Dapeng A9277 käyttökokemukset

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja jviirret, 27/12/12.

 1. jviirret Vieras

  0   0   0

  Alkoi tuossa loppusyksystä niin paljon nyppiä tuo HTC chachan jatkuva muistin täyttyminen joten päätin vaihtaa sen uudempaan rautaan. Aikani harkitsin käytettyä merkkipuhelinta, mutta hetken mielijohteesta päädyin tutkimaan "kiinapuhelimien" valikoimaa ja päätin hankkia MTK6577-piirisarjan ympärille kyhätyn n. 5" kopiopuhelimen. Näitähän saa kiinasta tilattuna noin 150Eurolla alveineen ja toimituskuluineen. Viimesen päälle en malleja vertaillut kun ei näistä mitään puolueetonta mistään löydä. Dapeng A9277 näytti sopivalta. Ei ole ihan 1:1 kopio mistään, eikä nettikuvien perusteella tunnettuja tuotemerkkejäkään ole edes paketissa. Välttyy tuoteväärennöksen salakuljetus syytteeltä.

  [​IMG]

  Tänään puhelin sitten tuli. Vähän sitä tuossa ropeloin. Puhelut toimii, äänenlaatu ok. Wifi toimii. GPS toimii, löytää satelliitit nopeasti muttei ole tarkkuudeltaan ihan Nokian Bluetooth gps pulikan veroinen. Playstore toimii. gmail, facebook, yms. alkoi synkronoitumaan kun sai data-asetukset kohdilleen.
  Erittäin positiivinen yllätys on lasinen näyttö ja sen mukanaan tuoma jämäkyys. Ei toki ole HTC:n veroinen kun siinä on metalli runko, mutta ei esikuvalleen(note / SGS2) häviä.
  Tuplaydin prossu näkyy ja tuntuu puhelimen nopeudessa, pelaa oikein jouhevasti. Käyttiksenä sama 4.04 Android kuin Gemei g3 tabletissani.
  Selkeä puute on 900Mhz taajuusalueen puuttuminen 3G:stä. Kotona joudun tuon vuoksi käyttämään omaa wifi-verkkoa.
  Kamera on 8megapikseliä, kehuja tuskin ammattilaiset antaa. Muutaman räpsyn sisällä napsin ja vastaa odotuksiani kännykkä kamerasta.
  Akunkesto yms. kokemuksia seuraa...
   
 2. arjal Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/7/04
  Viestit:
  671
  Tykkäykset:
  37
  Pääsääntöisesti nämä tuntemattomat merkit
   
 3. arjal Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/7/04
  Viestit:
  671
  Tykkäykset:
  37
  Pääsääntöisesti nämä tuntemattomat merkit ovat itsellä toimineet siinä kuin isotkin merkit ilman isoja tyyppivikoja. Ominaisuudet eivät mitään huippua ole olleet mutta toimeen on tultu
   
 4. Sipsipussi

  Sipsipussi Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  31   0   0

  Liittynyt:
  30/3/11
  Viestit:
  2269
  Tykkäykset:
  203
  Puhelinmalli:
  Lue sigu
  Resoluutiossa tossa on tingitty mutta eihän hintakaan paha ole. Laita esimerkki kuvia näytille.
   
 5. jviirret Vieras

  0   0   0

  Pitää laittaa kun pääsee paikkaan jossa saa kuvata ;)
  3g singaalin kuuluvuus näyttä olevan parempi kuin kahdessa edellisessä puhelimessani. Siis siellä missä nyt sattuu 2100Mhz verkko olevan.
   
 6. jviirret Vieras

  0   0   0

  Tuossa on liitteenä muutama kuva tehdasasetuksilla. Ei voi kehua. Otettu 8Mpix asetuksella muuta foorumisofta ilmeisesti pienentää? Tuolla optiikalla turha käyttää 8Mpix asetusta. Kamerassa on myös HDR on/off valinta, pitää senkin vaikutus kokeilla samalla kun perehtyy muihin säätöihin.
   

  Liitetyt tiedostot:

 7. jviirret Vieras

  0   0   0

  Akunkesto on odotuksia parempi. Jos oletetaan että Chachan akun ilmoitettu 1250mAh kapasiteetti pitää paikkansa niin akun painon perusteella tässä olisi noin 2000mAh akku. Akussa lukee 2800mAh. Käytännössä akku kestää huomattavasti paremmin kuin chacha:ssa, ei ehkä 2x niin kauan muttei kyllä kauaskaan jää. Siinähän näyttö on pieni, mutta taustavalo tämän puhelimen luokkaa kun näppäimetkin on valaistu.
   
 8. jviirret Vieras

  0   0   0

  Hdr näyttää ottavan kaksi kuvaa peräkkäin joista toinen on aina parempi kuin toinen.
   
 9. jviirret Vieras

  0   0   0

  Löytyi ensimäinen vika, värinä toimii satunnaisesti. Muuten se ei ole minulla päällä kuin viestiä kirjoitettaessa. Välillä värähtelee ja välillä ei, muuttuu jopa kesken kirjoittelun, eli ei voi johtua asetuksista.
   
 10. jviirret Vieras

  0   0   0

  Tein antutu 3.0.3 nopeustestin.
  Score: 6758
  Cpu: 2677
  Gpu: 2163
  Ram: 1231
  I/o: 687

  Työkaveri teki saman testin SGS2:lla ja merkittävin ero tuli grafiikan(gpu) suorituskyvyssä sgs2:n hyväksi
   
 11. jviirret Vieras

  0   0   0

  Tarkemmin kun mietin niin ei kuurainen talvikuva tai karvainen pehmoeläin ole parhaita mahdollisia esimerkkikuvia tämän tasoiselle puhelimelle. Tässä liitteenä pari huolellisemmin valittua. Lähikuva hyvin valaistusta kohteesta onnistuu "ihan ok", eli myyntikuvia voi räpsiä. Ulkokuva on edelleen suttua, mutta ei niin huono kuin kuuraiset risut.
   

  Liitetyt tiedostot:

 12. jviirret Vieras

  0   0   0

  Huvikseni selailin käyttöohjevihkosen läpi. Ei ole tämän puhelimen vaan a9230 mallin. Akun kooksi tuossa mainitaan vain 1650mAh :D
   
 13. Sipsipussi

  Sipsipussi Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  31   0   0

  Liittynyt:
  30/3/11
  Viestit:
  2269
  Tykkäykset:
  203
  Puhelinmalli:
  Lue sigu
  Onko näyttö minkälainen? Tuleeko resoluutio pahasti esille?
   
 14. eddyDC1

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  6/7/11
  Viestit:
  292
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Moto G
  DPI on 186 joten ei ihan mitään HD tasoa ole :)
   
 15. jviirret Vieras

  0   0   0

  Parempi kuin tuossa mun 7" halpis tabletissa. Katselukulma laajempi eikä niin "sumuinen". Sen verran sumuinen kuitenkin ettei pikselit näy. Eipä ole vielä osannut tarkempaa kaivata.
  Näkyvyys ulkona vielä kokeilematta kun on ollut niin pilvisiä ilmoja. Pilvisenä talvipäivänä ainakin näkyy hyvin; )
  Kosketustuntuma hyvä, esim. kirjoittelu kosketusnäytöllä puhelin pystyasennossa onnistuu virheettönästi.

  Edit: tarkemmin kun näyttöä tihrustaa niin joidenkin värien rajapinnoilta pikselit juuri ja juuri erottaa. Esim. Ilmoituspalkissa prosenttimerkin sininen vinoviiva on hieman sahalaitainen. Sama merkki mustana valkoista vasten tai päinvastoin, niin pikselit ei erotu.
   
 16. jviirret Vieras

  0   0   0

  Mukana tullut laturi ja datapiuha on tuon aiemmin omistamani huawein tasoa, siis paljon paremmat kuin halpis tabletin vastaavat. Sen laturia kun ei uskalla edes seinään laittaa, päästää sähköhäiriöitäkin niin paljon läpi ettei kosketusnäyttö toimi oikein.
   
 17. jviirret Vieras

  0   0   0

  Lisää toimivaksi todettuja ominaisuuksia on bluetooth, toinen akku ja puhelujen äänenlaatu. Tämä viimeinen ominaisuus näyttää joissakin kiinapuhelimissa oolevan ongelma kun lueskelee käyttökokemuksia.
  Näyttöä kävin vertaamassa htc chachan näyttöön ulkona ja ei mitään merkittävää eroa. Tässä musta on vähän haaleampi ja vastaavasti valkea kirkkaampi.
   
 18. jviirret Vieras

  0   0   0

  Onkohan vika vai ominaisuus kun en "henkilölistaa" saa synkronoitumaan muita kuin SIM-kortin henkilöt. Sim kortin tietojen siirto puhelimeen onnistuu, mutta whatsapp, facebook, viber ja gmail ei synkronoidu. Eli kun valitsen näytettävät yhteystiedot ja sieltä esim. facebook niin sanoo vain että ei näytettäviä yhteystietoja vaikka facebookissa on synkronointi päällä.
   
 19. jviirret Vieras

  0   0   0

  Kameran salamassa suunnitteluvirhe. Osa sen valosta kulkeutuu kannen alla suoraan kennolle. Hämärässä otetuissa kuvissa on häiritsevä heijastus salaman puoleisessa reunassa. Liitteenä esimerkki. Kuvassa kangassohvan pintaa n. 50cm päästä kuvattuna.
   

  Liitetyt tiedostot:

 20. jviirret Vieras

  0   0   0

  Akun kestoa vähän seurailin nyt kun on useampia lataus syklejä takana. Näyttää nettisurffailussa kuluvan noin 3%/10min ja 20%/h 3g:llä. Eihän tuo tietenkään lineaarista ole, mutta yllätti minut positiivisesti.
   

Jaa tämä viestiketju