DNA ryöstää syrjäkyliä...

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja pyntsi, 8/1/04.

 1. pyntsi

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/1/04
  Viestit:
  7
  Tykkäykset:
  0
  Olen selaillut DNA-terveisiä jonkin aikaa. Kaikille on näköjään käynyt samalla tavalla. Itse aloitin gprs-elämän 5.6.2003 ja alku näyttikin lupaavalta. Hinnanmuutos/hinnotteluinfoa oli ilmeisesti ollut jaossa toukokuun puolella ja itselläni oli vain myyjäliikkeen vähän epämääräinen sana yli menevän osan hinnoittelusta. Kesä menikin ok, mutta syksyä kohti (toimittajan) työni takia jouduin operoimaan melkoisten kuvamäärien kanssa ja olemaan netissä erinäisten taustatietojen takia. Hups vaan lokakuun lasku (tuli joulukuun puolivälissä) oli singahtanut 253 euroon, marraskuussa laitoin tietty jarrut päälle, kun olin kuningaskuluttajasta saanut kuulla, että rahaa palaa. Katotaan nyt, miten tässä käy...
  DNA:han päädyin siksi, että periaatteessa kuukausihinta on sama kuin Soneran syrjäkyläliittymä n. 17 e, ja siihen rahaan saisi jo jotain asioita toimitettua. Nyt nähty temppu romutti laskelman, varsinkin kun Sonera sittemmin sanottiin irti. Kaiken kruunaa täällä maalaismaisemassa se, että tänne ei tällä hetkellä rahallakaan saa laajakaistaa...
  Kirjoitin asiasta sanomalehti Keskisuomalaisen yleisönosastoon 29.12.03 ja heti kohta DNA:n joku päällikkö vastasi, ja teemana oli, että DNA ei edes sovellu ainoaksi nettiliittymäksi, vaan on OIKEIDEN operaattoreiden siipiveikko, ja soveltuu häthätää kannettavien tilapäiseen nettikäyttöön...
  Terv. Risto S Pynnönen Saarijärvi (Pakko olla edelleen DNA:ssa, kun muutkaan keinot eivät nyt auta...)
   
 2. puh Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  3697
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  LG G4
  RL:n markantalosta saatava Primetime voisi olla hyvä jakamaan kustannuksia, joka vrk klo 18-06 saa siirtää(ainakin toistaiseksi) dataa ilman rajoituksia. Jyväskylän Markantalo taitaa olla Sinulle lähin.
  Näinhän ne aina sanovat, kuitenkin jälleenmyyjät mainostivat vaikka kuinka pitkään Dna GPRS:ää nimenomaan ainoana nettiliittymänä, eikä dna puuttunut mainontaan millään tavalla.
   
 3. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Vaikka itselläni ei olekaan kokemuksia mistään gerbiileistä (anteeksi tuo GPRS:n "lempinimi") niin en jaksa uskoa että kaikki olis tuohon dnan gerbiiliin tyytymättömiä.

  Ilmeisesti ollut infoa??? Takuulla infoa oli, ei ole operaattorin vika jos asiakasta ei vähempää kiinnosta operaattorin tiedottamiset noinkin tärkeästä asiasta kuin hinnoittelumuutokset.

  Selvähän se että GPRS ei ole mikään ADSL:n vaihtoehto. Oikeiden operaattoreiden siipiveikko? Mitähän tarkoitat oikealla operaattorilla? Jos matkapuhelinoperaattoria niin dna on oikea matkapuhelinoperaattori. Jos taas tarkoitat nettioperaattorina niin dnalla löytyy kyllä dna internet ja laajakaistasysteemejäkin. Että se siitä siipiveikkona olemisesta.
   
 4. puh Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  3697
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  LG G4
  Ainakin joissain paikoissa dna gprs:ää myytiin rajoittamattomana pitkäänkin uuden hinnoittelun julkituonnin jälkeeen, en pitäisi mahdottomana että joku olisi onnistunut hankkimaan "rajoittamattoman" yhteyden ja asiakkaille lähtevät tiedotukset muutoksista olisivat menneet jo aiemmin.
   
 5. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Myyjä tekee aikamoisen väärin siinä jos myy GPRS:ää rajoittamattomana ja mahdollisesti vieläpä markkinoi sitä AINOAKSI yhteydeksi. Se ei ole operaattorin vika mutta operaattorin toivoo tietenkin puuttuvan virheelliseen markkinointiin. Olen lukenut täältä että joidenkin jälleenmyyjien kanssa on dnan edustussopimukset purettu sen takia että ne ovat toimineet hyvän kauppatavan vastaisesti tai jotenkin väärin kuitenkin. Elikkä että dna on antanut kenkää kyseiselle jälleenmyyntifirmalle väärien toimintatapojen vuoksi.
   
 6. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  Koska et näemmä ole tyytyväinen dna:n palveluihin, suosittelen äänestämään jaloilla.
  Ehdotus: Siirry käyttämään Soneran Pro GPRS:ää. Pikkuisen kalliimpi (18,3eur/kk/100MB + 1,749eur/ylimenevät MB:t) kuin dna:n (16,65eur/kk/100MB + 1,22eur/ylimenevät MB:t), mutta Soneralla on hyvin toimiva Nettinopeutin-datanpakkaaja, joka pienentää liikkuvan datan määrää.
  EDIT:Ainiin ja hyvin toimivia sekä ilmaisia tapoja tarkkailla gprs-liikenteen määrää.
  Ehdotus2: Jos voit keskittää netin käyttösi iltoihin, siirry käyttämään tuota em. Radiolinjan Choice Primetime -gprs:ää. 10 eurolla rajattomasti klo 18-06.
   
 7. Paula-99

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/11/03
  Viestit:
  142
  Tykkäykset:
  0
  Onhan näitä samansisältöisiä juttuja pilvin pimein eri foorumeissa, vain harvat ovat tälle foorumille eksyneet.

  http://www.kelaa.com/yleradio1/keskustelu/viewtopic.php?p=1887
   
 8. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Minkä takia et vaivautunut selvittämään asiaa tarkemmin? Mielestäni on jo hieman liian paksua, että asiakas syyttää operaattoria suurista laskuista, kun ei asiakas ei kerran välitä tietää miten häntä laskutetaan!
   
 9. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Pakkaaja tosin ei pure jo pakattuun dataan. Kuvatiedostot, joita pyntsi sanoi siirrelleensä, ovat tavallisesti pakattuja.
   
 10. eph

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/4/03
  Viestit:
  526
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  E90
  Ei millään pahalla mutta tässä olen kerrankin samaa mieltä DNA:n kanssa, niiden gprs ei todellakaan sovi ainoaksi liittymäksi sillä ymmärtääksenihän gprs on alunperinkin suunniteltu "tien päällä" oleville, reissaaville jne. DNA yritti olla erilainen ja vapautti "kilpailun" tämän 24h/vrk liittymän muodossa. Sitten nähtiin mitä tapahtui kun kaiken maailman wareääliöt laittoivat piuhat solmuun (tiedämpä tapauksen jossa perheestä irtisanottiin soneran adsl-laajakaista ja siirryttiin dnagprsiin).

  Juttu menee vaan niin, jollei laajakaistaa (xdsl) ole saatavilla, pitää kitkuttaa modeemilla. Niin minäkin teen, kun en ole kotona. Tuskaa se on, mutta vaihtoehtoja ei ole (tai no tietysti olla ilman nettiä on vaihtoehto, muttei minulle).
   
 11. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Saas vaan nähdä kuinka kauan. Jos ja kun RL pistää jotain rajoitusta, haukutaankohan RL lyttyyn samalla tavalla kuin dna?
   
 12. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Niinpä, se olis mielenkiintoista tietää miten käy. Joku varmaan haukkuukin lyttyyn, joku toinen taas ehkä mukisematta hyväksyy koska kyseessä ei ole kuitenkaan dna (jota jotkut vihaa näköjään yli kaiken).
   
 13. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Usein syrjäisimmille seuduille edullisin tapa hankkia vähän nopeampi liittymä on satelliitin kautta toimivat netti yhteydet.
  Tosin jos reilun 200 euron lasku saa hyppiin tasajalkaa niin tuskin satelliitti tekniikkaa kannattaa enempää tutkia.
   
 14. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Satelliittiyhteys kieltämättä on aika tyyris, ainakin noin alkukustannuksiltaan. En sitten tiedä niistä kk-maksuista mutta jos korpeen kiinteähintaista mielii niin taitaa kuitenkin olla niitä ainoita vaihtoehtoja ellei sitten satu paikallisella puhelinyhtiöllä olemaan sellaista kiinteää modeemihinnoittelua kuin Elisalla on Nettikaista, GPRS kuten jo moneen kertaan todettiin, ei ole kiinteäksi yhteydeksi tarkoitettukaan.
   
 15. smrk Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/4/03
  Viestit:
  1446
  Tykkäykset:
  44
  Dna on aktiivisesti hämärtänyt eroa itsensä ja edustajien välillä. Usein edustajan nimeä saa liikkeessä oikein hakemalla hakea, sensijaan kaikessa pistää silmään dna. Tällöin dna ottaa täyden vastuun liikeen tekemisistä.
   
 16. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Tämä kyllä on havaittu että dna liikkeet panostavat aika kovasti tuohon dna-brändin esilletuontiin, mutta vakuutan ettei dna silti ota täyttä vastuuta liikkeen tekemisistä. Edustaja on siltikin vain edustaja.
   
 17. pyntsi

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/1/04
  Viestit:
  7
  Tykkäykset:
  0
  - Tarkennan vaan omaa ilmaustani, mitä siipiveikkoon tulee, että sellainen operaattori, jolla on oma verkko on todellinen operaattori, lainalinjat on lainalinjoja...
  Ja sillä todella on merkitystä täällä sivukylillä, että laajakaista ei todellakaan ole vaihtoehto - vielä pitkään aikaan... Kiitos kaikille kommenteista, olen ihan innoissani, kun huomaan, miten vilkasta menoa näillä sivuilla on! Risto Pee Saarijärvi
   
 18. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Teoriassa kaikki operaattorit ovat samassa tilanteessa, sillä palveluoperaattori (Radiolinja, Sonera, Dna, Saunalahti sekä kaikki muut) on eriytetty verkko-operaattorista (Radiolinja Origo, Sonera Mobile Networks, Finnet sekä jotain muita). Eli verkko-operaattori myy palveluitaan palveluoperaattorille (Radiolinja ostaa verkkopalvelut Radiolinja Origolta) joka myy niitä edelleen asiakkaalle. Tämän tarkoitus olisi lisätä kilpailua ja pitää sitä tasapuolisena kaikille verkon vuokraajille, ehkä parhaana esimerkkinä Sonera / Saunalahti.
   
 19. Henna78

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/7/03
  Viestit:
  335
  Tykkäykset:
  0
  Soneran grps-palveluissa on muistaakseni sellainen ominaisuus että se ilmoittaa asiakkaalle tekstiviestinä (muistutus) milloin 80 prosenttia kuukausimaksuun kuuluvasta datamäärästä on käytetty. Tämä on ainakin siinä tapauksessa hyvä, jos on mahdollisuus rajoittaa käyttöään ilmoituksen tulon jälkeen jolloin lasku ei pääse yllättämään.
   
 20. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Täsmennänpä minä nyt sinulle sitten että

  1. operaattori joka toimii palveluoperaattorina on silti oikea operaattori, vain ACN-tyyppiset voidaan kyseenalaistaa ovatko ne oikeita operaattoreita.

  2. dna käyttää Finnet Verkkojen omistamaa verkkoa, siis vuokraa verkkoa siltä yhtiöltä jolla on suunnilleen samat omistajat (lukuisia Finnet-yhtiöitä) kuin dnallakin joten kyseessä ei todellakaan ole mikään siipiveikko!! Jos "siipiveikkoa" etsit niin katso vaikka venäläisperusteista Cubiota joka vuokraa verkkoa täysin eri yhtiöltä. Radiolinjalta siis, jonka kanssa sillä ei ole verkon vuokrausta lukuunottamatta muuten mitään tekemistä omistuspohjasta puhumattakaan (HUOM! tämä ei ole sitten negatiivinen kommentti tai haukku Cubiota kohtaan).
   

Jaa tämä viestiketju