Dna:n vaikeuksista, osa 2

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Anonymous, 8/3/04.

 1. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Perustetaan uusi ketju, kun edellinen harhautui ACN-sivuraiteelle. Pidettäköön ACN poissa tästä ketjusta.

  Telia-kaupan jälkeen dna:n tuntui vallanneen jonkinlainen euforia. Tai ehkä Telian integrointi on ollut niin työläs homma, että dna ei ole pystynyt kunnolla keskittymään muuhun. Tai molempia. Joka tapauksessa dna päästi aloitteen käsistään, ja Saunalahti tuli kuin varkain ja otti haastajan paikan. Kilpailu liittymämarkkinoilla on niin kovaa, ettei varmaankaan millään operaattorilla ole varaa jäädä lepäämään laakereillaan, jos mielii pysytellä mukana kuvioissa, mutta juuri sen virheen dna teki. Dna on pitänyt itseään Soneran ja RL:n tasoisena operaattorina, mutta mm. laskutussekoilut osoittavat, että dna:n taso on oleellisesti huonompi. Itse asiassa dna lienee hinta-laatusuhteeltaan Suomen huonoin ei-VM-operaattori. Laskutuksen toimivuus ja roaming-hinnastojen päivitys ei paljon tunnu dna:ta kiinnostavan. Dna on supistanut palveluvalikoimaansa tuomatta mitään tilalle (Maraton, Lähipiiri). Laskutussekoilujen seurauksena paljon asiakkaita on vaihtanut muille operaattoreille. Ennen joulumarkkinoita dna:lla ei ilmeisesti kunnolla tajuttu, mistä päin tuuli puhaltaa, ja pudotus takaisin maanpinnalle oli tyly...
   
 2. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Voisiko joku tehdä tarkempaa selkoa siitä, mitä Kuningaskuluttajassa oli dna:sta? Oliko ohjelmassa mukana dna:n edustaja? Itsellä kun ei ole töllötintä...
   
 3. muokkedee Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  5615
  Tykkäykset:
  1
 4. paul_a Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/8/03
  Viestit:
  1310
  Tykkäykset:
  0
  Täysin perstuntumalla tuntuu että puhelinlaskut on laskenut sen jälkeen kun vaihdoin pois DNA:lta: oli ennen Soneralla 15-20€ / kk (puhuttua), dnan aikana 15-20€ + puheaika-tarjoukset, ja nyt taas RL saman verran (=15-20€ /kk). Onhan se mahdollista että puhuin enemmän DNAlla, mutta epäilen. Ehkä vain 3kk välein tulleet 50-60€ puhelinlaskut tuntuvat isommilta kuin kk välein tulevat 20€ laskut.

  Itse asiaan - julkistaako operaattorit joka 3 kk lukuja? (q1, q2 jne) Jos tekee niin eikös kohta olisi aika? Tuntuu vaan siltä että erittäin moni vaihtoi jouluna 150€ tarjouksien takia pois DNAlta, kiinnostaisi vain tietää kuinka moni.
   
 5. Jarkkoman

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/8/03
  Viestit:
  87
  Tykkäykset:
  0
  "Saldorajoista on tullut myös kysymyksiä katsojiltamme. Eräs äiti kirjoittaa, että hän on ottanut tyttärelleen 20 euron saldorajan, mutta luukusta olikin tipahtanut 135 euron lasku. Miten tämä on mahdollista?

  - Saldoraja ei toimi reaaliajassa, mikä on aivan yleinen käytäntö puhelinoperaattoreilla. Siinä on tietty viivästys: puheluista aiheutuvat kustannukset kirjautuvat saldoon noin vuorokauden viiveellä. Nämä ehdot ovat kyllä selitetty sopimusehdoissa tarkasti, muistuttaa asiakkuuden hallinnan johtaja Leena Kaunisto."

  Tämä pisti vähän ihmetyttämään jos on 20€ saldo raja ja vuorokausi on viive niin kuulostaa aika uskomattomalta tuo 115€ vuorokaudessa. Itsellä oli dna:n kanssa ongelmia kun ensin luvattiin 6kk kuukausimaksut ilamiseksi mutta sitten tulikin niistä lasku ja mistään ei löytynyt kohtaa jossa olisi luvattu 6kk ilmaiseksi siihen jäi dna ja en koske enään pitkällä tikullakkaan.
   
 6. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Asiakaskato ei kunnolla näy viime vuoden q4:n lukemissa, koska useimmat numerot siirtyivät vuodenvaihteen jälkeen. Joudutaan odottelemaan kunnes tämän vuoden q1:n lukemat julkaistaan.
   
 7. plehti Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/4/03
  Viestit:
  2078
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Saunalahti
  Pörssiyhtiöt (Elisa, Saunalahti, Sonera) julkistavat lukunsa vuosineljänneksittäin. Kyseisten yrityksien liittymämäärät ovat yhteismitallisia eli liittymien määrä verkossa vuosineljänneksen lopussa.

  Muiden operaattoreiden osalta tilanne on huomattavasti värikkäämpi. Osa ei julkista lukujaan, osa julkistaa tilausluvut, toiset taas uusliittymämyyntiluvut ja jotkut puhuvat asiakasmääristä. Kaikille näille, ei pörssilistattujen yrityksien julkistamille luvuille, on yhtäläistä se, että luvut poikkeavat enempi tai vähempi numeronsiirrettävyyskannasta ja numeropalvelun kannoista luettavista liittymämääräluvuista.

  T: Panu.
   
 8. paul_a Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/8/03
  Viestit:
  1310
  Tykkäykset:
  0
  1. Kellään linkkejä aikaisempiin juttuihin? Olisi kiva lukea että samaa sanottiin syksyllä 2003 ja tammikuussa 2003 (=laskutuksessa ollut viiveitä, nyt korjattiin ja nyt pitäisi toimia).

  2. 20€ saldoraja ja päivän viive - eli voimme päätellä että teini, joka sai aikaiseks 135€ laskun, soitti 105€ edestä päivän aikana...

  3. Viimeksi kun soitin laskutukseen niin 20 min jonotuksen jälkeen sieltä sitten yhdistetiin semmoiseen paikkaan kuin "Laskutuksen tuki" - 15 min jonotuksen jälkeen kun sinne pääsi niin kaikki asiat hoitui heti. Olisi ollut mielenkiintoista kuulla että 'olet oikeassa laskun suhteen, mutta mulla ei ole oikeuksia muuttaa laskua enkä tiedä kenellä on' ;)
   
 9. Team Coordinator

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/2/04
  Viestit:
  107
  Tykkäykset:
  0
  DNA:n ongelmista!

  DNA:n suurin ongelma on se, että yhtiön päättävissä elimissä istuu Finnetin vanhoja jääriä, jotka eivät osaa hommiaan ja ovat niin kankeita, että ei toivoakaan paremmasta.

  DNA:lla on alusta asti mennyt asiat aika huonosti.

  Verkko ei toiminut, kun toiminta aloitettiin ja markkinoinnissa käännelty takkia vähän väliä.

  DNA:lta on suorastaan paennut asiakkaita pois ja se varmasti näkyy Q1 luvuissa.


  Suuria muutoksia pitää tapahtua DNA:lla, jos ne meinaa nousta montusta!
  Kävin niin, kuin Matille!

  En suosittelisi millekään operaattorille Fujitsun laskutusjärjestelmää.
  Näyttää siltä, että kun järjestelmä ei toimi, niin laskutetaan summassa ja toivotaan parasta ja pelätään pahinta.
   
 10. paul_a Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/8/03
  Viestit:
  1310
  Tykkäykset:
  0
  Entäs Finnet? Tosiaankin tämä q1/2004 luku kiinnostaa koska ainakin tuttujen numeronsiirrot (ja omat) toteutuivat vasta tammikuussa.
   
 11. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Re: DNA:n ongelmista!

  Ei pelkästään. Alkutaipaleellaan dna:lla oli todella innovatiivisia tuotteita ja ratkaisuja kuten Lähipiiri ja Maraton. Liittymäkauppakin sujui alussa odotusten mukaan tai hieman paremminkin.
   
