DNA:n laskutus :(

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja helena, 23/11/02.

 1. helena

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/11/02
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  Tässä olisi lisäksi omia ja avopuolisoni kokemuksia DNA:sta, aikajärjestyksessä:

  Minä hankin kesäksi DNA:n maratonliittymän, koska ajattelin sitä käyttäväni tarjoushinnan edestä. Asuin kesän töiden vuoksi eri paikkakunnalla, laskujeni olisi kuitenkin pitänyt tulla kotiosoitteeseeni ja oletin avopuolisoni maksaneen ne. Syksyllä huomasimme, että kappas, eipä ole neljään kuukauteen tullut laskua. Saldotietojani kysellessäni sain tietää, että ei ole tullut niin, maksettavaa lähes 100€. Hermot meni ja lopetin liittymäni.

  Ja tulihan se laskukin. Ihmettelin siinä olevaa DNA-perusliittymän avausmaksua ja soitin asiakaspalveluun. Sieltä kerrottiin, että perusliittymällä on 2 viikon irtisanomisaika, vaikka maratonilla ei sitä olekaan ja joudun maksamaan kuukausimaksun tältä ajalta, laskuerittelyssäni se vaan on avausmaksun nimellä.

  Parin päivän kuluttua kolahti postiluukusta lappu, jossa onniteltiin DNA-liittymän valinnasta. Ihmeissäni soitin asiakaspalveluun ja sieltä ilmoitettiin, että minulle on avattu perusliittymä sulkiessani maraton-liittymän. Ilmoitin, että en kyseistä liittymää todellakaan halua, enkä aio sen avauksesta maksaa, ja asiakaspalvelija oli ihan ymmärtäväinen, sulki liittymän ja kehoitti minua vähentämään avauksen laskusta. Tähän päättyi minun asiakassuhteeni.

  Avopuolisollani DNA-liittymä on ollut jo vuoden verran ja tällä viikolla postilaatikosta tipahti maksumuistutus laskusta, jonka eräpäivä oli 21.5.2002. Tiliotteesta tarkistimme, että 17.5 oli maksettu lasku, tosin eri summasta. Koska puhelimitse olemme joutuneet jonottamaan DNA:lle 15-45 minuuttia päätimme testata sähköpostia. Saimme päivän aikana yhteensä kolme viestiä kolmelta eri henkilöltä, joiden anti oli seuraava:

  - Heidän reskontransa mukaan avopuolisolleni on toukokuussa lähetetty lasku, jota siis ei ole maksettu.
  - Maksettu lasku on jonkun muun lasku. Ja todettiin vielä, että tämän laskun osalta asia on kunnossa. Lasku siis tuli avopuolisoni nimellä meidän osoitteeseemme, eikä summa poikennut oletetusta niin paljoa, että olisimme epäilleet virhettä. Juu, no ei ole minun mielestäni tämä asia kunnossa, jos olen maksanut jonkun muun laskun...

  Tämän enempää meille ei tiedusteluistamme huolimatta kerrottu, joten tänään avopuolisoni soitti asiakaspalveluun, josta yllätykseksemme vastattiin melko nopeasti. Avopuolisoni selitti koko jutun tälle uudelle henkilölle, joka oli todella ihmeissään tapahtuneesta ja lupasi jättää reskontraan soittopyynnön, saa nähdä miten käy.

  Tämä henkilö kuitenkin lupasi lähettää meille tuon maksamattoman laskun kopion, (Emme siis koskaan ole kyseistä laskua saaneet) sillä muistutuksessa kerrottiin vain maksamaton summa. AIemmin meille ilmoitettiin, että laskukopio maksaa 2,9€. Siis me joudumme maksamaan saadaksemme tietää, mistä maksamme. JOstain syystä kun luottamus DNA:n laskutukseen on aika heikko, niin tahtoisi tarkastaa tämän laskun... Asiakaspalvelija kuitenki jo melkein lupasi, että voimme vähentää tämän tuntemattoman henkilön jo maksamamme laskun omastamme. Reskontran pitäisi asia kuitenkin varmistaa.

  Nyt siis odotamme jännityksellä miten käy, ja soittaako meille joskus joku...
   
 2. O.J. Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9496
  Tykkäykset:
  130
  -poistettu-
   
 3. muokkedee Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  5615
  Tykkäykset:
  1
  DNA ei ole ainut yritys joka sekoilee laskuissa. Kannattaa tarkistaa muitakin laskuja (siis muitakin kun puhelinlaskuja).

  Nimim. Onnellisesti saanut rahaa takaisin
   
 4. --- Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  1690
  Tykkäykset:
  1
  Tällaisissa tapauksessa minulla herää aina kysymys että onko laskun viitenumero varmasti laitettu maksettaessa oikein.

  Kaikki nämä tarinat kuulostavat siltä että siinä joku mättääpi.
   
 5. helena

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/11/02
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  Olet siis sitä mieltä, että olen arvannut oikein sekä kymmennumeroisen viitteen, että laskun summan ja vielä samaan aikaan, kun laskun oikea omistaja on jättänyt laskun maksamatta?

  Nyt karhuttu lasku on siis eri suuruinen, kuin tämä aiemmin lähetetty, yhteistä on vaan suurinpiirtein sama eräpäivä. Ja tämä maksamani lasku siis asiakaspalvelun mukaan todellakin on jonkun lasku, jossa viite ja maksettu summa täsmäävät. Näiden molempien oikein arvaaminen olisi jo jonkinlainen tilastoihme...
   
 6. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Ei tarvita tilastoihmettä, vaan vain se että maksat laskun väärällä viitteellä. Maksaja ja eräpäivä ovat laskuntunnistuksen kannalta (tietysti asiakkaalle oleellisia) epäoleellista tietoa ja saamisia seurataan viitenumerolla. Syynä esim. meikäläisenlaiset henkilöt jotka ovat pilkuntarkkoja viitenumerosta, mutta maksajan nimi sitten saattaa vaihdella ihan miten sattuu, riippuen onko oma vai vaimon avainlukulista lähempänä samoin kuin eräpäivänä harvoin maksan laskuja. Joko ennen tai sitten kun löydän laskun lojumasta jostain.
   
 7. helena

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/11/02
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  Painottaisin edelleen, että DNA:n asiakaspalvelussa ollut henkilö tarkisti maksamani laskun: tilin, jolta se oli maksettu, maksupäivän, viitteen, laskun summan ja tilin, jolle se oli maksettu (DNA:n laskuissa on kolme tilinumeroa). Eli kysymys ei ole vain siitä, että olisin näppäillyt laskun viitteen väärin, vaan tällä viitteellä on olemassa lasku, jonka summa on sama kuin maksamani, se lasku ei vain ole avopuolisoni liittymän lasku, vaan jonkun muun.
   
 8. puh Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  3702
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  LG G4
  Viite ei kauhean helposti yleensä mene väärin, koska siinä on tarkistus. Kokeilkaa vaikka maksaa laskua muuttamalla yksi viitenumero toiseksi, luultavasti ei kelpaa koneelle.
   
 9. arivi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/7/02
  Viestit:
  7875
  Tykkäykset:
  8
  Puhelinmalli:
  Mate 7 / Mate 8
  Sololla en ainakaan ole onnistunut maksamaan väärällä viitenumerolla. Jos viite on näpyvirheen takia väärä , niin kyllä tulee herja eikä lasku lähde.
   
 10. icebox

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/7/02
  Viestit:
  540
  Tykkäykset:
  0
  Kaverille kanssa tuli tuossa jokin aika sitten 8kk:n laskut dna:lta, yhteensä ~500e.
   
 11. JPJ Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  3292
  Tykkäykset:
  0
  Itse hain stockalta radiolinjan Stockmann Dial liittymän. Otin liittymän itselleni ja pikkuveljelleni. Ilmoituksessa luki selvästi että 50 euroa puheaikaa ja 100 euron lahjakortti. No , ei siinä mitään .. Puheaikaa ei tullut kuin yhteen liittymään ja lisäksi , 3-4 kk oli stockmannin laskuissa siinä missä lukee "maksetaan" tai jotain vastaavaa tyhjänä ja tottakai heitin aina laskun roskiin. No , sitten alkoi tulla karhukirjeitä jne. Seuraavassa laskussa huomasin että summa luki pienellä jossain aivan muualla kun olisi pitänyt.

  En oo vielä ottanut yhteyttä mutta varmasti aion ottaa...
   
 12. merzy77

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/6/02
  Viestit:
  824
  Tykkäykset:
  2
  Kuukausia jäljessä

  Aikoinaan, kun otin dna-liittymän laskutus oli kuukausia retuperällä. Vihdoin soitin laskutukseen ja sanoin, että mulle on laitettava lasku, etten joudu joskus hamassa tulevaisuudessa konkurssiin. Sieltä annettiin tilinumero, jolle sain maksaa haluamani summan kertynyttä laskua, siten pystyin tasaamaan laskutustani. Jouduin monta kertaa soittamaan laskutusasioissa, kunnes vihdoin ja viimein laskutus saatiin rullaamaan. Nyt se rullaa lähes oikein. Tarkistan kyllä jokaisen laskun ja soitan varmasti, jos laskulla näkyy sellaista mitä en tiedä.
   
 13. oh2glg

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  131
  Tykkäykset:
  1
  Re: Kuukausia jäljessä

  No haloo minkä kokoinen kuva avatarina on?
   
 14. nhk_ Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2682
  Tykkäykset:
  0
  Re: Kuukausia jäljessä

  On tuo kyllä ihan sanalla sanoen ruhtinaallinen!

  Mutta itse aiheesta, niin ei minulla ole ollut vaan minkäänlaista ongelmaa denikan laskutuksen kanssa. *koputtaa puuta* Jopa yllättävän hyvin kaikki sujunut muutenkin...
   
 15. muokkedee Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  5615
  Tykkäykset:
  1
  Re: Kuukausia jäljessä

  Koko näyttää olevan 319 * 234 pikseliä ja kokoakin sillä on 8943 tavua.
   
 16. =Henkkis=® Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  1851
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  OnePlus 3T
  Radiolinja: No joskus muinoin isäni maksoi laskuni vahingossa kaksi kertaa ja ihmettelin miksi laskutus kausi jatkuu ja jatkuu. Vihdoin soitin aspaan ja sanottiin, että lasku on maksettu kahteen kertaan eli laskutuskausi kesti 2kk. Eli hyvää palvelua RLältä.

  DNA: Ensimmäinen lasku kuin tuli DNAlta intenet liittymästä, laskun piti olla ~20e mutta lasku olikin ~30e. Avaukset oli ilmaisia jne. no soittoa aspaan ja sovittiin, että hyvitetään seuraavassa laskussa. No sitä hyvitystä ei ainakaan vielläkään ole tullut. No siitä summasta ei ole viittinyt enää soitella. Mut kyl DNAlla on laskutus ja kaikki vähän päin p*****ttä. Ja sitten viellä on tuoreessa muistissa DNAn avuas sähläys, avas väärällä numerolla ja oikealla ja oli 1 sim ja siin oli väärä numero ja yksi liittymäsopimus oli kirjoitettu. Et DNAsta ei lydy muuta hyvää sanottavaa, ku et on halpaa dataa GPRSässä ja mulla se pelittää aika hyvin.
   
 17. helena

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/11/02
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  Koitappa vaikka jättää seuraavasta laskusta se 10 euroa maksamatta. Tuskin DNA:lla sitä huomataan. Ja jos huomataan, kerrot sopineesi asiasta asiakaspalvelun kanssa.
   
 18. MGR

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/6/02
  Viestit:
  62
  Tykkäykset:
  0
  Itselle kävi myös näin. Ilmeisesti sinäkin avasit GPRS:n kuukauden puolessa välissä. Dna näköjään laskuttaa GPRS:n käytöstä kalenterikuukausittain. Eli, jos GPRS on tilattu vaikkapa kuukauden 11. päivä on ensimmäinen lasku (16,65/30)*(30-11) + 16,65 =27,2 Johon lisättynä perusliittymän kuukausimaksu on ~30e.
   
 19. --- Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  1690
  Tykkäykset:
  1
  Denan ensimmäinen lasku tuli ihan ihan niinkuin pitikin ja siinä ennustettiin seuraavan laskun eräpäiväksi 02.01.2003 eli seuraavan laskun pitäisi tulla pari viikkoa ennen tuota..? Jos ei tule niin täytyy soitella perään ennenkuin kun liian myöhäistä.

  Mulla on näemmä ennakkoasenne...
   
 20. Katti

  Katti Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/6/02
  Viestit:
  1528
  Tykkäykset:
  55
  Puhelinmalli:
  HuaweiP8 Lite,Honor8 Lite,Honor9
  Avausmaksu unohtui, on 7,90e.
   

Jaa tämä viestiketju