DNA DNA:n kuuluvuus

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Maksi, 23/6/05.

 1. Maksi

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/1/05
  Viestit:
  15
  Tykkäykset:
  0
  Olisin tiedustellut DNA:n käyttäjien kokemuksia todellisesta kuuluvuudesta Suomessa. Onko esimerkiksi katveita huomattavasti useammin kuin Elisalla tai Soneralla? Käsittääkseni kuuluvuus on parantunut huimasti takavuosista.

  Tiedän, että netistä löytyy kuuluvuuskartta, mutta se ei mielestäni kerro koko totuutta. Toivon asiallisia vastauksia, enkä mitään liittymäsotaa.
   
 2. puh Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  3697
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  LG G4
  Tästä löytyy varmasti jo threadeja ennestäänkin, mutta lyhyesti:
  Dna:n käyttämä Finnetin verkko ei ole aivan yhtä laaja kuin kahdella muulla verkko-operaattorilla, mm. pohjois-Suomessa katveita on enemmän. Suurin ongelma on kuitenkin eräät isot kaupunkialueet(mm. pääkaupunkiseutu, Tampere) joilla ei ole käytössä kuin 1800Mhz-taajuusalue, siitä johtuen sisätilapeitto on jonkin verran huonompi. Kuitenkaan Finnetin verkko ei mikään huono ole, kuuluvuus riippuu aina niin monesta tekijästä ettei varmuuteen pääse kuin kokeilemalla kuuluvuutta omalla alueella.
   
 3. nalle Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/7/03
  Viestit:
  1404
  Tykkäykset:
  0
  Puhin kommenttiin lisäyksenä:
  Paikoittain dna:lla saattaa jopa olla kattavampi verkko kuin Soneralla ja Elisalla. Näin tilanne on esimerkiksi Salon Seudulla (vaikka joku juuri vähän aikaa sitten valittikin ettei ollut Salossa löytänyt 2g:n verkkoa, mitä suuresti ihmettelin itsekseni)...
   
 4. axu

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/11/04
  Viestit:
  210
  Tykkäykset:
  0
  Onhan se selvää, että toisessa mökissä kuuluu Sonera paremmin kuin Elisa tai dna, ja toisessa toinen. Koulutuksessa kerrottiin, että viimeisimmän kuuluvuustutkimuksen mukaan pääkaupunkiseudulla ei osattu sanoa, millä operaattorilla on paras kuuluvuus. dna kattaa 99% väestöstä samalla tavalla kuin Sonera ja Elisa. Myös roaming-sopimukset ovat vähintään yhtä hyvää tasoa (yhteistyökumppaneita Finnetillä käsittääkseni enemmän kuin mitä Elisalla). Mutta tosiaan kokeilemalla se selviää, itsellä ei ole mitään ongelmia ollut kuuluvuuden kanssa - tosin en liiku Suomessa hirveästi kun Helsingissä asun.
   
 5. aimo Vieras

  0   0   0

  Tuntuu uskomattomalta, onko tosiaan näin? Siinä tapauksessa Finnet on petrannut huomattavan paljon viime vuosina. Vielä muutama vuosi sitten DNA:n liittymällä ei tehnyt mitään vähänkään eksoottisimmissa maissa.
   
 6. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Kyllä se dnan kotisivuilta löytyvä lista kohtuullisen kattavalta vaikuttaa.
   
 7. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Itsellä ja kollegoilla ei ole muuta kuin ongelmia ja käytössä duunipuhelimissa DNA/Finnetin verkko. Ongelmat pääosin sellaisia, että sisätiloissa kentät katoavat täysin ja soittaminen/puhelimen käyttö aivan mahdotonta. Oma kapula useinkin mukana ja siinä Saunalahden uusi SIM (Elisan verkko) ja ei ollenkaan samaa ongelmaa kuin duunipuhelimen kanssa.
  Niin alueena pääkaupunkiseutu ja eteläinen Suomi...
   
 8. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Tuota sisätilakuuluvuutta tai sen puutetta ei kannata yleistää. Luonnollisesti samoin kuin kuuluvuuden kanssa yleensäkin, toisilla paikoilla kuuluu paremmin kuin toisilla. Suuri merkitys on myös itse puhelimella. Meillä täälläpäin Finnetin verkko on jopa parempi kuin elisan, vaikka elisan verkkokaan ei huono ole. Ja ihan sisätiloissa.
   
 9. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Siinä mielessä yleistän sen kyllä etenkin pääkaupunkiseudulla, se on varsinainen ongelma. Johtunee siitä, että DNA käyttää nähtävästi 1800MHz:n verkkoa ja tuon taajuuden kyky läpäistä rakenteita on huomattavasti heikompi kuin 900MHz:n ....
   
