DNA Dna mokkula ja aspa testipenkissä

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja J.J-75, 12/9/09.

 1. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Lähdetääs alusta asti ja katsotaan kuinka todellisuudessa koko sopalle käy.

  Menin liikkeeseen, DNA:n plakaatein varustettuun. Siellä oli myyjä täydessä touhussa ja kehua retosteli kuinka kannattaa olla mielummin DNA mokkula semmoseen satunnaiseen työkäyttöönkin. Kuulemma nyt uusilla Huavee tikuilla on mahollista päästä myöhemmin 7,2 megan nopeuksiin ja ettei alle megan itsellä ole jäänyt koskaan oikein.

  Tästä innostuneena ja 14 päivän palautusoikeutta mainostaen ihan piruttaan otin liittymän käyttööni. Megan linjat siis. Mega sisään ja jotain 384 ulos... no kuitenki.

  Päästyäni himaan, kokeilin yhteensopivuutta lisä USB palikasta, ei toimi.
  Vaati herätyksen suoraan USB liittimestä joka tulee emolevyltä. Asennuksen jälkeen asetuksissa ennen yhdistämistä tulisi huomioida myös valikko Only 3G.

  Käytännön nopeus keskustan 3G verkossa päivisin 3 päivän aikana. 5-8kbs välillä heittelehtien 12kbs ja jopa 15kbs. Aivan aamuyöstä päästään jopa 25kbs.

  Tästä suivaantuneena yhteys aspaan jossa päiviteltiin asiaa ja kerrottiin olevan häikkää linjoissa, paranisi kohta. Seuraavan päivänä olikin ruuhkaa kuulemma, luvattiin soittaa, ei soitettu. 3. päivänä otettiin ilmotus hiukan virallisemmin vastaan, jo pääsi viimein tekniselle tuelle selvittämään asiaa. Teknisen tuen mukaan asiaa aletaan korjaamaan. Miksi vasta nyt, jos tilanne ollu tämmönen viikkotolkulla varmasti?

  Jään odottamaan luvattua yhteydenottoa ja katsotaan tuleeko sitä koskaan. DNA tapansa mukaan "unohtelee" asiakkaille soittaa. Muistutin 2 viikon tyytyväisyys takuusta, siinä heidän teknisen tuen toivotellessa vielä kuitenkin hyviä viikonloppuja.

  4. sunnuntai ilta oli todella tukkoista menoa. 3.94-5.1kbs. Messengerin lataamiseen kului testissä 68 megan messenger paketissa jossa ei ole kilkkeitä mukana noin 5h kaiken kaikkiaan.

  Maanantai ja 5. päivä. mokkulan hakemisesta. Mitään ei ole ilmoitettu. Kukaan ei varmastikaan viikonloppuna töitä tehnyt. Aamusta klo 5-7 välillä yhteys pelasi 30kbs tietämillä... Laski kuitenkin kuin lehmän häntä aina 10kbs:ään asti. Hetkittäisiä 15-20kbs:n purskeita. Aamu ei lupa hyvää. Eikä liiemmin ilta. Tukkoista menoa aina 2,34-3,9kbs vauhdeilla. Välillä 5-7kbs. Sivujen latautuminen kestää pienen ikuisuuden. Kaiken huipuksi pukkasi "error 692", mitä lie sitten meinasi. Aspan ohjeistuksen mukaan nyt kävi niin, että jos kännykässä ei tule kenttiä, niin SIM on uutena ollut jo rikki. Kokeilu kännykkään ja siitä se ei johtunut. Päädyin laittamaan tikun mukana olevan Mobile Partnerin vajaan viiden päivän jälkeen uudestaan koneelleni, pyyhkien edellisen asennuksen unholaan. Kappas ja taas toimii. Mutta edelleen sellasilla nopeuksilla, millä ei hurrata. Sujuva käyttöhän vaatisi 30-50kbs vähintään mikä olisi "terveelle tikkuliittymälle" ihan riittävä. Tuskin on megasella yhteydellä siis sen nopeampi, johtuen teknisistä syistä jota en ala tässä ruotimaan tai menee puoli iltaa.

  Koko illan oli todella tukkoista menoa siis ja yhteys piti katkaista useasti kokonaan ja käynnistää Mobile Partner uudestaan.

  6. Nopeus näytti illalla ajoittain hyvältä selailuun, joskin yhteyden joutui katkaisemaan ja alittamaan uudestaan. Amppareita selatessa ei kannattanut availla kiinnostavimpia uutisikkunoita montaa auki kerralla. 4min. lataa muuten kuutta auki olevaa uutisikkunaa. Iltalehden graffojen ym. vuoksi lehteä on työläs edes selata.

  7. päivän aamusta testintekoon. Tälläkertaa testaus onnistui. Aikaisemmin ei ole edes mitannut nopeutta tai jotain. En saanut tulosta.

  Liittymäsi nopeus on: 83.60kbps
  Voit siis ladata 10.45 KB/sec. PPO:n palvelimelta.


  Eli käytännössä 64 ja 128 ISDN:n välille sijoittuviin nopeuksiin yltäminen oli suoranainen saavutus. Laajakaistasta on turha puhuakaan tässä yhteydessä. Millään eivät nämä kriteerit täyty. DNA:n asiakaspalvelu on asiassa todella tylyä asiakasta kohtaan.

  "Aina voitte valita jonkun muun palvelun jos meidän ei miellytä, se on teidän oikeutenne".

  Se kertoo hyvin paljon siitä, miten työntekijät haluaa asiakaspalvelunsa tasoa pitää yllä. Kuulemma kirjaavat jokasen soiton asiankuuluvasti. Vanhinko ettei siitä ole suoranaista hyötyä asiakkaalle. Linjat pysyy tukkosina. Iltakin jatkuu erittäin tukkoisesti. 4-5kbs latautuu sivut.

  8. päivä... todella tukkoista menoa. Ensviikolla se on DNA:lle monoa jos hommat ei parane.
  Tuskastuttavaa.. Sivut eivät aukea ja joudut klikkaamaan välillä punasta ruksia selaimesta ja aloittamaan uudestaan sivujen lataamisen. Eivät aukea ekakerralla riittävän nopeasti reagoiden. Tällöin aikaa voi kulua 10-20 kertaa pitempään, jos vain jäät odottamaan.

  Lisäksi äsken huomasin kummallisen vian. Mobile Parner oli uudestaan asennettava jälleen kerran. Sama error 692 vika ilmaantui kuvioihin. Se ikäänkuin hukkaa kontaktin USB ja koneen välillä kokonaan. On pakko asentaa uudestaan, koska riippuen ilmeisesti käyttöjärjestelmästä... tikku ei herää vain USB:stä pois ottamalla ja takaisin kytkemällä. Syytä en ole viitsinyt lähteä tuon tarkemmin tutkimaan. Voi surkeuden surkeus... Softa jota pitää parin päivän välein asentaa uudestaan!


  9. Päivä
  Näin alkaa keskellä yötä temppuilu. Sivut ei vaan tunnu aukeavan kertaklikkauksella.

  Dna:n asiakaspalvelusta soitettiin keskenkaiken kun olin asiakkaalla. Aspasta ilmoitettiin viasta joka olisi korjattu. Vika koski määrityksiä, jolla saadaan kuulemma "koko verkon kapasiteetti käyttööni". No tätä en tarkemmin voinut kysellä tietysti, koska ilmoittamaan oli laitettu pelkkä nainen, joka ei ymmärrä edes mistä asiasta oli ilmoittanut. "Mutta ei hätää, vika siis korjattu".

  Oikein hymy korvissa kokeilin nyt sitten kun koneelle pääsin yhteyttä... jaahas... mikään ei ole muuttunut. Tästä sitten lähdin soittamaan pariakymmentä minuttia vaille, ennenkuin aspa suljetaan. Asiaa ei voinut käsitellä vaan on palattava lauantaina uudestaan. Heillä oli ohjelmistovika mikä esti ilmoituksien vastaanoton tällä kertaa. Suurella mielenkiinnolla odotan, saadaanko vika huomiseksi korjattua vaiko ei. Samalla esitän eriävän mielipiteen kokeilusta ja kokeiluajasta. Katsotaan johtaako neuvottelu taaskaan yhtään mihinkään kun on viikonloppu.

  Liittymäsi nopeus on: 82.40kbps
  Voit siis ladata 10.3 KB/sec. PPO:n palvelimelta.


  10.päivä.. Error ja softa oli uudestaan asennettava. Takkuilevaa liikennettä, ei aukea sivut jne.. Ei toimi niin ei toimi.

  Soitin DNA:an asiakaspalveluun, jossa oli ihan miellyttävä nainen vaikka hän ei ammatinsa puolesta kyennyt vastamaan asiaan oikein mitään. Hän uskoi mokkulassa olevan vikaa, muttei kyennyt kertomaan mitä todennäköisimmin. Onhan vikatiloja ym. ehdotettu kymmenkunta kokoaikana erilaisia ja kaikki kerrottu olennainen. Mutta kun 14 päivän palautusaika lähestyy, sovimme DNA:n asiakaspalvelun kanssa palauttavani mokkulan. Kokeilu pitäisi järjestää asiakaspalveun mukaan toisessa osoitteessa kokonaan toisella puolen kaupunkia vaikka kaverin koneessa. Ilmaisin kantani ihmetellen, miksi näin kehoitetaan tekemään, koska selvästi olin tuotteen ostanut itselleni ja tälle aluelle missä asun. 3G verkko on tarkastettu toimivaksi täällä myyjäliikkeessä ja kaverille en ole tuotetta ostanut. Jokainen ostaa omat laitteensa, on minun henkilökohtainen mielipide. Mitä se siellä kaverilla hyödyttää toimia.

  DNA:n asiakaspalveluhenkilön virallinen kanta oli, että "palauta mokkula". Eivät tarjonneet mitään muuta vaihtoehtoa asiakkalle tätä kysyttäessä n. klo 13.00 19.9.2009.

  On pakko todeta täten DNA:n epäonnistuneen markkinoinnissa täydellisesti munien. Luvattuja nopeuksia ei ole edes teoriassa saavutettavissa vaikka näin väitetään. Nopein yhteys minkä huomasin, oli 35kbs "piikki", hyvin hetkellisesti. Kuulemma DNA:n verkossa ei ole mitään vikaa ja se on tarkastettu. Käytännön nopeudet ladattessa pikään esim. Open office pakettia, oli 3-7kbs välillä.

  Kahden viikon kokeilu lopetettu 10. päivä, koska mokkula pitää paluattaa maanantaina ja mitään hyötyä ei ole jatkaa. Myöskään mitään muuta mahdollisuutta ei ole.

  Todetaan lopuksi Kotkan Jumalniemen erään henkilökunnasta puhuneen perätöntä lausumaa saavutettavissa olevista nopeuksista, tosin on puolusteltava tosiseikkaa minkä DNA operaattorina on tiedoksi antanut. Myyjäkään ei voi olla kaikesta vastuussa. Itsekin tiedän mitä asiakkaalle voi sanoa myyntitilanteessa. Mutta totuutta on mahdoton tietää, kuinka paljon vastaavia valituksia on tullut tai tehty. Puolusteltavaa on, että myyntitilanteessa käytettiin asiakkaan epäröidessä palautusoikeus -korttia tuotteeseen, jottei kieltävää päätöstä ostotilanteessa tulisi. Sinänsä fiksua, että näin asiakas saa varmasti varmistua kuinka todellisuudessa on asioiden oikea laita. Myyjä on toiminut oikein myyntitilanteessa asiakkaan näkökulmasta. Eriasia sitten mikä on firman kanta myyjälle "kortin" käytöstä. Se ei kuulu asiakkaalle. Myyjä joutuisi muuten vastaamaan myytävästä tuotteesta, mikäli myyntitilanteessa olisi virhe tapahtunut. Syy miksi olen huolissaan hiukan, johtuu siitä, että sain 12kk tarjouksen jos 4€ maksan kuukaudessa mokkulasta ja siihen 14 päivän kokeiluaikaa ei ole tarkoitettu foorumilla tulleiden viestien perusteella. Se selvisi myöhemmin. Jos palautus ei toimi, niin siitä laitan myyjäliikkeen vastaamaan ja lisään tänne myöhemmin.

  Syyllisyys kääntyy enimmäkseen DNA:han, jossa kaikin keinoin koitettiin puolustella asioita. DNA on syyllistynyt virheelliseen markkinointiin antamalla väärää informaatiota mainonalla asiakkaalle ym. 10 päivän aikana "sattumusten" määrä ei ole mitenkään puolusteltavissa olevaa. Laajakaista on juuri vanhan ISDN 64 nopeuden tasoa. Se on hyvin kaukana edes alimmaksi määritellyksi nopeudeksi laajakaista -nimitystä ajatellen.

  Kahden viikon kokeilu siis päättyy, jos tuote on saatu onnistuneesti palautettua. Eipä muuta lisättävää kuin HÄVETKÄÄ EDES!
   

