DNA DNA Dataprepaid

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja juppe_t, 24/2/12.

 1. j

  juppe_t Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/12/04
  Viestit:
  154
  Tykkäykset:
  1
  Lisää kilpailua ja vaihtoehtoja prepaid-markkinoille:

  DNA on tänään julkistanut uuden tuotteen, DNA Dataprepaid-liittymän.

  DNA Dataprepaid on hetivalmis ladattava liikkuva laajakaista, jolla pääset kätevästi nettiin lähes kaikkialla. Käyttö ja lataaminen ovat helppoa, liittymä ei sido sinua mihinkään, et saa erillisiä laskuja etkä maksa kuukausimaksuja. Maksat liittymästä vain käyttösi mukaan, aloituspaketti sisältää 10 Gt dataa, joka on käytettävissäsi 6 kk - reilua!
  Hinta 24,90e
  www.dna.fi/dataprepaid

  Mielestäni hyvä vaihtoehto, ei varsinaisesti aikaan sidottu vaan voit käyttää satunnaisesti silloin kun tarvitset.
   
 2. i

  inspire Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/6/04
  Viestit:
  120
  Tykkäykset:
  0
  Hmm, jos käyttää puolessa vuodessa vain 5 gigaa ja lataa lisää niin säästyyköhän nuo toiset viisi gigaa. Näin parin kaljan jälkeen tuo ei selvinnyt minulle...taidan hakea lisää kaljaa...
   
 3. kimmo

  kimmo Punainen matto, kiitos.

  Palaute - 100%
  16   0   0

  Liittynyt:
  25/1/10
  Viestit:
  5383
  Tykkäykset:
  997
  Puhelinmalli:
  Huawei P20 Pro
  Lisäkalja hyväksi elossa, mutta mitä tulee kysymykseesi, niin Dnan sivuilla sanotaan esim.; "Mikäli ostat lisää dataa ennen kuin 180 vrk:n käyttökausi on kulunut, lisätään käyttämättä jäänyt datamääräsi uuden datamäärän päälle. Huomaathan lisädataa ostaessasi, että käyttämättä jäänyttä dataa ei hyvitetä seuraavalle käyttökaudelle, mikäli uusi lataus tapahtuu 180 vrk pituisen käyttökauden päätyttyä."
  Eli jos tilaat ajoissa, niin lasketaan uuden paketin päälle..jos myöhässä, niin sitten ei.

  Itseäni jäi askarruttamaan tämä datan kuluminen tässä prepaidissä kun ei ohjeistakaan löytynyt. Eli, eikös se niin ole, että sekä tuleva ja menevä data lasketaan tuohon 10Gtn pakettiin mukaan?
  Elisa lopettaa puhelinmodeemi soittosarjan helmikuun lopussa ja pitäisi äidilleni keksiä joku toinen yhteystapa internettiin(ihan oikeesti, 56kbps-modeemilla otetaan yhteyksiä vielä tänä päivänä:)).
  Tämä dataprepaid voisi olla hyvä juttu koska käyttö kuitenkin todella vähäistä(sposti, laskujen maksu), mutta ihan varma ole kelpaako tällainen siihen tarkoitukseen. Ymmärtääkseni Dna on sulkenut suunnilleen "kaikki" portit tonne nettiin, joten osaaako joku sanoa että toimiiko tässä nuo mainitut, eli voi lähettää/vastaanottaa sähköpostia(muitakin kuin dnan tunnuksilla) ja maksaa laskuja, selailla sivuja jne.?
   
 4. irritus

  irritus Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/05
  Viestit:
  2004
  Tykkäykset:
  445
  Puhelinmalli:
  Nokia 6630, 700, N-Gage, Siemens M35
  Dna on sulkenut kaikki tcp-portit saapuvalta liikenteeltä porttia 500 lukuunottamatta.

  dna:n mobiililaajakaistalla on siis mahdollista
  • selata www-sivuja (sisältäen laskujen maksu verkkopankissa)
  • lukea sähköpostia
  • lähettää sähköpostia joko dna:n postipalvelin kautta tai SSL-yhteydellä muun operaattorin autentikoivan smtp-palvelimen kautta (esim. Gmail)

  Se, mikä ei onnistu dna:lla, on
  • koneen etäkäyttö, jos palomuurin kierto ei ole mahdollista (palomuuritietoinen etäkäyttösovellus kolmannen osapuolen yhteydenmuodostusavustuksella, reverse-VPN tai UDP-VPN).
  • valvontakameran käyttö, ellei se tai reititin tue edellä esitettyjä palonmuurin kiertotekniikoita.
  • monenpelaajan pelit, jos pelidata kulkee suoraan pelaajien välillä (eikä voi käyttää VPN palveluita)

  Jos äidilläsi on tapana käyttää internet-yhteyttä vain parina päivänä kuukaudessa, mutta silloin laittaa "haisemaan", Saunalahti Prepaidin 1,90 € datasiirron päiväkatto saattaa olla käyttöön sopivampi palvelu. Mikäli käyttö on taas tasaista ja kevyttä, dna Dataprepaidin hinnoittelu voi olla sopivampi.
   
  1 henkilö tykkää tästä
 5. Rompe

  Rompe Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  10/5/03
  Viestit:
  1344
  Tykkäykset:
  33
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia Z1 Compact
  SIM-kortti on valmiiksi leikattu tavalliseen ja micro-sim kokoon.
   
 6. Rompe

  Rompe Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  10/5/03
  Viestit:
  1344
  Tykkäykset:
  33
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia Z1 Compact
  Kyllä, mutta se 180 päivää alkaa latauspäivästä.
   
 7. k

  k74982

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/3/12
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia Lumia 800
  Ajattelin ostaa äidilleni mokkulan/nettitikun. Tulisi selkeästi halvemmaksi kuin nykyinen Elisan ADSL.

  Varmuuden vuoksi ajattelin kuitenkin, että kokeilisin prepaid versiota ensin ennen kuin sitoudun parin vuoden diiliin kenenkään kanssa. Perusteluina se, että haluan varmistaa, että mutsilla ei tule liikaa ongelmia näiden mokkuloiden / tikkujen kanssa ennen kuin tekee pitkän diilin.

  Tämä DNA Prepaid näyttää minusta järkevimmältä diililtä, mutta onko tässä jotain mitä en huomaa?

  Kuuluvuutta löytyy kaikilta.
   
 8. L

  LateX Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/12/03
  Viestit:
  927
  Tykkäykset:
  76
  Onnistuukos tuolla SSH-yhteys? Onko tietoa millaista mokkulaa noissa paketeissa on?
   
 9. q

  que2 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/7/09
  Viestit:
  92
  Tykkäykset:
  12
  Ovat näköjään nimenneet tämän uudelleen DNA Dataprepaid Tablet :ksi. Samalla on lisätty 4G. Tässä ei kuitenkaan selviä onko kyseessä "aito 4G" (LTE), vai onko tässä vain lisätty DC-tuki. Tämä olisi aika ratkaisevaa jos käyttö on sellaisella alueella jossa 3G on tukossa, mutta 4G-kapasiteettia olisi vielä.
  Onko jollain jo kokemusta?
   
 10. H

  HemppaP Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/7/04
  Viestit:
  454
  Tykkäykset:
  10
  Ei pidä paikkaansa, varmistin juuri Denarin asiakaspalvelusta - 4G tukea ei ole vielä Dataprepaid-liittymässä. Ominaisuus tulee vuoden 2014 aikana.
   
  2 henkilöä tykkää tästä.
 11. s

  sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Markkinointi osasto tainnut sitten mennä vähän etukenossa. :(

  No hyvää toki se että tulossa, toivottavasti 2014 alkupuolella, eikä vasta joulun tienoilla.
   
 12. q

  que2 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/7/09
  Viestit:
  92
  Tykkäykset:
  12
  Kiitos tiedosta. Nyt ovat näköjään poistaneet tiedot 4G:stä, samalla kun edellinen linkki on rikottu ja Dataprepaid (Tablet) -sivu on siirretty tänne.
   
 13. P

  Prepaid

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/6/07
  Viestit:
  84
  Tykkäykset:
  21
  Yksi parannus tähän olisi suotavaa, kun tämä 10 Gt on kulutettu, niin olisi reilua jos data kulkisi vielä senkin jälkeen edes 2G nopeudella. Vaikka olisi sitten rajoitettu vain 30KB/s, mutta että kulkisi.
   
 14. peemvee

  peemvee Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  880
  Tykkäykset:
  232
  Puhelinmalli:
  Lumia 640DS, iPhone SE
  Kirjoitin jo aiemmin yleiseen DNA ketjuun siitä, että DNA on lyhentänyt vaivihkaa prepaid Tabletliittymän latauksen jälkeistä käyttöaikaa 90 vuorokauteen aiemmasta 180 vuorokaudesta. Pidän tuota aika olennaisena muutoksena ko. palveluun jo aktivoitujen liittymien osalta. Operaattori ei ole tietenkään vaivautunut tiedottamaan siitä lainkaan. Muutos on astunut voimaan 3.11.2015 julkaistujen päivitettyjen toimitusehtojen myötä. @irritus jo laskikin, ettei ko. palvelun lataaminen ole jatkossa kovin kannattavaa ellei oikeasti saa kulutettua ostamaansa datamäärää turhan lyhyen käyttöajan puitteissa tai ko. operaattori on ainoa, jonka kuuluvuusalue kattaa esimerkiksi kesämökin.

  Kortin ensimmäinen aktivointi antaa 180 vrk käyttöajan, ainostaan lisälatausten käyttöaika lyhentyi tuohon 90 vrk:en. DNA:n aspa kertoi valitukseni yhteydessä erään keinon, jonka avulla voi vielä pidentää ladattavan käyttökauden 180 vuorokauden mittaiseksi. R-kioskeilla saattaa olla vielä myynnissä "vanhoja" dataprepaid latausseteleitä, joissa luvataan käyttöajaksi 6kk (180 vrk). Hain lähikiskalta yhden lataussetelin, jotta saan venytettyä dataprepaidin käyttökauden ensi kesän yli. Setelin käytössäoloajaksi mainitaan 12/2020.
   

  Liitetyt tiedostot:

 15. N

  Nokkeli Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  23/7/06
  Viestit:
  1289
  Tykkäykset:
  27
  Puhelinmalli:
  SGS6
  Vuoden päivät ollut tabissa dna prepaid. Nyt alkaa sylettää, kun lataus voimassa 3kk ja käyttö hyvin satunnaista, kun melkein kaikkialla WiFi. Nytkin jäämässä noin 20gt käyttämättä ku uutta pitäs ladata..
  Huomasin saunalahdella olevan tab 4g, missä maksetaan 1,49e käyttöpäivistä..Mahtaako olla kuinka hyvä systeemi? Käyttöä wifin ulkopuolella joitakin kertoja kuukaudessa, ei välttämättä joka viikkokaan.
   
  Viimeksi muokattu: 20/7/16
 16. peemvee

  peemvee Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  880
  Tykkäykset:
  232
  Puhelinmalli:
  Lumia 640DS, iPhone SE
  DNA:n säädöt sylettävät myös minua. Heillä ei ole epätyypilliseen käyttöön järkevää datapakettia, jos vertaa aiempaan voimassaoloon. Muutos oli suora 100%:n hinnankorotus.

  Tärkeintä on varmaan valita sellaisen operaattorin liittymä, joka toimii varmasti kaikkialla, missä sitä on tarkoitus käyttää. Ite tuli huomattua kuluneen vuoden aikana, ettei em. operaattorin data liiku kovinkaan hyvin mökillä, vaikka kuuluvuuskartta niin väittääkin. Olen jakanut vanhassa hirsitalossa dataa muille laitteille siten, että puhelin sijoitetaan kuusiruutuisen ikkunan pokan päälle, koska sillon data saattaa liikkua 6 Mbit/s -nopeudella. Keittiön puolella huristellaan sitten Edge-nopeuksin.

  Tuossa mainitsemassasi Saunalahden Mobiililaajakaista Tablet 4G:ssä on 1,49 e/kk perusveloitus tuon päivähinnan lisäksi. Päivähinta veloitetaan toistaiseksi kalenterivuorokausittain aina kun 50 kt:a ylittyy. Mielestäni ei ole kovin reilua veloittaa vuorokausihintaa datakäytöstä, jos esimerkiksi käytät dataa ensimmäisen kerran klo 23.46. Tästä kun jatkan seuraavan kalenterivuorokauden puolelle niin saatkin jo maksaa 2,98 e..

  Jätin Elisan Ideapajaan ehdotuksen 24 tunnin mittaisesta veloitusjaksosta: Datakäytön päiväveloitus 24 tunnin mittaiseksi aloitushetkestä - Elisa Palsta

  Telellä näköjään samankaltainen setti 1 e/kk + käytön mukaan 1,50 e/päivä. Telellä päivälaskutus katkeaa Saunalahden tapaan klo 24, mutta he sentään käyttävät sivustollaan sanaa päivä, joka on varsin yksiselitteinen verrattuna Saunalahden vuorokausi veloitukseen.

  Saatan itse kokeilla seuraavaksi Globetelin Perus -liittymää laajalla datalla. Kuukausiveloitus: 6,49 e/kk. Reunaehtoina tässä on 4 Mbit/s nopeusrajoitus LTE-verkossa ja ensimmäisen kuukauden veloitus koko kuukaudesta, vaikka liittymä aukeaisi vasta kuun viimeisellä viikolla.

  Suurta hintaeroa näillä nykyisillä tarjokkailla ei ole. Kolmen kuukauden jakso Globetelia 19,47 e (datarajaton kotimaassa) ja DNA Dataprepaid puolestaan 19,90 e(/10 Gt:n ämpäri).
   
  Viimeksi muokattu: 20/7/16
 17. E

  Enhancer Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  17/6/05
  Viestit:
  2602
  Tykkäykset:
  894
  DNA:n oma tablettiliittymä on palvellut tarpeensa kuidun varmistusyhteytenä hienosti, ei kuukausimaksua ja 1,49€/vrk.
   
 18. romm

  romm

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  15/2/14
  Viestit:
  39
  Tykkäykset:
  13
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy S8
  Eikös DNA lopettanut tuon myynnin?
   
 19. peemvee

  peemvee Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  880
  Tykkäykset:
  232
  Puhelinmalli:
  Lumia 640DS, iPhone SE
  Chättäsin juuri DNA-aspan kanssa asiasta, koska en löytänyt ko. liittymää heidän nettisivuiltaan. Kuukausimaksuttoman, 1,49 e/päivä liittymän saa kuulemma myyntipalvelusta. Palveluneuvoja ei osannut kertoa, miksi liittymätyyppiä ei näy heidän verkkosivuillaan. Jos taas hitaampi kuukausimaksuton data riittää niin, hinnastosta (6/2016) löytyy myös ilmeisesti ainoastaan 3G-verkossa toimiva DNA Veppi Tablet (21 Mbit/s), jossa päiväveloitus on 0,99 e.

  Näyttökuva 2016-07-20 kello 17.29.34.png

  Lähde: https://kauppa3.dna.fi/static/orderitems/DNA_Liittymahinnasto_201606.pdf
   
  Viimeksi muokattu: 20/7/16
 20. z

  zSx Tavallinen pulliainen

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  29/7/03
  Viestit:
  3578
  Tykkäykset:
  1781
  Puhelinmalli:
  OnePlus 3T
  Täältä myös ääni tuolle DNA:n euron-parin päivähintaiselle liittymälle. Hommasin sellaisen kun Elisan 4G rupesi ryppyilemään, ja se on pysynyt ojennuksessa tähän päivään asti hienosti kun reitittimen vierellä on ollut uhkaavasti kilpailijaoperaattorin kortti! :cool:

  SES-myymälästä Tampereelta hain omani, kun ei sitä tosiaan enää ollut sivuilla myynnissä tuolloin keväällä.