DNA järkyttyi maksukatosta!!

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja vanderer74, 8/12/06.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. vanderer74 Vieras

  0   0   0

  7.12. 15:25 DNA yllättyi Viestintäviraston tämänpäiväisestä kannanottosta, jossa virasto asettaa teleoperaattoreiden yhdysliikennemaksuihin 8,2 sentin maksukaton.

  DNA Finlandin toimitusjohtaja Riitta Tiuraniemi sanoo, ettei DNA:lla ole perusteita tulla Elisan nykyhinnan eli 8,4 senttiä alle.

  Yhdysliikennemaksu on operaattoreiden toisilleen maksama korvaus kilpailijaverkkoon soitetusta puhelusta. DNA on perinyt muita korkeampaa maksua.

  – Elisalla on verkossaan 2,2 miljoonaa tilaajaa, TeliaSoneralla 2,5 miljoonaa ja meillä on reilu miljoonaa tilaajaa. Tilaajamäärät ja liikennevolyymit vaikuttavat suoraan tuotantohintoihin. Nykylainsäädännön mukaan terminointihintojen tulisi olla kustannussuuntautuneita, Tiuraniemi perustelee hintaa.

  Tiuraniemen mielestä DNA:lle asetettu 8,2 sentin taso ei ole näillä liikenne-eroilla perusteltua.

  – TeliaSoneran ja Elisan keskenään jo sopima 0,65 sentin ero ensi vuoden hinnoissa oikeuttaisi meidät 9,6 sentin tasolle, Tiuraniemi laskee.

  DNA sanoo jatkavansa hintaneuvotteluja kilpailijoiden kanssa.

  DNA perii yhdysliikennemaksuna 10 senttiä minuutilta. Elisa laskee maksunsa ensi vuonna 7,25 senttiin ja TeliaSonera Finland 6,6 senttiin

  http://www.taloussanomat.fi/page.php?page_id=95&news_id=200622786
   
 2. vanderer74 Vieras

  0   0   0

  kunnon rahastusta ei ole kun VAAN 30-35% kalliimpaa kuin muilla DNA:t jutut :p onnea...

  Arvostelua ovat herättäneet erityisesti DNA:n yhdysliikennemaksut. Viestintäviraston mukaan suuret erot hinnoittelussa saattavat vääristää kilpailua.

  http://www.taloussanomat.fi/page.php?page_id=95&news_id=200622249

  Elisa pisti DNA:n puheluita karanteeniin

  Elisa hyökkää DNA:ta vastaan uudella liittymällä.

  30.11. 18:38 Elisa toi marraskuussa markkinoille uuden Saunalahden liittymän, jossa Elisa hinnoittelee DNA:n verkkoon soitetut puhelut muita puheluita kalliimmiksi.

  Uudet liittymät ovat Elisan vastaisku DNA:lle, joka pitää kiinni kalliista yhdysliikennemaksuistaan. Aiemmin syksyllä Elisa perusti Kolumbus-liittymän, jossa DNA:n puheluilla oli muita korkeampi taksa.

  Elisa on tuskastunut siitä, että DNA ei ole suostunut alentamaan yhdysliikennemaksujaan. Elisa joutuu maksamaan DNA:lle 10 senttiä minuutilta kaikista puheluista, jotka Elisan asiakas soittaa DNA:n verkkoon.

  Elisa on syyttänyt DNA:ta köyhänavun varassa elämiseltä.

  – On aivan käsittämätöntä, että yhdysliikennemaksu on suurempi kuin puhelun hinta, johtaja Matti Vikkula Elisasta ihmettelee.

  Soneran kanssa Elisa sopi syksyllä taksojen alentamisesta. DNA:n kanssa sopimusneuvottelut junnaavat paikoillaan. Tammikuun alussa operaattorit ovat sopimuksettomassa tilassa. Elisa ja Sonera eivät tiedä, minkä suuruista yhdysliikennemaksua ne maksavat DNA:lle.
   
 3. vanderer74 Vieras

  0   0   0

  Viestintävirasto pisti DNA:n taksoihin hintakaton

  7.12. 13:37 Viestintävirasto määräsi tänään yhdysliikennemaksujen kattohinnaksi 8,2 senttiä minuutilta. Määräys on sohaisu DNA-operaattorille, joka ei ole päässyt Elisan ja TeliaSonera Finlandin kanssa sopuun yhdysliikennemaksuista.

  Yhdysliikennemaksuissa kiista on koskenut DNA:ta, jolle TeliaSonera Finland ja Elisa ovat maksaneet 10 senttiä minuutilta kaikista puheluista, jotka soitetaan niiden verkosta DNA:n verkkoon. Nykyinen sopimus on voimassa vuoden loppuun asti.

  Elisa ja Sonera ovat vaatineet DNA:ta alentamaan maksua. DNA:n alin tarjous on ollut 9,3 senttiä minuutilta.

  Elisa ja Sonera alentavat ensi vuoden alussa omia yhdysliikennemaksujaan. Sonera velottaa muiden operaattoreiden verkosta tulevista puheluista 6,6 senttiä minuutilta ja Elisa 7,25 senttiin minuutilta.

  Viestintävirasto katsoo tänään julkaisemassa kannanotossaan, että jos operaattorit eivät pääse sopimukseen 6,5–8,2 sentin hintaputkeen, Viestintävirasto voi pakottaa operaattorit alempaan maksutasoon, jossa minuuttihinnat ovat 5–6.5 senttiä.

  – Jos operaattorit eivät pääse DNA:n kanssa sopimukseen hinnoista, otamme kaikkien operaattoreiden maksut uudelleen tarkasteluun ja laitamme ne halvempaan hintaputkeen, Viestintäviraston apulaisjohtaja Johanna Juusela selvittiää.
   
 4. vanderer74 Vieras

  0   0   0

  Elisa: DNA elää toisten siivellä

  Elisa pitää DNA:ta markkinahäirikkönä.

  29.8. 06:00

  Teleyhtiöiden kiista keskinäisistä yhdysliikennemaksuista vääristää Elisan mukaan kilpailuasetelmia ja on tuntunut viime aikoina erityisesti julkisissa tarjouskilpailuissa.

  Elisa pitää markkinahäirikkönä DNA:ta, joka ei ole muiden operaattoreiden tapaan suostunut alentamaan yhdysliikennemaksuja. Yhdysliikennemaksu on operaattoreiden toisilleen maksama korvaus kilpailijaverkkoon soitetuista puheluista.

  Käytännössä jokainen Elisan ja Soneran asiakkaan soittama puhelu DNA:n liittymään on tappiollinen Elisalle ja Soneralle. Elisa joutuu maksamaan puhelusta DNA:lle 10 senttiä minuutilta. Asiakkaalta Elisa veloittaa 6,9 senttiä minuutilta.

  - Jos nykymeno jatkuu, DNA saa ensi vuonna yhdysliikennemaksuna Elisalta ja TeliaSoneralta 60 miljoonaa euroa, johtaja Kari Partanen Elisasta laskee.

  TeliaSonera Finlandin toimitusjohtaja Juho Lipsanen on puhunut DNA:n saamasta köyhäinavusta.

  DNA on Elisan mielestä käyttänyt hinnoittelumallia hyväkseen erityisesti julkisissa tarjouskilpailuissa. Viime aikoina DNA on iskenyt pöytään edullisimmat tarjoukset. Viimeksi DNA voitti Turun tarjouskilpailun.

  - Pitää vain ihmetellä, miten yksi operaattori pystyy tarjoamaan puhelut 30 prosenttia muita halvemmalla, Partanen kummastelee.

  Nykyinen järjestelmä suosii DNA:n kaltaista pienempää pelaajaa, jonka verkossa on muita vähemmän oman verkon sisällä soitettuja puheluita. DNA:n liittymiin tulee paljon puheluita kilpailijoiden verkoista. Kuntien ja kaupunkien liittymät ovat juuri sellaisia, että puhelimiin tulee paljon kuntalaisten soittoja.

  Sonera ja Elisa ovat sopineet alentavansa yhdysliikennehintoja ensi vuonna. Elisan hinta putoaa 8,4 sentistä 7,25 senttiin ja Soneran hinta 6,8 sentistä 6,6 senttiin.

  DNA ei ole suostunut hinnanalennukseen. Se saa vuoden loppuun 10 senttiä minuutilta.

  - Sen voin luvata, ettei hinta ainakaan nouse ensi vuonna. Neuvottelut ovat niin alkutekijöissään, etten halua kertoa hinnoista tarkemmin, DNA:n toimitusjohtaja Riitta Tiuraniemi sanoo.

  Elisan mielestä DNA yrittää vetkutella sopimuksen kanssa ja kalastelee nyt verkkoonsa yritysasiakkaita.

  - Olemme yrittäneet joulusta asti neuvotella asiasta. Keväällä lähetimme DNA:lle valmiit sopimusluonnokset, Partanen tuskailee.

  Jos DNA ei pääse muiden kanssa sopimukseen ensi vuoden maksuista, Viestintävirasto joutuu puuttumaan asiaan.

  Alaa valvova viranomainen ei ota kantaa tarkempiin hintoihin.

  - Kunkin tulee saada maksuna omakustannusten hinta ja siihen kohtuullinen tuotto. Jos jollain on puolta kalliimmat hinnat, voi tietysti kysyä, ovatko kustannukset kohdallaan, verkkoyksikön päällikkö Antti Kohtala liikenne- ja viestintävirastosta viittaa DNA:han.

  Partasen mielestä maksujärjestelmässä tulisi siirtyä asteittain tasahintoihin. Nykyisen järjestelmän pohjana on vanha monopolitilanne, jossa yksi hallitsi markkinoita. Hinnoittelu halusi auttaa alalle pyrkijöitä.

  - Nyt tilanne on muuttunut ja kaikilla toimijoille on samanlainen vakiintunut asema, samanlaiset taajuudet ja numerointijärjestelmä. Ei ole perusteita, miksi hinnoittelu on epäyhtenäinen, Partanen näkee.
   
 5. vanderer74 Vieras

  0   0   0

 6. Jollemi

  Jollemi Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  13/8/02
  Viestit:
  10518
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Kaikenlaisia kapuloita
  Jatketaan sitten siellä :)
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju