ja 58-alkuisiin Telian numeroihin eli Prepaid-numeroihin ei voi soittaa kiinteällä hinnalla. Tosin siitä olis joku taas nostanut metelin, mutta tuo rajoitus siis ymmärrettävää että noin on. Toivottavasti tuota kuitenkin muutetaan niin että tavallisiin laskutusliittymiin voi soittaa kiinteällä hinnalla mutta ei Prepaidiin. Tai sitten niin että normaalit Telian laskutusliittymät muutetaan 041-alkuisiksi Dnan liittymiksi...vaikka sitähän ne tavallaan nyt jo ovatkin.
   
 6. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Ensinnäkin, et ole kirjoittanut kirjettä kuluttaja-asiamiehelle. Niitä on suomen massa 1kpl. Kuluttajat voivat kysyä apua oman kuntansa kuluttajaneuvonnasta.

  Unohdit kirjeessäsi ovelasti mainita, että tekstiviestissä lukee seuraava teksti "lisätiedot www.telia.fi"
  Tuolla sivulla selkeästi mainitaan, että uudistus ei koske maraton palvelua. Mikäli et voi käyttää intenettiä, voit tarkistaa asian asiakaspalvelusta. Mikäli et voi soittaa asiakaspalveluun, löytyy tieto myös seuraavan laskusí mukana tulevasta tiedotteesta.

  Valituksesi on aiheeton, eikä johda mihinkään. 160 merkkiin ei voi mahduttaa kaikkea informaatiota, vaan asiakkaan tulee itse ottaa asiasta selvää.
   
 7. Flyer Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/6/02
  Viestit:
  1180
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  N97
  Kahdesta viimeisestä kirjoituksesta huomaa varman otteen aiheeseen. Adapteri on ilmeisesti joutunut tutustumaan aiheeseen aikaisemminkin ja Räksän huomio oli sellainen ettei äkkiseltää tullut tuommoinen vaihtoehto edes mieleen.
  Paljonko muuten puheaikaa tulee prepaid liittymään kun siihen soitetaan? Riittääkö koko kuukauden tunnit että saa katettua maraton maksun?
   
 8. joggey Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  449
  Tykkäykset:
  4
  Lisäksi huomio näyttää olevan dynamiitin keksimistä, koska soitonsiirtoonhan (on maksuton) ei Maratonia tarvita. Yllättäen jo wanhoina aicoina Prepaidiin ei bonusta kertynyt soitonsiirroista vaan vain suorista soitoista. Suoralla soitollahan Maratonilla saisi bonuksia kertymään, mutta jos Maraton-liittymä on oikeasti aktiivisessa käytössä, niin mielestäni on aika dorkaa soitella tuntikaupalla siitä Prepaidiin.
   
 9. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Okei, en muistanut että soitonsiirto Dnasta Teliaan on nykyään maksuton, aiemmin meni maksu. Mutta ei silti tarvitse alkaa piikitellä. Lisäksi en tarkalleen muistanut miten se kikkailu juttu meni, siksi heitin tuon soitonsiirtojutun tuohon.

  Mutta nyt kun muistelin tarkemmin, tais se juttu mennä jotenkin kai niin että jos käyttäjällä on Maraton ja Prepaid, niin hän kikkailisi puheaikaa itselleen siten että soittaa Maratonilla Prepaidiin ja jättää luurin auki pitkäksi aikaa. Siis jos tämä olisi mahdollista, onneksi tuollainen kikkailu ei onnistu sen rajoituksen takia.
   
 10. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Sama pisti mieleen, tärkeintä olisi ollut lainata koko viesti merkkimerkiltä, turhaa voimavarojentuhlaamista lähettää kuluttaja neuvojalle "musta tuntuu" viestejä, kun voisi tehdä homman kunnolla.
   
