Disney kehitti huoneen joka lataa älypuhelimen ja muut laitteet täysin langattomasti

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22417
Reaktiopisteet
216

Disneyn huoneessa onnistuu täysin langaton lataus.


Kenties hieman yllättäen viihdeyhtiö Disneyn tutkimusyksikkö Disney Research on kehittänyt langattoman lataamisen huoneen, jossa ollessaan tarpeellisen varustuksen sisältävät laitteet latautuvat täysin langattomasti.

Langattoman lataamisen tulevaisuus on ollut viime aikoina vahvasti esillä liittyen huhuihin Applen tulevasta iPhonesta. Aluksi jo seuraavaan iPhoneen huhuttiin uudenlaista täysin langatonta, usean metrin säteellä latauslähteestä toimivaa langatonta latausta, mutta lopulta Apple näyttää nyt päätyneen perinteisempään lähikontaktin latausalustan vaativaan ratkaisuun.

Myös Disneyn nyt esittelemä langattoman lataamisen huone on vielä varsin kaukana käytännöllisestä – ja täysin turvallisesta. Disneyn huone koostuu alumiinipaneelein vuoratuista seinistä, lattiasta ja katosta sekä huoneen keskellä sijaitsevasta kuparitolpasta, jonka alaosasta löytyy 15 kondensaattoria, selvittää Ars Technica.

Huoneen ulkopuolelta signaaligeneraattori johtaa kuparitolppaan 1,32 megahertsin sähkösignaalin joka yhdessä alumiinipaneelien kanssa luo huoneeseen magneettikentän. Ladattavissa laitteissa olevat samalle taajuudelle viritetyt kelat resonoivat ja ”keräävät” näin sähkövirran akkujensa lataukseen.

Järjestelmästä kalliin tekevien alumiinipaneelien ja kuparitolpan ohella merkittävä haaste liittyy turvallisuuteen: ihminen ei SAR-säteilyarvorajojen puitteissa saa olla alle 46 senttimetrin etäisyydellä huoneen keskelle sijoitettavasta kuparitolpasta. Ongelma voitaisiin ratkaista rakentamalla tolpan ympärille väliseinä, mutta monissa tiloissa tällainen huoneen keskelle sijoitettu halkaisijaltaan metrin ympyrä ei olisi kovinkaan kätevä. Suurempiin tiloihin Disneyn latausta voitaisiin skaalata useammilla kuparitolpilla. Tulevaisuudessa siintää myös ajatus alumiinipaneelien korvaamisesta esimerkiksi sähköä johtavalla maalipinnalla. Kehitysmahdollisuuksia tekniikassa siis on monia.

Täysin langatonta latausta kehittävät myös useat muut tahot, joiden ratkaisut vaikuttavat Disneyn nyt esittelemää käytännöllisemmältä. Applen kumppanin on huhuttu olevan Energous, jonka teknologia mahdollistaisi lataamisen jopa noin viiden metrin välimatkalla.

uBeam-startup-yhtiö puolestaan kehittää kunnianhimoisempaa ratkaisua, jossa yhdestä vaikkapa seinälle tai kattoon kiinnitetystä latauslähteestä latautuisivat kaikki tuetut laitteet huoneessa tai jopa suuremmalla alueella.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom