DNA GPRS yhteyden jatkuva "hiipuminen"

Keskustelu osiossa 'BenQ ja Siemens', aloittaja getta48, 11/3/03.

 1. getta48

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/10/02
  Viestit:
  181
  Tykkäykset:
  0
  Tästä aiheesta on kirjoitettu tällä foorumilla varmasti vaikka kuinka paljon, mutta viimeaikaisten tapahtumien valossa, päätin jakaa omatkin tietoni.

  Eli käytössä Siemens ME45, päivitetty 4+1 laitteeksi maahantuojan toimesta. Käytössä Win XP Professional, DNA asiakaspalvelun ohjeilla, eli laite saa myös pakolliset AT käskynsä.

  Ongelmana on ollut Tampereen alueella, yheyden jatkuva "hiipuminen", ikäänkuin DNA:n nimipalvelimet lakkaisivat palvelemasta muutaman sadan kilotavun jälkeen.

  Jos jaksaa sammuttaa puhelimen, ja soittaa yhteyden auki n. viisi - kymmenen kertaa, niin se yhdestoista kerta kestää jo tunnin verran, kunnes sekin hiipuu. Eli GPRS yhteys on aktiivinen, mutta mitään tavaraa ei saa, ei suorilla IP osoitteilla, eikä www nimillä.

  Muutaman viimepäivän aikana, yhteyden muodostuminen on alkanut kestää jo pitempään, kuin soittaisi GSM-DATA:n auki.

  Vastaako tuntomerkit jonkun muun ongelmia?
   
 2. Ammattilainen Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  4940
  Tykkäykset:
  27
  Itselläni on kanssa ollut tuon tyyppistä ongelmaa Dna GPRS + ME45 + Windows 98-yhdistelmällä täällä Oulussa viime aikoina. Yhteys on kyllä muodostunut, mutta hetken kuluttua data on lopettanut liikkumisen kokonaan. Kun data on sitten alkanut liikkumaan, toiminta on ollut oikein hidasta ja kaikkia sivuja ei edes löydy. Viime viikonlopusta alkaen on toiminut taas paremmin, mutta alkuvuosi oli tosi takkuista.. Kaiken kaikkiaan olen turhautunut tähän tilanteeseen niin paljon, että tulen lopettamaan liittymäni heti kunhan Sonera saa yhteydet kytkettyä taloomme..
   
 3. joggey Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  449
  Tykkäykset:
  4
  Pahaa hidastelua ja jumittelua ollut viime päivinä myös Helsingissä (Bronx). Helmikuussa toimi kohtalaisesti. FreeBSD, ME45, sarjakaapeli.
   
 4. janecky

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/11/02
  Viestit:
  4
  Tykkäykset:
  0
  Jees. Ja toimii kuvatulla tavalla myös hämeenlinnassa Dna GPRS + ME50 + Win98. Itseasiassa mielestäni takkuillut melkein alusta asti, ollut noin kolme kuukautta. Ja tosiaan joutuu sammuttamaan puhelimen ennenkö jatkaa taas vartin surffailua.
   
 5. MotoZ

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/2/03
  Viestit:
  14
  Tykkäykset:
  0
  Yrittäkääpä resetoida tuo GPRS-info. Mulla on jostakin kumman syystä auttanut. Eli aina ei ota yhteyttä lainkaan mut sitten kun nollaa nuo siirretyn datan laskurit ja käynnistää kännyn uusiks ni sit taas mennään. Ei tiedä voiko olla teknisesti mahdollista mut mulla toimii näin.

  Puhelin on S45+Dna
   
 6. eskoasko

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/12/02
  Viestit:
  20
  Tykkäykset:
  0
  Samanlaista vikaa Joensuussa WIN98 SE + M50 + DNA kiinteä GPRS
   
 7. getta48

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/10/02
  Viestit:
  181
  Tykkäykset:
  0
  Eli näköjään monilla muillakin on sama ongelma. Mistä tämä sitten johtuu? Puhelin vai DNA, vai kenties nämä kaksi yhdessä? Olisiko aihetta ilmoittaa operaattorin päähän asiasta, vai huomioivatko he siellä edes ilmoituksia?
   
 8. PeeVee Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/11/02
  Viestit:
  533
  Tykkäykset:
  3
 9. Horus

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/03
  Viestit:
  44
  Tykkäykset:
  0
  Hidastumisesta...

  Yhteys on aina käynnistettäessä jonkin aikaa nopea. Tämän olen huomannut. Seuraavassa on omasta mielestäni syyt siihen miksi yhteys on hidas:

  1. Kello 17 - 21 GSM- verkko on kaikkein kuormitetuin, koska silloin suurin osa ihmisistä soittaa ns. henkilökohtaisia puheluja.

  2. Kello 17 - 21 gerpsin käyttäjien määrä verkossa kasvaa "räjähdysmäisesti". Tämä siksi koska ihmiset tulevat kotiin koulusta ja töistä. Suurin osa DNA:n gerpsin käyttäjistä lienee koululaisia. Ajatelkaa itse miten verkon kuorma kasvaa kun sinne "soittaa" kaikki alueen DNA gerpsiläset lähes yhtäaikaa.

  3. Tietääkseni GSM- verkon rakenne on sellainen että prioriteetti numero yksi ovat puhelut ja sitten tulevat vasta gerpsi- yhteydet. Tämä tarkoittaa sitä, että jos puheluita on verkossa paljon, karsii se alemman prioriteetin palvelut käytännössä pois. Gerpsi on juuri tälläinen alemman prioriteetin palvelu. Ensin puhelut sitten, jos on tilaa, muut.

  4. Nopeimmillaan gerpsi on kello 21 - 17 eli aikana jolloinka ihmiset ovat alkaneet mennä nukkumaan ja päivä jolloin kaikki ovat töissä tai koulussa.

  Toivottavasti tämä edes jonkin verran toi selvitystä asiaan.

  PS: nopeuteen vaikutaa luonnollisesti myös se, että uusia gerpsi- liittymiä on otettu kokoajan -> enemmän verkonkäyttäjiä. Toivottavasti DNA ja muut operaattorit kehittävät verkkoa sillei, että gerpsi- yhteydet paranevat.
   
 10. Arcenic

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/3/03
  Viestit:
  4
  Tykkäykset:
  0
  yhteys hiipuu joskus puolen, joskus vasta parin tunnin päästä. Grateqin kaapelille oli jokin kikkakeino (www.grateq.com->jälleenmyyjäsivut->myynniedistämismateriaali>ajurit) jos yhteys pätkii. Saa nähdä auttaako toi... eipä se mulla ihmeitä tee...ruuhka-aika on ruuhka-aika...

  (C55- XPfin- DnaGPRS)
   
 11. MJ

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  220
  Tykkäykset:
  0
  Itselläni on vastaavia ongelmia tampereella.
  Windows Xp Pro ja S45+ DNA.

  Luulisin, että vika on Siemensissä, koska Ericssonit toimivat moitteettomasti. Auttaisko softapäivitys? Mistäs niitä nyt saikaan haettua?
   
 12. Horus

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/03
  Viestit:
  44
  Tykkäykset:
  0
  Kuinka se voisi johtua puhelimesta? Jos joku antaa tähän hyvän vastauksen uskon sen, mutta muuten minun on vaikea uskoa, että vika on puhelimessa. Olisi se aika kumma asia, että se "vika" olisi vain kello 17 - 21 välisenä aikana. Miettikää sitä.
   
 13. MJ

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  220
  Tykkäykset:
  0
  Siitä en tiedä tarkkaan missä vika on. Kuitenkin Ericssoneissa yhteys pysyy tasaisempana kuin Siemensseissä oli aika mikä hyvänsä. Laitoin juuri uusimmat Irda-ajurit koneeseeni, saas nähä kuinka toimii..
   
 14. vtormane

  vtormane Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  4439
  Tykkäykset:
  0
  Juu, kyllä se niin on että ruuhka verkossa on pääasiallinen syy noihin toimintahäiriöihin. Alueellisia eroja (kuten luonnollista) voi olla paljonkin.
  Esim. täällä on pääsääntöisesti toiminut hyvin, iltasella voi datankulku pätkiä joskus mutta siitäkin selviää käynnistämällä puhelimen uudelleen.
  Viime syksynä oli kyllä parin kuukauden ajan tuskaa, meinasin jo silloin siirtyä ADSL:ään....
   

Jaa tämä viestiketju