Mobiili.fi Cyanogen irtisanoo – vaihtoehto-Androidista ei tullutkaan bisnestä

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 23/7/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2139
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]Androidin pohjalta haastajaa Googlen luomalle Android-versiolle kehittänyt ja sen ympärille liiketoiminnan luontia yrittänyt Cyanogen irtisanoo nyt merkittävästi henkilöstöään.

  Cyanogen-yritys syntyi avoimena lähdekoodina kehitetyn CyanogedModin ympärille kaupallistamaan ratkaisua.

  Tarkoituksena ja tavoitteena oli kehittää ja myydä laitevalmistajille esiasennettavaksi Cyanogenia normaalin Google-palvelujen varustetun Androidin sijaan. Tämä ei kuitenkaan ole onnistunut suunnitelmien mukaan, eikä valmiiksi Cyanogenilla varustettuja laitteita ole juurikaan nähty. Cyanogen-puhelimia on löytynyt vain intialaiselta Micromaxilta sekä OnePlus One.

  Henkilöstövähennyksistä kertoi ensimmäisenä Android Police. Myös johtajistoa on lähtenyt yhtiöstä. Android Policen mukaan irtisanomiset koskettavat merkittävää määrää henkilöstöä: ainakin 30 aiemmasta 136 työntekijästä on jo saanut lähtöpassit. Leikkaukset ovat kohdistuneet avoimen koodin CyanogedMod-kehittäjiin, kuin myös järjestelmä- sekä laadunvarmistustiimeihin ja yhteisön tukeen. Lissabonissa sekä Intiassa sijaitsevat toimistot ovat menossa leikkuriin.

  Recode on puolestaan kertonut, että Cyanogen rakentaa uutta strategiaansa Facebookilta viime kuussa operatiiviseksi johtajaksi siirtyneen Lior Talin johdolla. Tietojen mukaan uusi strategia voisi kietoutua sovellusten ympärille, mutta tarkempia yksityiskohtia ei ole tiedossa. Voi olla, että Cyanogen hylkää täysin aikeensa vaihtoehtoisen Android-asennuksen ympärille rakennettavasta bisneksestä.

  Myös Microsoftin yritysostokiinnostuksesta Cyanogeniin spekuloitiin sekä raportoitin aikoinaan, mutta lopulta Microsoft liittyi Cyanogenin tukijoukkoihin vain sijoittajana muiden joukossa – myös esimerkiksi Qualcomm ja Twitter ovat sijoittajina taustalla. Cyanogen on nostanut rahoitusta viimeksi maaliskuussa 2015 yhteensä 85 miljoonaa dollaria.

  Tuolloin rahoituskierroksen jälkimainingeissa yhtiön toimitusjohtaja Kirt McMaster erittäin itsevarmasti totesi Forbesin haastattelussa suoraan, että Cyanogen ”aikoo laittaa luodin Googlen päähän”. Ainakin toistaiseksi tulos näyttää olleen hutilaukaus.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju