DNA antaa valheellisin tiedoin olevan liittymän olla auki!!

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Hattori Hanzo, 28/10/03.

 1. Hattori Hanzo

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/7/02
  Viestit:
  523
  Tykkäykset:
  0
  Taustaa:

  Äidilläni on yritys vaikkapa nimeltä Y4ri1, hän on yksityinen elinkeinonarjoittaja.
  Yrityksessä oli n. vuosi sitten kumppani joka teki töitä saman katon ja nimen alla yksityisenä elinkeinonharjoittajana.

  Nyt tämä ent. kumppani on tehnyt DNA:n liittymän johon on omistajaksi laitettu Yri1 ja laskutusosoitteeksi Yri1:n osoite.

  DNA:lta sanottiin että liittymää ei voida sulkea koska Yri1 nimeä ei ole rekiströity ja ko. henkilöllä on Y-tunnus.

  Miten DNA voi sanoa että nimeä saa käyttää koska sitä ei ole rekisteröity? Miten joku saa käyttää jonkun yrityksen laskutusosoitetta?
  Miten henkilö joka opiskelee saa käyttää Y-tunnusta?


  Uskomatonta!!
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Re: DNA antaa valheellisin tiedoin olevan liittymän olla auk

  En oikein tajunnut

  Totta kai liittymän voi sulkea jos sen on avattu.
  NO soppareihin nyt voi laittaa mitä vain laskutusosoitteeksi, mutta sopimusta ei voi tietenkään toisen nimiin tehdä, jos näin on käynyt niin ilmoitus operaattorille ja poliisille.
  No siinä nyt ei ole mitään ihmeellistä ja aijemminhan kerroit että hän oli elinkeinonharjoittajana toiminut.

  Edit:

  Onko asian kulku seuraavanlainen.

  Joku yrittäjä on avannut liittymän y-tunnuksella, käyttäjä tietoihin on laitettu sama nimi mitä Y4ri1 käyttää?, tämä Y4ri1 käyttämä nimi ei ole rekisteröity mihinkään? Tämä "joku" yrittäjä on laittanut myös laskutus osoitteeksi tämän Y4ri1:n osoitteen? Eli Y4ri1:n nimillä ei siis ole aukaistu mitään liittymää, tietohin on vain merkitty samankaltaisia tietoja.

  Jos Y4ri1:n käyttämää nimeä ei ole mitenkään rekisteröity niin tuskin Operaattori sitä toisen tiedoista lähtee Y4ri1:n pyynnöstä poistaan.

  Laskutus osoitteen voi toki heille ilmoittaa pätemättömäksi ja luulisi heidän sellaisen poistavankin.

  Ensimmäisenä kannattaa alkaa heti rekisteröimään ko nimeä ja sen jälkeen vaatimaan tätä toista lopettamaan ko nimen käytön.

  Muuten kyllä aika ovela veto.
   
 3. tuutinen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  449
  Tykkäykset:
  0
  Koska kumpikin on yksityinen elinkeinonharjoittaja, niin olettaisin, että molemmilla on oma y-tunnus? Tällöin kyseessä on kaksi eri firmaa ja jos toiminta on onnistunut saman nimen alla kahdella eri y-tunnuksella aiemminkin, niin en näe mitään syytä sille, etteikö samaa nimeä voisi käyttää ihan erilläänkin. Mutta jos tällä toisella henkilöllä tulee esimerkiksi ongelmia laskujen kanssa tms, on hän niistä omine y-tunuksineen täysin vastuussa, eikä tämä liity millään tavoin tähän toiseen y-tunnukseen. Esimerkkinä; jos samassa osoitteessa asuu vaikka kämppiksinä kaksi Ari Pekka Kososta, niin henkilötunnus on se, joka erottaa nämä henkilöt toisistaan, eikä kummankaan tarvitse toistensa laskuja maksella. Ja laskutusosoitteen voi muuttaa vain liittymän haltija; sain itse tuntemattoman ihmisen laskuja pitkän aikaa, enkä voinut tehdä mitään..

  Ja tottaki opiskelijalla voi olla y-tunnus, ei kai laki kiellä yrittäjää opiskelemasta?

  E; Sovelias oli nopeampi.. :)
   
 4. Hattori Hanzo

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/7/02
  Viestit:
  523
  Tykkäykset:
  0
  Kyllähän kenellä tahansa saa olla Y-tunnus mutta ei sitä saa käyttää jos ei ole yrittäjänä/elinkeinonharjoittajana!
  Laskuja ei olla maksamassa ja tiedetään että ne menee heidän y-tunnuksen piikkiin!
  Mutta miksi alunperinkään on laitettu laskutusosoitteeksi Yri1:n osoite jos tarkoitus ei ole laskuttaa yri1:stä??
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Miksei saa käyttää, kyllä y-tunnuksella voi ottaa vaikka kuinka monta liittymää kun vain saa, tai ostaa muutarojua jne. vaikka "firmalla" ei olisi muuta toimintaa, laskut kannattaa kuitenkin maksaa tai jollekkin voi tulla mieleen epärehellisyys.
  En tunne taustoja pari juttua tulee mieleen.
  1.Kiusanteko, eli yhteistyö on loppunut katkerana
  2.Tavoitella yri1:sen asiakkaita
  3.Ko osoite on kaupparekisterissä merkitty ko firman osoitteeksi, eikä sitä ole jaksettu muuttaa
  4. Kyseessä esim vanha liittymä joka on hankittu yhteistyönaikana tai tehty numeron siirto liittymästä joka on hankittu yhteistyönaikana.
   
 6. tuutinen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  449
  Tykkäykset:
  0
  Nyt en voi puhua DNA:n puolesta, mutta parin muun operaattorin kyllä. Eli; Jos marssin Y-tunnukseni kanssa myymälään ja haluan avata liittymän firmalle, eikä minulla ennestään ole firman nimissä liittymiä, on minun annettava kaikki tiedot täysin samanlaisina, kuin mitä ne esimerkiksi verohallinnolla ovat. jos firmani nimi on Kuljetus Tuutinen Oy, ei liittymäni aukea, jos olen kirjoittanut liittymäsoppariin Tuutisen Kuljetus Oy. Toinen esimerkki; Ari Pekka Kosonen Ky ja Kosonen Ari Pekka Ky eivät mene kumpikin läpi, vain toinen (näin on käynyt). Myös firman osoitteen täytyy olla siis se täysin sama, kuin millä se firma on perustettu tai firmalle on tehtävä osoitteenmuutos. Hyvin todennäköisesti DNA ei ole suostunut avaamaan henkilölle liittymää firman nimiin, ennenkuin osoite ja firman nimi ovat ne, jotka heilläkin ovat tiedossa.

  Mutta; ihmettelen suuresti, ettei kuitenkaan lsakutusosoitetta ole tälle henkilölle laitettu esimerkiksi kotiin. Sitähän ei kukaan estä tekemästä, vaikka hänen yrityksensä osoite olisikin sama kuin äitisi yrityksen osoite. Tällähetkellähän liittymä menee kiinni, kun laskut jäävät maksamatta jos ette niitä toimita kyseiselle henkilölle. Ja kyllä Y-tunnusta voi käyttää vaikka firman toiminta olisi nollissa, eikö? Täytyy vain tehdä kaikki firman paperityöt ym, mutta tuosta en ole ihan täysin varma.
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Joiskus joissain liikeissä jonkin operaattorin liittymäasioita on niin vaikea hoitaa, että jonkin erillisen laskutus osoitteen saaminen mukaan on ylitsepääsemätöntä.
  Toisin kiinnostaisi tietää mistä päätellään että vain laskutusosoite on tuo mainittu, eikä kuten tuutinen arveli että erillistä laskutusosoitetta ei ole ollenkaan anettu, ja voi hyvinkin olla mahdollista että laskut meneekin eri osoitteeseen, tuskin kysyjän aitä niitä DNAn kirjeitä aukoo?
  Kivuttomasti tuollainen menee, varsinkin henkilöyhtiössä, makselee vaan kiltisti laskut niin ei ongelmia ja jos muuta toimintaa ei ole niin ei sitä paperi hommaakaan synny jos ei niitä laskuja firman kirjanpitoon viedä ja tuskin siitä kukaan nokkiinsa ottaa.

  Syy miksi juuri y-tunnukselle on ko liittymä avattu voi olla vaikka GPRS.
   
 8. tuutinen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  449
  Tykkäykset:
  0
  Laskutusosoitteen ja firman osoitteen ero on siinä, että maksumuistutukset menevät firman osoitteeseen. =) Jos laskutusosoitteeseen lähetetyistä laskuista ei rahaa näy, aletaan karhuamaan liittymän omistajaa. Sama yksityisasiakkaiden liittymissä, joissa laskut menevät käyyttäjälle normaalisti.
   
 9. Hattori Hanzo

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/7/02
  Viestit:
  523
  Tykkäykset:
  0
  En tunne taustoja pari juttua tulee mieleen.

  1.Kiusanteko, eli yhteistyö on loppunut katkerana
  - GPRS todennäköinen syy
  2.Tavoitella yri1:sen asiakkaita
  - Ei koska tällä liittymän ottajalla ei ole mitään liiketoimintaa!
  3.Ko osoite on kaupparekisterissä merkitty ko firman osoitteeksi, eikä sitä ole jaksettu muuttaa
  - en tiedä
  4. Kyseessä esim vanha liittymä joka on hankittu yhteistyönaikana tai tehty numeron siirto liittymästä joka on hankittu yhteistyönaikana.
  - Ei ole, liittymä tehty 3.10.03

  Miksi ko. henkilö ei ole tehnyt liittymään omalle nimelle jolle y-tunnus kuuluu vaan Äitini yrityksen nimiin?? Samallalaillahan liittymä olisi auennut!?
  Numerotiedustelusta löytyy nyt väärät tiedot kun kysyy yritystä... Se tässä ehkä eniten haittaa! Ja onhan se nyt perseestä että tuollalailla käytetään toisen yrityksen nimeä!
   
 10. tuutinen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  449
  Tykkäykset:
  0
  kokeileppa KumiAnkka tuota ytj:tä, www.ytj.fi ja hae sieltä yritystietokannasta äitisi firman nimellä tiedot. Sitten vaikka tämän toisen henkilön y-tunnuksella tiedot. katso mitä löytyy esim. osoitetiedoista tai minkä nimen tämä toinen y-tunnus antaa firmalle. Jos sieltä löytyy eri nimi, on liittymä täysin väärin perustein auki. Enhän minkään voi mennä y-tunnusta hankkimaan ja avata sillä liittymiä pistäen firman nimeksi Finnair Oyj; ei tuollaista liittymää edes saa avata.
   
 11. Hattori Hanzo

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/7/02
  Viestit:
  523
  Tykkäykset:
  0
  Olen hakenut ytj:stä äitini tiedot ja siellä on yksityinen elinkeinonharjoittaja jne... Tunnus annettu -95

  Toisen henkilön y-tunnusta mulla ei ole... Yritin kyllä etsiä sitä!

  Siitähän tässä just on kyse! Ei tämä henkilö voi käyttää äitini yrityksen nimeä eikä varsinkaan osoitetta!! oli y-tunnus tai ei.
   
 12. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Hae firman nimellä.
  Äitisifirman kokonimeä ei voi käyttää, mutta osaa siitä jos sitä ei ole suojattu.

  Esim ätisi firman nimi voisiolla

  t:mi äiti virtasen linnan kampaamo

  Niin ei äitilläsi ole mitään oikeutta tuohon linnan kampaamo nimeen, jos sitä osuutta ei ole rekisteröity.

  En tiedä mikä tämän entisen kumppanin yrityksen nimi on, mutta koita selvittää se niin sitten voi tuosta osoitteesta ja nimisestä sanoa enemmän.

  Kuitenkin kannattaisi varmaan soittaa tälle henkilölle ystävällisesti ja kysä miksi tälläiset tiedot tiedustelussa ja pyytää häntä muuttaa ne vähemmän häiritseväksi.
   
 13. Hattori Hanzo

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/7/02
  Viestit:
  523
  Tykkäykset:
  0
  Hae firman nimellä.
  - Ei hällä ole yritystä

  Äitisifirman kokonimeä ei voi käyttää, mutta osaa siitä jos sitä ei ole suojattu.
  - Niin mutta kun kyseessä on nimi + osoite.

  Kuitenkin kannattaisi varmaan soittaa tälle henkilölle ystävällisesti ja kysä miksi tälläiset tiedot tiedustelussa ja pyytää häntä muuttaa ne vähemmän häiritseväksi.

  - On soitettu ja tän naisen miesystävä meinas tulla linjoja pitkin kurkkuun kiinni! ...että se siitä...
   
 14. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Mitä, eikö hän ollut ejmmin toiminut ammatin harjoittana Äitisi firman kanssa yhteistyössä?
  Jos hän nyt kuitenkin on sen liittymän avannut firman nimiin, niin eikä hänellä silloin ole firma? vai kenenkä firman nimiin se liittymä on avattu? Äitisi? onko tällä henkilöllä nimenkirjoitus oikeus tai onko sa osakas tai onko jonnekkin rekisteriin jäänyt vanhoja tietoja?
  Siis koko nimi? vai osa nimestä. jokatapuksessa jos mitään muita kytkentöjä tähän juttuun ei kuulu, niin kyllä tuo on vähintään kyseenalaista ja aivan tarpeetonta pelkän GPRS liittymän takia, joten en siltikään yllättyisi jos tästä löytyy jotain muuta.
  Just, kannattaa ehkä silti yrittää _ystävällisesti_ tavoitella itse naista.
   
 15. tuutinen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  449
  Tykkäykset:
  0
  Jos hänellä on Y-tunnus, on hänellä myös yritys ja yrityksellä nimi. jos ytj:stä ei äitisi nimellä löydy kuin äitisi y-tunnus, on hän käyttänyt väärää tietoa (=hänen yrityksensä nimi on joku muu) ja näinollen liittymä on virheelisin tiedoin auki ja DNA:n pitäisi korjata asia. mene lankoja pitkin DNA:lle ja pyydä selvittämään asia ihan oikeasti. Täällä foorumilla on jo useaan kertaan tullut ilmi, että aspa ja todellisuus eivät aina kohtaa..
   
 16. Marjo. Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/12/02
  Viestit:
  780
  Tykkäykset:
  16
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  En tiedä, oletko Sovelias lukenut KumiAnkan aiempaa aiheeseen liittyvää viestiä toisesta ketjusta, mutta tuo kyseinen miesystävä on sen viestin perusteella merkitty liittymän käyttäjäksi.

  Itsekin kyllä yrittäisin nyhtää aspasta jonkun sellaisen ihmisen yhteystiedot, joka voisi asiaa ihan oikeasti hoitaa, jos tuntuu ettei siellä mitään tapahdu. On kyllä aika ihmeellistä, jos liittymän annetaan olla auki tuollaisenaan...
   
 17. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  En juu ollutkaan lukenut?
  Mutta en ole sanut KumiAnkan jutusta selvää mille firmalle on aukaistu ja miten, väillä firmaa ei olekkaan jne. Kohta en ylläty vaikka liittymä olisi aukaista hänen äitinsä firmaan ja käy vielä ilmi että tämä vänha yhteistyö kumppani onkin osakas tai muuten nimen kirjoitus oikeutettu jne.

  Eli kannattaa nyt selvittää kenenkä nimiin liittymä on aukaistu ja selvittää minkä ko. ly ja mikä yrityksen nimi (koko) ja mikä osoite.
  Eikä nyt ole edes selvinnyt käyttääkö ko henkilö KumiAnkan äitin firman nimeä vai jotain rekisteröimätöntä sivutoiminimeä.

  Homma voi olla voi voi tai pahimmassa tapauksessa kyseessä jopa väärinkäytöksiä.
   
 18. Hattori Hanzo

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/7/02
  Viestit:
  523
  Tykkäykset:
  0
  Äitini on ainut jolla on nimenkirjoitusoikeus. Tämä ko. nainen ei ole ollut missään tekemisissä yrityksen kanssa n. vuoteen.
  Vaikka joku lopettaa yrittäjänä toimimisen niin eihän y-tunnus häviä, mutta ei sitä saa siinä vaiheessa enää käyttää!

  Ja tosiaan koko nimi on kyseessä, laskutusosoitteena liittymässä on ÄITINI yrityksen osoite!

  Ja kun olin puhelimessa tämän miesystävän kanssa (joka tämän sotkun on aiheuttanut) niin hän rupesi uhkailemaan jne. ja sitten antoi puhelimen tälle naiselle joka yllätys yllätys ei tiennyt asiasta yhtään mitään!! pihalla oli kuin lumiukko!

  Eli tämä mies on hakenut tämän liittymän (en tiedä onko hän allekirjoittajana, luultavasti) johon on käyttänyt naisystävänsä y-tunnusta ja äitini yrityksen nimeä ja laskutusosoitetta.

  Näillä kahdella henkilöllä ei ole mitään tekemistä yrityselämän kanssa, äitini yrityksen eikä osoitteen kanssa. ...ja vielä vähemmän tällä miesystävällä joka tässä pakkaa sekoittaa...

  En tiedä kuinka vaikeasti tätä selitän mutta maalaisjärjen kanssa ajateltuna tää ei voi mennä näin!

  e: Niin tosiaan, äitini käyttää rekisteröimätöntä sivutoiminimeä.
  Nimi on aika yleinen mutta ainut tällä paikkakunnalla ja todellakin tunnettu. Eli sen vuoksi sitä ei ole voitu rekisteröidä.

  Haitta joka meille koituu on se että esim. numerotiedustelusta tulee tämän säätäjän numero joka ei käytä tätä liittymää kuin GPRS käyttöön...

  Ja eniten kummastuttaa se miksi äitini yrityksen osoite saa löytyä laskutustiedoista!

  Mutta tulkoot laskut meille, ne menee silppuriin suoraan ja joku muu kärsii!

  Meitsi ei ainakaan jaksa enää säätää... En usko että äitinikään!
   
 19. tuutinen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  449
  Tykkäykset:
  0
  Ok, jos tilanne on tuo niin eikös kyseessä ole jo jonkinsortin asiakirjaväärennös, petos tms? DNA:han vaan yhteyttä ja sano, että poliisi on seuraava joka ottaa yhteyttä. Jos firma on äitisi ja äitisi y-tunnuksella liittymä avattu niin asiahan on selvä. Jos taas liittymä on toisen henkilön y-tunnuksella auki, niin pitäisi ensin selvittää hänen firmansa nimi ja osoite, jotka mitä ilmeisimmin ovat samat kuin äitisi. Silloin tapaus ei ole petos, väärennös, tms ELLEI miesystävä sitten ole ilman allekirjoitusoikeutta avannut liittymäänsä tämän toisen firman nimiin.

  jokatapauksessa, DNA:lle vaan yhteyttä, ettei tuollaista liittymää teidän firmassanne ole ja ettei mikään muukaan firma tässä osoitteessa ole ja jos laskuja vielä yksikin luukusta tipahtaa, niin poliisi ottaa yhteyttä. =)

  Edit; eikös laskusta näkyisi tämä Y-tunnus?
   
 20. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jep, silloin siis DNAn ongelma poistaa tuollaiset tiedot. ja kannattaa tosissaan tarksitaa ettei liittymän omistajana ole myös Äitisi firma.
  No kyllä sen on täytynyt y tunnuksen ja liittymän tekijän tietojen olla samat, eli liittymä on avattu tuon naisen firmalle jos sen y.tunnukselle avattu, sopimuksen on töytynyt allkeirjoittaa ko nainen tai joku muu valtakirjalla.
  On sillä oltava jos kerran firma on, tosin vähäistä varmaan.
  Laskutus tietoihin voi laittaa mitä vaan, mutta roskiin vaan laskut, ja tuskin se jätkä niitä muutenkaan on halukas maksaan...

  Mutta se nyt olisi oleellista että tuolta numerotiedustelusta saisi tuon tiedon pois.
   

Jaa tämä viestiketju