 11. joggey Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  449
  Tykkäykset:
  4
  Turha hiiltyä, kun grillauskelitkään eivät ole olleet kovin kummoiset vielä. Dynamiittijuttuhan menee näin:

  Ohukainen ja Paksukainen touhuavat kuumeisesti jotain. Paikalleosuva ohikulkija kysyy, mitä kundit tekevät. "Me keksimme dynamiittia." Ohikulkija toteaa: "Mutta sehän on jo keksitty!". O & P: "Me keksitään lisää!" :)

  Soitonsiirtohan olisi ilmeisin, mutta se tosiaan ei ole toiminut, olisihan tuo ollut käytössä Telia-Telia-siirroissa sentinvenyttäjillä. Suorat soitot toimivat, mutta aika turhaa keräillä senttejä, mielestäni aika iso vaiva saavutettavaan etuun nähden. Lisäksi Prepaid-liittymä ei voi oikein toimia muita puheluita vastaanottavana, koska on usein varattu. Ja jos soittavana liittymänä on oma Maraton, niin touhu olisi melko järjetöntä, koska silloin usein varattuja liittymiä olisi kaksi. Toimivin ratkaisu lienee soittaa Prepaidiin päivän päätteeksi duunin langasta, tästähän oli (viime vuonna?) jotain juttua Ruotsista, siellä bonukset taisivat olla vähän reilummat ja linjat olivat kuumina.

  Kikkailuetu Maratonin leviämisestä 041-suuntaan olisi ollut lähinnä Maraton-hintaiset soitot lankaan (ainakin vanhoissa Cityissä siirto lankaan maksuton).
   
 12. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Kuten sanoin, en muista kunnolla sitä juttua. Joku kikkailujuttu siinä on kuitenkin takana miksi ei Maratonilla voi soittaa ilmaiseksi Teliaan. Kun mua ei henk.koht. kiinnosta mitkään kikkailut. Mitä vähemmän porukka kikkailee niin sitä paremmin säilyy myös hyvät palvelut, en siis kannata minkäänlaista kikkailua. Edut ja palvelut menee sitten kaikilta muutaman tyypin tähden, se ei ole reilua.

  Tuosta tuli mieleen, jotkut sanoo käyttävänsä ns.lypsyliittymiä, mitä ovat lypsyliittymät?
   
 13. Flyer Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/6/02
  Viestit:
  1180
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  N97
  Lypsyliittymä on otettu vain ja ainoastaan puheajan tai jonkun kylkiäisen vuoksi. Esimerkiksi lahjakortin saa vasta kun liittymä on ollut jonkun kuukausimäärän auki.
  Tuo kikkailu olis ollut todennäköisesti sitä että omasta tai kaverin maratoni liittymästä olisi soitettu prepaidiin. Telian sivuilta löytyy tieto että vastaanotetusta puhelusta hyvitetään 0,01e/min. Joten tunnissa kertyy siis 60 senttiä ja jos jättää linjan auki yöksi 12h ajaksi niin se tekee tekee 7,2 eskoo. Se taas kerrottuna vaikka kolmellakymmenellä, niin kuukaudessa saa kasaan 216e!!
  Kikkailua on harrastettu pienemmistäkin summista. Tämä on ilmeisesti syynä ettei maratonilla saa soittaa 041-suuntaan muutenkuin maksamalla normaalin puheluhinnan.
   
 14. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9669
  Tykkäykset:
  435
  Telia Prepaidiin ei ainakaan toimitusehtojen (ohjekirjasen) mukaan saa bonuspuheaikaa soitonsiirroilla liittymään ohjatuista puheluista.

  Olen kuluttajan näkökulmasta sitä mieltä, että poikkeukset Maraton -, Lähipiiri ja Telia VIP –palveluiden suhteen olisi ehdottomasti pitänyt mainita ko. tekstiviestissä. Tai sitten jättää se kokonaan lähettämättä.
   
 15. smrk Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/4/03
  Viestit:
  1454
  Tykkäykset:
  45
  Ton tiedottamisongelman ymmärrän, mutta en ymmärrä puhetta syrjinnästä. Operaattori saa hinnoitella palvelunsa vapaasti. Tietysti numeron siirrettävyyden kanssa tulee ongelmia, koska sen jälkeen 041 numero voi olla entinen Telian liittymä tai aito DNA. Miten tällöin taataan kuluttajalle tieto liittymän tyypistä ymmärrettävässä muodossa. Saattaa olla, että tähän tulee muutos siihen mennessä. Vai aikooko DNA jotenkin kohdella jatkossa 041 numeroita erilailla kuin kaikkia muita. Tällöin jonkinlainen syrjintäargumentti voisi tulla kysymykseen. Suurempi ongelma tietysti olisi, jos 044 numero voisi olla Telian, mutta näinhän ei käy, koska Telian liittymien myynti lakkasi.
   
 16. smrk Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/4/03
  Viestit:
  1454
  Tykkäykset:
  45
  Tämänhän voisi tehdä öisin.

  Ja samantien voi ottaa duunin vessasta vessapaperirullat kotiin.
   
 17. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  231

  Sen tiedon minkä saan, välitän eteenpäin. Asia yksinomaan ei koske minua vaan muitakin asiakkaita jotka ei tajua internetistä yhtään mitään. Tuskin käyvät tarkistamassa. Ton tittelin osalta "kuluttaja-asiamies" on turha saivarrella. Se ei johda mihinkään, kun leikkii näsäviisasta. Se on ihan sama mulle. Myöskään kyse ei ole siitä etteikö joku voisi asiaa tarkistaa... suurin osa ei tee sitä, epäilen. Luotetaan sokeasti mainokseen ja "kärsitään kuun lopussa" meininki on liiankin yleistä. (puhuit kuun lopussa tulevasta laskusta). En leiki mitään "ovelaa"... Haluan vain että asiaan kiinnitetään huomiota myös tuolla tasolla. Itse viesti on harhaanjohtava, koska monet kaverit ja sukulaiset sai kyseisen viestin ja luulivat että se toimii maratonilla, et "nythän sen vois hankkia" ym. Mainoksen tulee olla selkeä ja rehellinen... siitä on kyse. Nykyään mainokset on menny siihen "pienellä kirjoitteluksi". Saati mitä tulee tiedotteisiin sitten. Epäselvähän se. Oisivat laittaneet kaks viestiä vaikka.
   
 18. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  231
  Syrjintää on silloin kun tiedote ei pidä paikkaansa. Ei puhuttu poikkeuksista.
   
 19. mike99

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  73
  Tykkäykset:
  0
  Jotenkin tuntuu, että tämä on taas tällaista lapsellista urputusta "kuluttajasuojan" nimissä. Ilmeisesti tässä ei olisi ollut mitään ongelmaa, jos DNA olisi vain laskenut DNA-Telia -puheluhintoja, tehnyt siihen rajoitukset Maratonin osalta ja laittanut viestin vaikka vaan nettisivuille. Nyt kun asiasta kuitenkin on haluttu kertoa, alkaa armoton marmatus kuluttajansuojasta ja syrjinnästä. Kenenkään tapauksessa ei kuitenkaan hinnat nousseet, mutta tottahan joka asiasta kannattaa vähän valittaa.

  Ja olishan DNA voinut olla tekemättä koko hintamuutosta - eipä kukaan valittaisi...
   
 20. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  No, varmaan saattaisi valittaa. Kyllä minun mielestäni tuosta maraton-palvelun kuulumisesta tuon hinnoittelumuutoksen ulkopuolelle olisi mielestäni kuulunut mainita koska hinnoittelumuutoksessa on poikkeava käytäntö sen kohdalla. Poikkeuksista on aina syytä mainita, koska aina on joukossa joku joka on "ymmärtänyt väärin" tahallaan tai tahattomasti, tai sitten "ei ole ymmärtänyt" ollenkaan.

  Se kuitenkin on huomioitavaa (kuten mike99 sanoi), niin kenelläkäänhän eivät hinnat kuitenkaan muutu huonompaan suuntaan.
   

Jaa tämä viestiketju