DNA DNA:n kuuluvuuskartta uudistui

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja operator82, 17/11/08.

 1. operator82

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/2/08
  Viestit:
  15
  Tykkäykset:
  0
  DNA:n kuuluvuuskartta on uudistunut
  http://www.dnaoy.fi/YKSITYISILLE/MATKAVIESTINTA/KUULUVUUS/Sivut/kuuluvuussuomessa.aspx

  Vaikuttaa pätevältä ja hyvältä kartalta ja ainakin kun vertaa kilpailijoihin.
  Vrt. Elisa
  http://elisa.fi/kuuluvuus/
  Sonera
  http://www.sonera.fi/Asiakastuki/Matkapuhelintuki/Kuuluvuus

  DNA: Kartalla voi hakea niin osoitteella kuin paikalla, sekä kartalla pääse suht lähelle katsomaan kuuluvuutta. Vrt. Soneran kartta, jossa ei kovin tarkkoja kuuluvuuksia voi nähdä. Karttaa kun ei voi tarkentaa kovin lähelle. Esim Helsingin hakemalla näkee myös naapurikunnat, ilman sen tarkempaa karttaa.
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  kuuluvuus.dna.fi
  Hyvää DNAlla heidän aikaisempaa on tuo että voi katsella eri mittakaavoissa.
  Elisaan verrattuna DNAlla hyvää 3Gssä eritelty sisä ja ulkokuuluvuus arvio (joka siis on ollut siellä aijemminkin), antaa hyvää kuvaa verkosta. (edit. pikaisesti itse kartta taitaa olla sisällöltään samaa luokkaa kuin aijemmin, parannus on nuo eri mittakaavat ja ui, mikä ilman muuta parannus)
  Elisalla hyvää että 900 ja 2100 3G eroteltu.

  Kummallakkin toki saa katsella halutulla mittakaavalla, joten siinä en näkisi isoja eroja, kartan käytettävyys varmaan makukysymys, kumassakin miinusta raskaasta java sovelluksesta.

  Sonera kartassa hyvää sen keveys, tosin häviää mittakaava vaihtoehdoissa ja silläkin kaipaisi 3Gssä sisä ja ulkokuuluvuuden erottelua ja jostain syystä ei ole merkattu 900sta 3G:tä....
   
 3. KaZa Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  8   0   0

  Liittynyt:
  29/10/02
  Viestit:
  787
  Tykkäykset:
  123
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy S8+
  Loistavaa! Kerran jo laitoin DNA:lle palautetta vanhasta kartasta ja hyvältä vaikuttaa tämä uusi kartta.
   
 4. Lehto Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/07
  Viestit:
  1000
  Tykkäykset:
  0
  Siis ilmeisesti tuo vaaleanruskea väri tarkoittaa edgeä? Mielestäni sen pitäisi olla kyllä vaaleanpunaisella värillä. Tuon kartan mukaan Finnet olisi siis ainoa verkko joka tarjoaa edgeä tänne suunnalle. Sonera/elisa tarjoaa pelkkää kerpsiä. En ole tosin kokeillut käytännössä löytyykö sitä edgeä denalta. Kartan mukaan näyttäisi kuitenkin löytyvän. Hieno homma jos näin on.

  [​IMG]
   
 5. kaakkuri Vieras

  0   0   0

  Erinomainen uudistus. Nyt pääsee zoomailemaan karttaa laajemmin. Kartalla liikkuminen käy nopeasti.

  Värit voisivat ehkä erottua paremmin. Muuttuukohan vihreä 3G kohdatessaan vaaleanpunaisen EDGEn ihan tarkoituksella ruskeaksi mönjäksi, jotta voi nähdä 3G:n alla piilevän EDGEä kytkemättä 3G:tä pois näkyvistä. Värikerrokset ovat siis läpinäkyviä.
   
 6. ajs Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  7   0   0

  Liittynyt:
  12/1/07
  Viestit:
  1921
  Tykkäykset:
  195
  Kuuluvuus on muuttunut jo aikaisemmin, nyt on näköjään karttakin päivittynyt vastaamaan kuuluvuutta. Jo kesäkuussa alkoi ainakin Laihialla toimimaan 3G, mutta vielä muutama viikko sitten vanhassa kartassa oli luvattuna vain 2G.
   
 7. murmelinpapana

  murmelinpapana

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/5/07
  Viestit:
  821
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  DNA, Htc Dream
  Muuten kyllä hyvä, mutta tuo zoomausnappi ei aina tuntunut oikein ottavan napsausta vastaan. Tiedä sitten, johtuuko Chromesta (vai olikohan se Firefox, jolla tuota kokeilin) vai mistä.

  Edit: Tuntuu zoomaavan myös hiiren rullaa pyörittämällä. :)
   
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jos on vain 3Gstä kiinnostunut niin kannattaa ruksia GSM/EDGE pois näkyvistä.
   
