Mobiili.fi Data tiukilla? Android-päivitysten koot pienenevät tuntuvasti

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 25/7/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2093
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Android-sovellusten päivittämisestä tulee entistä helpompaa, varsinkin jos mobiilidata on kortilla. Jatkossa päivitysten koot pienenevät parhaimmillaan alle puoleen nykyisistä.

  Google Play -sovelluskauppa on tukenut jo pitkään niin sanottuja delta-päivityksiä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että lähes poikkeuksetta käyttäjän laitteelle ladataan vain sovelluspäivityksen vaatimat osat, jotka sulautetaan laitteelta löytyvään sovellukseen ilman tarvetta ladata uusittua sovellusta kokonaan.

  Jatkossa nämä päivitykset pienenevät entisestään. Google kertoo ottaneensa käyttöön bsdiff-nimellä kulkevan uuden delta-algoritmin. Sen avulla päivitysten koot putoavat parhaimmillaan yli 50 prosentilla. Esimerkkinä annetaan Chromen suuri päivitys, jonka aiempi lähes 23 megatavun koko putoaa bsdiff-algoritmilla 12,9 megatavuun. Pienempi 15,3 megatavun päivitys taas leikkaantuu vain 3,6 megatavuun.

  Lisäksi Google Play näyttää jatkossa tarkemmin, minkä kokoinen lataus käyttäjälle on luvassa. Mikäli sovellus on jo asennettu, ei kauppapaikan sivulla näytetä enää koko sovelluksen kokoa, vaan pelkästään tarvittavan päivityksen koko.

  Rajattomilla liittymillä ja nopeilla yhteyksillä touhuaville näillä parannuksilla ei välttämättä ole suurta väliä. Rajattujen dataliittymien käyttäjät tai aktiiviset ulkomaanmatkaajat tulevat sen sijaan hyötymään pitkässä juoksussa kovasti tarpeettomien megatavujen leikkaantumisesta.

  [​IMG]
  Asennettu sovellus näyttää Google Playssa päivityksen koon, ei koko sovelluksen kokoa.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju