DirtViewer Karttaohjelma.

PeeVee

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
16.11.2002
Viestit
536
Reaktiopisteet
3
En viitsi tehdä tunnuksia Fillari sivuille päästäkseni keskustelemaan DirtViewer ohjelmasta niin tehdään tännekin ko. ohjelman viestiketju.

DirtViewer vaikuttaa hyvältä karttaohjelmalta, jonka saa täältä:
http://www.kolumbus.fi/jarkko.isokoski/dirtviewer/DirtViewer.html

OpenStreetMap kartat latautuu netistä liikkuessa hyvin ja näyttää paikan missä mennään.
Zoomaus toimii ja muutenkin vaikuttaa hyvältä.

Ongelmia tulee Karttapaikan karttojen muuntamisen kanssa. Siitä ohjeet tässä:
http://www.kolumbus.fi/jarkko.isokoski/dirtviewer/mapconv.html

Python, Phill ja mapx_converter.py on asennettu, mutta komentorivin käsky muuntaa kartta DirtViewerin muotoon ei onnistu. Miten käsky kirjoitetaan, kun siinä pitää olla lähdehakemisto, tiedosto, ja tallennusformaatti? Aina tulee joku virheilmoitus.

Esimerkiksi komentorivi käskyt seuraavasti:
CD.. CD.. C:/Python26 mapx_converter.py C:/Kartta .png - single png file to jpg

Joku virhe tuossa on, onko kuka saanut toimimaan ja kuinka tuo kirjoitetaan?
 

PeeVee

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
16.11.2002
Viestit
536
Reaktiopisteet
3
Eihän noita otsikoissa yleensä ole mainittu, mille alustalle ohjelmat on tarkoitettu. Kyllä se selviää ohjelman sivuilla. Tässä tapauksessa on pitkä lista Nokian malleja johon käy:
http://www.kolumbus.fi/jarkko.isokoski/dirtviewer/download.html

Python asennetaan tietysti tietokoneeseen, etenkin jos Karttapaikan kartoista puhutaan.
Ulkoinen GPS-vastaanotin toimii BT-yhteydellä hyvin.

Komentorivin rimpsu on vielä epäselvä sivun ohjeesta huolimatta, mutta jatketaan harjoituksia.
Kannattaa kokeilla DirtVieweriä, vaikuttaisi paremmalta kuin TrekBuddy jos vaan Karttapaikalta ladatut kartat saa toimimaan.

Edit:
Jonkin aika puuhasteltua sain oman kartan toimimaa seuraavasti:
Kun ollaan C:/Python26 komentorivillä on käsky esim kartalla: Lpr6.jpg seuraavanlainen:
mapx_converter.py C:/ Lpr6 jpg single jpg file to png
Tuloksena syntyy Lpr6.mapx tiedosto, joka ladataan puhelimeen DirtViewer/Maps kansioon Lpr6.map kalibrointitiedoston kanssa, joka on ladattu karttapaikalta tai kalibroitu esim. Ozi Explorerilla.
Zoomaus toimii karttaa suurentaen.
Sanoisin että on loistava ohjelma ja melko helpohko karttojen asennus.
 

PeeVee

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
16.11.2002
Viestit
536
Reaktiopisteet
3
Nostetaas ylös

Jonkin aikaa kokeiltua tätä ohjelmaa ei voi muuta sanoa kuin on paras itse asennetuille kartoille maastoon sekä OpenStreetMap kartoille tehty sovellutus.

Zoomaus toimii hyvin, kartan vaihto alueelta toiselle samalla tai eri mittakaavallakin toimii hienosti, voi kääntää menosuuntaan tai pohjoiseen, mittaa matkan ja nopeuden, tallentaa reitin, ym.
Tein esim. mittakaavalla 1:8000 suuren kartan ja alueen keskelle laitoin puhelinluettelon katukartan samalla mittakaavalla niin, että ajaessa keskustaan, näyttää kadut nimineen.

Tämä kyllä päihittää Trek Buddyn ja Karttaselain Mobin sekä TrackMyJourneyn ja MGMapsin nopeudessa, ominaisuuksissa ja muutenkin.
Luulen, että tämä on paras ilmainen maastokäyttöön ja OpenStreetMap kartoille tehty ohjelma.

Miinuksena on se, ettei ilmeisesti toimi sisäisellä GPS olevalla puhelimella.

Onko kommentoitavaa?
 
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
9.1.2007
Viestit
2
Reaktiopisteet
0
Erinäisten kokeilujen jälkeen olen hyvin pitkälle samaa mieltä kuin PeeVee. Ohjelma ja karttojen konvertointi on ilahduttavan selkeä. Ohjelma toimii myös 5800XM:ssä mainiosti (siinä on sisäinen GPS). Kosketusnäytön käyttämät symbolit vaativat hieman opettelua. Eli manuaali olisi kiva. OHjelman tekijä voisi laittaa sivuilleen jonkinlaisen wikin niin manuaalia voisi kirjoittaa kimpassa.

Reitti-valikkoa pitäisi hieman selventää. Siinä on valinnat: uusi, lataa, talleta, nollaus, reitti päälle, viesti. Minulle on ainakin välillä epäselvää milloin reitti tallentuu ja milloin ei. Jos se tallentuu niin miksi se vielä talletetaan omalla valinnalla (onko se SaveAs)?

Pythonskripti, jonka pitäisi konvertoida tpx gpx muotoon ei mielestäni toimi (tai sitten tpx oli tyhjä). Eli talleta reitti gpx-muotoon.

Zoomausta karttatarkkuudesta toiseen en ole saanut toimimaan eikä sitä ilmeisesti ole. Karttakuvan zoomaus on nopeata ja joustavaa ja riittää omiin käyttötarkoituksiini mainiosti.
 
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
12.9.2009
Viestit
69
Reaktiopisteet
5
Koodarin kommentit.

Sisäinen GPS toimii vain S60 3rd Edition, Feature Pack 2 (Symbian OS v9.3) ja sitä uudemmilla OS versioilla (5th edition). Vanhemmilla OS versioilla sisäistä gps:ää ei voi käyttää. (3rd FP1 ja MR) eli pitää käyttää bluetooth gps-palikkaa. Bluetooth toimii joka mallissa.

Mitä tulee ohjeisiin niin en ole toistaiseksi viitsinyt tehdä parempia ohjeita tai edes hienompia webbisivuja. Webbisivulta pitäisi löytyä kaikki perusohjeet mitä tarvitaan. Varmaan jotain puuttuu tai on huonosti selitetty. Ehkä joskus korjaan tämänkin asian kuntoon mutta tuskin ihan heti.

Tpx-gpx muunnosscriptit pitäisi toimia mutta en ole testannut niitä kattavasti joten saattaa olla virheitä. Kannattaa aina tallentaa reitit gpx formaatissa niin ei tarvitse puljata noiden muunnosscriptien kanssa. Netistä löytyy parempiakin ohjelmia joilla gpx formaatin voi konvertoida. Ehkä tpx formaattia voi käyttää silloin kun haluaa koordinaatit Excel:iin tai muuten käyttää csv formaattia.

Karttojen vaihtaminen mittakaavasta toiseen ja myös zoomaus toimii hyvin. Jos karttojen vaihtaminen ei toimi niin kannattaa tarkastaa että kaikki .map (kalibrointi) tiedostot ovat samassa hakemistossa kuin .mapx karttatiedostot. Ohjelman käynnistyessä luetaan kaikki .map tiedostot ja niistä lasketaan mittakaavat kalibrointitietojen perusteella.

Reitin talletusvalikko on kieltämättä hieman sekava. Pitäisi varmaan miettiä kokonaan uusiksi tai jotenkin muuten parantaa reitin tallennusta. Reitin talletuksesta tulee monimutkainen koska vaihtoehtoja on useita miten reitti tallennetaan. Voi käyttää automaattista talletusta tai reitin voi tallentaa nimelle joko heti lenkin alussa tai vasta lopussa. Vaikka automaattinen talletus olisi päällä niin joskus on tarvetta tallentaa reitti tietylle nimelle. Reitti tallentuu aina ohjelman muistiin mutta sitä ei välttämättä tallenneta tiedostoon.

Todennäköisesti porttaan DV:n aikanaan Qt:lle joten ehkä kenties ohjelman saisi jatkossa myös Linux:lle, Maemolle, WinCE:lle ja lopuille OS:lle joille Qt taipuu. Jos Qt versiosta saa toimivan niin varmaan jatkossa tuen vain Qt:ta. Eli menee vanhat S60 puhelimet vaihtoon jos haluaa uusia ominaisuuksia.

Nykyiseen Symbian versioon lähinnä korjailen pienempiä juttuja ja paikkaan bugeja. Panostan jatkossa varmaan enemmän ja vähemmän Qt version kehittämiseen, sitäkin teen lähinnä miten huvittaa, jaksaa ja aikaa liikenee.
 
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
6.10.2003
Viestit
123
Reaktiopisteet
0
Tätähän on pakko kokeilla. Mikähän on järkevä kartan koko tälle ohjelmalle? Minulla olevat kartat taitavat olla melko suuria (20000 x 12500, 100Mt PNG). Pitäsikö nuo pilkkoa pienemmäksi dirtvieweria varten vai osaako mapx-formaatti hoitaa isotkin tiedosto fiksusti.
 

PeeVee

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
16.11.2002
Viestit
536
Reaktiopisteet
3
Tervetuloa "jais"

Mukava, kun ohjelman tekijä "jais" tuli tänne, saadaan tekijältä vastauksia kysymyksiin.

Minulla on suurin kartta 10000x10000 ja 80Mt ja 1:8000 mittakaavalla ja kun ajaa kartalta pois, lataa se automaattisesti seuraavan kartan, sen näkee, koska kartat ehkä olisi pitänyt ladata hieman päällekkäin laidoista, mitä en tullut tehneeksi. Kuitenkin toimii hienosti. Olen muuttanut kartat jpg muotoon 80% tai 50% pakkaussuhteella.ennen mapx muuttamista, joka on muutoksen jälkeen 27Mt. Aika paljon muutos pienentää, en kyllä ole kuvassa huomannut.

Se vaan on harmi, ettei tämä toimi PhotoNavissa (Hakkapeliitta) (CE) saisi kunnon näytölle.

Toimii Nokia 6220 sisäisellä gps puhelimella ja 6121C puhelimessa ulkoisella gps,llä.
 
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
12.9.2009
Viestit
69
Reaktiopisteet
5
Ohjelman kannalta ei ole suurta merkitystä miten suuri tai pieni mapx tiedosto on. Ohjelma lataa muistiin vain pienen alueen koko kartasta ja alueita poistetaan muistista sitä mukaan ei niitä ei enään tarvita. Karttatiedostossa on indeksi osio joka kasvaa sitä suuremmaksi mitä suurempi on kartta. Suurempi indeksi vie enemmän muistia ja sen käsittely on ohjelmalle hieman työläämpää. Käytännössä en osaa sanoa onko tällä mitään merkitystä. En ole ainakaan huomannut mitään käytännön eroja eri kokoisilla kartoilla.

Testasin 15k x 15k kartan (148M) ja se toimi erittäin hyvin vanhassa E50:ssa. Emulaattorissa suorastaan erinomaisesti. Vistan paska ei suostunut konvertoimaan 20k x 20k karttaa (260M) kun hyytyi muistin loppumiseen. Käytännössä 260M kokoinen kartta alkaa olemaan jo muutenkin turhan suuri.
 
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
12.9.2009
Viestit
69
Reaktiopisteet
5
Uusimmassa versiossa on uutena ominaisuutena mittarinäyttö ja sms viestin automaattinen lukeminen. Loput säätämiset ovat sitten bugi ja kosmeettisia korjauksia. Kolmannessa näytössä saa vaihdettua näppäimellä 2 tekstinäytön mittarinäytöksi jossa on nopeus, matka, ... suurilla fonteilla. Kosketusnäyttöpuhelimissa vaihtuu näytön yläosaa koskettamalla. SMS viestin automaattisessa lukemisessa luetaan viestistä sijainti joka näytetään kartalla. Osaa toistaiseksi lukea DV:n omaa "lat=64.1234 lon=25.1234" ja Globalsatiin TR-151 nmea formaattia.
 

PeeVee

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
16.11.2002
Viestit
536
Reaktiopisteet
3
Hei jais

Mitä tuo sms viestin automaattinen lukeminen tarkoittaa?
Voiko paikan lähettää tekstiviestillä kaverin puhelimeen , jossa paikka näkyisi DirtVieverissä ja päinvastoin?
Sehän olisi hieno juttu maastossa.

Noita ilmaisia tekstiviestejä kun saa liittymien mukana, niin niillehän olisi näin hyödyllistä käyttöä metsällä.
Puhelin on 6121C
 
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
12.9.2009
Viestit
69
Reaktiopisteet
5
Voiko paikan lähettää tekstiviestillä kaverin puhelimeen , jossa paikka näkyisi DirtVieverissä ja päinvastoin?

Toimii juuri näin. Kun DV on käynnissä ja asetuksissa on päällä SMS sijainnin vastaanotto niin DV lukee kaikki tulevat SMS viestit. Mikäli SMS viestin parsiminen onnistuu niin saatu sijainti näytetään kartalla osoittimella jossa on puhelinnumeron kaksi viimeistä numeroa tai nimikirjaimet mikäli numero löytyy osoitelistasta. Eli kaverille voi ilmoittaa sijainnin missä on. Toistaiseksi SMS viesti pitää lähettää manuaalisesti (Valinnat->Gps->Viesti). SMS viestillä voi lähettää joku virtuaalikursorin tai gps:n koordinaatit. Tätä on helpointa kokeilla lähettämällä virtuaalikursorin paikka omaan puhelimeen.

Tämä SMS sijainti ominaisuus on pelkkä proto jota pitää vielä sorvata lisää. Jatkossa varmaan kehittelen myös automaattisen SMS lähetyksen ja jotain muuta toimintoa SMS pohjaiseen jäljitykseen. Varmaan monella olisi tarvetta jäljittää/seurata kavereiden/perheenjäsenten liikkeitä. Esim. maastopyörä puolella olisi hyvä että kotiväki voisi tarkastaa sijainnin iltalenkillä. Jos vaikka vetää pahat lipat ja jää metsään makaamaan. Tietäisivät ainakin minne lähettää kopteri noutamaan potilas hoitoon.
 
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
17.12.2006
Viestit
121
Reaktiopisteet
2
Puhelinmalli
5500 sport \o/ entisiä:w950i (pöllitty :<) 6270, mpx220, 5210, 3310
Onkohan tästä ohjelmasta tulossa koskaan Winmobileen versiota?
 
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
12.9.2009
Viestit
69
Reaktiopisteet
5
Onkohan tästä ohjelmasta tulossa koskaan Winmobileen versiota?

Tarkoituksena olisi portata softa Qt:lle josta pitäisi pystyä kääntämään versio myös WinCe:lle. Saa nyt nähdä miten hyvin tai huonosti Qt taipuu WinCe:lle. Tavoite olisi ensimmäiseksi tehdä versiot Symbian ja Maemo puhelimille. Luulen että koko Qt version tekeminen menee pitkälle ensivuoden puolelle.
 
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
6.5.2007
Viestit
12
Reaktiopisteet
0
Olen varmaan käsi, mutta miten ihmeessä N97:lla zoomataan karttaa DV:ssä?
 
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
12.9.2009
Viestit
69
Reaktiopisteet
5
Onnistuu kun laittaa asetuksista päälle "näyttökomennot" jolla voi ohjata kosketusnäytöllä perustoimintoja. Ohjauspaneeli tulee näyttöön oikeanpuoleisesta napista ("Komennot").

Laitoin uuden version (v1.14) jakeluun jossa on korjattu yhtä sun toista. Varsinaisena uutena ominaisuutena on ainostaan gps-sijannin automaattinen lähetys SMS viestinä x minuutin välein. Tämä uusin versio pitäisi nyt pelata muutenkin paremmin kosketusnäyttö puhelimissa (Symbian 5th) joten ainakin N97 käyttäjien kannattaa asentaa tämä versio. En ole vielä testannut 3rd puhelimilla mutta pitäisi olla ok.
 
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
7.12.2009
Viestit
46
Reaktiopisteet
0
Hei, en päässyt tuota vielä sopivan puhelimen puutteen takia kokeilemaan mutta vaikuttaa lupaavalta! Olisiko innostusta laittaa tuohon tuki KoirapantaGPS -laitteille? Ne käyttävät viestinnässä ihan normaalia SMSää josta on helppo parsia latlong ja muut tiedot.
 
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
12.9.2009
Viestit
69
Reaktiopisteet
5
DV osaa jo parsia tulevista SMS viesteistä Globalsat TR-151 nmea formaattia ja DV:n omaa lat=xx lon=xx... formaattia. Muitakin lat/lon formaatteja voin lisäillä tuleviin versioihin jos on tarvetta. Tosin gps sijainnin lähettämiseen sms:llä ei ole olemassa mitään standardia. Taitaa olla laitevalmistajien omia virityksiä joten formaatteja voi olla kymmeniä. Tämä on hieman ongelma.
 
Top Bottom