DNA:n myynti Saunalahdelle jo sovittu, kun Elisa iski

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja aimo, 11/9/05.

 1. aimo Vieras

  0   0   0

  Tämän päivän Hesarissa on mielenkiintoinen artikkeli DNA:n myyntiaikeista Saunalahdelle.

  DNA pantiin keväällä 2005 myyntiin. Heinäkuun alussa neuvotteluissa oli edetty niin pitkälle, että sopimus Saunalahden kanssa oli valmis. Finnetin omistajat olivat hyväksyneet kaupan. Elisa tuli väliin viimeisellä mahdoliisella hetkellä, vain päivää ennen kuin Saunalahden ja DNA:n piti julkistaa kauppansa.

  Tämä herättää mielenkiintoisia ajatuksia muutenkin DNA:n toimista. Miksi vakuutettiin jatkuvasti, että DNA ei ole myynnissä?
   
 2. telco manager

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/12/03
  Viestit:
  473
  Tykkäykset:
  0
  mitä ihmeellistä tässä on? eihän mikään yritys huutele tuolla markkinoilla yrityskaupoistaan, ennen kuin nimet on paperissa ja homma on muutenkin saletti.
   
 3. aimo Vieras

  0   0   0

  Ei tarvitsekaan huudella. Voi myös tyylikkäästi jättää kommentoimatta, eikä valehdella. Yrityskulttuureja on monia.
   
 4. juppelis Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/9/02
  Viestit:
  5482
  Tykkäykset:
  18
  Kaikkihan on aina myynnissä, jos vaan hinnasta sovitaan.

  Ehkä he halusivat kertoa sen, että DNA ei ole myynnissä ihan kenelle vaan. Tai sitten tuo lause antaa ymmärtää, että DNA:ta ei kaupata aktiivisesti jollekin toiselle osapuolelle.

  Kyllähän noita joskus sanotaan ihan suoraan, jos joku asia on myynnissä esim. Metso sanoi harkitsevansa Metso Mineralsin listaamista pörssiin eli tavallaan tuo on kaupan (riippuu tietysti paljonko metso pitää itse noita osakkeita).
   
 5. MEW3

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  19/2/03
  Viestit:
  904
  Tykkäykset:
  0
  No emmää mitää tiedä, mutta jos sanotaan että harkitaan jotain, niin luulisin sen tarkoittavan että harkitaan, eikä "ostakaa, ostakaa, halavalla lähtee!"
   
 6. MEW3

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  19/2/03
  Viestit:
  904
  Tykkäykset:
  0
  Mistäköhän on tieto lähtöisin? Nimettömältä mieheltä?
  Huomenna Finnetin miehet kiistävät ja väittävät valeeksi?
  Mitä sanoo Saunalahti?
   
 7. juppelis Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/9/02
  Viestit:
  5482
  Tykkäykset:
  18
  Ihan sana tarkasti en muista mitä he ilmoittivat, mutta pitäähän sitä ensin harkita ennen, kuin ryhdytään toimeen. Eli pitää tutkia onko siitä jotain konkreettista hyötyä yritykselle/osakkeen omistajille ja mihin pörssiin se kannattaa listata jne (eikä varmaan lähde halvalla tai siis pilkkahintaan). Kyllä se sinne pörssiin päätyy, jos osakkeenomistajat siitä jotain lisäarvoa saavat ja jos se keventää yrityksen kulurakennetta. Tuohan on sama asia, kuin kemira growhow irtaantui kemirasta ja neste oil fortumista ei siinäkään huudeltu, että ostakaa ostakaa vaan ensin he miettivät asiaa ja sitten hoidettiin käytännön puoli.
   
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Dna, saunlahti Elisa fuusiot

  Pörsiyhtiöllä on vähän eri tiedottamis säännöt kuin Finnetilla/ DNAlla.

  Jos kaupanhieronta on kesken ja on sovittu että asiasta ei puhuta, niin ei sitä silloin mennä julkisuuteen myöntämään. Sillä se saattaa hankaloittaa kauppaa ja ei useinkaan ole kummankaan tahon etujen mukaista.

  Pörssiyhtiön on toki silloin tiedotetteva kun on jotain tiedotettavaa joka vaikuttaa yhtiön arvoin arviointiin, kesken olevan kaupan tiedottaminen ei välttämättä ole tätä ja voi aiheuttaa väärää arviointia.

  Tosin SL tiedotti aktiivisesti että osallistuvat alan järjestelyihin.

  DNA/Finnetin kohdalla on toki eri tahot puhuneet jatkuvuudesta ja itsenäisyydestä jne. mikä on toki ihan ymmärettävää jos julkisesti ei olla kauppaamassa. Tosin jotkut ovat nämä sanomiset ottaneet vähän liian vakavasti, vanha sääntö jos jotain kovasti vakuutellaa niin saattaa tarkoittaa päivnvastaista.

  Joku voi miettiä liittyykö TJn potkut tähän HSn uutisen aiheeseen, Elisalle varmaan asia myös vuoti jostain.

  Tosin tätä juttua vasten DNA, SL, Elisa fuusio varmaan jonkun ajatus jatkumo.

  HS joskus uutisio miten sattuu, joskus faktaa, joskus väritettyä.
   
 9. MEW3

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  19/2/03
  Viestit:
  904
  Tykkäykset:
  0
  Jep, juuri näin. Mutta mahdollista on kait sekin, että aikansa tuumittuaan tulevat siihen tulokseen, että ei viedä pörssiin.
   
 10. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
 11. J2EE

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/11/04
  Viestit:
  456
  Tykkäykset:
  0
  Hassua että tuossa artikkelissa mainitaan että maakunnista olisi pitänyt kerätä rahaa vielä parikyt miljoonaa euroa UMTS verkkoon, mutta sitä ei haluttu tehdä -> millä ihmeen rahalla Finnet nyt sitten rakentaa UMTS verkkoaan? nehän osti keväällä ericssonilta tukiasematkin?

  Onkohan Saunalahti käyttänyt dna:ta vain hyväkseen nostaessaan omaa arvostustaan, eli saunalahti olisi kertonut elisalle tarvittavan ostohinnan jolla ne lähteekin elisan pulkkaan eikä dna:n?
   
 12. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  No kai tarvittava rahat on sovittu.

  Saunalhden omistajat asiaa ovat pohtineet, se mitä todella olisi tapahtunut.
  Epäilisin että Saunalahti olisi maksanut DNA:n osakkeillaan tai Islanti/venäjä rahoilla osittain, jos osakkeilla niin maakuntalalisista olisi tullut SLn omistajia, ja halukkaat tahot olisivat voineet jatkaa operaattori businesta ja luoput olisivat sitten voineet myydä osakkeensa. Tälläistä kuviota kesällä jotkut ehdottelivat.

  Tarina ei kerro miten verkkosopimukset olisivat tuossa kuviossa menneet, mutta ministeri myönteisyys viittaisi kuvioon, DNA+SL -> 2G verkko, ehkä toinen Elisa verkko kaveriksi, sillä en usko että viranomais innostus olisi kova jos yksiverkko katoaa.

  SL kuitenkin jossain välissä hehkutti että oma verkko olisi kova sana, joten ehkä kokopakettiin olisi leivottu verkkokin (ministerin tason tyytyväisyys), jolloin Elisankin verkkosoppari olisi heikentynty.

  Varmaan Islanti/venäjä rahalle sitten Elisa soppari parempi, myöhempi näyttää mitä mielessä.
   
 13. J2EE

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/11/04
  Viestit:
  456
  Tykkäykset:
  0
  Saavat kehittää dna:lla melkoisen hyvän mainoskampanjan taas bundlausta varten, että saisivat asiakkaita lisää.

  Tuossa aiemmin mainitussa hesarin artikkelissahan oli ennustettu, että nykyisellään mentäessä Finnetin pakka kestäisi 2 vuotta.

  Kilpailulle parasta olisi se, että hesarissakin mainitut ulkomaiset operaattorit ostaisi liiketoiminnan. Kuitenkin nykyisessä tilanteessa tarvitsee olla melkoisen kova riskisijoittaja että lähtee mukaan suomalaiseen telebisnekseen.
   
 14. Jussi2000

  Jussi2000 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  22/6/02
  Viestit:
  6950
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Mikä milloinkin
  Varmaan rahat verkon rakentamiseen on löytynyt, ei kai muuten olisi ilmaantunut uusia tukiasemakaappeja (tällä hetkellä vielä asentamattomia) vanhojen GSM tukiasemakaappien viereen.
   
 15. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Miten ulkomaisomistus toisi uusia asiakkaita tai toisi jotain lisäarvoa? Ja miten se olisi kilpailulle parasta? Globaalius ja sen ihannointi ei ole loputtomasti kestävä trendi, kotimaisuus vielä tulee nousemaan arvoon arvaamattomaan sanokaa mun sanoneen. Tosin ehkä vasta sitten kun kaikki on menetetty. Jokatapauksessa ihan turhaa jauhaa jostain mistä on vain huhuja liikkeellä.
   
 16. J3ke

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/8/04
  Viestit:
  496
  Tykkäykset:
  0
 17. puh Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  3697
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  LG G4
  No olisihan se ainakin positiivisempaa että ne rahoja hassaavat tahot olisivat ulkomaalaisia, ettei suomalaisten tarvitsisi hukata rahojaan aina itse.
   
 18. J2EE

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/11/04
  Viestit:
  456
  Tykkäykset:
  0
  Joo kotimaisuus on hieno asia, mutta tässä tapauksessa alkaa näyttää enenevissä määrin siltä, ettei Finnetillä ole minkäänlaista aikomusta koota rivejään ja tehdä firmasta dynaamista.

  Tarkoitan tällä sitä, että puhelinyhtiöt jotka lopulta rahoittavat dna:ta eivät suostu yhdistymään (koska nykyiset johtajat menettäisivät työnsä).

  Ja koska näin on, niin Finnetin osasille eli Finnet verkoille ja DNA:lle ei anneta tarpeeksi voimavaroja oikeasti kilpailla muiden operaattoreiden kanssa? Eli periaatteessa voisi ulkomaisen omistajan tapauksessa käydä niin, että dna:llakin oikeasti kehitettäisiin jotain hyviä tuotteita, jotka olisivat aidosti erilaisia kilpailijoihin nähden. Tällä hetkellä yrityksen profiloi muista markkinointi, joka on pysynyt asiallisella ja hyvällä tasolla verrattuna muihin halpojen hintojen operaattoreihin.
   
 19. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Laiha lohtu ehkä jollekin mutta dnalla ON ainakin yksi sellainen tuote edelleen uusmyynnissä jollaista ei muilla ole eli aidosti erilainen ja se on Aarre. Kaikenlisäksi Aarteen edeltäjänkin eli Maratonin toi markkinoille dna, Maratonia ei tosin enää saa uusmyynnistä mitenkään. elisa-Radiolinjalla oli vähän aikaa myynnissä Favorite palvelu joka oli muunneltu (ja karsittu) versio Maratonista mutta sitäkään ei saa enää uusmyynnistä. Sekin tosin tuli Maratonin jälkeen. En tiedä millaisia tuotteita odotetaan mutta nykytilanteessa kilpailu on varmasti vienyt ylimääräiset mehut kaikilta.
   

Jaa tämä viestiketju