Mobiili.fi DNA selvittää listautumista pörssiin – jättipotti paikallisille puhelinyhtiöille?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 3/6/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2083
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]DNA selvittää yhtiön listaamista pörssiin. DNA kertoi tänään, että sen hallitus on käynnistänyt strategisen selvitystyön.

  Selvitystyön yhtenä mahdollisena vaihtoehtona on DNA:n listaaminen pörssiin. DNA:n mukaan yhtiön hallitus tiedottaa selvitystyön tuloksista selvityksen valmistuttua. Mahdollisen listautumisen toteuttamisesta ja ajankohdasta päätetään myöhemmin.

  ”DNA on kasvanut tasaisesti viime vuosina ja yhtiö teki viime vuonna historiansa parhaan liiketuloksen. Haluamme varmistaa, että yhtiön myönteinen suunta säilyy jatkossakin. Yhtiön hallitus on näin ollen päättänyt aloittaa strategisen selvitystyön, jossa yhtenä vaihtoehtona selvitetään mahdollisuutta listata DNA pörssiin. Lopullinen päätös yhtiön mahdollisesta listautumisesta tehdään kuitenkin osakemarkkinoiden tilanteesta riippuen vasta myöhemmässä vaiheessa”, DNA:n hallituksen puheenjohtaja Jarmo Leino kommentoi.

  DNA:n suurimmat omistajat ovat entisiä paikallisia puhelinyhtiöitä. 49,9 prosentin osuudella suurin omistaja on Finda ja 37,5 prosentin osuudella toiseksi suurin PHP Holding. Eläkevakuuttaja Ilmarinen omistaa viisi prosenttia ja Anvia vajaat 3,5 prosenttia.

  DNA:n listauksesta on spekulotu ja sitä odotettu vuosien ajan. DNA:lla oli aikeitai jo aiemmin pörssiin vuonna 2013, jolloin yhtä aikaa oli käynnissä neuvottelut myös yhtiön myymiseksi pääomasijoittajille. Kumpikaan ratkaisu ei tuolloin toteutunut, vaan DNA jatkoi suppeammalla puhelinyhtiöiden omistuspohjalla ja asiaa päätettiin tarkastella parin vuoden päästä uudelleen.

  Pörssilistautuminen toisi DNA:n osakkeelle luotettavan markkina-arvon. Juuri tällä hetkellä listautumisaika on viekä DNA:lle otollinen, sillä vakaista, tasaisen kannattavista ja hyvän osingonmaksukyvyn omaavista yhtiöistä maksetaan korkeita hintoja matalan koron ympäristössä.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju