Mobiili.fi Cookin kommentit ja palkkaukset vihjaavat: Applelta luvassa VR-laite

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 27/1/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2137
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Ilmassa on jo pidempään ollut varovaisia viitteitä siitä, että Apple saattaa suunnitella VR-markkinoille suuntaamista. Nyt tilanne on kuitenkin muuttunut merkittäväksi selkeämmäksi, sillä Apple on palkannut tarvittavaa ammattitaitoa ja ilmaissut virtuaalitodellisuuksien kiinnostavan.

  [​IMG]
  Applen toimitusjohtaja Tim Cook


  Applen tulosraportin ohella yhtiön toimitusjohtaja Tim Cook on ottanut suoraan kantaa VR-teknologiaan. ”Minusta kyseessä ei ole pieni markkinarako”, Cook toteaa. ”VR on siistiä ja sillä on mielenkiintoisia sovellutuksia.”

  Samalla Financial Timesin Tim Bradshaw kertoo, että Apple on palkannut erään Yhdyvaltojen kärkitutkijoista VR-teknologioiden saralla. Yhtiön leiviin siirtynyt Doug Bowman on aiemmin tutkinut nimekkäässä Virginia Tech -yliopistossa kolmiulotteisia käyttöliittymiä ja VR-ympäristöjen tarjoaman immersion hyötyjä.

  FT:n mukaan Bowmanilla on kokemusta sekä ”täydestä” virtuaalitodellisuudesta että lisätystä todellisuudesta. Ensimmäistä edustaa parhaillaan ennakkotilattavana oleva Oculus Rift ja jälkimmäiseen ovat pureutuneen esimerkiksi Microsoftin HoloLens-lasit.

  [​IMG]
  Oculus Rift


  Nämä tuoreet tapahtumat ovat toistaiseksi vahvin merkki siitä, että Apple harkitsee jonkinlaisten VR-teknologioiden ja -kokemusten kehittämistä. Selvää on, että yhtiö tekee aiheen ympärillä tutkimusta. Millaisen VR-tuotteen sinä toivoisit näkeväsi Applelta?


  Cook's (first?) comments on VR: "I don’t think it’s a niche. It is really cool and has some interesting applications."

  — Tim Bradshaw (@Tim) 26. tammikuuta 2016

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju