dna:n SIM-kortti (muistikapasiteetti)

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja oikeusturva, 16/4/06.

 1. oikeusturva Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/8/05
  Viestit:
  37
  Tykkäykset:
  3
  Tietääkö joku tarkempia tietoja dna:n SIM -korttien muistikapasiteetista (kilotavuina) ? dna asiakaspalvelun mukaan se vaihtelee 8-32 kilotavua.

  Saako tuon jotenkin selville puhelimella? (esim. AT -komentojen avulla PC:ltä käsin) tai suoraan puhelimen omista valikoista?

  Entäpä liittymäkauppiaan Sim Surf -laitteella (näitähän näkee esim. Mediapuhelimessa)

  Aikanaan Elisa Citypuhelimen SIMmillä oli tilaa jopa 40 textarille, dna:lla vain 17-21 kpl.

  Kun nuo onnettomat pitkät textarit syövät 2-5 muistipaikkaa/viesti, niin viestialue tulee aika äkkiä täyteen, kun joku esim. Zerofortyn omistaja innostuu textailemaan tännepäin.

  Oman puhelimeni (Ericsson R320s) käyttöohje toteaa asiasta seuraavaa:

  Saapuvat viestit tallentuvat ensisijaisesti puhelimen muistiin.

  Mikäli se on täynnä, mutta SIM -kortin muistissa on tilaa, menevät saapuneet viestit suoraan SIM -kortille.

  Mikäli sekä puhelimen että SIM -kortin textaripaikat ovat täynnä, tulevat viestit tuhoavat automaattisesti puhelimen muistista jo luettuja viestejä.
  Sensijaan SIM -kortilla olevia viestejä ei koskaan poisteta automaattisesti, vaan ne poistuvat vain käyttäjän komennolla.

  Jos molemmat muistit ovat täynnä, ja puhelimen muistissa ei ole yhtään luettua viestiä, estyy tekstiviestien vastaanotto.

  Tuolla SIM Surfilla ilmeisesti saisi myös jaettua kortin kapasiteettia uudelleen textarien ja numeromuistipaikkojen kesken.

  Lisää infoa aiheesta ?
   
 2. kimmo Vieras

  0   0   0

  Ja kun ei mitään tietoa ole, niin mieleen tulee vaan, että mahtuu puhelimeen/simille vaikkapa 1 tahi 1000 viestiä, niin kun se/ne ovat täynnä, niin "tarttis tehrä jotain". Viestejä tuhoamalla, viestit pc:lle kopioimalla jne, mahdollisuus saada lisää tilaa. Jos kuitenkin kaikki "tärkeitä viestejä", mitään ei voi tuhota, ei voi kopioida, niin ehkäpä ainut mahdollisuus hankkia nykyaikaisempi viestintäväline, minne mahtuu enempi. Varsinaista ongelmaa sekään ei poista, korkeintaan siirtää. Täyteen tulee aikanaan isompikin muisti.
   
 3. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Vaikea sanoa, luulenpa kyllä että tuo 8 kilotavua on lähinnä ne vanhat ex-Telia Suomen City-kortit, niissähän oli todella vähän tekstarimuistia eikä muistia ollut paljoa numeroillekaan. Taitaa totuus uusista korteista liikkua lähempänä 32 kilotavua..tosin tämä on vain oma mutu-tietoni.

  En usko että puhelimella, oli sitten pc:n kautta tai ei..tosin tämäkin vain mutua. Sim Surfista tiedän itse sitä käyttäneenä sen verran ettei sillä ainakaan pysty katsomaan ellei sitten uudemmat versiot tee sitä mahdolliseksi mutta enpä tiedä tuoko kukaan sitä uudistettua versiota maahan.

  Tämä on totta, Elisan cityissä oli tosiaan 40, dnan korteissa vaihtelee, jossain korteissa on 30 paikkaa sms:lle.

  Entä jos käytät puhelimen muistia tekstareillekin, sitähän noissa uusissa riittää aika reippaasti.

  Ei valitettavasti pysty, en ainakaan ole löytänyt sellaista toimintoa ko. ohjelmasta ja mulla versio Sim Surf- Profi 2.61. Ellei se sitten ole kätketty jotenkin niin että bin/hex-koodeilla saa näpelöityä niitä johon taas tavis-käyttäjällä ei ole käyttöoikeutta. Muistaakseni joku toiminto oli sellainen että katsomaan pystyi mutta ei muuttamaan, eli lukittu operaattorin toimesta. Itseasiassa muistin juri ettei liikkeetkään pysty muuttamaan noita asetuksia, soneralla oli joskus vuosina yks ja kaks sellainen ohjelma jolla pystyi koska niiden korteissa oli muutenkin niin vähän muistia ja silloisella radiolinjalla taas isommat kortit joten radiolinja ei kai sellaista edes käyttänyt
   

Jaa tämä viestiketju