 9. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  Mulla ei "GSM(2G)" valittuna näy pohjalla olevaa karttaa ollenkaan (koska kuuluvuusalue tietysti kattaa ainakin etelä-Suomessa koko kartan). Ei järin helppolukuista. Internet Explorer käytössä.
  Lisäys: jaa no Firefoxilla näytti toimivan ok. Vika varmaan tässä duunipaikan selaimessa ja/tai jossain sen lisäosassa.
   
 10. kaakkuri Vieras

  0   0   0

  DNA on näköjään saanut ensimmäiset UMTS900-alueet Kirkkonummella, Hollolassa ja Asikkalassa näkyviin kuuluvuuskartalleen.

  DNA alkaa olla jo ihan maailman mittakaavassakin merkittävä peluri, ainakin jos kilpaillaan huonoilla värivalinnoilla kuuluvuuskartoissa. Suosittelisin karttapohjan muuttamista nykyisestä vaaleanvihreästä/ruskeasta valkoiseksi.
   
 11. MGM

  MGM dıʌ

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  17/11/08
  Viestit:
  16232
  Tykkäykset:
  5171
  Puhelinmalli:
  OnePlus 5 Black
  Dna:n kartta on kyllä monipuolisin, mutta huono käytettävyydeltä. Joutuu heti klikkailemaan kartan laidalta kättä, jotta karttaa saa liikutettua, zoomi ei jostain syystä toimi, niin kuin pitäisi tai sitten olen käsittänyt sen väärin, mutta +/- kartan sivuilta ei tapahdu mitään, mutta kartan sisällä olevasta zoomi "mittarista" saa säädettyä sentään. kuuluvuusalue on maalattu lähes täysin peittäväksi, joten ei kunnolla aina erota, missä päin sijaitaan.

  Elisan kartasta näkee selvästi kuuluvuusalueiden maalattujen alueiden läpi, missä ollaan, zoomi pelittää, tosin ei anna paljoakaan tarkennusta zoomatessa, eli melko pelkistetty kartta. Kartassa liikkuminen on vaivatonta.

  Soneran karttaa ei näytä löytyvän ollenkaan...?
   
 12. Siniviiva

  Siniviiva Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  18/1/05
  Viestit:
  3037
  Tykkäykset:
  109
  Löytyy tuolta...
   
 13. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Oletuksena taitaa olla kokomaa, joten ensimmäisenä varmaan sieltä valitse alueen mita haluat katsella, siksi varmaan zoomi/rajaus valittu oletukseksi, koska sen joutuisi muutenkin valitsee. Pikku kartasta voi aluetta siirella ja muutta kokoa, tai sitten sillä asteikolla, tai niilla työkauluilla( zoom. käsi jne).

  Sivulla on merkkien selitykset, toki huvittava toteutus. tai siis miksei ole itso kontrollien kohdalla selitykset. tai miksei selityksen kohdalla kuvakkeet toimi.

  Zoomin ei kai sen paremmin pelitä, tai siis elisalla on vain tuo muutamaportainen asteikko. ei rajausta(?). Elisan kartta on pikseleinä isompi ja vaatii isomman selain ikkunan, mutta isolla ikkunalla saa ison alueen. Kartta sovellus on ilmeisen raskas. Elisalla yksi karttaikkuna enemmän, missä voi ruutua siirellä.

  Pikkusen paremmaksi rankkaisin DNA, mutta kummatkin varsin hyviä, Elisalle tuntuu olevan aika raskas sovellus, huonoa kummallakin ettei kerrota kevyemmästä palvelusta, joka toimisi ihan tavis selaimella ja laitteella (ilmeisesti sellaista ei ole)


  Elisalla tosiaan maalattujen alueiden läpi näkee peremmin, joka tosin voi hitusen hämmentää vesistö ja maa alueilla. DNAlla näkee lähinnä vain jos yksi väripäälekkäin.
   
 14. irritus

  irritus Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/05
  Viestit:
  1819
  Tykkäykset:
  317
  Puhelinmalli:
  Nokia 6630, 700, N-Gage, Siemens M35
  dna:n kartan + toimii siten että ensin valitset plus-työkalun jonka jälkeen piirrät hiirellä alueen josta haluat suurennoksen. (Siirry haluamasi alueen nurkkaan, paina hiiren nappi pohjaan, siirry haluamasi alueen toiseen nurkkaan ja vapauta nappi.)

  dna:n miinus-työkalun sielunelämää en ole sisäistänyt. Joskus sillä saa zoomattua ulos piirtämällä kartan päällä merkityksettömän alueen. Usein miinus-työkalun käyttö saa kuitenkin kartan menemään joko jumiin tai hyppäämään ihan minne sattuu.

  Kun dna uudisti jonkin aika sitten karttansa, siinä oli aluksi mahdollisuus pudottaa verkon väritys kokonaan pois päältä. Ikävä kyllä tästä on luovuttu, joten kritiikkisi värjäyksen peittävyydestä on nykyiselle kartalle ihan aiheellinen.

  Elisan kartan värivalinnat ovat puna-vihervärisokealle täysin mahdottomat. EDGE ja UMTS900 ei erota toisistaan ilman kuvankäsittelyohjelmalla leikkimistä.
   
 15. MEW3

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  19/2/03
  Viestit:
  904
  Tykkäykset:
  0
  Muistelisin että dnan kartalla zoomi toimii veivailemalla hiiren rullaa ...

  Juu, eli isolla kartalla valitaan suunnilleen kohta mistä haluaa katsoa tilannetta, painetaan oikee nappi pohjaan, maalataan haluttu alue, hellitetään napista ja kahtotaan misä ollaan. Jos haluaa siirtää karttaa, klikataan sitä kouraa ja vedetään kouralla karttaa eestaas. Hienovaraisempi zoomaus hoituu kätevästi hiiren rullalla. Minusta toimii oikeen hyvin, kun oppii käyttään.
   
 16. MGM

  MGM dıʌ

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  17/11/08
  Viestit:
  16232
  Tykkäykset:
  5171
  Puhelinmalli:
  OnePlus 5 Black
  Elisaako tarkoitit tässä? Mä en kyllä saa tosta mitään raskasta aikaiseksi. Toimii nopeasti, ei jumittele mihinkään, toisin kuin DNA:lla.

  Toimii ja toimii...Mulla vaan lataa, lataa...ei paljoa zoomaile hiirestä. Kuten sanoin, käytettävyys (=monimutkainen) on aika alhaalla ja raskaan/hitaan tuntuinen. Olisi sen voinut paremminkin toteuttaa. Mutta täydellistä kai nyt ei voi saadakaan.. :)
   
 17. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Elisaa tarkoitin, se toimii kyllä, mutta itse sovellus on raskas, useammalla selaimella ja parilla käyttöjärjestelmällä kokeiltuna, mukaanlukien myös IE (jolla ehkä kevyin).

  Nyt sinulla ilmeisesti jotain ongelmaa tuon kanssa. jos sovellus on idlenä jonkin aikaa, niin sivu pitää ladata uudelleen, se ilman muuta miinus, ja kaiken lisäksi sovellus innokas muisteleen vanhoja karttoja.

  Käytettävyys ei kai nyt ihmeen monimutkainen (Elisaan verrattuna), kaksi ikkunaa, selkeät värit, perinteinen rajaa zoom ja lisäksi zoom palkki (elisalla vain jälkimmäinen) , ja DNAlla tarkastelu ikkunaa voi säätää pikku kartalta, Löytyy myös käsi, mikä myös perinteinen käyttöliittymä työkalu. ruksit ja värit selkeiltä. Ehkä sitten liikaa ominaisuuksia, muutta kuten sanottu löytyy myös tuo Elisan loitonna/lähennä palkki vain sitä käyttämällä on toiminnallisuus Elisaa vastaava.

  Työkalujen opasteet toki lähes idioottimaisesti. ja se että jos sovellus ei sovi ikkunaan, niin se vain valuu yli.

  Elisalla tulee pienessä ikkunassa liukupalkki, eikä opeastusta edes senvertaa, mutta lisänä mm. mittatyökalu.
   
 18. tansu Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  1/7/09
  Viestit:
  152
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy S7 Edge
  Morjens
  Mua kiinnostas tää DNA:n kuuluvuus, kun 5800xm käyttäessä ei oo yhtään kenttää liikkuessa Joensuun paikallisessa ostospaikassa, Isomyyssä. Myös opiskelupaikassani on erittäin huonot kentät. Heti kun menee ulos niin pomppaa kentät täysiin/yhtä vaille.
  Johtuuko tämä huono kuuluvuus puhelimesta, vai DNA:sta, sillä entisellä samsungin puhelimella ja Elisan liittymällä kuuluvuus oli aina huippuluokkaa.
  Pitäskö tästä käydä valittamassa DNA:lle tai jtn?
   
 19. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29307
  Tykkäykset:
  7565
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Vika voi olla puhelimessa. Antennissa jotain vikaa. Tekeekö laite muualla samoin? Pystytkö kokeilemaan laitetta tuolla kauppakeskuksessa jonkun muun operaattorin kortilla?
   
 20. jake79 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/03
  Viestit:
  1995
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Galaxy S4 Active ja DNA
  jos en väärin muista nii olikos siellä myyssä dna:n liike? jos näin tosiaan oli niin käyppäs siellä mutka. näet varmasti miten toimii muilla dna ja sitten puhelin huoltoon :)
   

Jaa tämä viestiketju