 12. petepu

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/3/04
  Viestit:
  41
  Tykkäykset:
  0
  Dna:lla ei mennyt alussa huonosti aivan niin huonosti kuin nyt. Heillä oli käytössä ja kehittelyssä monia edistyksellisiä tuotteita, esim dna vakio ja dna gprs. Toisaalta tuotteita joita ei ainakaan minun asiakasaikana saatu lupauksista huolimatta käyttöön. Esim. dna-valikko puhelimessa joka ilmoittaa "palvelu tilapäisesti pois käytöstä"..en tiedä josko nyt toimii.

  Laskun välissä olleet "asiakas on meille tärkeä" lappuset alkoivat olla lähinnä vitsi..
   
 13. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  No en noiden tuotteiden osalta puhuisi innovattiivisuudesta.
   
 14. Erkkimerkki

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/1/03
  Viestit:
  223
  Tykkäykset:
  0
  Riippuu käyttäjästä. 115 euroa vuorokaudessa saa helposti menemään esimerkiksi lähettämällä viestejä Maikkarin puhuvalle päälle à 1,62€.
   
 15. dreamy83

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/7/02
  Viestit:
  210
  Tykkäykset:
  0
  en viitsi edes kertoa sitä kaikkea...

  En viitsi edes tähän enää laittaa sitä kaikkea, miksi asiakkuuteni DNA:n kanssa päättyi kenties iäksi. Mutta nyt pitää sanoa, että hommassa jokin mättää ja pahasti. Ja se jokin taitaa löytyä yläkerrasta. Avoin kritiikki täysin sivulliselta, onko johto priorisoinut asiat kunnolla? Tosta Telia-kaupasta voi tulla näin maalaisjärjellä ajateltuna todella kallis, jos asiakassuhteista ei osata pitää kiinni. Viimeistään tuossa vaiheessa olisi pitänyt laittaa laskutus/palveluiden toimivuus ja asiakaspalvelu kuntoon. Toki on sekin ihan selvä, että kyse on aika isoista rahoista ja todellakin sivullisena on hyvä kritisoida - ja irtisanoa liittymä.
   
 16. Black Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/3/03
  Viestit:
  410
  Tykkäykset:
  0
  Jos DNA ei saa näitä ongelmiaan kuriin niin siltä loppuu kohta asiakkaat.

  Yhtenä aamuna ne vaan DNA'ssa herää että hups missä meidän asiakkaat, viimeinen lähti eilen... :)
   
 17. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Saisivat todella paljon ryssiä että se viimeinenkin asiakas eli mä, lähtisin sieltä. Mä kun en piittaa noista pahoista puheista enkä pelästy pienistä, mokia sattuu kaikille ja muille sattuu isompiakin mokia. Pitää vaan itse huolen siitä että maksaa laskut ajallaan, pitää vähän lukua siitä miten liittymäänsä käyttää jne. joten enpä usko ongelmia tulevan, jos laskut heittäis päin prinkkalaa niin reklamoisin mutta en nostais äläkkää. Ja koska oon vakaasti suomalaista suosiva siksikin, niin täähän dna on kohta ainoa aidosti suomalainen operaattori jos huhuja on uskominen.
   
 18. plehti Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/4/03
  Viestit:
  2078
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Saunalahti
  Eikö myöskin Saunalahti ja Elisa ole kovin suomalaisia?

  T: Panu.
   
 19. rasanttu

  rasanttu Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2089
  Tykkäykset:
  12
  Elisan omistajuudesta en tiedä mutta Saunalahti lienee ainakin nimensä perusteella hyvin suomalainen :)

  Vodafone tavoittelee Radiolinjaa, lienee myös mahdollista että osa elisasta menee vodafonen taskuun.
   
 20. nalle Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/7/03
  Viestit:
  1404
  Tykkäykset:
  0
  Eikös tuo ole jo nykyisellään aikansa elänyt huhu...
   

Jaa tämä viestiketju