  Liitetyt tiedostot:

 2. halcyon

  halcyon Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/10/02
  Viestit:
  1696
  Tykkäykset:
  223
  Kerro vielä kaupunki/kaupunginosa, niin ostataan välttää tuolla DNA:n ostamista.
   
 3. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  En usko, että se on yhdestä kaupungista ja kaupunginosasta kiinni. En halua paikallisesti ihmisten ronkkuvan samoista asioista. Sitten joku väittää et toisaalla on hyvin jne... Valtakunnallisesti on vain tehty huonoja päätöksiä ja ahnehdittu liikaa asiakkaita ajattelematta kapasiteetin tarvetta loppuun.
   
 4. HemppaP Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/7/04
  Viestit:
  453
  Tykkäykset:
  10
  testaappa www.speedtest.net ja valitse helsinki.
  Minkäläisiin nopeuksiin ja pingeihin pääsit?
  Itse saan täydet mitä 1M/384k liittymällä saa ja pingi 100ms.
   
 5. MGM

  MGM dıʌ

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  17/11/08
  Viestit:
  16223
  Tykkäykset:
  5164
  Puhelinmalli:
  OnePlus 5 Black
  Itse unohtaisin kokonaan tuon epäluotettavan Speedtestin.
   
 6. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  No testataampa huvikseen niin ei jää epäselväksi kellekkään.
   

  Liitetyt tiedostot:

 7. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Tuotteen palautusta koskevat asiat...

  http://www.dna.fi/Yksityisille/Matk...tuotetuki/Sivut/kokeilednamokkulaa.aspx#ehdot

  Minulle on luvattu 12kk sopparilla 4€ kuukaudessa mokkula. Myös on luvattu, että voin palauttaa tuotteen jos se ei vastaa odotuksiani, 14 päivän kokeilun päätteeksi.

  Lainaus:
  Palautuksen ehtona on, että laite on uutta vastaava ja mukana on täydellinen myyntipakkaus ja muut tilauksen yhteydessä saadut materiaalit.

  Toivottavasti läpinäkyvän suojamuovista ei aleta kärtyämään joka oli myyntipakkauksessa. Ensiviikolla palautus siis ja katsotaan kuinka vaikeaksi se meneekään. Mikäli ei mene läpi, julkaisen myyjäliikkeen tiedot yksintein nettiin. Siellä jokainen myyjä voi nyt alkaa miettimään kun paikkakuntaa ja myyjäliikettä ei ole vielä kerrottu, että napsahtaako miten pahasti kohdalleen.
   
 8. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29299
  Tykkäykset:
  7556
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Eli ei sen kokeilujakson jälkeen vaan sinä aikana on paketti palautettava.

  Muovikääreestä nyt tiedä. Kietaise kelmua ympärille.

   
 9. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Eli myyjä teki tässäkohtaa virheen luvatessaan "päätteeksi". Noh... palautan sen kokeilun aikaisemmin siis. Viikonloppu on harmittavasti välissä. Maanantaina pitäisi ehtiä myöskin palauttamaan. 10.9.2009 kaiketi lasketaan jo siksi päiväksi alkaneen. Eli 23.9.2009 pitäisi paketin olla perillä. 2 päivää siihen menee maksimissaan. Ei voi vaatia aikaisemmin toimimaan. Jos laittaa sen paketin pikana ja DNA maksaa.

  Rannenauhaa ei ollut myyntipakkauksessa, enkä ole nähnyt ostohetkelläkään tai sen jälkeen. Muut on tallessa varmassa. Myöskään ei ole puhuttu myyntitilanteessa mitä pitää palauttaa muutakuin mokkula. Noh... uskoisi riittävän kun palauttaa sen mitä on jäljellä. Tiskillä myyjä laittoi simkortin sisään, että osa kamoista on voinut jäädä myyjäliikkeeseenkin.
   
 10. Hantti

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  20/11/02
  Viestit:
  64
  Tykkäykset:
  0
  Itse käsitän 14 vuorokauden palautusoikeuden siten, että tuona aikana laite täytyy toimittaa postiin asiakaspalautusta varten.

  Mielenkiinnolla puolestaan odotan kuinka käy sopimuksen perumisen kanssa, jos tosiaan olet tehnyt vain 12 kuukauden sopimuksen. Koekäytön ehdoissahan selvästi lukee, että palautusoikeus koskee vain uusia 24 kuukauden Kimppa-sopimuksia. Toisaalta DNA ei juurikaan markkinoi 12 kuukauden Kimppa-sopimuksia vaikka niitäkin on mahdollista tehdä. Ehdoissa mainitaan kuitenkin vain 24 kuukauden sopimus..
   
 11. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29299
  Tykkäykset:
  7556
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Eli sen paketin päällä pitää olla postin leima ennen kuin tuo 14 vuorokautta menee umpeen. Postissa se voikin sitten pyöriä seuraavat kaksi viikkoa mutta se ei ole syy tai este kaupan purkamiselle. Eli sinun ei kuluttajana tarvitse huomioida kuinka monta päivää posti pakettia kuskailee.
   
 12. Hantti

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  20/11/02
  Viestit:
  64
  Tykkäykset:
  0

  Juuri näin. Tätä tarkoittaa mielestäni myös koekäytön ehdoissa oleva teksti "Palautukset suositellaan tekemään Postin toimipisteissä asiakaspalautus 14 -osoitekortilla, jolloin palautuksen tekemisestä jää kuitti. Tarvittaessa palautuspäivän todentamisvastuu on asiakkaalla."
   
 13. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Ahaa no näin. Eihän siinä mitään. Pitääköhän tuota lappua säilyttää kuinkakin kauan kun DNA ei ilmoita linkissä olleen tekstin mukaan mitään asioista. Vuoden päästä perintään jos ei ole kuittia?

  Lainaus:
  Palautuksen hyväksymisestä ei lähetetä asiakkaalle vahvistusta. DNA on erikseen yhteydessä asiakkaaseen, mikäli palautus on puutteellinen tai sitä ei voida muusta syystä hyväksyä.


  Lainaus:


  Koekäyttömahdollisuus ei koske peruttuja tai irtisanottuja ja uudelleen solmittuja sopimuksia.

  Entäs tuo... eli jos itse ensin ennen palautusta irtisanon liittymän, se ei koske sitten vai... Eli liittymä pitää olla auki, kun se postitetaan. Kyllä tietysti asioista voi saada hankalan, mutta perimmäinen tarkotus on kuitenkin toinen.
   
 14. samumanu Vieras

  0   0   0

  Toi vimonen kyl mun suomen kielellä tarkottaa esim sitä et oot jo kerran tilanna tahi ostana tommosen esim aikaisemmin tänä vuonna mutta et ole ottana sitä käyttöön/palauttanu sen. Ja nyt olet sit ottana toisen kappaleen jossa ei ole palautusoikeutta koska se on jo toinen tietyn ajan sisällä. (Ja en väitä et oisit ottana mut jotkut niin tekee ni tää on heitä varten)
   
 15. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Hmm.. voipa olla vinha perä... "ja" ja "tai" sanojen käytöllä on eroa ja muuttas olennaisesti tarkotusta.
   
 16. Noma

  Noma Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  10/8/03
  Viestit:
  5502
  Tykkäykset:
  26
  Puhelinmalli:
  Nexus 5
  Itselläni ei ole kyllä dna:n yhteyksien kanssa ollut Tampereella mitään ongelmaa. 384kbps liittymällä testatessani sain tuloksiksi 380kbps sisään ja vajaat sata ulospäin.
   
 17. Nupogodi

  Nupogodi Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  61   0   0

  Liittynyt:
  1/1/09
  Viestit:
  2171
  Tykkäykset:
  63
  Puhelinmalli:
  Lumia 520 & 1020
  Kuten itsekkin tuot julki, on paikkakunnittain paljon eroa toimivuudessa.
  Mutta uudistuksia on tulossa, silloin ei pitäisi enää kyseisiä ongelmia esiintyä.
   
 18. psymbiote

  psymbiote Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  8   0   0

  Liittynyt:
  29/2/04
  Viestit:
  2165
  Tykkäykset:
  18
  Mielenkiintoista, minkähänlaisia uudistuksia?
   
 19. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29299
  Tykkäykset:
  7556
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Ja mille alueelle.
   
 20. K@rtsa Vieras

  0   0   0

  Vaikka oliskin epäluotettava niin jos kaikki täällä käyttäisi samaa lähdettä näissä mittauksissa niin siitä saa jo osviittaa missä mennään, sen sijaan että jokainen käyttää eri mittaria niin siitä se vasta keitos syntyy, eikö? Käytän itse tuota speedtestiä kun tsekkaan onko verkossa häikkä jos tuntuu hitaalta. Ja toiseksi onko mikään mittari luotettava?
   

Jaa tämä viestiketju