 10. vh Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/12/02
  Viestit:
  535
  Tykkäykset:
  3
  Juu, kaupungeissa dna:lla on 1800 MHz verkko ja sisätilakuuluvuudessa todellakin tahtoo olla ongelmia myös pienemmissä kaupungeissa. Itse jouduin äskettäin vaihtamaan dna:sta pois, koska joudun päivisin työn puolesta liikkumaan teollisuus- ym. halleissa ja niissä dna tahtoo olla pimeänä. Huhujen mukaan eräs täkäläinen vartiointiliikekin olisi dna-kokeilun jälkeen vaihtanut liittymänsä muualle aivan vastaavista syistä.
   
 11. kummisetä

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/2/05
  Viestit:
  10
  Tykkäykset:
  0
  Täällä keskisuomessa ei tahdo löytyä kenttää syrjäseuduilla. Kangasalla ei viime vuonna edes keskustassa ollut tolppia.
   
 12. Skopa Vieras

  0   0   0

  tena

  Tenaan vain yhteyttä jos asia parantuisi?
   
 13. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Vaikka Finnetin verkossakin on puutteensa, niin puhelimissakin on eroja 1800:n taajuudella. Monessa laitteessa 1800:n kaista tuntuu olevan viritetty avoimeen kaupunkiympäristöön, jossa peitto on täydellinen. Sama ongelma vaivaa myös tiettyjä uusia UMTS-puhelimia. Laite näyttää kenttää olevan, mutta päätteen suorityskyky ei riitä takaamaan häiriötöntä yhteyttä. No kyllähän se taajuudenkin läpäisykyky vaikuttaa...

  Omien kokemusten perusteella Finnet on kuulunut siellä missä pitääkin (Lapissa tietysti suurin varauksin). Sonera tosin on edelleenkin ykkönen.
   
 14. puh Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  3697
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  LG G4
  Pikaisella vilkaisulla Finnetillä näyttäisi olevan n. 110 maata roamingissa, Elisalla n. 140. Tarkemmin en katsonut, mutta ainakin aiemmin Elisalla oli lähes poikkeuksetta enemmän roaming-verkkoja eri maissa, Finnetillä niitä oli usein vain yksi/maa.
  Myös palveluissa on eroja, Elisalla voi gprs:ää kayttää n. 70 maassa, Finnetillä alle 40:ssä.
   
 15. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  En ole huomannut että pk-seudullakaan olisi ongelmia sisätilakuuluvuuden kanssa. Onkohan ne luurit kunnossa? Jos puhelimen GSM1800-osa on hajalla, vaikka vain osittain niin se voi aiheuttaa ongelmia. Tämä on varsinkin Nokian kohdalla valitettavan yleinen ongelma. Kokemuksia on noista Nokian ongelmista.
   
 16. rasanttu

  rasanttu Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2089
  Tykkäykset:
  12
  Huvittavaa huomata kuinka DNA fanaatikot puhuvat jälleen itsensä pussiin. Miksei näistä asioista voi puhua niiden oikeilla nimillä?
   
 17. Bustis Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  681
  Tykkäykset:
  0
  Jos tosiaan Elisan ja Soneran verkot lukuisine palveluoperaattoreineen eivät kuulu asiakkaan omalla käyttöalueella, niin siinä vaiheessa voi ruveta DNA:n verkkoa katselemaan, muuten kuulostaa melkoisen masokistiselta toiminnalta.
   
 18. Guest Vieras

  0   0   0

  Olen omistanut siis 4 viallista Nokiaa. Hiton paska tsägä. Itse yritin hyvällä tahdolla vaihtaa dna:han vuosien jälkeen mutta mitäpä sitä huonoa liittymää pitämään viikkoa pidempään. Kun puhelut pätkii 5km Helsingin keskustasta ja molemmat kilpailevat verkot pelaa 100% niin...
   
 19. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Voisi toisesta ketjusta kopioda tähän TS:n ja Finnetin kuuluvuuskartat:

  http://www.gsmworld.com/covmaps/gsma/fi/te/comb/0_0_0.png
  http://www.gsmworld.com/covmaps/gbga_/fi/s2/images/0_0_0.png

  Etelä Suomessa DNA:lla pärjännee, riippuen tietysti henkilökohtaisita käyttö tottumuksista. Oulusta pohjoiseen pitäisin kuuluvuutta kohtuullisen heikkona.

  Junalla matkustavan kannattaa myös muistaa että Elisan ja Soneran verkoille on uudemmissa junissa vahvistimet, DNA:lle ei. Junakuuluvuudelta DNA onkin selvä peränpitäjä.
   
 20. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Tyrmistyttävää huomata kuinka sinä jaksat jatkuvasti haukkua fanaatikoksi niitä jotka uskaltavat sanoa jotain positiivista dnasta. Onko kaikki ne joilla on eri mielipiteet kanssasi dnasta, sinun mielestäsi fanaatikkoja?
   

Jaa tämä viestiketju