dna GPRS ja aikavyöhyke

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja SV-3310, 26/3/06.

 1. SV-3310 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/03
  Viestit:
  2345
  Tykkäykset:
  24
  Kesäajan alkamisen jälkeen joka kerta kun kytken GPRS:n päälle, mutten käynnistä selainta tms., C75 ilmoittaa uutta dataa tulleen jonka avaaminen kysyy vaihdetaanko aikavyöhykettä. Aikavyöhykkeeenä tarjotaan Moskovan UTC+3. Kolmen tunnin eroa on oikein, mutta eikös tässä olla edelleen Helsingin aikavyöhykkeellä? Tuleeko muilla dna-asiakkaille samaa virhetietoa vai onko tässä yksi lisäsyy päivittää puhelimen softa?
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kyse ei ehkä ole virheestä, vaan siitä että tarjotaa suomessa käytettävää kesäaikaa. (UTC+3) kyse ei siis Moskovan aikavyöhykkeestä.
  Jos laitteesi puhuu Moskovasta niin se on on iolmeisesti yrttänyt arvailla nimeä, mutta ainakin toiset verkot kertovat myös kaupungin.

  En tiedä kertooko verkko että kyseessä juurikin kesäajasta, ymmärtääkseni UTC ajan ja suhteen siihen.
   
 3. SV-3310 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/03
  Viestit:
  2345
  Tykkäykset:
  24
  Siis nimenomaan puhelin tarjoaa vain Moskovaa. Aikavyöhykettä ei voi myöskään muuttaa tuossa tilassa vaan täytyy vain olla hyväksymättä. Normaalisti aikavyöhykevalinnassa UTC+3:ssa on muitakin kaupunkeja, näistä kaupungeista kuitenkin vain Moskovan kohdalla on kesäajan merkki. Tänään ainakin, eihän sitä jos esim. Yhdysvaltain siirtomaassa käytetään isännän järjestelmää :)

  Tämän perusteella uskoisin verkon kertovan GPRS-tilassa että kyseessä kesäaika. Jos se sanoisi vain UTC+3 niin listaisihan puhelin myös kesäajattomat kaupungit. Ellei sitten puhelin huomaa olevansa jo kesäajassa oman kalenterinsa perusteella, mutta siinä tapauksessa tyhmä puhelin, kesäaikabitti jo päällä, mutta silti olisi valmis ottamaan vielä tunnin eteenpäin.
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ei valitettavissa nyt mukana Finnetin korttia, jotta voisi pälyillä mitä tekee.
  Mutta käytönkannalta tuo ehdotettu aika toki kannattaa hyväksyä, onhan se oikea aika.

  Oletko kokeillut käsin laittaa paikaksi helsinkiä ja UTC+3, eli saako tuollaista edes laitettua?

  En siis tunne tarkkaan miten nuo ajat tulee, niin on toki mahdollista että verkko kertoo sinun olevan moskovassa...

  Homma voi mennä luurista riippuen hyvinkin konstikkaaksi, jos vaihdat aikavyöhykettä ja laite päivittää esim. kalenterimerkinnät vastaamaan uutta vyöhykettä, voi siis ajat heittää tunnin. heittoa voi syntyä muussakkin aikaan liittyvässä.
   
 5. SV-3310 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/03
  Viestit:
  2345
  Tykkäykset:
  24
  Kytkin äsken puhelimeen automaattisen ajanasetuksen, aiemmassa verkossa aiemmalla puhelimella en siitä pitänyt, mistä syystä vaikutti ettei dna:n verkko lähetä aikaa vaan pelkän aikavyöhykkeen.

  Puhelimen aikavyöhyke oli UTC+3 Moskovan kesäaika, koska GPRS:ää en yleensä pidä päällä ja ärsyttäisi perua aikavyöhykkeen muutos kun GPRS:ää tarvitsen. Nyt puhelin asettaa itsensä kerran tunnin edelle kun pistän GPRS:n päälle, mitään kysymättä tai mitään ilmoittamatta. Jos pidän ajan ja kytken GPRS:ää edestakaisin aika ei etene. Lähettäisikö verkko UTC-aikaa ja aikavyöhyketietoa jolloin puhelin laskisi kohdeajan.

  On se kumma miten vaikeaksi voi tehdä näin helpon asian. Kumpaakohan tässä syyttäisi, verkkoa vai puhelinta. Se on kuitenkin todettava että aika on tosi hyvin tahdissa Mikesin ajan kanssa, pl. tunnin ero.

  Edit: dna:n asiakaspalvelu ei suostunut kytkemään teknisemmälle puolelle ja väitti että puhelimen asetukset ovat väärin koska kukaan muu ei ole ongelmasta kysynyt. Ei kyllä tainnut edes tietää kovin paljon aikavyöhykkeistä :)
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Oleellisin on oikein, eli UTC+3 ja että se on kesäaika, jos luurissasi on jokin mailmanaika kello, niin tarkista että näyttää esim tukholmalle oikean ajan.

  Neuvostoliitto oli tunnin Suomea edelle, ja mielestäni myös venäjä,
  Tosin wikin mukaan venäjän normaali aika olisi UTC+2, tiedä sitten koska olisi muuttunut, jos kuitenkin noin niin luurisi edes pahasti näytä väärin. (tosin tuolle Moskovan oudolle ajalle pikaisesti muuta tukea löytänyt)
   
 7. SV-3310 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/03
  Viestit:
  2345
  Tykkäykset:
  24
  Puhelin näyttää ajat oikein, Tukholma, Berliini, Lontoo jne. oikeassa kesäajassa kuten pitää, New York vielä normaaliajassa eli -8 h Suomeen. Dna:n asiakaspalvelu lupasi että tekniikka ottaisi yhteyttä, mutta saa nähdä meneekö viesti oikeassa muodossa perille. Ratkaisu olisi tietysti kytkeä automaattinen aika takaisin off-asentoon..

  En usko Moskovan aikavyöhykkeen siirtyneen samaksi kuin Suomen, eiköhän UTC+2 ole se Baltian eristämä kaupunki.
   
 8. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9561
  Tykkäykset:
  347
  Taitaa ongelma olla jossain puhelimen ja verkon välissä. Laitteissa tuntuu olevan miljoona erilaista sovellusta samasta asiasta. Esimerkiksi N7600 ei suostunut päivittämään aikaa verkosta vaikka optio päällä. Siemens CF62 taas otti oikean ajan nätisti verkosta, mutta aikavyöhykkeenä UTC +4. N70 taas antaa vyöhykkeen oikein UTC +2 ja ilmeisesti kesäaikabitti päällä kun numerot oikein. N7650 ilmoittaa UTC +3 ja aika oikein. Verkkona Sonera. Että silleen...

  dnan verkossa N7650 ilmoittaa myös UTC +3.

  Ilmeisesti tuohon aikapäivitykseen on (kesäajan osalta) tullut verkkoihin muutoksia ja nyt vanhemmat puhelimet eivät sitä enää hanskaa oikein.

  Enpä ole noista turhaan jaksanut stressata, koska näissä asioissa ei muutokset yleensä kovin nopeasti tapahdu...
   
 9. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Mikä on ongelma?
  UTC -3 on oikein eli siinä ei ole virhettä, ei kai se ole ylitsepääsemätön ongelma että luuris höpisee jotain Moskovasta?
   
 10. SV-3310 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/03
  Viestit:
  2345
  Tykkäykset:
  24
  Siis lyhyesti ongelma on että puhelin haluaa olla Moskovan ajassa jos se on ensin Helsingin ajassa ja sitten kytken GPRS:n päälle. No tämän kanssa voi tulla toimeen kun antaa olla Moskovan ajassa. Mutta sitten jos kytkee automaattisen ajan verkosta niin puhelin haluaa myös näyttää Moskovan aikaa eli tunnin enemmän kuin Suomessa. No senkin kanssa tietysti tulee toimeen kun kytkee automaattisen ajan pois. Ehkä tämä olisi kuulunut Siemens-alueelle, kun veppiksen raportin perusteella aika voi olla mitä vaan eikä siten johtune juuri tästä verkosta.
   
 11. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9561
  Tykkäykset:
  347
  Jos siellä laitteessa on kesäajalle oma asetus, niin ota se pois päältä ja vietä kesä Moskovan "aikavyöhykkeellä".

  Tiedän, vähän tökeröä, mutta näin ne hommat menee...
   
 12. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Suomen kesäaika on UTC +3 ja olet kertonut että luurisi on siinä ajassa, jolloin se on oikeassa ajassa. Moskovan normaaliaika on myös UTC +3, joten on kai aivan sama mitä luuri aikaa päivittäessa kertoo kunhan aika on oikea ja kerroit että luuri näyttää TUkholman ja muiden kaupungien aijat oikein, joten kaikki tuntuu olevan aivan erinomaisesti.

  Siis Tunnin edellä eli UTC +4 vai mitä ?
  Aika hommat ovat hankalia, mitä ihmeellisempiä ongelma ilmenee, kalenterit ovat myös ongelmallisia. Monessa systeemissä käytetään UTC aikaa jotta olisi käytössä kaikkialla yksiselitteinen aika ja sitten se aika esitettäisiin paikallisena aikana UTC +/- jotain.

  Kesäaika on aivan idioottimainen juttu josta aiheutuu kaikennäköistä ongelmaa.

  Suomen normaaliaika on UTC +2, se on ihan selkeää, jos tehdään kalenterimerkintä ja kone tallentaa sen esim UTC +0 aikaan, homma on hanskassa ja kalenteri tietoa voi käsitellä kansainvälisesti ilman mitään ongelma. Mutta jos joku teki tammikuussa kalenterimerkinän täksi aamuksia Suomen aikaa kello kymmeneksi. Niin nyt syntyy ohjelmoijalle vähän ongelmia. miten asia pitäisi käsitellä jotta se olisi softallisesti ja käyttäjälle loogista ja että se vielä toimisi kansainvälisesti ja toki myös tänään kertoisi merkinnän siihen aikaan kuin kirjoittaja on tarkoittanut.
   
 13. SV-3310 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/03
  Viestit:
  2345
  Tykkäykset:
  24
  Kun sekä GPRS että automaattinen aika on päällä puhelin sanoo ajan olevan UTC+3 Moskova¤ mutta näyttää aikaa joka on tunnin edellä Suomen aikaa. Näkyvä aikahan on silloin UTC+4 ja sen korjaaminen käsin ei kauan auta. Tuo ¤ yrittää kuvata puhelimen käyttämää merkintää, jos kalenterin siirtää viime lauantaihin Suomen aikavyöhyke kartalla on UTC+2 ja tänään UTC+2 ¤ mikä yrittänee tarkoittaa että aika on UTC+3. Sitten kun verkko, luulisin, sanookin että aika on UTC+3 esim. UTC+2 DST sijaan niin sotku on valmis kun puhelimen oma äly käskee laittaa tähän vuoden aikaan tunnin lisää.

  Mutta kuten sanottu, kytkemällä automaattisen ajan pois tulee toimeen. Kalenterissa ei ole tällä hetkellä mitään enkä ole testaillut. Tiedostojen päiväykset on jo sekaisin, vaikka eipä sillä puhelinkäytössä niin ole väliä ja taitaa tuottaa myös tietokoneissa vastaavia ongelmia.
   
 14. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ok, sori ymmärsin tyhmyytäni väärin mitä tarkoitit.
  Eli automaattisella ajalla luuris menee UTC+4 aikaan, joka on toki ilman muuta väärin.
   

Jaa tämä viestiketju