dna gprs pätkii taas Oulun lähiössä

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Protek, 31/10/02.

 1. Protek

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22
  Tykkäykset:
  0
  Alkaa pikkuisen ottamaan pannuun, kun dna:n gprs-palvelu on pätkinyt pitkin syksyä Oulun Heikkilänkankaan kaupunginosassa. Kerran jo olin asiasta yhteydessä dna:n aspaan, silloin asiaa selitettiin laiteasennuksilla. Välillä asia tuntui korjaantuvan, mutta nyt on taas palvelu jatkuvasti alhaalla. Tai no, ainakin iltaisin, kun olen kotona. Lisäksi tuo pätkiminen tuntuu olevan erittäin paikallista. Työpaikallani kännykkä ilmaisee selkeästi olevansa gprs:n vaikutuspiirissä. Pitänee jälleen taas soitella aspaan ja laittaa odotusbiisi soimaan. Onneksi työpaikan puhelimessa on kaiutintoiminto.
   
 2. Iced

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/8/02
  Viestit:
  133
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy mini
  minulla sama homma oulun pateniemessä päivällä gprs toimii kuin unelma mutta kun yrittää illalla niin pätkii niin maan p********i ja jos yhteyden saa niin ei sieltä kyllä dataa tule...
   
 3. whitez Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/11/02
  Viestit:
  258
  Tykkäykset:
  0
  Soma homma laanilassa

  Itsellä sama homma laanilassa. Päivällä pelaa mutta illalla ei. Vikaa ei kuulemma ole ;). Paras selitys oli, että verkon käyttöä tarkkaillaan ja laajennuksia tehdään sitä myöten, kun on tarvis. Kolmannen kerran kun tämä voivottelu tuli totesin, että saa tämän virren valittaminen loppua. Kuullut sen jo tarpeeksi monesti. Silloin todettiin, että lopetanko liittymän ;). Tätä voisi kutsua jo asiakaspalveluksi.
   
 4. MoD

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/8/02
  Viestit:
  27
  Tykkäykset:
  0
  Itselläni oli tässä 1 viikko ongelmaa GPRS:n kanssa, mutta se ongelma johtui aivan omasta käsmistä. Toisinsanoen, periaatteessa ei ollut ongelmaa.
  No nyt toimii vallan mainiosti...

  Asun siis Oulun (eikun Kiimingin) Alakylässä ja kuuluvuus on yksi-kaksi palkkia, mutta silti GPRS toimii kuin unelma. Normaali nopeus ja pätkimistä yhteydessä never! ;)

  Olen tyytyväinen, koska hintakin on halpa. Kiitos dna:n. Ja yhtälailla toimii käytinpä sitten aamulla vai illalla vai milloin tahansa.
   
 5. Ammattilainen Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  4940
  Tykkäykset:
  27
  Itselläni on myös tällä viikolla varsinkin loppuviikosta ollut useana iltana vaikeuksia Dna GPRS:n kanssa Oulun keskustassa. Yhteyttä ei ole tahtonut saada millään muodostumaan ja jos se on muodostunut, data ei ole liikkunut ja sivujen latautuminen on ollut tuskaisen hidasta. Minulla on toiminut yhteys paremmin kello kymmenen jälkeen illalla. Tällä hetkellä toimii taas hyvin, mutta tuossa eilen ja muutama päivä sitä aikaisemmin oli isoja ongelmia. En kuitenkaan viitsinyt alkaa jonottamaan asiakaspalveluun, vaan ajattelin odottaa asioiden korjaantumista..
   
 6. whitez Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/11/02
  Viestit:
  258
  Tykkäykset:
  0
  Vastaus dna asiakaspalvelusta.

  Eilen meni hermot palvelun kanssa, joten soitin asiakaspalveluun. Kyselin että mikä taas mättää, kun puoleentoista tuntiin välillä 16.00-17.30 ei saanut yhteyttä. Vastaukseksi sain, että oulun alueella kapasiteetti ei riitä ruuhka-aikana. Todettiin että ongelmalle ollaan tekemässä jotain, mutta aika taulusta ei ollut tietoa. Itseäni huvittaa että tarjotaan palvelua joka ei toimi. Tämä pitäisi huomioida myös laskussa. Gprs-puhelimia myydään kokoajan lisää samalla kapasiteetti nousee. Miksei tätä osata huomioida? Omasta mielestäni siinä "kustaan omille kintuille".

  Mitä kiiminkiin tulee voi miettiä mikä ero on gprs-puhelimien/käyttäjien määrässä suhteessa esimerkiksi oulun keskustan alueelle? Tärkeintähän olisi, että palvelu toimisi koska siittä maksetaan kiinteää hintaa. Mutta eiköhän se tästä.
   
 7. tumppi

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  31
  Tykkäykset:
  0
  Täällä Vaasassa dna:n GPRS takkuaa taas jälleen pitkästä aikaa (eihän se takunnu kun justiin viime viikolla viimeksi...) Takkuaminen alkoi eilen ja jatkuu tänään ja soittelin jo eilen dna:n aspaan. Kuulemma mitään vikaa ei oltu ilmoittettu heiile. Ilmoitin samalla myös, että haluan hyvitystä. Epäilenpä, että jotain tulisi. Tosin tällä hetkellä en ole enää "lujassa" asiakas suhteehhssa dna:n kanssa. Tilasin juuri RL:N aspasta GPRS-palvelun ja kokeillanpa sitä. Tällä surffailulla ei sen pitäisi edes tulla paljoa kalliimmakskaan edes. Eipä muuten tarvinnu RL:n aspaan jonottaa ollenkaan tähän aikaan illasta. Ihme juttu
   
 8. *#06#

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/11/02
  Viestit:
  18
  Tykkäykset:
  0
  Niin eikös se niin ole aina että sinne mahtuu missä ei ole kysyntää???

  Taitaa toisella kauppa käydä ja toisella ei...
   
 9. tyoentekijae

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/7/02
  Viestit:
  27
  Tykkäykset:
  0
  lisää tukiasemia vaan niin rupee toimimaan. Siinäkin on tietysti omat rajoitukset miten paljon niitä voidaan tietylle alueelle lätkiä. puhelut ohittavat gprs yhteydet ja mikäli tukiasemassa kapasiteetti täysin käytössä, niin puhelut tiputtavat näitä gprs yhteyksiä sieltä pois.
   
 10. tkorpela

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/6/02
  Viestit:
  120
  Tykkäykset:
  0
  Taajuudet ovat myös rajallinen luonnonvara ja DNA/2G:lle niitä on myönnetty vähemmän kuin suurille operaattoreille. Joten tukiasemia ei voi kasvattaa/lisätä rajattomasti vaikka tarvetta ja ruuhkaa olisikin. Ja kustannuspuoli myös tulee huomioida, tuskin kannattaa lisätä kapasiteettia pelkästään GPRS-liikenteen varaan.
  Jos on saatavilla muita kohtuu- ja kiinteähintaisia (laajakaista) nettiliittymiä, niitä kannattaa käyttää. Ja ovat yleensä luotettavampiakin.
   
 11. whitez Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/11/02
  Viestit:
  258
  Tykkäykset:
  0
  Toimii ei toimi jos toimii ;)

  Tässä tämän viikon saldoa:

  18.11 Yhteys saadaan mutta ei lataa mitään kello 16.30-18.00 välisenä aikana. Ymmärrän kyllä ruuhka-aika.

  19.11 20.20-23.30 välillä ei saa yhteyttä ja kun yhteyden saa ei lataa ollenkaan. Soitto asiakas-palveluun kello 23.00 (huom. vastattiin samantien =) ). Ilmoitus että gprs päivitys aloitettu 22.08. Ei mitään ilmoiutsta nettisivuilla!!!! Todella idioottimaista!

  20.11 23.30 katkaisee yhteyden. Tämän jälkeen saa yhteyden mutta ei toimi!

  Tämän lisäksi useasti joutuu ottamaan yhteyden ennen kuin rupeaa latamaan. Enkä edes käytä grps:ää ruuhka aikaan.

  Asiakaspalvelusta aiottiin ottaa yhteyttä reklamaation/kuukausi palvelun toimimattomuuden johdosta yhteyttä mahdollisimman pian. 18.11 tein kyseisen soiton =). Saapahan nähdä milloin minulle päin soitellaan. Vahva epäily ettei soittoa edes tule. Eli näin dna:lla taas. Ei pitäisi morkata mutta jos jostain maksetaan kyllä pitäisi olettaa että se myös toimii.

  Iso plussa kumminkin asiakaspalvelulle. Eipähän ole ainakaan tarvinut jonottaa =))
   
 12. Flyer Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/6/02
  Viestit:
  1180
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  N97
  Lisäksi tuohon taajuuksien rajallisuuteen voin vielä lisätä että entinen telehallintokeskus ja ilmeisesti nykyinen ficora(menikö oikein) antaa tukiaseman pystytys luvan ja kaikkihan tietää byrokratian "nopeuden".
  Eli vaikka soittaisitkin aspaan ja sieltä näkyisikin ruudulta että juuri siellä missä olet on kanavat tukossa, niin mitään ei voida tehdä enne lupien saamista.
   
 13. Ammattilainen Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  4940
  Tykkäykset:
  27
  Hidasta on tosiaan ollut sivujen latautuminen viime aikoina. Eräänä iltana tällä viikolla Nelosella ehdittiin lukea säätiedotus ja päivän Kenon oikea rivi siinä ajassa, kun minä sain ladattua yhden sivun näkyviin... Muutenkin on ollut tosi takkuista. Yhteydenmuodostus on kestänyt ja sitten kun on yhdistynyt, data ei ole liikkunut suuntaan eikä toiseen. Ja tämä tilanneraportti siis kotoani Oulun keskustasta.
   
 14. vtormane

  vtormane Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  4439
  Tykkäykset:
  0
  Joo, kyllä sama juttu on Kuusamossakin. Iltaisin takkuaa usein, aamupäivällä ja yöllä toimii aina hyvin. Nyt alkuviikosta oli aika tahmeaa, mutta eilen ja tänään on kyllä toiminut todella hyvin koko illan. Itseasiassa paremmin kuin aikoihin, ovatkohan tehneet jotain dna:lla?

  Itse en kyllä viitsi pienistä valittaa, ainoan kerran valitin aspaan pari kuukautta sitten kun iltaisin ei toiminut käytännössä ollenkaan noin viikon ajan. Tietysti ainahan se potuttaa kun ei yhteys kunnolla skulaa...
   
 15. pajala

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/10/02
  Viestit:
  12
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Nokia 515, Nokia 1020
  DNA;n GPRS yhteydet

  Marraskuun alku on ollut tukkoista, varsinkin illalla vaikeuksia päästä nettiin.
  Tämän viikon alussa DNA teki muutoksia ja nyt toimii aineskin täällä Oulun-läänin Pyhäjärvellä.

  jk. Uusi 7-versio Opera selaimesta tullut, 6-version voi päivittää 15$ hintaan.
   
 16. Ammattilainen Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  4940
  Tykkäykset:
  27
  Käytin tuossa jonkin viikon Siemens ME45:n sijasta Nokia 6310i:tä modeemina datakaapelilla koneeseen liitettynä. Yhteys takkuili tosiaan aika pahasti tälläkin viikolla. Tänään koplasin sitten T68i + kaapeli-yhdistelmän koneeseen ja tuntuu olevan erilailla potkua Nokian jälkeen. En sitten tiedä onko verkon toiminta parempaa tänään täällä Oulun keskustassa, vai mistä on kiinni, mutta hyvin toimii. Sivut latautuvat aivan eri vauhdilla eiliseen verrattuna.
   
 17. MoD

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/8/02
  Viestit:
  27
  Tykkäykset:
  0
  Jees. Itse asun edelleen oulun lähiössä Kiimingin lähellä Alakylässä. Tällä viikolla GPRS on toiminut todella hyvin (maanantaita lukuunottamatta). Nyt näyttäisi toimivan taas loistavasti - kunhan pysyisikin tälläisena. :)

  Ja dataa siirtyy...
   
 18. helena

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/11/02
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  Oma arvaukseni olisi, että Radiolinja toimii niin paljon paremmin, ettei tarvitse jatkuvasti soitella asiakaspalvelun. Toisin on asiat DNA:lla, jolla ongelmia tuntuu olevan...
   
 19. Rape

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/10/02
  Viestit:
  18
  Tykkäykset:
  0
  Eikös tässä ollut juuri kyse siitä, että kysyntää on ollut vähän liikaakin, kun verkko on niin tukkeutunut, että yhteydet pätkivät ja ovat hitaita etenkin illalla? Minusta tuo kertoo siitä, että käyttäjiä on liikaakin verrattuna verkon tiedonsiirtokapasiteettiin.
   
 20. Ammattilainen Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  4940
  Tykkäykset:
  27
  Näin se varmaan on.. Itsellänikin on tuttavapiirissä monia, joilla on joku toinen liittymä puhumiskäytössä, mutta Dna internetkäytössä. Hinta on tällä hetkellä niin ylivoimaisen halpa muihin verrattuna, että tämä on ymmärrettävää. Tietysti Telialla on vielä halvempi tarjous tällä hetkellä, mutta sitä en ottaisi periaatteestakaan itselleni ja hinnoittelukin varmaan muuttuu vuoden vaihteessa.
   

Jaa tämä viestiketju