DNA ja Saunis kahmivat asiakkaita

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja MadMan, 14/8/03.

 1. MadMan

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/8/03
  Viestit:
  85
  Tykkäykset:
  0
  Ainakin tän päivän Turun Sanomissa oli, että DNA hankkinut 13000 ja Saunalahti 12000 uutta asiakasta 25.7. jälkeen.
  Loppujen lopuksi pieniä puroja 4,2 miljoonasta liittymästä, mutta näin lyhyellä aikavälillä iso siirtymä.
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Varsinkin Saunalahdelta varsin hyvin.
  Ei DNAltakaan huonosti, ymmärsin kuitenkin että tuossa ei kerrota netto muutoksesta.
  En tiedä mutta voisi arvioida että suomessa keskimäärin sellainen reilu kymmenentuhatta ihmistä viikossa vaihtaa liittymää (>13% vuodessa), Tuo 12000 Saunalahden osalta taisi olla reilunviikon luku.
   
 3. Canis lupus

  Canis lupus Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/7/02
  Viestit:
  2945
  Tykkäykset:
  0
  Niin,olisi mukavaa kun julkisuuteen kerrottaisi myös lähteneet asiakkaat.Saattaisi Dna ainakin jäädä miinuksen puolelle ainakin numeron säilyttämis asiakkaissa.
  Dnan tilanteessa jotain osutta on myös R-kioskin mukaan tulolle, koska tässähän ei ole kyse pelkistä numeron säilyttäjistä.
   
 4. Bird Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  4233
  Tykkäykset:
  0
  Kannattaa ottaa huomioon myös se, että Dna:lle aika moni on saattanut mennä vain lypsämään puheajat ja mahdolliset kylkiäiset pois. Saunalahti taas kun ei näitä kumpiakaan jaa, niin asiakkaat ovat siinä mielessä kaikki aitoja, jos nyt vaikka tällaista termiä voisi käyttää.
   
 5. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Ihan hyvä saavutus, mutta on dna:lta poiskin asiakkaita lähtenyt. Erehdyksessä ovat joskus vaihtaneet Dna:han ja palaavat nyt vanhalle operaattorilleen paremman palvelun ääreen.

  Oma veikkaukseni on, että myös näistä voitetuista asiakkaista yli 25% palaa vanhalle operaattorilleen puolen vuoden sisällä.
   
 6. Jape

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/10/02
  Viestit:
  126
  Tykkäykset:
  0
  Katsotaan rauhassa

  Eihän se tosiaan kerro mitään jos sanotaan vain uudet asiakkaat, pitäisi kertoa myös lähteneet. Ehkä kun vuosi on menyt, voidaan sanoa jotain varmaa markkinaosuuksien muuttumisesta. Eihän Soneraa tietenkään mikään tällä hetkellä syrjäytä markkinajohtajana, se kai lienee varmaa.

  Adapterille muuten, jos viidessä päivässä paino putoaa 10 kiloa, niin älä erehdy luulemaan, että se on todellista laihtumista, vaan nesteitä. Rasva alkaa palaa vasta myöhemmin. Onnea kuitenkin. Kunpa itselläkin olisi tahdonvoimaa pidempään kuin 1 päivän lahdutuskuuriin....
   
 7. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Allekijoitus on vähän vanhentunut, olen ollut jo pari viikkoa laihdutuskuurilla vaihtelevella menestyksellä.

  Kilot lähtevät samalla tavalla kun Soneralta asiakkaat. Hetkellisesti ne häipyvät, mutta pian tulevat takaisin.
   
 8. Rape

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/10/02
  Viestit:
  18
  Tykkäykset:
  0
 9. Guest Vieras

  0   0   0

  Re: Katsotaan rauhassa

  Plehti tossa taannoin kertoi että Saunalahdelle on tullut 25 numerosiirto pyyntöä toisilta operaattoreilta. Tämä tieto tuli sen jälkeen kun saunis oli tiedottanut saaneensa 12.000 uutta asiakasta 25.7. jälkeen joista 9900 oli numerosiirtoja muilta operaattoreilta. Kyse oli 2 viikon ajasta. 25.7. jälkeen.
   
 10. nalle Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/7/03
  Viestit:
  1404
  Tykkäykset:
  0
  Uskoisin että dna jää ihan selkeästi plussan puolelle numsi-asiakkaissakin (ainakin nyt alkuun). Se on kuitenkin selvää, että Saunalahden kaltaista "voittoa" ei kyllä missään tapauksessa saavuta. Jos dna ei pääse eroon aspa ja laskutusongelmistaan, alkaa kyllä virta vahvasti poispäin. Tämä ei kuitenkaan alkane kuin vasta myöhemmin syksyllä. Eli kun ensimmäisiä vertailukelpoisia nettolukuja saadaan, niin uskoisin dna:n olevan vielä suurimpien kasvajien kastissa.
   
 11. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Osa asiakkaista häipyy Soneralta pysyvästi. Sonera oli joskus, GSM ja netti, nyt ei enää ikinä tule Soneraa tähän huusholliin, ei netti eikä kännypuolelle. P:aa mitä p:aa.
   
 12. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Voi kun nuori herra ei ota koskaan Dna laseja pois päästään.
   
 13. O.J. Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9496
  Tykkäykset:
  130
  :)
  Mistä kohden?
   
 14. Ammattilainen Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  4939
  Tykkäykset:
  27
  Vuoden päästä voidaan sitten sanoa, millä tavalla markkinakakku on uudelleen jakautunut.. Sen voin kuitenkin sanoa, että tunnen jo tapauksia jotka ovat vaihtaneet operaattoria kahdesti 25.7. jälkeen. Ensin toiselta operaattorilta Dna:lle ja sitten takaisin vanhaan tuttuun toimivaksi havaittuun verkkoon..

  Off topicia vähän vielä tähän loppuun. Dna:n liittymän toissaviikon lauantaina (2.8.) ottanut kaveri kertoi, ettei liittymä toimi vieläkään. Oli jonottanut pitkään aspaan monena päivänä ja tämä päivä on ilmoitettu liittymän avauspäiväksi, mutta vielä ei ainakaan hetki sitten toiminut... Ja kyseessä on siis ihan normaali liittymä, ei siirrettävä numero...
   
 15. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Ensinnäkään, olen keski-ikäinen enkä mikään nuori herra. Toisekseen, mitä piruilet Dna-laseilla, en oo sanallakaan tuossa maininnut Dna:ta. Ei siis tarvitse joka juttuun piruilla. Jos oon pettynyt Soneraan niin kai minä saan ilmaista mielipiteeni, saanhan, ilman piruilua kiiitos? Jos omat kokemukset sanoo että Sonera on pas-aa niin miksi sitä ei ääneen saa sanoa?
   
 16. paul_a Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/8/03
  Viestit:
  1310
  Tykkäykset:
  0
  Olen samaa mieltä f-1:sen kanssa. Olimme jo Soneran kautta mukana rakentamassa Saksaan rautateitä ja maksamassa työttömyyskorvauksia, nytkö pitäisi rakentaa Ruotsiin Telian lupaama "Bredband för alla"?

  Sonera onneksi on täysin luotettava kumppani, ei tarvitse itse vastata puhelimeen eikä lukea sähköposteja kun sekin nykyään hoidetaan Soneran puolelta.

  Soneralla oli aikaisemmin loistava asiakaspalvelu, mutta "tehostamisen" nimissä asiakaspalvelu on huonontunut. Ja sitten vielä Soneran verkossa toimivat ei-sonera liittymät ovat halvempia kuin Sonera itse, mistä johtuu? Rahastamista? Ei nyt sentään. Muut operaattorit tarjoavat uusille asiakkailleen 90€ puheaikaa (kuten sonerakin) mutta mitä tarjotaan VANHOILLE asiakkaille?

  Tietysti olet siinä mielessä oikeassa että kunnon suomalainen purnuttaisi vain että "on se väärin että muut saa 90€ ilmaista puheaikaa/voi soittaa halvemmalla samassa verkossa" ja pitäisi soneran liittymän, eihän sitä nyt esim. voi käydä citymarketista ostamassa kokista vaikka on puolet halvempi kuin prisma.

  Jos Sonera vuoden päästä on halvempi kuin DNA niin vaihdan takaisin, jos RL on halvempi niin taas vaihdan RL - jossei kumpikaan ole halvempi pidän DNA-liittymäni. Vaihto tietysti tapahtuu aikaisemmin jossei DNAlla hommat toimi, mutta itelläni ei ole ollut mitään ongelmia sen jälkeen kun sain liittymän auki.

  Itse en näe itseäni DNA-sokeana, mutta maku on kuin perse: kahtia jaettu.

  Ps. Soneran asiakaspavelun jonotusmusaksi sopisi The Policen: "Every Breath You Take (I'll be watching You)" (varmaan trademark tän viikon Tietoviikko tmv.)
   
 17. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Sama kantasi on tullut jo selkeästi esille useammassa ketjussa ja jotkut käyttäjät ovat sinulle jo asiasta huomauttaneetkin.

  Minä olen nuori, mutta tekstiesi perusteella en olisi uskonut sinua keski-ikäiseksi.
   
 18. Jollemi

  Jollemi Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  13/8/02
  Viestit:
  10518
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Kaikenlaisia kapuloita
  Tuohon Soneran salakuuntelu juttuihin vaan sen verran että tuskinpa Soneraa kiinnostaa tavallisten pulliaisten puhelut. Työntekijöilläkin varmasti parempaa tekemistä (esim. salakuunnella isompia herroja). Tosin en ole koko Sonera jupakkaa seurannu kun ei kiinnosta.
   
 19. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Tämä ketju kylläkin käsittelee dna:n ja saunalahden saavuttamia asiakkaita, ei soneran haukkumista tässä eli voitaisiin palata otsikon mukaisiin kirjoitelmiin.

  Odotettavissahan olikin, että pienemmät operaattorit tulevat ainakin näin alkuun keräämään churn-herkintä porukkaa omiin leireihinsä. Se on taitolaji kuinka pitääkin nuo siellä, osa varmaan vaihtaa takaisin, osa ei.
   
 20. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Mitä teksteihin tulee niin onko sillä niin suurta väliä kirjoitanko kuten nuoremmat, siis ns.nuoriso tekstiä vai kirjakieltä. Ei aina jaksa kirjoittaa huolellisesti, ymmärrät varmaan sinäkin sen.

  Mitä kantaani tulee, niin kai mullakin on siihen oikeus? Ok, pidän tästedes turpani sitten tukossa kun tämä on ilmeisesti niin arka juttu, toisen mielestä toinen on huono ja toinen hyvä, jonkun toisen mielestä se huonompi onkin hyvä ja se toinen huono, siinä sitten aletaan heitellä päälle kaikenmaailman juttuja xxx-laseista. En ymmärrä miks pitää mennä aina henkilökohtaisuuksiin.
   

Jaa tämä viestiketju