Data-roaming hinnoittelu ulkomailla

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja ajs, 2/11/08.

 1. ajs Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  7   0   0

  Liittynyt:
  12/1/07
  Viestit:
  1921
  Tykkäykset:
  195
  En pikaisella haulla löytänyt suoraa vastausta..
  Eli olen lähdössä pariksi viikoksi työmatkalle Norjaan ja haeskelin noita roaming-hintoja tiedonsiirrolle. Käytettävissä on TF, Saunis ja dna liittymät.
  Ongelmaksi muodostui erillaiset hinnat kun mainitaan "pienin laskutettava yksikkö". Telefinland, Saunalahti ja dna käyttävät kaikki eri kokoa. Suurin oli TF 50Kt, pienin 1Kt dna:lla ja sauniksella 10Kt.
  Varmistankin nyt että jos käytän esim. dna-liittymää ja puhelin vaikkapa hakee maileja kerran tunnissa ja kuluttaa jokaisella kerralla 2Kt, maksaa se vain sen kahden kilotavun verran per kerta (ja kerran hinnaksi tulee 7,99 jaettuna 1024 kertaa 2Kt) eli 0,0156 euroa kerta.

  Keskenään vertailu onkin hankalaa, kun taas esim TF:lla sitten jos käyttää enemmän kerralla, on hinta suhteessa halvempi kuin dna:n kilotavun hinta kertaa 50.

  Enpä ole tutkinut paljoko esim. mailin tarkistus kuluttaa kerrallaan noita kilotavuja, eli mikä noista olisi se sopivin..? TF ja Saunalahti näköjään käyttävät NetCom-verkkoa joka on kalliimpi kuin dna:n käyttämät TeleNor ja Network Norway.

  Mutta sama se, haluan vain varmistuksen että tuo yllä esittämäni esimerkkilaskelma pitää teoriassa paikkansa?
   
 2. samumanu Vieras

  0   0   0

  Itse käsitän asian samalla lailla.
   
 3. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Email käyttöön, varsinkin tiheään sopii erinomaisesti kilotavu hinnoittelu, ellet siirrä merkittäviä liitteitä, riippuen luurista niin nettiyhteyttä voi tarvita moneen muuhunkin esim a-gps jne. johon esim 50kt hinnoitteli on varsinainen miina.
  Jos mega maksaa alle kympin ja kyse työmatkasta, niin esim 80 euroa parinviikon datasiirrosta ei ola mahdoton ja 10 megalle tekee jo todella paljon, kun vähän katsoo mitä siirtelee.

  Toinen konsti on sitten valita halvempi megatavuhinta (isompi minimi) ja pyrkiä pitämään yhtesy jatkuvasti auki tai ainakin aukaisin jälkeen niin pitkään auki kuin mahdolista, ja miettimällä hommat sen mukaan, esim jos käytössä alypuhelin, niin aukaista nettiyhteys jollain ohjelmalla joka jättää yhteyn auki (kannattaa varmistaa että kaikki sovellukset käyttää samaa yhteyttä) silti yhteyden katkeamattomuus voi olla hyvinkin haasteellista, ja onnistumis mahdollisuus selviää vasta kohteessa kokeilemalla, mutta joskus ulkomailla data yhteydet toimivat paljon vähemmillä katkoksilla kuin koto Suomessa.

  Tuosta ajatuksesta voi syntyä kallis miina jos yhteydet pätkii ja sovellukset aukaisevat yhteyden automaattisesti uudelleen.
   
 4. ajs Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  7   0   0

  Liittynyt:
  12/1/07
  Viestit:
  1921
  Tykkäykset:
  195
  Jeps, maili ja a-gps ovat ne tarpeelliset. Kokeilinkin mailia ja lokin perusteella kolme otsikkoa haettuna, kuluttivat 9kt sisään ja 1kt ulos. Eli tuo 50kt on ylimitoitettu, mikäli hakee pelkät otsikot, mutta jos hakee viestitkin, alkaa bittiä liikkua jo enemmän. A-gps taas tulee toimeen vähällä, mutta ehtiihän sitä sen ensimmäisen cold-startin odotella jonka jälkeen on jo joutusampaa fixin saaminen.
   

Jaa tämä viestiketju