Cubion GPRS laskutus, ei kuukausittaisissa laskuissa! VARO!

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja bull, 4/12/03.

 1. bull Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  0
  Eli itselläni oli Cubion liittymä 5.6-22.9. En katsellut laskujen erittelyjä, sillä eipä paljoa kiinnosta paljon on minnekin soiteltu. Laskut olivat sitä luokkaa, mitä edellisilläkin operaattoreilla, joten en arvellut että olisi jotain pielessä. Siis oli GPRS käytösä aiemminkin.

  Sain sitten tänään laskun jossa laskutetaan GPRS-käyttö tuolta liittymän käyttöajalta! Eli alkaen kesäkuun alusta... Siis pahimmillaan puoli vuotta myöhemmin! Ja summana 291,92 euroa! Ja kun katsoin vanhoja laskuja, niin eipä niissä tosiaan ole erittelyissä siirrettyä GPRS-dataa ollenkaan. Mites muilla?

  Puhelimena on ollut Cubiolla T610 ja dataa siirtynyt 166 megaa. Aika paljon pelkässä meili- & wapkäytössä...

  Eikös tämä ole törkeää että laskuttavat vasta nyt? Varsinkin kun ei ole missään ollut selkeää mainintaa tai tullut ilmoitusta että GPRS-käyttö laskutetaan myöhemmin. Ja kaiken huippuna on että suljin liittymän 22.9, eli 2,5 kuukautta sitten. Kumman pitkään kestää että laskuttavat.

  Meinaan ottaa yhteyttä Cubioon ja vaatia selvitystä, koko summaa en maksa! Jos Cubio ei ymmärrä niin sitten otan yhteyttä kuluttaja-asiamieheen.

  Tuo kun ei kaaliini uppoa että eivät laskuta käyttöä kuukausittain, kuten kaikki muut operaattorit.

  Edit: Asiakaspalvelu ei tiennyt miksi ei ole kuukausittain laskutettu, eli ilmeisesti tarkoitus on laskuttaa joka kuukausi. Laittoi soittopyynnön laskutukselle, joka soittaa mulle tänään, huomenna tai sit ens viikolla... Vakuuttavaa kun ei ole edes suoraa numeroa sinne laskutukseen.
   
 2. saeaetaejae

  saeaetaejae Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/6/03
  Viestit:
  4601
  Tykkäykset:
  0
  Onko sulla liitymäsopimusta tallella? Siinä pitäisi lukea laskutuksen perusteet ja laskutuskaudet.
   
 3. bull Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  0
  Pitää tarkistaa. Jos joku Cubion asiakas viitsisi tarkistaa omasta sopimuksestaan et miten on laskutuskaudet merkitty.
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Periaatteessa asiakkaan kuuluu tarkistaa laskutus (siltä osin kuin pystyy) jos laskussa virheitä pitää siitä ilmoittaa laskuttajalle, myös niissä tapauksissa jos ei ole laskutettu kaikkea.

  Mutta totta että tuollainen tilanne on pitkältä operaattorin vika, ja luulisi asiasta olevan selkeästi tiedotettu ja sen mukaisesti maksuvaihtoehtoja antaa.
   
 5. muokkedee Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  5615
  Tykkäykset:
  1
  Vaikka en asiakas ole, niin noita Cubion toimitusehtoja näytti tuossa jokunen olevan. Inhottava vaan lukea, kun teksti on niin pientä että hyvä kun selvää kirjaimista saa.

  Kohdasta 8. Maksut ja laskutus ei löydy tietoa siitä, miten Cubio laskuttaa.

  8.1 Cubio päättää matkaviestinpalveluidensa maksuista ja laskutuskausista sekä laskuttaa asiakasta matkaviestinpalvelujen käytöstä voimassaolevan hinnaston mukaisesti. Asiakas saa hinnaston sopimusta tehtäessä.
   
 6. bull Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  0
  Hmm, pitää varmaan itse soittaa tuonne huomenna kun ei ole kuulunut mitään soittoa vaikka lupasivat viime perjantaihin mennessä soittaa...

  Onkos muilla ollut tuo Cupion lupaukset ties mistä? Ainakin yhdellä työkaverilla eivät ottaneet lupauksista huolimatta yhteyttä, soitti itse viikon myöhemmin ja hoiti asian.
   
 7. Omppa

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/11/03
  Viestit:
  12
  Tykkäykset:
  0
  Mutta eikös toi ole ihan oikein toi lasku? Eikös Cubiolla megat maksanut jotain 1,85e/Mt luokkaa ja jos sulla kerran puhelimen laskuri laskee kokoajan niin olet selkeästi ollut mukana että paljon laskua tulee.

  Vai laskitko sen varaan että noi "unohdetaan" laskuttaa?

  T:Jore
   
 8. mobiilisti Vieras

  0   0   0

  Cubion hinnastosta: "GPRS, avausmaksu 0e (2003 loppuun), kuukausimaksu 1,75e, GPRS-data 1,75e/MB."

  Eli 166x1,75=290,50e

  Jos minulta puuttuisi 75e neljän kuukauden ajan puhelinlaskusta, niin olisin sen huomannut. Tosin joillekin tuo ei ole mikään noteerattava summa ja saattaa jäädä huomaamattakin :)
   
 9. bull Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  0
  Jos lukisitte kunnolla mitä kirjoitin, niin ette olisi noita kommentteja heittänyt...

  Eli käyttö oli samanlaista kuin aiemminkin (laskut olleet suht vakioita jo piiitkääään) ja kun lasku oli jonkun verran halvempi joka kerta kuin edeltäjällä (RL), niin en todellakaan ajatellut että jokin olisi pielessä. Cubiolla kun on edullisemmat puheluhinnat.

  Totta että jos olisin voinut laskuria katsella (mitä katselinkin aina välillä). Mutta kun en katsonut sitä erittelyä (kun ei kiinnosta minne soitan, loppusumma on silti sama), niin en huomannut ettei minulta ollut laskutettu GPRS:n käytöstä.

  Eli rautalankaväännös: :eek:)

  "Aiemmalla operaattorilla oli käytössä myös GPRS-palveluja samalla puhelimella. Laskun loppusumma oli koko ajan 85-95 rahayksikköä (GPRS laskutettuna).

  Liittymän vaihduttua Cubioon putosi laskun loppusumma sinne 75-85 rahayksikön väliin, sillä soittelin aika paljon RL:n liittymiin sekä lankanumeroihin. Ei tuossa tule mieleen, että mikä on vialla kun lasku on noin halpa! Kun puheluhinnat on halvemmat, niin pakkohan sen on laskussakin näyttävä."

  Ihmettelen myös että miten ihmeessä on voinut liikkua noin paljon dataa käytöllä, kun jonkun verran wappailin (aika vähän itseasiassa) sekä luin meilejä puhelimen clientillä. Ja varsinkin kun en hakenut automaattisesti koko viestiä, vaan ensin otsikon ja halutessani latasin koko viestin. Vertailukohdaksi voisi sanoa että 2,5 viikon aikana sain Nokia 6600:lla liikkumaan reilut 50 megaa dataa, suht paljolla surffauksella netissä, meilien paljolal lukemisella ja aika monen sovelluksen (150-300kt kappale) siirtämisellä meilin kautta. Eli sain muka T610:n meiliclientillä melkein saman verran dataa kuin Nokia 6600:lla... En usko!

  Ja en todellakaan laskenut sen varaan etteivät laskuttaisi, miksi eivät? Samaa ihmetteli aspan neitokin, että miksiköhän ei ole laskutettu kuukausittain... Ja jos olisivat laskuttaneet heti ensimmäisessä laskussa GPRS:n käytöstä sellaiset 40 megaa eli n. 70 euroa niin uskoisin että olisin käyttöä vähentänyt. Mutta kun luulin että laskuttivat (kun en sitä erittelyä todellakaan katsellut) niin en käyttöön puuttunut.

  Ja yksi pointti on se että miksi lasku tulee 2,5 kuukautta liittymän sulkemisen jälkeen? Paljon on kysymyksiä ilmassa, mietitäänpä niitä. :eek:)
   
 10. Omppa

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/11/03
  Viestit:
  12
  Tykkäykset:
  0
  Niin, eli siis mitä sä tuolla "liiallisella" datamäärällä tarkoitat? Että Cubion verkosta työnnetään jotain ylimääräistä sun puhelimeen? Siis kun se näkyy puhelimen laskurissakin.

  Onhan se aina perseestä kun laskut tulee miten sattuu. Vaimolle tuli juuri viimeviikolla ensimmäinen lasku Cubiolta (nro siirretty elokuussa), mutta eipä tuo hirveästi haitannut kun tiesi mitä tasoa laskut normaalisti on. Ja kun RL:n liittymässä oli laskut normaalisti 15e luokkaa kuukaudessa, tuli Cubiolta yhteensä reilu 20e elo-lokakuulta. Eli hieman tippui laskun koko niinkun kuuluikin.

  T:Jore
   
 11. Omppa

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/11/03
  Viestit:
  12
  Tykkäykset:
  0
  Ja toi laskujen myöhässätulohan tuntuu olevan ihan vakio aina näillä uusilla operaattoreilla. Sekä DNA:lla että Saunalahdellakin sai alussa odottaa laskuja parhaimmillaan yli puoli vuotta, eli aina on alussa hommat sen verta levällään.

  En tarkoita että se olisi mitenkään hyväksyttävää, mutta niin se vaan tuntuu olevan.

  T:Jore
   
 12. bull Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  0
  Enhän mä sanonut et kaikki toi datamäärä näkyi laskurissa. Ekalla laskukuukaudella katselin sitä laskuria, ja kun siten lasku tuli niin kuvitelin tieäväni miten voin jatkossa dataa Cubiolla käyttää kun oletinj että se on laskutettu. Jos olisin sitä erittelyä katsonut, niin olisin huomannut ettei minua oltukaan laskutettu.

  Kuten sullakin, niin Cubiolla tippui lasku RL -> Cubio vaihdon yhteydessä, kuten mullakin. Ainoa vaan että ei oltu laskutettu kaikkea...

  Ja mistä mä enää tarkistan mun datamäärän tolta ajalta? En mistään, eli on pakko luottaa heidän laskureihinsa.

  Aina mulle tuli DNA:lta lasku ajallaan.

  Kaveri joka on asianajaja sanoi että heidän (siis Cubio) pitää tarvittaessa näyttää toteen tuo datamäärän siirto, sillä asiakkaan ei voida olettaa enää muistavan 6 kuukauden takaisia datasiirtojaan. Katsoo nyt mitä tulee.

  En siis ole vaatimassa laskun perumista, mutta jotenkin sitä voisi kohtuullistaa seuraavista syistä:
  a) lasku tulee 2,5 kuukautta irtisanomisen jälkeen ja lasku on pahimmillaan 6 kk myöhässä

  b)jos minulta olisi laskutettu ensimmäisen kuukauden aikana siirretty datamäärä, niin olisin tiennyt paljon voin todellisuudessa dataa siirtää. Nyt kuvittelin silloisen datasiirron ja puhelujen aiheuttavan silloisen laskun, ja kuvittelin tietäväni paljon pystyn puhua/siirtää dataa kuussa.
   
 13. Omppa

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/11/03
  Viestit:
  12
  Tykkäykset:
  0
  Ok. En tajunnut että se meni noin.

  Ja kieltämättä on kyllä pirusti dataa pelkästään känspällä käytettynä. Itse kun olen P800 ja 6600 laitteilla "surffaillut" niin tarttee kyllä olla rautaiset hermot että jaksaa tuon 40-50Mt kuukaudessa surffata :)

  T:Jore
   
 14. bull Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  0
  Sehän tässä hiukan epäilyttääkin. Kun ei luulisi T610:n meilisoftan "polttavan" noin paljoa dataa kuussa... Kun ei sillä puhelimella ole edes surffattu, vaan luettu meilit (ei tue vastaanotettuja liitetiedostoja edes) ja hiukan wappailtu Ja meinaan vaatia nähtäväksi sitä pitkää listaa et milloin on dataa siirretty ja kuinka paljon. Mutta aika näyttää miten tilanne päättyy...
   
 15. Omppa

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/11/03
  Viestit:
  12
  Tykkäykset:
  0
  Joko muuten Cubiolla WAP toimii? Entäs kuvaviestit?

  T:Jore
   
 16. Jussi2000

  Jussi2000 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  22/6/02
  Viestit:
  6950
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Mikä milloinkin
  Eipä ainakaan vielä näy toimivan. Cubion sivuilla lukee edelleen:"WAP ja kuvaviestipalvelut otetaan käyttöön myöhemmin"
   
 17. bull Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  0
  Eipä kuulunut soittoa, vaan soittelin uudelleen ja sain luotonhallinnan numeron. Siellä pahoiteltiin tuota ja myönnettiin että on ollut laskutuksen kanssa ongelmia. Myönsi ettei olisi todellakaan saanut noin mennä, ja sanoi että luultavimmin hyvitetään koko lasku.

  No, jään odottamaan kotiin tulevaa päätöstä ja selvitystä. Toivon että päätös olisi se mitä käsittelijä lupasi, saisi vaimolle hankittua jotain muutakin lahjaksi kuin lämpimän halin ja pusun poskelle...
   
 18. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Mullakin on ollut cubio käytössä ja gprs:n osalta on lasku tullu muutaman kuukauden välein mutta en ole sitä paljoa käyttänyt joten summat aika pieniä. Eli tuntuu olevan normaalia että laskuttavat tuolla lailla, pitää olla tarkkana...
   
 19. bull Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  0
  Aika "laadukasta" toimintaa Cubiolta... Silloin 16.12 lupasi lähettää minulle reilun viikon kuluessa uuden, korjatun laskun. Eipä ole kuulunut, vaikka annoin lisäaikaa lukuisten arkipyhien takia.

  Soittelin sitten käsittelijälle, ja hän sanoi "että just eilen katselin tuota, ja kun on muitakin vastaavia tapauksia niin odottelemme vielä tietoa että miten niiden kanssa edetään"... Eli veikkaan et ehkä helmikuun lopulla tulee jotain tietoa.
   

Jaa tämä viestiketju