Dna kotimaisuus ei ole totta !!

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja aksus2, 29/12/04.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. aksus2

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/10/04
  Viestit:
  43
  Tykkäykset:
  0
  Suuresti mainostettu DNA kotimaisuus on puppua.
  Silloin kun puhelinyhtiöt muuttivat puhelinosakkeen oikeiksi osakkeiksi,niin silloin myytiin eri puolella suomea eri puhelinyhtiöiden osakkeita myös ulkomaalaisille ostajille,siten että myyjä sai itse edelleen käyttää liittymää,mutta omistus siirtyi toisaalle.Näitä osakkeita kahmivat eri firmat ulkomaita myöten ja erinäiset sijoittajat ja Suomessa esim jopa sotka joka tarjosi ihmisille noin 1500e ostoskortteja osakkeista ja moni teki kaupat.
  Näin ollen nämä osakkeen omistajat omistavat osan finnettiä ja siten Dna:ta.
  Osakkeita on mm haaparannan kaupungilla,lukuisilla ruotsalaisilla,saksalaisilla ja ystävillä itänaapurissa.Että näin se bisnespuoli menee oikeasti!
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Pikkusen tai aika reippaasti yliampu otsikko perusteluihin suhteututettuna.

  Finnet (DNA) on suomalainen yhtiö, se on suht kiistaton.
  Finnetin omistavat suomalaiset maakunnalliset puhelin yhtiöt, sekin on suht kiistaton.
  Näitä paikallisia yhtiöitä saattaa omistaa ulkolaisia, mutta mita väliä, kun käsittääkseni ulkolainen omistus merkittävissä omistajissa yksittäis tapauksissakin on kait aika markinaalista?

  Jos ulkolaisuustta haluat korostaa niin helpompi tie on lähteä tutkimaan alkuinvestointien ulkomaisuus asetetta. tai telian osuutta.
   
 3. Senior_TG Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/7/02
  Viestit:
  588
  Tykkäykset:
  0
  jep enempää suomalainen ei mikään muu suuryritys voine olla jos ei mitään perheyrityksiä oteta huomioon...ihmeellinen otsikko ja kommentti joka tapauksessa? katkeruutta?
   
 4. aksus2

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/10/04
  Viestit:
  43
  Tykkäykset:
  0
  ei mitään katkeruutta

  Ei todellakaan mitään katkeruutta,vaan tietoa asiasta,josta kerrotaan väärää informaatiota.
  Asia on tosi sen suhteen mitä kerroin ja silloin ei voi kukaan väittää että dna 100% suomalainen,koska jos vaikka olisi vain (on muten paljon enemmän) 1 promille on muitten käsissä ulkomailla,niin silloin ei ole tämä eikä mikään muukaan firma täysin kotimainen.
  Oikaisin väärää tietoa,joilla ihmisiä on ohjattu vääriin tietämyksiin.
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Re: ei mitään katkeruutta

  Kertomasi ei mitenkään osoittanut että DNAta omistaisi kukaan ulkomaalinen. Kuulisin mielelläni esimerkin ulkolaisesta tahosta joka omistaa DNAta/Finettiä?

  Sen jälkeen voidaan keskustella tekeekö se DNAsta ei kotimaisen.
   
 6. aksus2

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/10/04
  Viestit:
  43
  Tykkäykset:
  0
  Luetun ymmärtäminen onko unohtunut

  Taitaa olla luetun ymmärtäminen toisilla tälläkin palstalla luokkaa 0.
  Eli aikoinaan jokainen puhelinyhtiö myi ihmisille puheliosakkeita,jotka viimeisen 10v aikana on muutettu lainsäädännön takia normaaleiksi osakkeiksi,joilla voi käydä kauppaa.
  Tässä vaiheessa sijoittajat kiinnostuvat ihmisten näistä saamista osakkeista ja mm. tekivät lehdissä tarjouksia ,ihmiset tekivät kaupat ja heille jäi vain liittymän käyttöoikeus ja omistus meni minne kellekkin.Ja tässä ostajien joukossa on nyt useitakin ulkomaalaisia. Tätä kautta he omistavat maakunnallisten puhelinyhtiöiden osakkeita eli finnettiä ja tätä kautta taasen dna:ta.Joko menee jakeluun ?Asia ei nyt tämän selvemmin voi olla kerrotu.
  Minulta turha tulla inttämään mitään lisää tietoa.
  Minä itse asun Haaparannassa ja olen Ruotsin kansalainen(eli olen ulkomaalainen omistaja) ja satun nyt itsekkin omistamaan 3 eri maakunnalisen puhelinyhtiön osakkeita .Tämä pelkästään jo todistaa sen,mistä kerroin.
   
 7. edelpils

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/12/04
  Viestit:
  251
  Tykkäykset:
  0
  Re: Luetun ymmärtäminen onko unohtunut

  Tuo ei valitettavasti todista mitään. Katsos kun lähes jokainen maakunnallinen puhelinyhtiö on itsenäinen(= yli puolet omistuksesta maakunnassa, kotimaassa).

  Osakkeita on todellakin myyty, ja niitä myydään edelleenkin yksityisten ja yritysten taholta. Tänäkin päivänä lehdissä on ilmoituksia, "ostamme puhelinyhtiöiden osakkeita".

  Vaikka Haaparannassa olisi ostettu miten näitä osakkeita, maakunnalliset yhtiöt ovat suojautuneet osakkeiden ostajia vastaan. On tehty erilaisia yhtiöjärjestelyitä, ja määräysvalta pysyy takuulla maakunnassa.

  Ja kun maakunnalliset puhelinyhtiöt omistavat Finnetin joka omistaa dnan, on se kovin Suomalainen(sinikeltaisten lasien läpi katsottunakin).

  Lisäksi on olemassa erilaisia osakkeita, ja niiden äänivallalla on eroja. "Tavallisen" yksityisen osakeomistajan osakkeilla(kuten sinullakin on), ei paljoakaan määräillä yhtiökokouksessa. Kannattaa katsoa kyseisen puhelinyhtiön tiedoista, montako ääntä sinulla on.

  Ja vielä, tänä päivänä monenkaan maakunnallisen puhelinyhtiön osakkeiden arvo vapailla markkinoilla jäävät reilusti nimellisarvon alle, ei niitä edes kannata myydä.

  Tämä taas tarkoittaa sitä, että niistä ei olla kovinkaan kiinnostuneita markkinoilla.
  Miksi näin on, voit miettiä itse.
   
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Re: Luetun ymmärtäminen onko unohtunut

  Niin tuossa nyt ei ole mitään epäselvää, ulkomaalaiset omistivat noita puhelinosakkeitakin.

  Kyllä, mutta nythän ei ole kyse jonkin maakunnallisen puhelinyhtiön omistajista ja vaikka olisi, niin ei siitä puhelinyhtiöstä ulkolaista tule jos jokin prosentti on ulkolaisessa omistuksessa.

  Eivät nämä mitään Finnettiä omista, vaan nämä puhelinyhtiöt omistavat Finnettiä.

  Toki voi ajatuksilla leikitellä omassa mielessäsi, ei se kuitenkaan DNAn kotimaisuutta muuta ja vielä vähemmän tekee firmasta ei suomalaisen.

  Jos kyseessä olisi selkeitä suuria ulkolaisia omistus osuuskia suurissa maakunnallisissa puhelinyhtiöissä, jopa niin suuria että näillä ulkolaisilla tahoilla olisi näissä valtaa, ja näillä yhtiöillä olisi merkittäviä osuuksia Finnetistä, voitaisiin ehkä puhua että taustalla on ulkolaista pääomaa, mutta tekisisikö sekään DNAsta ei kokonaan suomalaisen.

  No jos sinä nyt sitten ostat tontin Suomesta, niin tuleeko siitä Ruotsalainen? ja eikä Suomi ole enään sen takia 100% suomalainen?
   
 9. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Tästä aiheesta on jotkut jaksaneet vääntää peistä ja tapella toisilla foorumeilla. Sitäpaitsi väite on kyllä silkkaa tuubaa ja haiskahtaa vähän provoilultakin. Tänkin ketjun vois aivan hyvin lukita.
   
 10. puh Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  3697
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  LG G4
  Dna-/Finnet-verkkojen huonoa kotimaisuutta voi ehkä perustella fyysisellä verkolla, joka taitaa aika suurelta osalta olla ruotsalainen.
   
 11. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Verkon kotimaisuudesta

  Ensin huomautan että verkko ei ole suinkaan dnan vaan Finnetin jota dna käyttää. Mutta tekeekö se Finnetistä ruotsalaisen jos Finnet on hommannut ruotsalaisvalmisteisia tukiasemia ym. laitteita ja luultavasti niistäkin osa on valmistettu Suomessa (en ole varma kuitenkaan)? Eihän Nokiakaan ole suomalainen enää, jos Finnetin verkko olisi Nokian laitteilla niin olisiko se sitten multikansallinen? Jos mennään oikein pilkkuja viilaamaan niin olenko minä sitten osittain japanilainen koska omistan japanilaisvalmisteiset videot? :)
   
 12. Guest Vieras

  0   0   0

  Tällä periaatteella Kaukon Kodintekniikka Oy/Ky/Yms. ei olisi suomalainen tippaakaan vaikka Kauko sen 100% omistaisi kun kotimaista kodintekniikkaa on kovin vähän tarjolla...

  Tämä ketju ei taida johtaa mihinkään, huomasiko joku muukin sellaisia viboja ilmassa...
   
 13. jaska915

  jaska915 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  19/3/04
  Viestit:
  2172
  Tykkäykset:
  143
  Puhelinmalli:
  Z5C
  Jo aloituspostauksesta lähtien on ollut selvää ettei tässä ole mitään mielenkiintoista. Saati shokeeraavia paljastuksia maamme operaattoreista.

  edit: niin tosiaan, samanlaisella tulkinnalla saadaan vaikka pienestä paikallistv-yhtiöstä nimeltään NBC supisuomalainen, varmasti sen osakkeita on suomalaistenkin omistuksessa?
   
 14. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Jep, alunperin olin jo lukitsemisen kannalla. Täysin turha ja joutava ketju vailla painavia faktoja. Miksi tällaisia edes avataan?
   
 15. puh Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  3697
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  LG G4
  Re: Verkon kotimaisuudesta

  No ei ainakaan minun mielestäni tee. Tarkoitus oli vain sanoa että se olisi ehkä ainoa aasinsilta millä joku voisi perustella kyseisen operaattorin pientä kotimaisuusastetta.
   
 16. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Re: Verkon kotimaisuudesta

  Jeps, tajusin kyllä pointtisi mutta oli pakko heittää "vitsinä" tuo kommenttini tuohon. :)
   
 17. rasanttu

  rasanttu Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2089
  Tykkäykset:
  12
  Re: Verkon kotimaisuudesta

  Keskustelua sivuten, kenelle mahtaa olla tippaakaan merkitystä sillä onko DNA kotimainen vai ei? Ehkä naapurin kiihkoisänmaalliselle kaljupäälle.

  Sonera ja Elisa molemmat kilauttavat valtiolle reilusti enemmän killinkejä ja työllistävät paljon enemmän porukkaa kuin DNA. Omistuspohjalla ei liene mitään merkitystä tässä suhteessa, mitä sitten kuka omistaa kun lasketaan saavutetut työpaikat ja verotulot. Asiat pitää nähdä laajemmin.

  Miettikääpä nyt esimerkiksi Benefonin (kotimainen) ja Nokian (ulkomainen) vaikutusta yhteiskuntaan. Nokian vaikutus on järisyttävä omistuksen ulkomaisesta pohjasta huolimatta. Verotulot ja työllisyys, sekä talouden veturi kaikesta huolimatta. Benefonin vaikutukset ovat suunnilleen samaa luokkaa kuin paikallisten autoliikkeiden yhteenlaskettu liikevaihto ja työllistäminen.
   
 18. dzeidzei

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/10/02
  Viestit:
  178
  Tykkäykset:
  0
  Re: Verkon kotimaisuudesta

  Elisa ainakin ilmeisesti on sitä mieltä että sillä on merkitystä muillekin kun naapurin kiihkoisänmaalliselle kaljupäälle koska pyörittää telkkarissa mainosta jossa oikein mainostetaan Elisan suomalaisuutta.
   
 19. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Re: Verkon kotimaisuudesta

  Takavuosina oikein kampanjoilla kehoitettiin suosimaan suomalaista...Citymarketin mainos oli kyseessä ja Miedon Jussi siinä kehoitteli. Ajankohtainen aihe tänäkin päivänä. Ja varsinkin tänä päivänä kun kaikki myydään muualle. Olisihan se kiva että olisi edes jotain omaakin jota oikeasti voisi todella sanoa aidosti suomalaiseksi. Muussa tapauksessa sillä avainlipulla ei kohta ole enää mitään merkitystä.

  Tuosta Benefonista sivumennen sanoen, se oli suomalainen mutta eipä ole enää, 2/3 siitä on jollain ulkomaisella sijoitusyhtiöllä.
   
 20. MEW3

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  19/2/03
  Viestit:
  904
  Tykkäykset:
  0
  No joopa joo. Joku ruotsinsuomalainen omistaa puolipromillea yhtiön x osakkeista joten yhtiö x ei ole suomalainen vaikka loppu omistuksesta on suomalaisilla ja pulju toimii Suomessa ja valmistaa tuotteensa Suomessa jne.
  PAH!
  Mikään ei ole enää minkäänmaalainen noilla perusteilla.


  Nokiasta että tuota vaikka osakkeet omistetaankin valtaosin ulkomailla (epäilemättä löytyy hyvinkin "monimaalaista" omistusta, Nokiakaan ei ole minkäänmaalainen),niin käsittääkseni yhtiöt maksaa merkittävän määrän veroja maahan, jossa pääkonttori on. Joten Nokia maksaa Suomeen. Toivottavasti tulevaisuudessakin.
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju