Dna ja lehtien kauppaus... PÄÄTÖS!!!

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja J.J-75, 12/9/06.

 1. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Kyyhkypalvelu

  Saat tietoa dna - eduista ja - palveluista suoraan kännykkääsi , kun lähetät maksuttoman tekstiviestin KYYHKY numeroon 18144

  No tuo on kytkettynä ollut, kun haluan tietää mitä kännykkään saa.

  Dna kiertää haikailemättömästi ja hyväksikäyttää tilannetta. Minulla on markkinointikielto päällä myös. Tilatessani palvelua, en voi välttää saamasta Glorian ruoka & viini, Me naiset, Sportin ja Autobildin tarjouksia.

  Ottaessani käyttöön palvelun jonka uskon liittyväni kännykkään ja suoraan sen toimintoihin, saankin mainospostia jossa kaupataan lehtiä!

  Mikä se tämmönen on? Täähän on lehtien kauppaamista eikä liity millään tavalla sellaseen mitä oli aihetta olettaa.

  Tottakai vastauksena on aina, että senhän voi laittaa kiini ja pois, mutta ei ole edelleenkään kuin kysymyksen kiertämistä kun ei voi rehellisesti myöntää tekevänsä lehtikauppausta asiakkaille. Paskamaista Dna:lta, ei voi muuta sanoo.
   
 2. aimo Vieras

  0   0   0

  Re: Dna ja lehtien kauppaus...

  Selvästihän siinä sanotaan: tietoa eduista ja palveluista suoraan kännykkääsi.

  Oman pään käyttäminen ei ole edelleenkään kiellettyä.
   
 3. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Joo.. eli kierretään sana eduista ja palveluista, hämärretään koko totuus... Jättämällä auki mitä tähän liittyy, saadaan riittävän epämääränen markkinointikikka.

  Se on ihan sama asia. Dna myy lehtiä eikä se muuksi sitä muuta, eli käyttää asiakastietojaan näin hyväksi.
   
 4. MoonMan

  MoonMan Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/9/02
  Viestit:
  897
  Tykkäykset:
  23
  "Lehti syksyn iloksi? dna-etusi 15.10 saakka: Sport-, AutoBild-, Glorian ruoka&viini- tai Me Naiset lehti -35%/-50%. Lisätiedot&tilaus: ..."

  Mun mielestä ihan ok etu.
   
 5. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  ;)

  Otitko?

  Noo, siitä reiluudesta ei ollu puhe. Mut mikä idea on ilmoittaa vain asiakkaan eduista. Ilmoittaisi samalla kertaa ketkä muut ovat edun saajia. DNA? Aller... mikä? Jostainhan se lasku tulee, tuo on sellasta epäsuoraa markkinointia. Ei rehellistä. Koska siinä ei ole vaivauduttu katsomaan, kenellä on suoramarkkinointikielto. DNA on antanut aiheen ymmärtää että saadaan DNA:n eduista tietoa. Tarjouksen jättäminen on myös markkinointia. Jos jollakin on suoramarkkinointikielto, sen voi saattaa tutkittavaksi tietosuojavaltuutetulle.


  http://www.mixmobile.fi/dpublic_newfi/tietosuoja.jsp

  http://217.78.194.10/yksityisille/liittymat_ja_palvelut/gsm/dna_prepaid_asiakasedut.shtml

  Huomatkaa erilaisuus DNA:n ja mixmobilen teksteissä. DNA ei edes myönnä viestien olevan markkinointiviestejä, kanava... ei mitään. Alaikäisille markkinoidaan suoraan myös silloin ja kyseessä on arveluttava toiminta.
   
 6. MoonMan

  MoonMan Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/9/02
  Viestit:
  897
  Tykkäykset:
  23
  Nyt ei ollu tarvetta, TM:n olisin voinu ottaa. :)
   
 7. jake79 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/03
  Viestit:
  1995
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Galaxy S4 Active ja DNA
  Re: Dna ja lehtien kauppaus...

  Kysymys
  Mikä on dna Kyyhky?


  Vastaus
  Jos haluat tietoa DNA:n sinulle tarjoamista eduista tekstiviestillä suoraan kännykkääsi, liity maksuttomaan Kyyhky-palveluun.

  Lähetä maksuton tekstiviesti KYYHKY numeroon 18144. Näin varmistat sen, että pystyt hyödyntämään säännölliset etusi. Viestejä saat kuukauden aikana enintään kolme.

  Palvelun saat halutessasi pois käytöstä lähettämällä maksuttoman tekstiviestin KYYHKY SULJE numeroon 18144.

  eli kyseessä on dna:n tarjoamat edut mitä olet suostunut vastaanottamaan tilaamalla kyyhky-palvelun. jos et halua tietää moisista tarjouksista, peru kyyhky...
   
 8. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Onko se ainoa vastaus kaikkeen?
   
 9. axu

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/11/04
  Viestit:
  210
  Tykkäykset:
  0
  ihan samalla tavalla kyyhkystä voi tulla esimerkiksi Silja Linen risteily Hel-Sto-Hel -50 % tai vaikka VR:n kausikortti DNA-asiakkaille -10% tai mitä tahansa. Yhtä samaa kuin nuo lehtitarjoukset.
   
 10. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Suoramarkkinoinnin lähettäminen yksityishenkilöille tekstiviestillä on
  pääsääntöisesti kielletty, ellei kuluttaja ole antanut siihen etukäteen
  suostumustaan. Tekstiviestimarkkinointiin on yksi poikkeus, jos asiakas on
  ostanut yritykseltä aiemmin tuotteita tai palveluja, saa yritys markkinoida
  hänelle tekstiviestillä muita samantyyppisiä tuotteita. Asiakkaalle pitää
  kuitenkin kertoa ostoksen yhteydessä, että hänen yhteystietojaan käytetään
  suoramarkkinointiin, mutta minullahan on nimenomaan kielto siihen. Sähköistä
  suoramarkkinointia säädellään sähköisen viestinnän tietosuojalaissa.

  Joten asia menee tietosuojavaltuutetulle käsittelyyn saman tien.
   
 11. sane Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/5/03
  Viestit:
  1761
  Tykkäykset:
  13
  Hyvä että menee, mut eipä sieltä taida mitään tulosta tulla, sillä kuten mainitsit asiakkaan tulee suostua tuohon suoramarkkinoitiin.. Ja tähänhän juuri annoit luvan tuon "palvelun" tilatessasi..
   
 12. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  En antanut lupaa suoramarkkinoida lehtiä jotka ei liity suoranaisesti DNA:n, eikä kännykän palveluihin.
   
 13. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  Apua näitä ammattivalittajia! Se oli muistaakseni hyvin pieni prosentuualinen osuus väestöstä, joka kuormittaa valtaosan erilaisten viranomaisten valituksenkäsittelyresursseista. Ilmiselvästi kuulut juuri tähän kansanosaan. Ja viranomaisten on lain mukaan pakko tutkia. Pieni lohtu muille veronmaksajille on, että tod.näk. "samat naamat" tulevat valituksenkäsittelijöille tutuiksi ja käsittely tapahtuu tällöin "nopeutetusti". Mutta tietysti tästähän voi taas valittaa....
   
 14. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Kävipä nytkin vain rassaamaan ylimalkaset vastaukset Dna:lta... Kytke pois se päältä ja sen sellasta... No enhän kytke, en ainakaan sen takia, että lehtiä saa joku markkinoida muille sitten kun mulle ei kelpaa. Jospa pannaan sekin sitten poikki samantien kaikilta ;) oispa sekin huvittava kuulla, mitä ne siihen sanoo.
   
 15. sane Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/5/03
  Viestit:
  1761
  Tykkäykset:
  13
  Oisko peiliin kattomisen paikka? Tilaat palvelun jossa kerrotaan "eduista", jonka siis normaaliälyinen ihminen tulkitsee mainostamiseksi. Sitten huomaat että täältähän tulee mainoksia, muttet silti suostu kytkemään palvelua pois, vaikka aspassakin näin neuvotaan. Ja sitten vielä valitat omasta tyhmyydestäsi tietosuojavaltuutetulle.
   
 16. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  nojaa... sittehän tuon tietää. Osaan se minäki sitä lakia tulkita ja ei ole ensimmäinen kerta kun selätän jonku ison lafkan kun vittuilemaan alkaa. Suotta se sinäki soitat suutasi ja tyhmäksi haukut. Dna:lla periaatteessa ei ole mitään oikeutta markkinoida lehtiä kun se ei liity suoranaisesti sitä asiaa kohtaan mitä varten liittymäni olen hommannu. Silloin siellä saa markkinoida vain kännykään kuuluvia ja operaattoripalveluita. Sen tietty hyväksyn mutten mitään paskaviestiä lehtimyyntiä koskien ala ottamaan vastaan. Jos homma menee läpi fine... jos ei, suljen sen sitten. En tuosta stressiä ala ottamaan mutten viitsi typeriä juttuja kuunnella missä selvästi yritetään ylipuhua ja höynätä ja kiristää.

  Kiristäminen on sitä kun käskee operaattori sulkemaan, ja jää muukin asiatieto vaikkapa saamatta. Ylipuhuminen ja typerät jutut sitä missä selvästi kierretään sanaa "etuja, eduista". Jestas, jos olisi edes ollu rehellinen ja sanonu että lehtiä tässä yritettiin joo joo, sori vaan kaupustella, pannaan viestiä eteenpäin, asiakkaat närkästyy, olisin saattanut olla tyytyväinen... mut ei... piti kierrellä ja kaarrella koko asiaa. Ikään kun en tietäsi mikä on markkinointiviesti

  ;)) noo... siinähän kiertelee viranomaistahoille, onhan siinäkin sitten lisähommaa kun siitä niin tykkää.
   
 17. Panda Vieras

  0   0   0

  Se viimeinenkin uskottavuus joka JJ:llä oli, on nyt poissa. Jeesus mikä pelle koko äijä.
   
 18. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  jaaha... no se on sun kantas asioihin, kauheaa on se, hui, hui ja hui... Ei haukkumalla parane mikään, asiallisuutta niihin keskusteluihin. Eikä sitä nyt haudanvakavasti tässä kirjotella... ;)


  En tiiä onko monestakaan tänne MPF kirjottavasta minkään tekijäksi, joskus tuntuu siltä. Arvostella osataan toisten tekemisiä aina. Sitä ihmettelin ettei tuostakaan kukaan vaivautunu tutkimaan lakitekstiä, miten se meneekään. Ei auta viisastella jos ei tiedä sitä varmaksi. Sitä tässä itsekin kysellään, missä raja menee.

  Voisinpa väittää että yli 90 prosenttia tänne kirjottavista ei ole viimisen vuoden aikana tehnyt mitään muuta kuin louskuttanu leukojaan ja loistanut AV puolella. Monet on syntyny peukalo keskellä kämmentä ja puhelinta ei ole edes koskaan avattu. Kuinkas moni teistäkin on keksinyt jotain ihan itse edes joskus, kuinka moni on kehittämillään jutuilla tienannu vaikkapa rahaa, moniko on opetellut semmosia asioita joita ei muuten kuin tutkimalla saa tietoon, moniko on tutkinut ja edesauttanut salassa pidettävien asioiden selvitystä, väitellyt vaikka professorin kanssa. Moniko uskaltaa olla pelkäämättä seurauksia ja olla oma hölmö ittensä kun sillepäälle sattuu... Vastaus, ei teistä monikaan, sekin on vain tosiasia. Tää on vaan keskustelufoorumi, monella tuntuu oma elämä olevan pelissä ja haukkumalla toisia, yritetään olla jotenkin parempia sitten. Sinne vaan nyt laskemaan "suosiopisteitä" AV puolelle ja muuta yhtä tärkeää hus hus...
   
 19. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  En tiedä karkaako tämä topicci hieman käsistä. Periaatteessa tilaamalla "Kyyhky" palvelun, tilaa itselleen joukon kaupallisia tiedotteita joiden sisältö jää operaatorin pättettäväksi. Tämä on sinällään oikein. Vähemmän oikein on tuo palvelukuvaus, tai on se ehkä oikein myös ... mutta harvinaisen vähän itse palvelua valottava.
  Onneksi sen lopettaminen on tasan yhden tekstiviestin päässä.
  Joillekin nuo "tarjoukset" ovat henki ja elämä, muutenhan mitään "kuponkeja" ja Plussa-kortteja ei olisi ikinä syntynytkään ... meissä on monia joille tulee aina tarve ostaa kun jotain saa "halvalla" ... harvemmin edes tarkastetaan onko se "halpa" todella edullisin vaihtoehto ja vielä harvemmin tarvitaanko sitä "halpaa" laisinkaan.
   
 20. kimmo Vieras

  0   0   0

  Saattaisi Kotkiskin tehdä 16-tuntista päivää/6pv viikko, jos ei näitä "ammattivalittajia" olisi. Tämä vielä kenties parin euron tuntipalkalla. Kyllähän se on sellainen juttu, että tämän kansan olisi aika ryhdistäytyä. Nössöä porukkaa suomalaiset. Mistään ei uskalleta sanoa mitään, jos myydään toimimatonta tavaraa, laitetaan korkeintaan foorumille/valitetaan kotona vaimolle/miehelle.
  Ja kun joku tossa otti "normaaliälynkin" jo esille, niin kaitpa se sitten puuttuu itseltänikin. Olen aiemminkin ollut J.J:n kanssa samoilla kannoilla, osittain tässäkin.
  Jos laitat esim. operaattorillesi täydellisen mainoskiellon, niin saattaa jäädä saamatta tieto esim. mahdollisista puheaikatarjouksista. Slahdella oli muistaakseni joskus kännykkäarpajaiset, niihin ei tullut vissiin ilmoituksia noiden mainosviestien kieltäjille jnejne.
  Jos se, että sallin operaattorini lähettää minulle tekstiviestin muodossa omaa liittymääni koskevaa tietoa/tarjouksia, antaa samalla oikeuden pistää sinne linkkiä mistä saa edullisesti viagrapillereitä, niin metsään on menty.
  Miten tämä "kohdistettu" mainonta sitten järjestetään, on toinen juttu. Mielestäni voidaan vaikkapa operaattorin sivuille laittaa rasti ruutuun menetelmällä eri vaihtoehtoja, missä sitten voidaan kiellon taso valita.
  toivoopi nimim. ei myöskään normaaliälyinen.
   

Jaa tämä viestiketju