DNA DNA on ainoa vaihtoehto operaattoriksi ulkomailla tapahtuvaan paikannukseen

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja zimon, 24/7/09.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. zimon Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/7/02
  Viestit:
  1368
  Tykkäykset:
  0
  Ainoa hintajärkevä vaihtoehto suomalaiseksi operaattoriksi ulkomailla tapahtuvaan paikannukseen tai navigointiin (AGPS tai verkkoperusteinen) on tällä hetkellä jokin DNA-liittymä.

  Kannattaa muistaa kun liittymiä valitsee.

  Kaikki Soneran ja Elisan sekä niiden tyttärien liittymissä ulkomailla datayhteyksissä on ns. datayhteyksien aloitusmaksut, jolloin parin päivän navigaatio hupsistalallaa maksaa jo monta kymmentä euroa ja viikossa helposti satoja euroja. (kts. AGPS- ja "Verkkoperusteinen paikannus"-ketjut.)

  (Kirjoitin tämän lähinnä siksi että Sonera, Elisan, Saunan ja Telefinlandian asiakkaat valittaisivat idioottimaisista aloitusmaksuista. Kyseessähän on pakettikytkentäinen eikä piirikytkentäinen liikenne ja yhteydet! Kumma juttu että asian on annettu vaan olla. Ilmeisesti kukaan ei käytä avustettuja sijaintitekniikoita ollessaan ulkomailla tai sitten ollaan muuten vaan niin kyykyssä.)
   
 2. Panda Vieras

  0   0   0

  Voisiko tän perustella vähän perusteellisemmin, en nyt oikein ymmärtänyt mistä on kyse.
  Posted via Mobile Device
   
 3. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Noissa linkatussa parissa ketjussa ja muuallakkin on asiaa taustoitettu varsin pitkälle, ehkä tuo aloitus on ennemmänkin kommentti niiden perusteella.
   
 4. Eehoo

  Eehoo Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  68   0   0

  Liittynyt:
  1/1/03
  Viestit:
  6893
  Tykkäykset:
  378
  Puhelinmalli:
  Lumia , Elisa , Helsinki
  Taidat olla sekaisin? Itse tulin juuri 5 viikon reissulta ja käyttelin jonkin verran myös puhelinta siellä navina. Elisalla menee dataan http://www.elisa.fi/matkaviestinta/index.cfm?o=199.32
  .Tuolla 15 centillä lukee mailit ja käyttää a-gps ilman konkurssia. Taas netinkäytön hoidin Vodafone prepaidilla. Maksoi 30€ kuukaudelta. 5 tuntia päivässä sai käyttää ilman datamäärärajaa tai nopeusleikkuria. 99% sain 2 mbit nopeutta läppärini sisäisellä 3G/ HSPDA kortilla. Sillä käytin skypeä ja normaalinettiä nopeasti ja edullisesti.

  Lisäksi maksan mieluimmin maailmalla käydessäni datasta pikkuisen enemmän. Kuin että suomessa ollessa täytyisi ottaa vaikka sauna prepaid DNA:n rinnalle saavuttaakseen toimivan puhelinliikenteen. Tästä voisi sano sinullekin . Jotta
  Eikä se USA ole koko maailma :p
   
 5. dongeli

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/2/09
  Viestit:
  320
  Tykkäykset:
  0
  En kyllä ymmärrä, että miksi ulkomailla ollessaan pitäisi kytätä GPS:ää jotta pysyisi edes vähäsen kartalla, että missä hlvtissä sitä oikein ollaan? Itse olen selvinnyt maailmalla reissatessani maalaisjärjellä, tavallisella paperikartalla, viittomakielellä ja välillä jopa ihan englanniksikin kysymällä paikallisilta ihmisiltä. Ja reissussa olen ollut vähän muuallakin kuin Espanjan Mallorcalla tai Bulgarian aurinkosannoilla. Jopa ruotsinlaivalla.

  Sosiaalisuus ja hyvät hoksottimet auttaa reissussa enemmän kuin tuhat gps:ää taskussa, vanha reissaajan sananlasku.

  PS. jos pelkää, että ulkomailla sattuu eksymään ilman toimivaa GPS:ää, niin suosittelen lämpimästi ostamaan jonkun käsikapulagepsin. Todennäköisesti luotettavampi ratkaisu kuin nämä kännyköiden gps-viritelmät. Siinä häviää vain gepsin hankintahinnan, tiedonsiirtokulujen osalta ei tarvitse rasittaa pollaansa ja voi rauhassa nauttia ulkomaanreissustaan.
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jos joku ei keksi miksi navikointia ulkomailla tarvisi, niin tuskin käyttää sitä ainakaan kotimaassa, varsinkaan Suomessa, joten heille se tietenkin merkityksetön.


  Vaikka aloittaja keskittyi navigointiin, niin puhelimien GPSää käytetään moneen muuhunkin, ja oikeastaan navigointi on vain yksi marginaalinen käyttökohde (joka tosin nimenomaan ulkomailla voi syntyä), niin asia on merkityksellinen oikeastaa vieläkin enemmän noissa muissa käyttökohteissa.
   
 7. dongeli

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/2/09
  Viestit:
  320
  Tykkäykset:
  0
  Valaisepa tyhmää, mitä nämä muut käyttökohteet ulkomailla ovat?
   
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Nyt trollaat, vaikea uskoa että liittymä/laite myyjän koulutuksessa ei olisi asiaa mitenkään sivuttu.
  Jos kuitenkin tosissasi niin kannattaa vilasta vähän noita GPS ja laite osioita.

  Tuo on siedettävää, navigointi käytössä, varsinkin jos käyttää tukena vielä jotain online palvelua, eli jos datasiirto ylittää kerrannaisesti minimi portaan jolloin alkaa olemaan megatavuhinnallakkin merkitystä. Megatavuhinjen erot vaihtelee kovasti maittain ja operaatoreittain. Eli Elisan SIMin käyttö saattaa tosiaan olla halvempaa navigoinnissa.

  Mutta pitää muistaa että Elisalta löytyy hintaa jopa 50-60 senttin 50kt hintoja, eli kilotavuhinnoittelun etu voi olla huomattava verrattuna tuollaiseen porrashinnoitteluun. jolloin voidaan taasen puhua jopa kymmenkertaisesta hintaerosta.
   
 9. dongeli

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/2/09
  Viestit:
  320
  Tykkäykset:
  0
  Usko pois, kaikki eivät ole yhtä fiksuja ja täysinoppineita mobiililaitteiden käytössä kuten ilmeisesti itse olet, olethan tämän tuonut esille myös minulle lähettämissäsi yksityisviesteissä jo useasti. Siksi ajattelinkin kysyä sinulta, kun kerran olet expertti näissä asioissa.

  Koska taas otettiin tämä historiani Saunalahden jälleenmyyjänä esille, niin valaistaan taas kertaalleen taustoja. Olen ollut Saunalahden liittymämyyjänä, en laitemyyjänä. Eli se info, mitä Saunalahden puolesta annettiin, oli liiittymätyypit ja niiden ominaisuudet/hinnat/yms. liittymämyyntiin liittyvä oleellinen tieto. Siihen ei kuulunut laitteiden ominaisuudet ja mihin ihmiset näitä ominaisuuksia esim. ulkomailla ollessaan, koska se ei ollut minulle olennaista ollessani liittymäjälleenmyyjänä. 99,99% liittymämyynnistäni oli ei-kytkyliittymämyyntiä.

  Eli mitä nämä muut käyttökohteet ulkomailla ovat? Gps-koordinaattien ymppääminen otettuihin digikuviin? Entä muut?
   
 10. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ok, sori luulin että myit/tarjosit kytkyliittymiä jotenkin satunnaista pyytäjää enemmän. Pahoillanni väärinkäistyksestä.

  Tuo ehkä yksi tärkeimpiä. ja juurikin niitä jotka voivat synnyttää paljon yhteyskertoja jos pitkin päivää harvakseltaan kuvailee,

  Toinen on tietenkin reitintallennus, paikkatiedon jakaminen/talennus, nopeus, sumittainen korkeus , suunta jne. jutut.

  Vaikka ei kotimaassa käyttelisikään GPSään navigointiin, niin ulkomailla siihenkin voi olla tarvetta/hyötyä huomattavasti enemmän. Jos karttasovelluksella etsii kohteita, tai katsoo paikkatietoja kartalla, voi monesti helpottaa kummasti jos sen omankin sijainnin voi samalla selvittää.

  Maan/katon -alla kompasista ja verkkopohjaisesta paikannuksesta voi olla hyötyä.

  Jos on kohteessa minkä tuntee hyvin, tai reitit ja paikat on hyvin selvittänyt etukäteen ja kohde sellainen missä muutenkin nuo asiat helppo selvittää. Näin ei kuitenkaan kaikilla ole. eli työ/loma matka ei ole välttämättä suunniteltu etukäteen ja vaikka olisi suunniteltu niin kaikissa maissa ei ole esim niin selkeää osoitteistoa ja/tai julkisilla liikkuessa ei näytöllä pyöri missä ollaan ja mikä on seuraava.

  Kysellä voi tietenkin paikallisilta, riippuen kohteesta omista keilitaidoista voi yhteistä kieltä löytyä tai sitten ei ja siitä riippumatta opastukset voivat olla aivan mitä sattuu.

  Kyllä Suomalainen matkailia tietenkin ilman noita pärjää, tuntuu vain hassulta hankkia laite josta olisi suurta apua ja iloa edes ulkomailla, niin olla sitä sitten käyttämättä.
   
 11. dongeli

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/2/09
  Viestit:
  320
  Tykkäykset:
  0
  Heh, olisi mielenkiintoista tietää mistä tällaisen luulotiedon mieleesi sait?

  Minulle karttasovellukseksi riittää joko itse ostettu tai turistipisteissä usein ilmaiseksi jaettavat kartat, ja ellen osaa lukea kadunnimiä tai hahmottaa niitä em. kartasta, niin sitten vaan rohkeasti kysymään paikallisapua. Näin olen selvinnyt joka reissulla. Kullan kallis maalaisjärkikin auttaa kummasti näissäkin tilanteissa. Jos pelkän gps:n varaan luottaa, niin ollaan mielestäni aika heikoilla jäillä.

  Riippuu tietysti, kuinka syvällä maan alla on... ei välttämättä löydy verkkoa. :)

  Ehkä itse olen omatoimimatkailijan ääriesimerkki enkä siten paras mahdollinen esimerkki normaalista matkailijasta, mutta olen mm. toteuttanut reissun Kreikasta Suomeen moottoripyörällä kaverini kanssa ja kummallakaan ei ollut (mobiili)nettiä, gps:ää, majoitusten ennakkovarauksia tms. karttapalveluita. Suomeksi sanottuna mottona oli takki auki Suomeen vapaata reittiä. :) Reittiä vähän vilkuiltiin ennen reissua kartalta, mutta lopullinen reittikin vaihtui useasti tietöiden tms. takia. Kummasti joka ilta kuitenkin löydettiin majapaikka, mukana vain Euroopan maiden karttakirja ja kännykkä, vaikkei sillä käytännön merkitystä ollut kun olisi ollut joka tapauksessa kohtuuttoman kallista käyttää. Tottakai kuvia otettiin ja paljon, ja jälkeenpäin sitten laitettiin albumiin ylös missä paikalla oltiin oltu. Ei tarvittu paikkatietoja kun muisti vielä pelittää hyvin, ja reissu voitiin "jakaa" kotona Suomessa kavereiden kanssa ihan "face2face" ilman facebookia tms.

  Eli mitä haluan sanoa, niin tavalliselle käyttäjälle omasta mielestäni tällaiset gps-toiminnot lomareissulla ovat vain ylimääräistä luxusta ja toisinaan turhan kallistakin sellaista. Kuten sanoin, mikäli pelkää että eksyy, niin hommaa sitten ihan oikean gps-laitteen, joka ei tarvitse huonon vastaanottimen tueksi aGPS:ää ja verkkoyhteyttä. Uusavuttomille ehkä viimeinen oljenkorsi, mene ja tiedä.

  Täytyy aina muistaa, että edes gps-laite tai gps-satelliittiverkko ei ole pomminvarma. Omalta kohdaltani muistelen, miten Italiassa Garminin GPS kadotti satelliitit täysin. Ei auttanut uudellenkäynnistys, patterien irrottaminen, patterien vaihto, kiroilu, Garminin koputtelu toista kovaa vasten (yleensä toimivin konsti) eikä mikään muukaan. Sen verran olin kartalla, että San Marinon "mäki" häämötti taustalla ja että eteläänpäin piti päästä. No, onneksi oli puolipilvinen keli ja peruskoulun tietojen perusteella päättelin nokkelana kaverina, että varmaan etelä on siellä missä aurinko keskipäivällä möllöttää. Pian löysinkin valtatien, katsoin tien numeron ja sitten vähän aikaa karttaa ihmeteltyäni löysin paikan jossa olen. Ei ollut gps:stä apua, eikä sitä kyllä oikeasti olisi tarvittukaan. Myöhemmin Garmini alkoi taas toimimaan ok, tiedä sitten mistä johtui moinen pimeneminen. Onneksi oli tavallinen kartta ja sen verran kartanlukutaitoa, niin paikkatieto selvisi.

  Usein ei esim. Itä-Euroopassa saati muualla kaukomailla ollessa löydy paikallista riittävän hyvää englannintaitoa (tai toisinpäin; itseltä ei löydy riittävää paikalliskielentaitoa), silloin pitää olla huumorimielellä ja kärsivällinen. Elekieli korvaa usein sanat, ja yleensä kannattaa kysellä useammalta kuin yhdeltä kunnes on taas kartalla ja tietää, missä mennään. Saapa siinä samalla ihan oikeaa kontaktia paikallisten ihmisten kanssakin. Nimim. kerran kroatialaisiin hääjuhliin kutsuttu, kun erehdyin tietä kysymään. Venytti tosin matkan pituutta parilla päivällä, mutta en valita. :)

  Uskomattoman moni hankkii älypuhelimen, jonka ominaisuudet jäävät kokonaan hyödyntämättä. Ja vielä useampi on täysin tietämätön, kuinka kallista datan käyttö mobiililaitteella ulkomailla on (tai edes kuinka dataa käytetään, mikäli edes on ikinä ajatellut tarvitsevansa sitä). "Hassuja" suomalaisia on siis aika tavalla tässä maassa...
   
 12. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29289
  Tykkäykset:
  7538
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Tämä kytkykauppa toi älypuhelimen hankinnan kynnyksen alemmaksi. Hankitaan älylaitteita ja sitten paljastuukin että laite on "fiksumpi" kuin käyttäjä ja ominaisuudet jäävät käyttämättä kun niiden käyttöön ei jakseta perehtyä / ei nähdä tarpeelliseksi.

  Datan hinnoittelu ei kyllä itseäni ole yllättänyt, sillä operaattorilta on tullut viestinä puhelimeen puheluiden, tekstiviestien sekä datan hinta ulkomaisen operaattorin verkossa. Näin siis ruotsiin ja viroon mennessä.
   
 13. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  GPSn käyttä, varsinkin navigoinnissa pitää aina lähteä siitä ettei olla sen varassa.
  GPS on loistava apuvaline paperikartan kanssa vieraila seuduilla.
  GPS on käytettävissä vaikka paperikartta uupuisi, tai sen alue ylitetty.

  Suosin paperilla enemmin pieniä turistikarttoja, kuin jotain isompia laitoksia saatika kirjoja.

  Luxusta tietenkin, joista huomattavaa lisäarvoa.

  Monet käyttää GPS navigointia kotimaassa, sen ihmettelyn voi paremmin ymmärtää, mutta olisi outoa ettei sitä hyödyntäisi vierailla tuntemattomilla seuduilla.

  Tämän ja parinmuun ketjun idea onkin nimenomaan tuoda asioita esille ette se ei välttämättä ole kallista jos liittymän valitsee oikain.

  Niin GPSn monista käyttökohteista navigointi oli vain yksi sovelluskohde.

  Kaikilla jää jotkin ominaisuudet käyttämättä, mutta tälläisillä ketjuilla tietoisuus leviää mihinkä kaikkeen laitteita voi käyttää. ei ole kuitenkaan tarkoitusken mukaista pitää käyttäjiä mahdollisuuksista pimennossa.

  Joku lukija jälleen hoksaa että se GPS ei todellakaan ole sama-asia kuin navigointi.

  ja saat värikkäitä ohjeita, tai jopa oikeita.

  GPSn käyttäjä tosin tietää missä kohtaa on ja on jo puolituntia aijemmin sen tiennyt. ja voi keskittyä kyseleen hyvää ruokpaikkaa tai kysyä mitä suositellaan puhelimen ehdottamista. Eli voi keskittyä itse asiaan, eikä eksymiseen.

  Kaveriakin on helppo opastaa kuin vain lähettää omanreissun kuvan koordinaateilla.
   
 14. dongeli

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/2/09
  Viestit:
  320
  Tykkäykset:
  0
  Kyllä, ja hienon puhelimen saa hienosti osa-maksulla. Eniten pelätään, että tulee liikaa maksua. Ja useimmiten ovat myös hankalia käyttää. Osa ei edes tiedä, että uudessa luurissa on hienoja lisäominaisuuksia. Tai yksinkertaisesti ei vaan kiinnosta.

  Nykyään tämänkin osalta operaattorit on kiitettävästi parantaneet toimintaansa, enää ei pitäisi niin helposti tulla käyttäjille "yllätys"laskuja ulkomailla käydessään. Toki toisille tulee yllätykseksi jo se, että puheluun vastaaminen ulkomailla on maksullista kotimaisella liittymällä. Kaverinkaveri tekaisi parin viikon lomalla n. 300 € lisälaskua, kun luuli että vastailu ei mitään maksa. Kyseessä ihan tavallinen kännykänkäyttäjä, ei mikään superexpertti.
   
 15. Eehoo

  Eehoo Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  68   0   0

  Liittynyt:
  1/1/03
  Viestit:
  6893
  Tykkäykset:
  378
  Puhelinmalli:
  Lumia , Elisa , Helsinki
  Suurin osa Eurooppaa kuuluu alue 1:seen jolloin mainitsemani hinta voimassa. Toisaalta tuon verkkoperustaisen ja a-gps:n saa pois päältä S60 sarjassa asetuksista. Tällöin ekä fixi tulee hieman hitaammin. Senhän voi vaikka yhdistää huviin. Ottaa bissen tai teen ja istahtaa katsomaan katunäkymää. Yleensä n 2-3 minuuttia alkaa puhelin näyttämään sijaintia. Mutta ehkä on se kiire, ettei ehdi tehdä tuota tai sitten ollaan kädettömiä. Siitä hyvä esimerkki on N97 osiossa nämä tekstit jottei löydä valikoista eri sovelluksia atikka toimintoja. ps eihän noissa vanhemmissa puhelimissa eikä erillisissä navigointilaitteissa ole edes mahdollisuutta käyttää gsm avusteista fixiä. Ehkä on kysymys vaikkapa trollimainoksesta
   
 16. Matta

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/7/07
  Viestit:
  198
  Tykkäykset:
  0
  Pari vuotta sitten kun oltiin autoreissussa Norjassa ja Ruotsissa, niin GPS oli kyllä ihan ykkösjuttu. Ensinnäkin se oli halvempaa (ja pirusti helpompaa) kuin hankkia (etukäteen) tusina paperikarttoja 5000km:n varrelta (ja ei, ilmaisturistikartat eivät riitä jos haluaa löytää muutakin kuin kaupungin). Toisekseen, oli todella helpottavaa antaa GPS:n murehtia reitityksestä sokkeloisten vanhojen keskustojen yksisuuntaisten keskellä. Kolmanneksi, GPS etsii vaimoa nopeammin (ja vähemmällä kiroilulla) uuden reitin kun missaat käännöksen ;) Lisäksi on mukavaa käyttää GPS:ää paperikartan kaverina varmistamaan, että tuli käännyttyä oikealle pikkutielle.

  Mutta joo, riippuu tarpeesta, tilanteesta ja ilmankin tulee toimeen (etenkin jos ei koskaan eksy).. Mutta itse olen valmis tuollaisessa reissussa siitä ihan maksamaankin ihan vaan mukavuustekijänä ja perherauhan ylläpitäjänä.

  Itse aiheeseen liittyen: aikanaan reissuun valmistautuessani ja aihetta tutkiessani, Soneran roaming-hinnat olivat keskimääräisesti parhaat. Eli kaikkien reissun maiden ja sopimusoperaattorien (tässä oli huomioitu myös reittivaihtoehtoja Tanskaan ja keski-Eurooppaan) keskihinta oli edullisin ja tasaisin (eli vähiten "pommi-hintoja"). Mutta tosiaan vanhentunutta tietoa ja perustuen tiettyihin reittioletuksiin.
   
 17. Lehto Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/07
  Viestit:
  1000
  Tykkäykset:
  0
  Sauniksella ei ainakaan ole koskaan tullut mitään tietoa datan hinnasta. Kerrotaan ainoastaan puheluhinnat. Muiden operaattoreiden käytännöstä ei tietoa.
   
 18. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Totta (EU), sen ulkopuolella sitten vaihtula enemmän. Kommentoin vähän laajemmin, mutta olet oikeassa aloituksen väitteeseen yhdestä ja ainoasta oikeasta.

  Kamerakäytössä nopea FIXin on ehdottomasti eduksi. navigoinnissa sillä ei niin väliä.

  FP2 koneissa saa asetuksiin valita kysytäänkö aina, onko salittu vain kotiverkossa, jolloin asetukset voi kotimaassa ruuvvata kohdilleen (ovet roamingin osalta oletuksena jo varoittavia). Ongelma on Saunalahden liittymillä joissa kotimaassakin pitää sallia roaming ja voi helposti käydä mokia ulkomaanreissulla muidenkin ohjelmien osalta. Kaiken lisäksi Saunalhdella on minimilaskutus todella suuri.
   
 19. dongeli

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/2/09
  Viestit:
  320
  Tykkäykset:
  0
  Ja koska GPS:n varaan ei voi yksinään suunnistamista laskea, niin se jää vain apuvälineeksi. Siitä voidaan olla montaa mieltä, kuinka "loistava" apuväline GPS on. Ilmankin pärjää hienosti.
  Voidaan myös ajatella toisinpäin, että paperikartta on käytettävissä vaikka gps uupuisi tai siitä olisi akku loppu tai joku muu häiriö estää sen käytön. :)

  No niin, hyvä tietää tämäkin.

  Etenkin lisäarvoa sille operaattorille, joka laskuttaa sinua. :)

  Väitätkö, ettei Suomesta löytyisi tuntemattomia seutuja?

  Harmi vain, että menee tavalliselta ihmiseltä turhan vaikeaksi kun pitää kohdemaan mukaan vaihtaa ja valita sitä halvinta liittymää.

  Veikkaanpa, että Suomen reilusta 5 miljoonasta asukkaasta vain häviävän pieni marginaaliporukka käy täällä hakemassa "tietoisuutta". Eli sikäli tämän foorumin varaan ei käyttäjien valaistumista kannata jättää. :)

  Kysyvä ei tieltä eksy, vanhan kansan paikkansa pitävä viisaus. GPS:n käyttäjästä en menisi takuuseen.

  Voisiko olla myös mitenkään mahdollista, että vaikka ei ole GPS käytössä niin silti ei maailmalla eksy?

  Entäs jos kaveri ei hiffaa koordinaattien päälle, mutta kartalta näytettäessä tietää heti missä ollaan?
   
 20. zimon Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/7/02
  Viestit:
  1368
  Tykkäykset:
  0
  Ilmeisen moni kommentoinut ei tajunut pointtia. Se onkin paremmin perusteltu viitatuissa kahdessa ketjussa (AGPS ja Verkkoperustainen_paikannus, linkit aloitusviestissä)

  Jutun pointti on siis siinä, että AGPS ottaa 1+5kt yksittäisiä yhteyksiä ja Verkkopaikannus 0+2kt datayhteyksiä supl.nokia.com palvelimelle.

  DNA:n datalaskutus ulkomailla on 8 - 10e/MB. Datan määrä lasketaan kokonaisuutena kaikki yhteydet yhteensä.

  Kaikilla muilla suomalaisilla operaattoreilla on palstalla kerättyjen tietojen perusteella ns. datayhteyden aloitusmaksu. Tämä aloitusmaksu, riippumatta itse siitä onko data ulkomailla halvempaa vai kalliimpaa kuin DNA:n 8 - 10 e/MB, olisi omalla Bostonin 7 päivän matkallani tehnyt satojen eurojen puhelinlaskun kaikilla muilla suom. liittymillä, sen sijaan että DNA:lla se oli noin 10 euroa.

  Lukekaa noi kaksi ketjua jos olette eri mieltä tai jos niissä on päätelty väärin. AGPS-ketjussa on linkit kaikkien operaattorien hinnastoon, joissa on epätarkkuuksia, mutta muutama käyttökokemus on osoittanut nuo epäreilut datayhteyden aloitusmaksut tosiksi.
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju