Mobiili.fi Cortana tekee tuloaan iOS-laitteille – Insidereita haetaan testaajiksi

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 5/11/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2173
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Cortana Windows 10:llä


  Lupaustensa mukaisesti Microsoft on työstänyt Cortana-virtuaaliapuriaan myös muiden käyttöjärjestelmien laitteille. Android-versiosta on tänä vuonna kuultu enemmän, mutta nyt myös iOS-versio tuodaan ensi kertaa oikeiden käyttäjien käsiin.

  Muiden apurien tavoin Cortana pyrkii avustamaan käyttäjäänsä monissa tilanteissa. Apuri voi esimerkiksi lähettää viestejä, luoda muistutuksia tai suorittaa verkkohakuja.

  Microsoftin nykystrategia on tuoda yhtiön ohjelmistoratkaisut mahdollisimman laajalle laitepohjalle. Näin ollen myös Cortana halutaan julkaista Windows-laitteiden lisäksi Androidille ja iOSille. Suurin osa apurin kyvyistä tulee saataville muille alustoille, mutta tietyt ominaisuudet toimivat toistaiseksi vain Windows-laitteilla. Näihin lukeutuu esimerkiksi Cortanan aktivointi pelkällä äänikomennolla.

  Microsoftin mukaan iOS-Cortana julkaistaan nyt ensimmäistä kertaa julkisena beta-versiona. Tästä syystä yhtiö hakeekin apurille testaajia Windows Insider -ohjelman sisältä. Cortanan iOS-versio on kuitenkin toistaiseksi saatavilla vain Yhdysvalloissa ja Kiinassa.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju